Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@23:44:14 GMT

نگاه هابل به یک سحابی ستاره‌زا

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۹۵۱۶

نگاه هابل به یک سحابی ستاره‌زا

آفتاب‌‌نیوز :

سحابی رتیل یک منطقه ستاره زا عظیم است که در فاصله ۱۷۰ هزار سال نوری از زمین قرار دارد. در این تصویر که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده است، ستارگان به خوبی در هسته سحابی رتیل می‌درخشند. در این تصویر و مجموعه ستارگان، دو خوشه ستاره‌ای مجزا که از نظر سنی حدود یک میلیون سال تفاوت دارند نیز حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سحابی رتیل نام یک سحابی معروف در صورت فلکی ماهی زرین است که در کهکشان ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد. سحابی رتیل، فعال‌ترین منطقه شناخته شده برای تولد ستارگان به شمار می‌رود. هیچ منطقه شناخته شده دیگری برای تولد ستارگان در کهکشان ما وجود ندارد که به بزرگی یا باروری سحابی رتیل باشد.

"هابل" پروژه‌ مشترک ناسا و آژانس‌ فضایی اروپا و کانادا است و بیش از سه دهه به رصد فضا پرداخته است. این تلسکوپ بیش از ۱.۵ میلیون رصد انجام داده و بیش از ۱۸ هزار مقاله علمی براساس داده‌های آن منتشر شده است. هابل با سرعت ۲۷ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت مدار زمین را دور می‌زند و در فاصله‌ ۵۴۷ کیلومتری زمین قرار دارد. این تلسکوپ در ماه آوریل سال ۱۹۹۰ از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا ارسال شد. "هابل" یکی از بزرگترین و پرکاربردترین تلسکوپ‌ها به شمار می‌آید.

۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، ناسا تلسکوپ قدرتمند دیگری موسوم به "جیمز وب" را که اغلب به عنوان جانشین "هابل" از آن یاد می‌شود، پرتاب کرد. "وب" اغلب به عنوان جانشین یا جایگزین "هابل" توصیف می‌شود، اما به رغم تعداد انگشت شماری مشکل در طول این سال‌ها، ابزارهای علمی "هابل" همچنان قوی هستند. نمی‌توان گفت "وب" جایگزین "هابل" است، چرا که "هابل" همچنان در حال رصد کیهان است و ناسا امیدوار است تا چند سال دیگر، احتمالا تا دهه ۲۰۳۰ نیز بتواند از آن استفاده کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ستاره شناسی هابل سحابی رتیل تلسکوپ فضایی سحابی رتیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۹۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه بر سر ستارگان عجیب‌ترین قهرمان لیگ برتر آمد

به گزارش "ورزش سه"، قهرمانی لسترسیتی در فصل 2015-2016 را باید بزرگترین معجزه قرن اخیر لیگ برتر انگلیس دانست. در شهری که مردمش امیدی به سال جدید نداشتند و بقیه با تمسخر، آنها را جزء کاندیدهای اصلی سقوط به حساب می‎‌آوردند؛ با این حال نه ماه بعد مردمان آن شهر شادمان‌ترین انسان‌های بریتانیا بودند.
حالا با گذشت 8 سال از آن ماجرا، باشگاه محبوب اهالی لسترشر دیگر در عنوان قهرمان را یدک نمی‌کشد و در چمپیونشیپ برای بازگشت به جایی که به آن تعلق دارد می‌جنگد.

اینک نوبت این است تا نگاهی به عملکرد آن فصل و سرنوشت قهرمانان بهترین تیم تاریخ روباه‌ها بیندازیم.

دروازه‌بان - کسپر اشمایکل

کسپر برای اینکه سنگینی سایه پدرش را از روی خود بردارد نیازمند انجام یک کار خارق‌العاده بود؛ تاج‌گذاری در انگلیس با تیمی که در طول تاریخش تنها یک نایب‌ قهرمانی میان دو جنگ بزرگ داشت به‌نظر کافی می‌آمد. بعد از آن او اف ای کاپ و جام خیریه را هم با همراهان قدیمی‌اش کسب کرد تا ویترین افتخارات باشگاه مزین‌تر شود.
او سال 2022 پس از 11 سال انگلیس را ترک کرد تا به نیس فرانسه برود و حالا در 37 سالگی اندرلخت شاید ایستگاهی پایانی برای او باشد.

مدافع راست - دنی سیمپسون

سیمپسون در تیمی که فرگوسن  جام لیگ برتر و لیگ قهرمانان اروپا در یک فصل بدست آورد، حضور داشت؛ او که مسیر طولانی‌ای را تا پیوستن به لستر طی کرده بود، 3 سال بعد از افتخار آفرینی از جمع آنها جدا شد راه خود را در چمپیونشیپ ادامه دهد. اکنون او در تیم مکلسفیلد در سطح نهم فوتبال انگلستان آخرین سال‌های دوران بازیگری‌اش را سپری می‌کند.

مدافع میانی - وس مورگان

مدافع جامائیکایی که اکثر دوران خود را در ناتینگهام فارست گذرانده بود، با پیوستن به لستر خیلی زود بازوبند کاپیتانی را بدست آورد. رهبر شجاع تیمِ قهرمان رانیری، تا سال 2021 به بازی کردن ادامه داد تا نهایتا با دستیابی به دومین جامش با روباه‌ها، از دنیای فوتبال خداحافظی کند.

