Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه آمریکایی گزارش داد کارمندان سفارت آمریکا در افغانستان در هنگام سقوط کابل، پاسپورت و اسناد شمار زیادی از مترجمان افغان را نابود کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سفارت آمریکا در کابل هنگام سقوط این شهر به‌دست طالبان، برای حفاظت از هویت کارمندان محلی ایالات متحده، پاسپورت‌ها و اسناد آنان‌ را نابوده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارمندان در حال حاضر در افغانستان مانده و از ترس طالبان مخفیانه زندگی می‌کنند.

رسانه آمریکایی نشنل ریویو در گزارشی به نقل از یک مترجم سابق نیروهای ویژه آمریکا در افغانستان که پاسپورتش نابوده شده، نوشته است که او چند هفته است همسر و چهار فرزندش را ندیده است. این مترجم گفته است که بارها سعی کرده به پاکستان و ایران فرار کند؛ اما بی‌نتیجه بوده است.

او افزوده است: «هیچ گزینه‌ای برای من وجود ندارد. آنها (آمریکایی‌ها) پاسپورت مرا نابود کردند یعنی تمام زندگی من را نابود کردند. اگر پاسپورت داشتم همه چیز ممکن بود. بدون پاسپورت… من هیچ کاری نمی‌توانم انجام دهم.»

تاکنون روشن نیست که چه تعداد پاسپورت هنگام سقوط کابل در سفارت آمریکا نابوده شده است. وزارت خارجه‌ آمریکا در این زمینه پاسخ نداده است.

در این زمینه، شاون ون دایور، بنیانگذار ائتلاف «افغان اواک» که در عملیات تخلیه نقش داشته، گفته است که کمتر از ۲۰۰ نفر فرمی را در وب‌سایت سازمانش پر کردند تا گزارش دهند که پاسپورت‌های‌شان از بین رفته است.

اما چند تن دیگر از مسئولان سازمان‌های امداد غیرنظامی گفتند که تعداد افرادی که اسنادشان نابود شده، بیش از این است.

بن اوون، مدیر اجرایی فلاندرز فیلدز، یک گروه غیرنظامی که بخشی از تلاش‌های نجات در افغانستان بوده، گفته است که «مطمییناً» هزاران پاسپورت نابوده شده است.

او گفته است: «اگر سفارت واقعاً فقط چند صد گذرنامه داشت، کارمندان می‌توانستند به‌جای نابودکردن آن‌ها، به راحتی آن‌ها را جعبه‌بندی کرده و با آن‌ها پرواز کنند.»

نشنل ریویو نوشته است کسانی‌که پاسپورت‌های‌شان نابوده شده، اکنون در میان ده‌ها هزار متحد آمریکا و اعضای خانواده‌ آنها هستند که «پس از عقب‌نشینی بی‌رویه دولت بایدن در افغانستان به دام افتاده‌اند».

در ماه دسامبر، وال استریت ژورنال گزارش داد که بیش از ۶۰ هزار مترجم افغان و افراد دیگری که برای پناهندگی در ایالات متحده درخواست ویزا داده‌اند در این کشور جا مانده‌اند.

جسی جنسن، کماندوی سابق ارتش آمریکا و یکی از بنیانگذاران گروه نجات غیرنظامی Task Force Argo، گفته است که سازمان او به چندین خانواده افغان و متحدان آمریکا که پاسپورت آنها در سفارت نابو شده است، کمک می‌کند.

او اما گفته است که بدون پاسپورت آنها هیچ گزینه‌ای برای خروج از کشور ندارند: «شما (کارمندان محلی آمریکا) نمی‌توانید به پاکستان بروید. شما نمی‌توانید به ایران بروید. شما نمی‌توانید به تاجیکستان بروید.»

جنسن که در ایالت واشنگتن کاندیدای کنگره است، افزوده است که کارمندانی که پاسپورت‌شان نابوده شده، در افغانستان زندانی هستند تا زمانی که بتوانند یک سند مسافرتی بین‌المللی بگیرند که اکنون این چنین سند از طریق دولت صادر می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سفارت آمریکا پاسپورت طالبان سفارت آمریکا نابوده شده هنگام سقوط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۲۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، دست‌کم ۱.۷ میلیون مهاجر افغان بدون مدرک اقامت در پاکستان زندگی می‌کنند که از اکتبر سال گذشته میلادی هدف اخراج اجباری قرار دارند.

بنا به برخی از گزارش‌ها، پاکستان از اکتبر سال گذشته که اجرای طرح اخراج اجباری مهاجران افغان را آغاز کرده، حدود ۶۰۰ هزار شهروند افغانستان را با عنوان «اتباع بیگانه و بدون مدرک» به کشورشان بازگردانده است. بنابراین دست‌کم یک میلیون افغان بدون مدرک، خود را در پاکستان پنهان کرده‌اند.

