Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریزش موی انسان تا ۱۰۰ عدد تار مو در روز طبیعی است. مردان و به میزان کمتری زنان معمولاً با افزایش سن، مو‌های بیشتری از دست می‌دهند. با این حال، علل احتمالی زیادی برای ریزش موی غیرعادی وجود دارد، از بیماری‌های خاص گرفته تا مصرف انواع قرص و دارو.

یک رژیم غذایی مغذی می‌تواند بر بسیاری از جنبه‌های عملکرد بدن تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از رژیم‌های غذایی نیز می‌توانند بر سلامت مو و پوست سر اثر منفی بگذارند و منجر به ریزش مو شوند.

آیا غذا‌ها می‌توانند باعث ریزش مو شوند؟

خوردن مقادیر زیاد غذا‌های ناسالم یا مقادیر ناکافی غذا‌های مغذی می‌تواند ریزش مو را بدتر کند.

نتایج یک مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی ضد التهابی، مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای، می‌توانند سلامت مو را تقویت کنند و از ریزش مو جلوگیری کنند. رژیم مدیترانه‌ای شامل بسیاری از غذا‌های غنی از مواد مغذی از جمله میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و روغن زیتون است.

با این حال، در حالی که غذا‌های ضد التهابی مغذی می‌توانند رشد مو را تقویت کنند، شواهد محدود نشان می‌دهد که غذا‌های التهابی مغذی کمتر ممکن است باعث ریزش مو شوند.

برای مثال، برخی شواهد نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌های ساده می‌تواند به طور غیرمستقیم منجر به التهاب شود که ممکن است ریزش موی بیش از حد را در زنان تشدید کند. کربوهیدرات‌های ساده شامل موادی مانند قند‌های تصفیه شده و غلات هستند.

غذا‌هایی که ممکن است ریزش مو را تشدید کند

غذا‌هایی که تأثیر منفی بر سلامت و رشد مو دارند عبارتند از:

کربوهیدرات‌های ساده

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که رژیم‌های غذایی غنی از کربوهیدرات‌های ساده، ریزش مو را شدت می‌بخشند. غذا‌های شیرین همچنین باعث می‌شود که لوزالمعده تولید هورمون انسولین را افزایش دهد که بر عروق خونی پوست سر تأثیر منفی می‌گذارد.

افراد باید از مصرف زیاد کربوهیدرات‌های ساده مانند آب نبات، کیک و کلوچه خودداری کنند. این غذا‌ها همچنین شامل غلات تصفیه شده مانند برنج سفید، پاستا یا نان هستند. کربوهیدرات‌های پیچیده (غلات کامل، لوبیا و سبزیجات) جایگزین مناسب‌تری هستند.

غذا‌های سرخ‌شده و گوشت قرمز

یافته‌ها حاکی از آن است که باید برای حفظ سلامت مو‌ها از مصرف گوشت قرمز و غذا‌های سرخ‌شده اجتناب کرد. به گفته‌ی محققان، زیاده‌روی در مصرف این نوع غذا‌ها باعث فعالیت بیش از حد غدد چربی و افزایش تولید سبوم می‌شود و روی سلامت مو‌ها تأثیر منفی دارد.

چه ارتباطی بین رژیم غذایی و ریزش مو وجود دارد؟

غذا‌هایی که به سلامت و رشد مو کمک می‌کنند

مطالعاتی که به بررسی تأثیر رژیم غذایی بر ریزش مو می‌پردازند هنوز در مراحل اولیه هستند. با این حال، مطالعات در سال ۲۰۲۰ نشان داد که نوعی ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم ممکن است گاهی ناشی از رژیم غذایی با کمبود شدید کالری، پروتئین یا ریزمغذی‌های خاص باشد.

غذا‌هایی که به سلامت و رشد مو کمک می‌کنند عبارتند از:

پروتئین: پروتئین‌ها حاوی آمینو اسید‌های لازم برای رشد مو هستند. نمونه‌هایی از منابع پروتئین عبارتند از: لبنیات، حبوبات، طیور، دانه‌ها و آجیل، تخم مرغ، ماهی.

چربی‌های سالم: چربی‌های غیر اشباع، مو را آبرسانی کرده و ممکن است از ریزش مو جلوگیری کند. ماهی‌های چرب مانند سالمون، دانه کتان، گردو، روغن زیتون برخی از چربی‌های سالم هستند.

ویتامین C: کمبود ویتامین C ممکن است بر شکل‌گیری ساقه مو تأثیر منفی بگذارد. منابع این ویتامین عبارتند از: سبزیجات برگ سبز، توت فرنگی، مرکبات.

فولات: این فرم از ویتامین B در احیا و بازسازی مو نقش دارد. نمونه‌هایی از منابع فولات عبارتند از: نخود فرنگی، چغندر، مارچوبه.

بیوتین: بیوتین می‌تواند رشد مو را تقویت کند. غنی‌ترین منابع آن عبارتند از: زرده تخم مرغ، سیب زمینی شیرین، ماهی سالمون، تخمه آفتابگردان و بادام.

نیاسین: این ویتامین از گروه B برای سلامت مو ضروری است. برخی از منابع آن عبارتند از: ماهی سالمون، ماهی تن، سس مارینارا، غلات کامل، بادام زمینی، دانه‌های خوراکی.

آهن: آهن ناکافی می‌تواند باعث ریزش مو شود. گوشت گاو، طیور، اسفناج، لوبیا سفید، عدس و زردآلو خشک از منابع سرشار آهن هستند.

منبع: خبرآنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ریزش مو تغذیه سالم کربوهیدرات های ساده غذا هایی رژیم غذایی تأثیر منفی سلامت مو ریزش مو غذا ها رشد مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، و دسترسی اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، اولین نشست هماهنگی روسای دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با هدف هم افزایی و هماهنگی بیشتر دستگاههای اجرایی برای ارتقاء سلامت و امنیت غذایی مردم با میزبانی وزرات کشور برگزار شد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این نشست سردار بکایی جانشین رئیس قرارگاه جهادی وزارت کشور، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و روسای 38 دستگاه اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی حضور داشتند.

در این نشست دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد که تامین سلامت و امنیت غذایی مردم مستلزم توجه به همه ابعاد آن است و همه دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی باید اولویت‌های برنامه‌ای خود و چالش‌های اجرایی را در سال جاری به دبیر خانه جهت گزارش به رییس جمهور ارسال کنند.

وی ضمن اشاره به رهنمودهای رئیس جمهور در جلسه هجدهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص تاکید ویژه به امنیت غذایی و تامین غذای سالم برای مردم کشور، اظهار داشت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، دسترسی اقتصادی، توجه به سلامت و ایمنی غذا و فرهنگسازی برای تغذیه سالم است.

همچنین در این نشست در خصوص موضوعات مهم دبیرخانه از جمله نان کامل، نظارت بر مصرف آفت کش‌ها و سموم در بخش کشاورزی، جمعیت و باروری، سلامت خانواده و نظام ارجاع، خدمات پیشگیری و درمان برای کودکان زیر هفت سال کشور (شامل واکسیناسیون کودکان، رشد و تکامل، اهمیت تغذیه با شیر مادر، مکمل-یاری در کودکان)، توجه به بیماری‌های غیرواگیر از جمله سرطان ها از منظر پیشگیری و درمان اشاره و به اهمیت همکاری فرابخشی و بین بخشی در این خصوص تاکید گردید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه