Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@01:30:03 GMT

سهم آینده هوش مصنوعی در ۳ حوزه کاربردی

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۹۵۷۶

سهم آینده هوش مصنوعی در ۳ حوزه کاربردی

امروزه وقتی صحبت از هوش مصنوعی می‌شود خیلی‌ها فکر می‌کنند که منظور ربات‌های بی احساسی هستند که قرار است در آینده‌ای نزدیک جای انسان‌ها را بگیرند؛ اما این روش فکر شاید ناشی از تماشای بیش از حد فیلم‌های تخیلی باشد.

هوش مصنوعی تکنولوژی است که قابلیت تفکر دارد و شاید به اندازه‌ای که فکر می‌کنیم وجود نداشته باشد؛ اما امروزه استفاده از اینترنت یا گذشت و گذار در صفحات وب متاثر از کاربرد این فناوری تازه تاسیس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوش مصنوعی شاخه‌ای از علوم رایانه به عنوان یک رشته علمی فنی جدید بر فناوری‌ها و زندگی روزمره انسان‌ها تاثیر غیر قابل انکاری دارد.

امروزه هوش مصنوعی در حوزه‌های متفاوتی مانند پزشکی، علوم هوافضا، اکتشافات، تسلیحات نظامی، پیش بینی وضع هوا، نقشه برداری و شناسایی عوارض، تشخیص صدا، تشخیص گفتار، تشخیص دست خط، بازی‌ها و نرم افزار‌های رایانه‌ای کاربرد دارد.

همچنین شاخه‌های متنوعی از جمله شبکه‌های عصبی مصنوعی، پردازش تصویر و بینایی ماشین، الگوریتم‌های تکاملی، سیستم‌های خبره، یادگیری ماشین، داده کاوی، پردازش زبان طبیعی، بازشناسی گفتار و … را در بر می‌گیرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خود با نخبگان جوان و استعداد‌های برتر علمی کشور از «هوش مصنوعی» به‌عنوان یک مسئله مهم و آینده‌ساز نام بردند و تاکید کردند که این مسئله در اداره آینده دنیا نقش دارد و باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که ایران جزء ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد.

در حال حاضر، ایران در حوزه هوش مصنوعی فعالیت‌های بی شماری انجام داده و همین عامل باعث شده است تا کشور ما جایگاه بالایی در رتبه بندی‌های دنیا و منطقه داشته باشد.

جایگاه ایران در میان رقبای مطرح در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ در حوزه هوش مصنوعی نشان می‌دهد که کشور ما با ۴۸۴۰۷ مدرک در منطقه در رتبه نخست قرار دارد. ترکیه و عربستان سعودی پس از ایران در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

امنیت هوشمندانه خانه‌ها برای مراقبت از خود

به نوشته ecommercetime، موسسه Park Associates پیش بینی می‌کند فروش سالانه دستگاه‌های خانگی متصل به اینترنت تا ۲۰۲۲ میلادی از ۵۲۰ میلیون دستگاه فراتر رود. موارد استفاده خاص از هوش مصنوعی در خانه‌ها سبب می‌شوند دستگاه‌ها و خدمات جدیدتری عرضه شوند و در نتیجه ارزش محصولات افزایش یابد.

علاوه بر استفاده از هوش مصنوعی در موارد امنیتی، بخش وسیعی از خانه‌های هوشمند شامل دستگاه‌های خودکار و سیستم‌های هوشمندی است که کنترل نورپردازی خانه، قفل ها، ترموستات ها، دستگاه‌های سرگرمی و دیگر سیستم‌های زیر مجموعه را شامل می‌شود. هوش مصنوعی با استفاده از اطلاعات به دست آمده از دستگاه‌های خودکار خانگی یا سیستم‌ها می‌تواند الگو‌ها را پیش بینی کند یا به حفظ امنیت کمک کند.

هوش مصنوعی در حوزه رباتیک

یکی از هیجان انگیزترین حوزه‌های علم رباتیک همان هوش مصنوعی است و با پدید آمدن این علم جدید ربات‌ها دیگر ماشین‌های ساده نخواهند بود که تنها برای انجام یک کار خاص و محدود برنامه ریزی شده باشند. در حال حاضر هوش مصنوعی به رایانه‌ها و ربات‌ها کمک می‌کند تا مشکلات در حوزه‌های محدود را شناسایی و سپس آن‌ها را رفع کنند.

تاثیر هوش مصنوعی بر هدایت هواپیما‌ها 

متخصصان معتقد هستند که هوانوردی یکی از کاربرد‌های اصلی و گسترده در هوش مصنوعی است و کاربرد آن به صورت خاص این گونه است که برای شبیه ساز‌های جنگی و آموزشی، مدیریت کمک رسانی به ماموریت، سیستم‌های پشتیبانی برای تصمیم گیری و همچنین پردازش اطلاعات شبیه ساز‌ها استفاده می‌شود.

استفاده از هوش مصنوعی در شبیه ساز‌ها بسیار کارآمده بوده است. علاوه بر آن از هوش مصنوعی برای شبیه سازی هواپیما‌های جنگی نیز استفاده می‌شود.

همچنین هوش مصنوعی تمام برنامه‌ها را به دقت دسته بندی کرده و آن‌ها را در اختیار خلبان قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هوش مصنوعی رباتیک هوش مصنوعی هوش مصنوعی دستگاه ها سیستم ها شبیه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران؛ سید محمود تارا، نایب رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از فناوری های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع تر بهبود بخشند. اهمیت آن ها در دنیای امروزی این است که این فناوری ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده ای از فناوری های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما  در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه های اندکی وجود دارند که پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، فناوری‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم های مشترک با کادر بالینی شروع کننده نخستین فعالیت هاست.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آن ها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

به گزارش قدس آنلاین بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران روزهای ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • مجهز بودن ۹۷ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد به سیستم سرمایشی
  • آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • سامسونگ درباره پتانسیل هوش مصنوعی در دستگاه‌های پوشیدنی آینده خود توضیح می‌دهد
  • پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