Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@23:59:34 GMT

۵ سال اول زندگی مشترک را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۹۲۸۷

۵ سال اول زندگی مشترک را جدی بگیرید

شرایط ازدواج برای جوانان آنقدر سخت‌شده است که به نظر می‌رسد بسیاری از مدیران توجه به تسهیل شرایط ازدواج را فراموش کرده‌اند.

در وزارت ورزش و جوانان چه اقداماتی برای رواج ازدواج آسان داشته‌اید؟

مه‌هایی را برای ترویج ازدواج آسان داشته‌اند و ما هم در حوزه مشاوره سعی کرده‌ایم راهنمایی‌هایی را به زوج‌های جوان ارائه دهیم تا زندگی را سخت نگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه برخی از این خدمات برای بعضی از اقشار کم‌برخوردار رایگان است.

اصلی‌ترین موانع ازدواج آسان چیست؟

بدون شک نمی‌توان منکر اهمیت مسائل مالی در مقوله ازدواج شد، اما در بسیاری از مواقع این خانواده‌ها هستند که با سختگیری‌هایی که انجام می‌دهند مانع از ازدواج آسان جوانان می‌شوند. این سختگیری‌ها از نحوه برگزاری مراسم ازدواج گرفته تا کیفیت جهیزیه و مکان زندگی مشترک جوانان ادامه دارد و باعث می‌شود دختر و پسر‌های جوان از آغاز زندگی مشترک سر باز بزنند.

مطالعات انجام‌شده در حوزه جوانان نشان می‌دهد کسانی که زندگی خود را با حداقل‌ها آغاز می‌کنند به‌مراتب زندگی آرام‌تری دارند چرا که رضایت این افراد از زندگی بیش از گروه‌هایی است که حاضر به ازدواج آسان نیستند. سرآغاز بسیاری از مشکلات زوج‌های جوان سنگ‌اندازی‌های ریز و درشت خانواده‌هاست. علاوه بر آن رسوماتی که برخی از خانواده‌ها دارند اجازه نمی‌دهد یک زوج جوان زندگی آسانی را در کنار یکدیگر تجربه کنند.

چه عواملی در ازدواج آسان یک زوج جوان تاثیرگذار هستند؟

پبدون شک در ازدواج آسان، عوامل مختلفی دخیل هستند. بخشی از این عوامل به خانواده‌ها، بخشی به خود جوانان و مهم‌ترین آن‌ها به دولت‌ها بستگی دارند. اگر دولت تسهیلات کافی در اختیار جوانان قرار دهد، تعداد بیشتری از جوان‌ها برای شروع زندگی مشترک خود برنامه‌ریزی می‌کنند و به این ترتیب آمار ازدواج در کشور افزایش پیدا می‌کند.

براساس آمار‌های ارائه‌شده بیشترین میزان طلاق در پنج‌سال نخست زندگی اتفاق می‌افتد. علت این امر چیست؟

بدون شک پنج‌سال نخست زندگی زوج‌ها حساس‌ترین زمان زندگی آن‌ها در کنار یکدیگر است و آمار‌ها نشان می‌دهد متاسفانه بیشترین طلاق‌ها در این دوران ثبت می‌شود و علت این اتفاق هم آن است که دختر و پسر جوان شناخت کافی از یکدیگر ندارند و رسیدن به شناخت کافی، بسیار زمان‌بر است. دختر و پسر هر خانواده و با فرهنگ‌های جدا پا به زندگی مشترک می‌گذارند و وقتی زیر یک سقف می‌روند نیازمند زمان هستند تا یکدیگر را بشناسند.

مشاوره‌های پیش از ازدواج در کاهش آمار‌های طلاق موثر است برای ارائه این خدمات چه برنامه‌ای دارید؟

مشاوره‌های پیش از ازدواج بسیار مهم هستند و باید همه زوج‌ها از این مشاوره‌ها بهره‌مند شوند. روان‌شناسان در مشاوره‌های پیش از ازدواج به شناسایی نقاط‌ضعف و قوت دختران و پسران اقدام می‌کنند و پس از تعیین ویژگی‌های شخصیتی زوجین، راهکار‌هایی را به آن‌ها ارائه می‌دهند؛ راهکار‌هایی که در بسیاری از مواقع سبب بهبود کیفیت زندگی دو فردی می‌شود که در ابتدای مسیر زندگی مشترک بوده و قرار است سال‌ها در کنار یکدیگر زندگی کنند. یک روان‌شناس در مشاوره پیش از ازدواج، زندگی گذشته دختر و پسر مراجعه‌کننده را بررسی می‌کنند و این باعث می‌شود زوج‌های جوان با یکدیگر بیشتر آشنا شده و شناخت نسبی از یکدیگر پیدا کنند.

وزارت ورزش و جوانان در سراسر کشور چه تعداد مرکز مشاوره دارد و نحوه فعالیت این مراکز به چه صورتی است؟

تاکنون تعداد ۴۲۰‌مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در استان‌های مختلف کشور راه‌اندازی شده که از این تعداد ۱۴۵مرکز در استان تهران قرار دارد و شهروندان همه استان‌های کشور به این مراکز تخصصی دسترسی دارند.

وزارت ورزش و جوانان مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده را در سراسر کشور راه‌اندازی کرده و این‌ها تنها مراکزی هستند که به‌صورت کاملا تخصصی در حوزه ازدواج فعالیت می‌کنند. مراکز مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان با همکاری سازمان نظام روان‌شناسی راه اندازی شده‌اند و فعالیت آن‌ها به صورت دقیق رصد می‌شود.

بسیاری از جوانان از هزینه‌های بالای خدمات مشاوره گلایه دارند. هزینه مشاوره در این مراکز چقدر است؟

هزینه‌ای که در این مراکز از زوج‌های جوان گرفته می‌شود در کلانشهر‌ها و شهر‌های کوچک متفاوت است، اما مبالغ به گونه‌ای تعیین شده‌اند تا همه اقشار بتوانند از خدمات مشاوره بهره‌مند شوند. هزینه‌ای که از هر زوج برای هر جلسه مشاوره که مدت زمان آن ۵۰دقیقه است گرفته می‌شود ۱۸۰تا۲۵۰هزار تومان است و این رقم دریافتی مطابق با تعرفه اعلامی از سوی سازمان نظام روان‌شناسی است.

آیا برنامه‌ای دارید تا جوان‌هایی که از نظر مالی در شرایط مناسبی نیستند هم بتوانند از خدمات مشاوره بهره‌مند شوند؟

در قالب طرح کمک به جوانان در آستانه ازدواج به زوج‌های جوانی که از توانایی مالی بالایی برخوردار نیستند، مشاوره‌های پیش از ازدواج به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. وزارت ورزش و جوانان هر سال در بودجه خود برای این بخش اعتبارات ویژه‌ای در نظر می‌گیرد تا هیچ جوانی پیش از ازدواج به دلیل مسائل مالی از دریافت مشاوره سر باز نزند. در مناطق حاشیه‌نشین کشور و شهر‌های کم‌برخوردار مشاوره‌ها به‌صورت رایگان ارائه می‌شود ضمن اینکه جوانان ساکن در کلانشهر‌ها نیز اگر بخواهند از این مشاوره‌های رایگان بهره‌مند شوند باید به ادارات ورزش و جوانان استان خود مراجعه‌کرده و از طریق این ادارات کل، نام‌نویسی کنند تا به‌صورت رایگان مشمول دریافت مشاوره‌های پیش از ازدواج شوند.

مشاوره‌های رایگان ارائه‌شده چند جلسه است و آیا تفاوتی در نوع مشاوره‌ها وجود دارد؟

هیچ تفاوتی میان نوع مشاوره‌های رایگان و سایر مشاوره‌ها وجود ندارد و تعداد جلسات مشاوره‌های رایگان نیز بنا به تشخیص روان‌شناس تعیین می‌شود، اما کف آن سه جلسه و سقف آن پنج جلسه در نظر گرفته شده است. مشاور پس از صحبت با دختر و پسر جوان متقاضی ازدواج مشخص می‌کند که این افراد برای آغاز زندگی خود به چند جلسه مشاوره نیاز دارند.

برخی از مشاوران پیش از آنکه وضعیت زوجین را بررسی کنند به گرفتن تست ازدواج اقدام می‌کنند و به این شکل به جوانان هزینه انجام چنین تست‌هایی را تحمیل می‌کنند. آیا گرفتن این تست‌ها از تمام زوجین لازم است؟

وزارت ورزش و جوانان به‌شدت مخالف دریافت هزینه‌های بالا برای تست‌های ازدواج است. تاکید ما این است که در مرحله نخست باید شرایط جوانان از سوی روان‌شناسان بررسی شود و اگر ابهام اساسی در وضعیت آن‌ها وجود داشت آنگاه به دریافت تست‌های ازدواج اقدام شود.

زوج‌های جوان باید بدانند که اگر فرد مشاور، پیش از انجام جلسات مشاوره ازدواج از آن‌ها تست ازدواج بگیرد مرتکب اقدام غیرقانونی شده و آن‌ها می‌توانند مشاور خود را تغییر دهند.

آیا در وزارت ورزش و جوانان مساله بحران سالمندی جدی گرفته می‌شود؟

یکی از دغدغه‌های جدی در تمام جوامع بشری، مقوله جوانی جمعیت است. جمعیت جوان به‌عنوان یکی از مولفه‌های قدرت در کشور‌ها مطرح بوده و جامعه‌ای که با پیری مواجه است، مشکلات زیادی را تجربه می‌کند. در ایران هم در سال‌های گذشته مدام هشدار‌هایی درباره کاهش زاد و ولد و پیرشدن جمعیت ارائه‌شده و تمام دستگاه‌های متولی در این حوزه ازجمله وزارت ورزش و جوانان باید ورود جدی‌تری به موضوع داشته باشند.

در سال‌های اخیر حتی زوج‌هایی که از نظر شرایط مالی در وضعیت مطلوبی قرار دارند نیز تمایلی به فرزندآوری ندارند درخصوص چرایی این مساله آیا تحقیق کرده‌اید و برای رفع این نگرانی برنامه‌ای دارید؟

بررسی‌ها در مراکز مشاوره نشان می‌دهد زنان و مردان زیادی هستند که از نظر اقتصادی در شرایط مطلوبی بوده، اما به‌هیچ‌وجه حاضر به فرزندآوری نیستند و سرانه فرزندآوری در میان قشر برخوردار به نسبت اقشار کمتر برخوردار پایین‌تر است. این خانواده‌ها اصلی‌ترین دلیل خود را برای عدم فرزندآوری از بین نرفتن حس فردیتی که دارند، اعلام می‌کنند. آن‌ها نمی‌خواهند با داشتن فرزند آزادی‌هایشان کمتر شود و به همین دلیل با وجود داشتن شرایط اقتصادی مطلوب کمتر تمایل دارند صاحب فرزند شوند. تغییر این شرایط نیاز به فرهنگسازی دارد و تمام دستگاه‌های متولی در حوزه جوانان و خانواده باید در این زمینه ورود پیدا کنند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زندگی مشترک مشاوره ازدواج مشاوره های پیش از ازدواج وزارت ورزش و جوانان مشاوره های رایگان مشاوره ازدواج بهره مند شوند زوج های جوان زندگی مشترک ازدواج آسان خانواده ها دختر و پسر مشاوره ها زوج ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۹۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رضا ابراهیمی، در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجان غربی که با موضوع تشریح برنامه‌های هفته ازدواج برگزار شد، با بیان اینکه براساس مصوبه شورای عالی جوانان دستگاه‌های دولتی و عمومی باید ۲۰ درصد از امکانات و ظرفیت‌های خود را رایگان در اختیار زوج‌های جوان قرار دهند گفت: در این بین ادارات و دستگاه‌های اجرایی شهرستان مکلف هستند برای برپایی ازدواج آسان اماکن و سالن‌های خود را در اختیار جوانان قرار دهند.

وی اظهار داشت: ترویج ازدواج اسان یک ضرورت است که لزوم ورود بیشتر و جدی تمامی نهاد‌ها و ادارات را دارد.

وی با بیان اهمیت استفاده از ظرفیت خیرین ازدواج عنوان کرد: لازم است به صورت ساماندهی شده مجمع خیرین امر ازدواج در استان تشکیل شود تا در اوایل زندگی خیرین با حمایت مادی و یا مسکن زوجین را در زندگی مشترک یاری دهند.

ابراهیمی اضافه کرد:مراکز مشاوره غیر مجاز و بدون مجوز شناسایی و با متخلفین برخورد خواهد شد.

سجاد بیرامی، مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی هم با ارائه عملکرد اداره کل ورزش و جوانان در بخش‌های مختلف جوانان گفت: در طی سال گذشته بیش از ۲ هزار نفر در مراکز مشاوره ازدواج ورزش و جوانان استان مشاوره رایگاه پیش، حین و بعد از ازدواج دریافت کرده اند.

بیرامی با اشاره به اینکه هفته ازدواج امسال از ۱۹ تا ۲۵ خرداد با برگزاری برنامه‌های متنوع برگزار خواهد شد اظهار داشت:
طرح " وصال شیرین " که مبنای آن ارزان سازی ازدواج برای جوانان است، را با همکاری یکی از سمن‌های جوانان امسال اجرایی خواهیم کرد.

 وی افزود بر همین اساس، سامانه‌ای طراحی شده که طی آن، خدمات ارزان به جوانان در شُرُف ازدواج ارائه خواهد شد، این خدمات ارزان ازدواج شامل ۱۳ مورد از جمله: گل فروشی، لباس فروشی و ... می‌باشد و در این سامانه، شرایط دریافت تسهیلات قرض الحسنه هم برای جوانان وجود دارد

بیرامی اضافه کرد؛ برای توسعه عرصه جوانان، نیاز داریم گه تمام دستگاه‌ها پای کار باشند و انتظار داریم رسانه‌ها و خبرگزاری در مسیر فرهنگ سازی ازدواج آسان، اثر گذاری داشته و مسئولان را یاری دهند

وی با بیان برنامه‌های مصوب هفته ازدواج گفت: سال گذشته در ۹شهرستان آذربایجان غربی برای ۲۸۷ زوج جشن‌های وصال را برگزار کردیم و امسال بنا داریم در ۱۷ شهرستان استان جشن‌های وصال را برگزار کنیم.

بیرامی اضافه کرد:با همکاری سمن‌های مربوطه و همکاران اداره کل، توانستیم سال گذشته رتبه اول کشور را در برپایی جشن‌های وصال کسب کنیم.

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر