Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@02:14:47 GMT

لهستان، سفیر فرانسه را احضار کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۴۷۱۲

لهستان، سفیر فرانسه را احضار کرد

نخست‌وزیر لهستان در مصاحبه‌ای تاکید کرد، کشورش از سفیر فرانسه خواسته تا درباره اظهارنظرهای اخیر امانوئل ماکرون و انتقادات از او توضیح دهد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از پایگاه دویچه وله، دولت لهستان اعلام کرد، روز جمعه بعد از یک سری اظهارنظرهای "توهین‌آمیز" امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه علیه ماتئوش موراویتسکی، نخست‌وزیر لهستان در مصاحبه‌ای با نشریه لوپاریزین، سفیر فرانسه را فراخوانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماکرون در این مصاحبه بیان کرد، موراویتسکی "یک راست افراطی یهودستیز است که علیه دگرباشان ممنوعیت اعمال کرده است".

امانوئل ماکرون این اظهارنظرها را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فردا (یکشنبه) در فرانسه مطرح کرد که منجر به بروز یکی از معدود مناقشات دیپلماتیک میان دو کشور عضو اتحادیه اروپا از زمان حمله روسیه به اوکراین شد.

لوکاس جاسینا، سخنگوی وزارت امور خارجه لهستان در توئیتر نوشت:‌ زبیگنیو رائو، وزیر امور خارجه لهستان، در نتیجه ارزیابی‌های رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با لوپاریزین تصمیم به احضار سفیر فرانسه در لهستان گرفت.

موراویتسکی پیشتر از تصمیم ماکرون برای برگزاری چندین گفتگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه انتقاد کرده بود.

ماکرون خاطر نشان کرد:‌ من مسئولیت کامل گفتگو با رئیس جمهور روسیه که به نام فرانسه با هدف اجتناب از جنگ و ایجاد یک معماری جدید برای صلح در اروپا در چند سال پیش انجام شد، به عهده می‌گیرم.

روز دوشنبه موراویتسکی در ضمن گفتگو با خبرنگاران، ماکرون را مخاطب قرار داد و پرسید: شما چند بار با پوتین مذاکره کرده‌اید و چه دستاوردی کسب کرده‌اید؟

موراویتسکی خاطر نشان کرد:  ما با جنایتکاران بحث و مذاکره نمی‌کنیم. باید با جنایاتکاران به نبرد برخاست.

او در یک ارزیابی اشتباه عنوان کرد: هیچکس با هیتلر مذاکره نکرد. آیا شما با کسانی همچون هیتلر، استالین و پال پات (نخست وزیر اسبق کامبوج) مذاکره می‌کنید؟

ماکرون قبل از مصاحبه با لوپاریزین به شبکه تی.اف.۱ گفته بود که اظهارات موراویتسکی "بی‌اساس و فضاحت بار" هستند. ماکرون سپس اضافه کرد که موراویتسکی متعلق به یک "حزب راست افراطی حامی" مارین لوپن، رقیب انتخاباتی اصلی ماکرون است.

رای‌دهندگان فرانسوی فردا یکشنبه به منظور انتخاب رئیس جمهور کشورشان از بین ۱۲ کاندیدا در دور نخست این انتخابات به پای صندوق‌های رای می‌روند.

هر چند طبق نظرسنجی‌ها ماکرون بخت اول کسب بیشترین آراست، او در تلاش برای جدا دانستن خودش از مارین لوپن، رقیب احتمالی‌اش از جناح راست افراطی که حزب مورد حمایت مالی ولادیمیر پوتین قرار گرفته است.

لوپن تلاش داشته در طول کمپین انتخاباتی از پرداختن به موضوع پوتین، روسیه و جنگ اوکراین تا جای ممکن طفره برود تا احتمالا به این ترتیب بتواند رای حامیان اریک زمور، یک نامزد راست افراطی دیگر طرفدار روسیه را به خود اختصاص دهد اما در عین حال تمرکز سنگینی بر موضوع هزینه‌های زندگی و مسائل مربوط به آن در اروپا که اخیرا به سبب جنگ اوکراین بدتر شد، داشته است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: لهستان ، روسیه ، ولادیمیر پوتین ، امانوئل ماکرون ، مارین لوپن ، اوکراین ، ماکرون ، فرانسه ، اوکراین ، حمله روسیه به اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لهستان روسیه ولادیمیر پوتین امانوئل ماکرون مارین لوپن اوکراین ماکرون فرانسه اوکراین حمله روسیه به اوکراین امانوئل ماکرون سفیر فرانسه راست افراطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۴۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل

 یک نشریه غربی با استناد به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه از تلاش وی برای تبدیل کردن این اتحادیه به یک قدرت هسته‌ای مستقل خبر داد.

به گزارش تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی نوشت: "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد اتحادیه اروپا را به یک قدرت هسته ای گسترش دهد. ماکرون می خواهد درباره بازدارندگی هسته ای در اروپا بحث کند. کشور او آماده است تا در دفاع از خاک اروپا مشارکت بیشتری داشته باشد.

هفته گذشته "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در دانشگاه سوربن پاریس، دیدگاه های خود را در مورد اینکه دفاع اروپایی چگونه باید باشد، بیان کرد. بعد از آن وی این موضوع را پیگیری کرده و در استراسبورگ در مورد سلاح های هسته ای مشترک صحبت کرد.

در جلسه ای با جوانان که توسط گروه رسانه ای EBRA فرانسه برگزار شد، از وی پرسیده شد که آیا فرانسه آماده اروپایی کردن قابلیت بازدارندگی هسته ای خود است؟ ماکرون گفت که می‌خواهد همه چیز را روی میز بگذارد تا ببیند واقعا چه چیزی از ما به شکلی معتبر محافظت می‌کند. وی تاکید کرد که کشورش آماده است تا حتی بیشتر در دفاع از خاک اروپا مشارکت کند.

در استراسبورگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ابتدا ناتو را نوعی سپر حفاظت نامید که باید با ایجاد یک دفاع معتبر اروپایی از آن فراتر رفت. به گفته وی این باید شامل سپرهای دفاع موشکی، موشک های دوربردی که روسیه را بازدارند و سلاح های هسته ای باشد. مکرون در ادامه گفت که دکترین هسته ای کشورش به این کشور اجازه می دهد در صورت تهدید منافع حیاتی خود از سلاح هسته ای استفاده کند. این منافع حیاتی یک بعد اروپایی نیز دارد که وی نخواست جزئیات آن را بیان کند تا اعتبار دفاعی اروپا خدشه دار نشود.

در ادامه این مطلب آمده است: دلایلی که ماکرون اروپایی‌سازی تسلیحات هسته‌ای فرانسه را وارد بازی می‌کند، در نگرش او نسبت به ناتو به‌ویژه تردید او در مورد قابل اعتماد بودن ایالات متحده به عنوان شریک در مواجهه با انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ، نهفته است. ترامپ در ماه فوریه این سوال را مطرح کرد که آیا ماده 5 کمک ناتو و بنابراین کلاهک های هسته ای آمریکا باید از اعضای این ائتلاف دفاعی که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع نمی کنند، محافظت کند.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم اظهارات مشابهی را به جهان ارائه کرد. او گفته است که اروپا باید دوباره خود را به عنوان یک قدرت ببیند و خود را از وابستگی ها رها کند. به گفته وی توسعه صنعت دفاعی اروپا را باید "نه به عنوان جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل" درک شود. سژورنه همچنین گفته است: «ما باید در کنار ناتو یک بیمه نامه عمر دوم بگیریم، زیرا هر چهار سال یک بار به تصمیم 250000 رأی دهنده آمریکایی در ایالت های این کشور وابسته هستیم».

وزیر امور خارجه این کشور توضیح داد که به منظور توسعه حاکمیت و استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، فرانسه همچنین متعهد به استانداردسازی سیستم های تسلیحاتی در سطح اروپا است. به گفته وی هدف باید "عملکرد متقابل" باشد، به این معنی که همه کشورها می توانند بدون هیچ مشکلی از ادوات نظامی استفاده کنند.

ماکرون همچنین می خواهد استانداردهای جدید برای آینده بازدارندگی اروپا را با دیگر اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه در استراسبورگ گفت: "من طرفدار باز کردن این بحث هستم که باید شامل دفاع موشکی، حملات با سلاح های دوربرد و همچنین سلاح های هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود دارند."

با انجام این کار، او بار دیگر درخواست مذاکره را به آلمان ارسال کرد - همانطور که برای اولین بار در سال 2020 انجام داد. سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی بوشل در آلمان ذخیره می شود. مکرون همچنین این سخنان خود را خطاب به اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، هلند و ایتالیا که همگی چنین تسلیحات آمریکایی را در خود جای داده اند ایراد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روسیه ۲۹ پهپاد اوکراینی و ۵ «هامر» ساخت فرانسه را سرنگون کرد
  • تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد
  • تصمیم فرانسه برای کمک گرفتن از چین
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