مدافع میانی - رابرت هوث

صخره آلمانی، با مورینیو دو بار موفق به لمس جام پریمیرلیگ شده بود؛ مدافع با تجربه سابق استوک‌ سیتی و چلسی، در جایی که با یک معجزه بی‌همتا توانسته بود اعتبار خودش را دوباره احیا کند، ماند تا به مانند مورگان، اما سه سال زودتر، در پایان فصل 2017-2018 خود را بازنشسته کرد.

مدافع چپ - کریستین فوکس

مرد اتریشیِ سمت چپ خط دفاعی، با انتقالی آزاد از شالکه آمده بود؛ او که با تکل‌های به یاد ماندنی‌اش دل هواداران را می‌برد، با افت عملکردش مشکلی با دقایق کم بازی نداشت؛ بعد از آخرین قهرمانی در انگلیس، سال‌های آخرش را در جایی که خانواده‌اش زندگی می‌کردند یعنی آمریکا گذراند. حالا او به عنوان کمک مربی در تیم شارلوت فعالیت می‌کند.

هافبک چپ - مارک آلبرایتون

او یکی از دو ستاره‌ی این لیست است که همچنان به هم بازی‌هایش وفادار مانده؛ آلبرایتون سانترهایش هر دژی را تهدید می‎‌کرد و خطر بزرگی در سمت راست حریفان بود. او که یک نیم فصل قرضی به وست بروم رفت، پس از ده سال حضور مستمر در این گروه یک‌ دل، در سال پایانی قراردادش به سر می‌برد و مشخص نیست که سران باشگاه با او تمدید می‌کنند یا خیر.

هافبک میانی - دنی درینک‌واتر

درینک‌واتر افتخاراتی همچون سیمپسون در کارنامه خود داشت اما لسترسیتی برای او جایی جهت اثبات دوباره خود محسوب می‌شد؛ با ثبت این افتخار خود را به لیست انگلیس در یورو 2016 هم رساند. او یک فصل دیگر هم در جمع شاگردان رانیری ماند و در نهایت به چلسی پیوست؛ پس از آن به سراسر انگلیس و حتی ترکیه قرض داده شد تا بالاخره بعد از یک سال بدون تیم ماندن، 4 ماه پیش بود که کفش‌هایش در 33 سالگی آویخت.

هافبک میانی - انگولو کانته

هافبک بی نام و نشان فرانسوی کارش را تازه در جمع روباه‌ها شروع کرده بود؛ بعدها با بازی در چلسی خود را سر همه زبان‌ها انداخت. تا جایی که فصل 2016-2017 برنده جایزه بهترین بازیکن فصل شد. او همه جام‌ها را با این تیم درو کرد و جام جهانی را هم به پاریس آورد تا هم‌تیمی‌هایش برای تشکر از او شعر بسرایند. سرانجام امسال ما او را در الاتحاد و مقابل نمایندگان کشورمان مشاهده کردیم.

هافبک راست - ریاض محرز

برنده بهترین بازیکن آن فصل فوتبال انگلستان، نیاز به معرفی خاصی ندارد. او 17 گل به ثمر رسانده بود و 11 پاس گل هم ارسال کرده بود تا به تیمش کمک زیادی بکند. ستاره الجزایری تنها دو فصل دیگر دوام آورد تا به منچستر سیتی بپیوندد؛ او با سیتیزن‌ها 4 بار معتبرترین جام کشور را بالای سر برد و سال گذشته هم با یک سه گانه تاریخی در اوج از آنها جدا شد و به الاهلی عربستان رفت. در این بین در جام ملت‌های آفریقا هم پیروز بود و بعد از نزدیک به سی سال جام را به خانه برد.

مهاجم نوک - شینجی اوکازاکی

تنها فرد آسیایی این لیست از ماینز آمده بود. او شاید زمان بازی کمی در اختیار داشت اما تاثیرش را هر طور شده روی بازی می‌گذاشت. شبی که او در برابر نیوکاسل با یک ضربه برگردان سه امتیاز را برای لستر ارمغان آورد فراموش‌نشدنی خواهد بود. مهاجم ژاپنی کارش در اسپانیا دنبال کرد و اکنون تا سال 2024 در سنت ترویدن بلژیک خواهد ماند.

مهاجم نوک - جیمی واردی

شماره 9 انگلیسی دومین شخص این لیست است که همچنان متعهد به یاران قدیمی‌اش است؛ واردی که همانند یک روباه در محوطه جریمه دشمنان بود، شناخته‌شده‌ترین ستاره آبی‌هاست. او در یورو 2016 و جام جهانی 2018 سه شیرها را همراهی کرد و در فصل 2019 - 2020 به عنوان آقای گلی لیگ برتر انگلستان هم دست یافت. با همه این اوصاف و گذشت سال‌هایی که هرگز او فراموش نخواهد کرد، حالا او مثل آلبرایتون در پایان جاده لستر است و باید دید آیا تمدید قراردادی در کار خواهد بود یا فکر بازنشستگی به سرش می‌زند.

دیگر خبرها

  • حلقه‌های اطراف سحابی حلقه
  • پایان لیگ ستارگان قطر با شکست سنگین السد
  • پایان لیگ ستارگان قطر با قهرمانی السد
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • چه بر سر ستارگان عجیب‌ترین قهرمان لیگ برتر آمد
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • (عکس) سلفی ستاره ایرانی با بلاگر مشهور ژاپنی
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری