Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@00:52:32 GMT

چه کسانی به ذات‌ الریه کرونا مبتلا می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۲۷۰۰

چه کسانی به ذات‌ الریه کرونا مبتلا می‌شوند؟

به گزارش جام جم آنلاین، ذات‌الریه معمولی تورم بافت در یک یا هر ۲ ریه، ناشی از عفونت باکتریایی است و بر اساس داده‌های سرویس سلامت ملی بریتانیا علائم این بیماری ممکن است بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت یا حتی چند روز طول بکشد.

در ذات‌ الریه ناشی از کووید التهاب توسط ویروس ایجاد می‌شود و شکل دیگری به خود می‌گیرد. ذات‌الریه کووید ماندگاری طولانی‌تری دارد و عوارض بیشتری ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از محققان مرکز نورث‌ وسترن مدیسین این فرصت را یافتند تا به‌طور مستقیم مایع ریه بیماران مبتلا به کووید بستری در بیمارستان را تجزیه و تحلیل کنند. آنان پس از مقایسه سلول‌های ایمنی ریه با نمونه‌های ذات‌ الریه جمع‌آوری شده قبل از همه‌گیری دریافتند که ذات‌الریه کووید با ذات‌الریه معمولی متفاوت است.

ذات‌الریه کووید سلول‌های ایمنی را در ریه می‌رباید و از آن‌ برای انتشار در سراسر اندام طی چند روز یا چند هفته استفاده می‌کند.

در حالی که ذات‌الریه معمولی نواحی بزرگی از ریه را آلوده می‌کند، کووید تنها چندین نواحی کوچکتر از ریه‌ها را در بر می‌گیرد. دانشمندان این تسخیر ریه را مانند آتش‌سوزی در جنگل توصیف کردند که با آتش‌سوزی در یک منطقه کل جنگل تهدید می‌شود.

به این ترتیب عفونت به آرامی در سراسر ریه حرکت می‌کند، به ظرفیت تنفس آسیب می‌رساند و سپس با تب، فشار خون پایین به فرایند آسیب به هر کدام از اندام بدن دامن می‌زند. بیماران بستری در بیمارستان به دلیل مدت زمانی که بیماری طول می‌کشد، با عوارض مواجه می‌شوند؛ البته نه به این دلیل که ذات‌الریه کووید یک بیماری ذاتا شدیدتر از ذات‌الریه معمولی است.

افراد مبتلا به دیابت، آسم متوسط ‌تا شدید، بیماری ریوی، فشار خون بالا، بیماری قلبی، مشکلات کبدی و سرطان بیشتر به این نوع ذات‌الریه مبتلا می‌شوند.

این افراد در معرض خطر بالایی برای تجربه نوعی ذات‌الریه کووید منجر به بستری شدن دارند.

البته مطالعه‌ای که در سپتامبر ۲۰۲۱ منتشر شد، نشان می‌دهد دیابت مشکل پزشکی اصلی مرتبط با کووید ۱۹ در سطح جهان است.

محققان در دانشگاه علوم پزشکی همدان در ایران نیز می‌گویند: این احتمال وجود دارد که دیابت بتواند شدت بالای ذات‌الریه را پیش‌بینی کند. مرگ و میر ناشی از عفونت ریه میان بیماران دیابتی در مقایسه با بیماران غیردیابتی به‌ طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر است.

دیابت همچنین به شدت با نابرابری‌های اجتماعی اقتصادی و نژاد مرتبط است؛ به این معنا که احتمال بیشتر می‌رود جمعیت خاصی از افراد در نهایت با کووید شدید در بیمارستان بستری شوند.

چه مدت طول می‌کشد تا بهبودی حاصل شود؟

بهبودی تا یک سال برای اقلیتی از مردم زمان می‌برد اما همچنان مطالعات بیشتری برای درک اثرات طولانی‌مدت مورد نیاز است.

به‌ طور کلی احتمال ابتلا به این مورد برای هر فردی که به تازگی به بیماری مزمن انسداد ریوی مبتلا شده که حاصل آن افزایش احتمال التهاب است و همچنین افرادی که پاسخ ایمنی پایین‌تری دارند و یا در معرض خطر بالایی برای تجربه ذات‌الریه کووید و بستری شدن در بیمارستان هستند، بیشتر خواهد بود.

در تحقیقی که توسط انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در مارس ۲۰۲۲ انجام شد، گروهی دریافتند که ۶۳ درصد از بیماران مبتلا به ناهنجاری‌های قفسه سینه پس از گذشت ۶ ماه از ابتلا بهبود بیشتری نشان ندادند.

آنان همچنین دریافتند که مردان بیماران بالای ۶۰ سال و افرادی که کووید شدید دارند، حتی پس از یک سال کامل از زمان ابتلا به احتمال زیاد به مشکلات ریوی مبتلا هستند.

برخلاف این مطالعه دیگری در سال ۲۰۲۱ نشان داد که یک‌سوم از عملکرد ریه بیماران حتی یک سال کامل پس از تجربه ذات‌الریه مرتبط با ویروس کاهش یافته است.

علی‌رغم یافته‌های انجمن رادیولوژی آمریکا در این مطالعه از دست دادن عملکرد ریه در زنان بیشتر از مردان بود.

دکتر مارک جونز، دانشیار پزشکی تنفسی در دانشگاه ساوتهمپتون و یکی از محققان مطالعه دوم، در این خصوص گفت: به نظر می‌رسد اکثر بیماران مبتلا به ذات‌الریه شدید کووید به طور کامل بهبود می‌یابند؛ اگرچه برای برخی از بیماران ماه‌ها طول کشید. بیشتر احتمال دارد که زنان کاهش مداوم در تست‌های عملکرد ریه داشته باشند و برای درک اینکه آیا تفاوت جنسی در نحوه بهبودی بیمار وجود دارد یا خیر، تحقیقات بیشتری لازم است.

همچنین هنوز نمی‌دانیم پس از ۱۲ ماه چه اتفاقی می‌افتد و این مورد به مطالعه مداوم نیاز دارد.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ذات الریه کووید ریه ذات الریه کووید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۲۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود