Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگ عمومی خبرگزاری فارس، در میان شخصیت‌های مؤثر در تاریخ اسلام آن‌طور‌که باید و شاید‌ به جایگاه بانوان پرداخته نشده و شناخت عموم مردم از برخی شخصیت‌های تاریخ‌ساز در حد یک نام باقی مانده است.

حضرت خدیجه سلام‌الله علیهما یکی از بانوان مؤثر صدر اسلام است که همراهی‌اش با پیامبر گرامی اسلام در شرایط سخت و ‌طاقت‌فرسا، جایگاه خاصی به وی بخشیده است؛ چنان که مقام معظم رهبری درباره مقام ایشان می‌فرمایند: «جناب خدیجه(س) حقیقتاً مظلوم است به خاطر این که شرف همسری پیامبر درباره ایشان دارای ارزش مضاعف است، دیگران مشرف به شرف همسری پیغمبر شدند؛ لکن رنج‌هایی را که پیغمبر در عمده زمان رسالت به آنها مبتلا بودند این رنج‌ها را ندیدند، ۱۰ سال در مدینه بود،عزت بود، احترام بود و زندگی راحت نسبت به آن دوره بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

زوایای گوناگون زندگی حضرت خدیجه(س) مغفول مانده است

‌محمود تاری، از شاعران آیینی پیکسوت کشورمان با بیان اینکه جایگاه حضرت خدیجه سلام‌الله علیهما در ر شعر آیینی امروز مغفول مانده است، می‌گوید: مقام معظم رهبری هم نسبت به این موضوع تاکید داشتند که ایشان غریب مانده و ما به اندازه کافی به شخصیت و زوایای گوناگون زندگی این بانوی بزرگوار که حق حیات به گردن همه مسلمانان دارد، نپرداخته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه شعر هم آن گونه که شایسته است درباره ام‌المومنین کار نشده است و شعرا کم‌کاری کرده‌اند، می‌افزاید: ایجاد بستری برای تولید آثار ادبی و هنری با موضوع ‌شخصیت‌هایی مانند حضرت خدیجه(س) را ضروری است.

‌وی با بیان اینکه در‌ گذشته آثار بیشتری ‌درباره شخصیت ایشان سروده می‌شد، ولی در بین اشعار ‌آیینی معاصر کمتر شاهد چنین کارهایی هستیم، می‌گوید: ‌شعرهایی هم ‌که وجود دارد، آن گونه نیست که شخصیت حضرت خدیجه سلام‌الله علیهما‌ را به خوبی بیان کند و در بسیاری از موارد در حد نام بردن از ‌‌ایشان محدود مانده است. در حالی که ایشان یار پیغمبر و از افراد مؤثر در تاریخ اسلام بوده‌اند و بازتاب این تأثیر را در ‌اشعار نمی‌بینیم.‌

‌فعالیت‌های ادبی باید مستمر باشد

این شاعر آیینی با اشاره به اینکه ما عاقبت به خیر دعای حضرت خدیجه هستیم، ‌‌می‌‌افزاید: مراکز فرهنگی مانند سازمان فرهنگی ‌هنری شهرداری تهران می‌توانند در چنین حوزه‌هایی که کمبود ‌داریم، ‌وارد شوند و برای تولید آثار ادبی با این موضوعات ‌فراخوان دهند. ‌ضمن اینکه نباید در شعر متوقف بمانیم.

‌وی با بیان اینکه برای ‌شناساندن حضرت خدیجه سلام‌الله علیهما‌ ‌به نسل تازه، آثار تاریخی، ‌پژوهشی و داستانی هم لازم است، می‌گوید: ‌‌شعر بیشتر یک کار ذوقی و شامل آرایه‌های ادبی مانند تشبیه و استعاره و چگونگی ‌چینش واژه‌هاست، در حالی که در وهله اول باید اطلاعات ‌تاریخی را به گوش مخاطب برسانیم.

‌تاری با اشاره به اینکه ‌در حوزه شعر‌‌ ‌هم نباید به کارهای مناسبتی و سالی یک بار اکتفا کرد و چنین فعالیت‌هایی باید ادامه‌دار باشد، می‌افزاید: ‌‌اصل کار بسیار خوب ‌است، ولی نباید به مناسبت‌ها بسنده کنیم. نکته دیگر این است ‌که جوانان مستعدی داریم که چون در باندها و گروه‌های ‌دوستانه شاعران جایی ندارند، دیده نمی‌شوند و این موضوع ‌باعث شده کارهای آیینی نو به اندازه کافی تولید نشود. سازمان ‌فرهنگی هنری می‌تواند این انحصار را از بین ببرد و با تشکیل ‌یک کمیته شعر و ادبیات،‌ ‌استعدادهای جوان را شناسایی و ‌هدایت کند. چاپ آثار چنین استعدادهایی می‌تواند جریان شعر ‌امروز را متحول کند.

‌انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمود تاری شاعر آیینی حضرت خدیجه جایگاه بانوان در اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۴۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم

کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از گردنبند مروارید در جاده ابریشم شکوفا کنیم؛ روابط تجاری ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

 گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان پنجم اردیبهشت، پس از سفر رسمی ۲ روزه به سه شهر اسلام‌آباد، لاهور و کراچی پاکستان، به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه چند منظوره سد و نیروگاه اومااویا، صبح چهارشنبه وارد سریلانکا شد و مورد استقبال نخست وزیر این کشور قرار گرفت. سفر آیت‌الله رئیسی به سریلانکا، ۱۶ سال پس از آخرین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا انجام شد.

 سید محمدعلی رئیس الساداتی، کارشناس مسائل بین الملل، در رابطه با این سفر در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت:سابقا رابطه تجاری بین ایران و سریلانکا در حوزه فروش نفت برقرار بود. پالایشگاه‌هایی در سریلانکا وجود داشت که خوراک آن‌ها نفت ایران بود و همانطور که مستحضر هستید اساساً پالایشگاه‌ها، ماشین آلات، دستگاه‌ها و سازمان تقطیر در پالایشگاه‌ها بر اساس ماده اولیه (نفت) شکل می‌گیرد. ولی متاسفانه به دلیل اینکه طی سال‌های اخیر از فروش نفت خام به سریلانکا غفلت شد؛ کم کم عربستان در این حوزه جایگزین ایران شد. اما با توجه به مشکلاتی که اسلام‌گرایی افراطی و وهابیت در سریلانکا به وجود آورد رفته رفته چهره عربستان در سریلانکا مخدوش شد.

 اما موضع گیری‌های ایران در برابر اسلام افراطی همچنین حمایت از حکومت مرکزی سریلانکا در برابر گروه بودایی افراطی ببر‌های تامیل در داخل سریلانکا، باعث شد روابط خوبی در دوره‌های قبلی بین دولت جمهوری اسلامی و دولت سریلانکا شکل بگیرد.

 علاوه بر این اگر ما بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از پازل گردنبند مروارید و بخشی از پازل جاده ابریشم شکوفا کنیم، قطعاً روابط اقتصادی ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • قدردانی جمعی از استادان و شخصیت‌های حوزوی از آیت‌الله جوادی آملی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • عاقبت زرنگ‌بازی: مانده در خانه، رانده از لیورپول!‏
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • مهمترین چالش امروز نظام ما با دشمن جنگ ترکیبی و ‏ادراکی است
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فال حافظ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • (عکس) هزینه ۱۲۵ میلیون تومانی گلزار برای دیدن لبرون جیمز | گلزار در جایگاه VIP و پشت‌سر پادشاه NBA