پیش‌تر برخی گزارش‌ها از دستور وزارت کشور پاکستان به همه اداره‌های مرتبط ایالتی، برای شناسایی محل سکونت جمعی مهاجران و پناهجویان افغان و بررسی اینکه آن‌ها دارای چه نوع کارت مهاجرتی هستند، حکایت داشتند.

شماری از مهاجران افغان از آنجا که امیدی به داشتن خانه و سرپناه در افغانستان ندارند، نگران بازگشت به کشورشان هستند.

یک جوان ۱۸ ساله افغان که در پاکستان به دنیا آمده و بزرگ شده است، پس از آنکه پلیس کراچی او را بازداشت و به افغانستان فرستاد، بار دیگر خود را با استفاده از قاچاقچیان انسان به پاکستان رساند.

این جوان که پدر و مادرش نیم قرن پیش به پاکستان گریخته بودند، به آسوشیتدپرس گفت که زندگی‌اش در پاکستان است زیرا «هیچ دوست یا خانواده‌ای» در افغانستان ندارد.

مقام‌های طالبان پس از ورود این جوان افغان که از ۱۵ سالگی به عنوان مکانیک در یک تعمیرگاه خودرو در پاکستان کار می‌کرده است، به او ۳۴ دلار می‌دادند.

این جوان افغان شش هفته پس از ورود به افغانستان، با پرداخت ۷۰ دلار به قاچاقچیان انسان توانست به پاکستان بازگردد.

او در پاکستان برای همان مدارکی که خانواده‌اش دارند، درخواست داده است اما این کشور برای پناهجویان افغان یا فرزندانشان مدارک اداری صادر نمی‌کند.

برخی از گزارش‌ها حکایت از آن دارند که شهروندان افغان ساکن پاکستان از پیش از اجرای طرح اخراج اجباری مهاجران افغان از این کشور، تحت نظر ادارات محلی بوده‌اند. این گزارش‌ها همچنین به شایعاتی اشاره دارند که از تصمیم پاکستان برای اخراج همه افغان‌ها از جمله افغان‌های دارای مدرک اقامتی در این کشور حکایت دارند. البته پاکستان اعلام کرده است که چنین تصمیمی ندارد.

بنا به گزارش آسوشیتدپرس، پلیس پاکستان اعدادی را روی خانه‌های محله این جوان افغان ثبت کرده تا نشان دهد چند نفر در آنجا زندگی می‌کنند و چند نفر دارای مدرک اقامت هستند.

در این گزارش آمده است که از زمان آغاز اجرای طرح اخراج مهاجران افغان از پاکستان، بسیاری از افغان‌های ساکن محله این جوان ۱۸ ساله، خانه‌های خود را ترک و برخی هم خود را پنهان کرده‌اند.

برخی از مهاجران افغان که در پاکستان زندگی می‌کنند، کارت‌های شناسایی‌شان در زمان ژنرال ضیاء‌الحق، رئیس جمهور و حکمران نظامی پاکستان صادر شده است.

این گروه از افغان‌ها یا از خانه‌هایشان خارج نمی‌شوند یا در خانه‌ای زندگی می‌کنند که به نام دیگری اجاره شده است.

پیش‌تر مهاجران افغان برای کسب درآمد یا دریافت خدمات درمانی از محلات زندگی خود به مرکز کراچی سفر می‌کردند، اما پس از اجرای طرح اخراج مهاجران افغان از پاکستان، آنها دیگر نمی‌توانند به این منطقه سفر کنند زیرا احتمال دستگیری و بازگرداندنشان به افغانستان وجود دارد.

برای این گروه از مهاجران افغان، پرداخت اجاره مسکن و خرید مواد خوراکی سخت‌تر شده است، زیرا آن‌ها شغل‌های خود را رها کرده‌اند.

برخی از شهروندان پاکستان که در محلاتشان مهاجران افغان زندگی می‌کردند نیز از اینکه زندگی روزمره و کسب و کارشان با اجرای طرح اخراج اجباری مهاجران افغان مختل شده، شکایت دارند و منتقد این طرح هستند.

کد خبر 848184 برچسب‌ها خبر ویژه اتباع خارجی پاکستان افغانستان

دیگر خبرها

  • از افغانستان متحد دفاع می کنیم
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • ببینید | سلفی هنگام سقوط وحشتناک با پاراموتور!
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد
  • سفارت ایران در کابل حمله تروریستی هرات را محکوم کرد
  • حمله مسلحانه به نمازگزاران شیعه در هرات
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • شادی فوتسالیست‌های افغان با صادق بوقی
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود