Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به عدم اثربخشی بلندمدت نظام تعرفه‌گذاری پلکانی گفت: رویکرد اصلاح قیمتی مشترکان پرمصرف بدون فشار به مردم عادی با تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها اقدامی مناسب، در زمانی مناسب بود که تا حدی از بحرانی شدن کمبود گاز پیشگیری کرد.

هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره آخرین وضعیت انرژی در کشور اظهار داشت: در حال حاضر سرمایه‌گذاری در صنعت برق به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است به‌طوری‌که در دولت‌های گذشته بین ۶۰ تا ۷۰ درصد سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی انجام شده است و متأسفانه این میزان سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه برق در دولت روحانی به ۲۰ درصد تنزل پیدا کرده است و امروز باید توان کاهش ظرفیت برق تولیدی کشور را با خاموشی مکرر پس بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه تولید گاز نیز متأسفانه دولت قبل به‌خوبی عمل نکرد و نتیجه آن کسری شدید گاز در زمستان ۱۴۰۰ بود.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با انتقاد از عدم اثربخشی بلندمدت نظام تعرفه‌گذاری پلکانی برای مدیریت مصرف انرژی عنوان کرد: مردم کشور ما با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای روبرو هستند و با وجودی که برق ما نسبت به دنیا مفت و ارزان ارائه می‌شود اما توان پرداخت هزینه افزایش تعرفه برق را ندارند ولی متأسفانه استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارزها از این فرصت ارزانی برق سوءاستفاده می‌کنند و باوجود اینکه برق بسیاری مصرف می‌کنند و جزو مشترکان پرمصرف هستند، اما هزینه برق زیادی پرداخت نمی‌کنند و دیگر مشترکان تاوان سودآوری آنها را با خاموشی می‌دهند.

بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: بر اساس آخرین بررسی‌ها مشخص شده است که دولت سالانه بیش از ۹۸۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان پرداخت می‌کند اما نحوه توزیع این یارانه‌ها به‌گونه‌ای است که سبب افزایش شکاف طبقاتی شده است و افراد ثروتمند بیش از دیگر مردم عادی از یارانه پنهان استفاده می‌کنند. این در حالی است که هدف از پرداخت یارانه پنهان از سوی دولت ارتقای سطح زندگی دهک‌های پایین درآمدی بود و همین اتفاق نظام یارانه‌ای کشور را دچار مشکل کرده است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره کمبود گاز در زمستان نیز خاطرنشان کرد: متأسفانه در کشور روحیه‌ای شکل‌گرفته است که همه مقصر اصلی را در هر زمینه‌ای را متوجه مسئولان می‌کنند، درحالی‌که کمبود گاز ناشی از مصرف بالای مشترکان آن است به‌طوری‌که پیک‌بار مصرف گاز در ماه‌های سرد سال در بخش خانگی به ۷۴۰ میلیون مترمکعب نیز رسیده است که رقم خیلی زیادی است.

وی افزود: به طور میانگین بین ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد مترمکعب گاز در کشور استحصال می‌شود که از این میزان توسط پالایشگاه‌ها ۷۵۰ میلیون مترمکعب وارد چرخه مصرف می‌شود که بیشترین مصرف در بخش خانگی که بدون مدیریت این انرژی گران را هدر می‌دهند.

بیگی نژاد اظهار داشت: در حال حاضر گاز به قیمتی خیلی ارزان در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد در حالی همین گاز تولید شده ایران در دنیابین ۲۲ تا ۲۸ سنت بر مترمکعب قیمت دارد؛ بنابراین درصورتی‌که دولت مدیریت مصرف گاز را در بخش خانگی به میزان قابل‌توجهی کنترل کند، می‌تواند از این فرصت صادراتی برای ایجاد منابع پایدار درآمدی بهره ببرد.

وی بهترین راهکاری برای جلوگیری از بحرانی شدن کمبود گاز در زمستان را اصلاح تعرفه‌های پرمصرف عنوان کرد و گفت: بر اساس همه پیش‌بینی‌ها در زمستان امسال با کمبود گاز مواجه بودیم، اما با تغییر دولت و اقدامات وزارت نفت زمستان بدون قطعی گاز و خاموشی سپری شد. یکی از اقداماتی که در دستور کار قرار گرفت؛ رویکرد اصلاح قیمتی مشترکان پرمصرف بدون فشار به مردم عادی را با تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها بود که اقدامی مناسب و در زمان مناسب بود که تا حدی از بحرانی شدن کمبود گاز پیشگیری کرد.

به گزارش راه دانا؛ یکی از چالش‌های کشور در حوزه انرژی، استفاده غیرمفید و غیرمولد از حامل‌های انرژی به دلیل قیمت ارزان آن بوده است که نتیجه آن ناترازی شدید گاز در بخش خانگی بوده است که زمستان ۱۴۰۰ را به زمستانی بسیار سخت برای مردم تبدیل کرده بود؛ بااین‌وجود اقدامات فوری دولت سیزدهم در این زمینه موجب شد که کشور بدون قطعی گاز و خاموشی زمستان ۱۴۰۰ را سپری کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو کمیسیون انرژی مجلس تعرفه گذاری پلکانی یارانه پنهان بخش خانگی کمبود گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۶۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: سال گذشته در کشور ۱۶ هزار زلزله به ثبت رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه یک میلیون و 200 هزار شرکت صنعتی بالای 500 نفر و 150 هزار شرکت معدنی وجود دارد، اظهار داشت: این کارکنان می‌توانند در قالب تیم‌هایی تحت آموزش قرار بگیرند و در بحران‌ها در کنار دستگاه‌های امدادرسان باشند.

وی با بیان اینکه در صنعت بیمه باید از روش‌های نوین استفاده شود که سبب جذب مشتری شود افزود: براساس آمار اعلام شده تکرار وقوع زلزله در کرمانشاه حدود 40 تا 45 سال بوده و در آخرین زلزله 37 هزار واحد تخریب شده است و نسبت به میزان دریافتی بیمه این تعداد بسیار ناچیز است.

نامی گفت: باید مردم به بیمه اطمینان داشته باشند و ظرفیت آن افزایش یابد که در صورت تخریب منزل، فرد اطمینان داشته باشد که با خسارت بیمه منزل او تا انتها ساخته می‌شود و دغدغه دیگری نداشته باشد. 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه در سیل خرداد ماه سال گذشته 179 هزار هکتار خسارت دید که کمتر از 10 درصد بیمه بودند افزود: 1961 خودرو گرفتار سیل شدند که هیچکدام بیمه نبودند و این هنر بیمه‌گران است که مردم را ترغیب کنند.

نامی با بیان اینکه 8000 کیلومتر شبکه برق، آب و گاز در کشور وجود دارد که باید بیمه شود عنوان کرد: ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه شوند و در صورت تخریب مکانی بالاترین فرد در دستگاه مسئول است و این موضوع به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی با اشاره به اینکه از 66 مخاطره‌ای که تاکنون در دنیا شناسایی شده 44 مورد ان در کشور ما به وقوع پیوسته است گفت: مهمترین مخاطرات کشور ما به ترتیب سیلاب، زلزله، فرونشست، آتش سوزی، سرمازدگی و خشکسالی و غیره است و دو مورد اول از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه برای زلزله باید عزم عمومی وجود داشته باشد که مقاومت سازه را به هشت ریشتر و برای اماکن حساس به 10 ریشتر برسانیم افزود: سالانه در کشور حدود 15 هزار زلزله رخ می‌دهد که یک پنجم آن بالای چهار ریشتر است.

نامی گفت: در سال‌هایی که زلزله‌های مهم در کشور رخ داده همچون زلزله کرمانشاه 19 هزار و 300 زلزله به ثبت رسید و در زلزله بم 18 هزار و زلزله منجیل نیز به بیش از 20 هزار زلزله رسیده بود و این نشانگر مهمی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 16 هزار زلزله به ثبت رسید افزود: صفحه ایران از چهار صفحه از بیرون تحت فشار است که خطرناک‌ترین آن شبه جزیره عربستان است و در نیمه اول سال گذشته در حرکتی غیرقابل انتظار حدود 21 میلی‌متر حرکت کرد در حالی که سال‌های قبل کمتر از یک میلی‌متر حرکت داشت و در یک منطقه در مدت پنج ماه و 10 روز بیش از 2400 زلزله رخ داد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: وضعیت 220 سال گذشته مورد مطالعه قرار گرفت و متوجه شدیم در این مدت 12 زلزله بالای هفت ریشتر رخ داده که آخرین آن 7.7 ریشتر بوده است و این نشان داد اگر مقاومت سازه به استاندارد 7 ریشتر برسد زلزله به یک پدیده تبدیل می‌رسد.

نامی با اشاره به اینکه این فرهنگ بین مردم تقویت و نسبت به مقاوم سازی منازل خود حساس باشند گفت: 33 وزارتخانه، سازمان و نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری نسبت به مدیریت بحران وظیفه دارند و همه ما باید احساس مسئولیت کنیم.

وی با بیان اینکه سیلاب یکی از خطرناک‌ترین مخاطره‌های امروز است افزود: با توجه به اینکه نظم آب و هوایی در دنیا به هم خورده باید هر روز منتظر این مخاطره باشیم و یکی از 34 چالش موجود در دنیا است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه برای در امان بودن از سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری نداریم گفت: آبخیزداری در بالادست بسیار مهم است و علاوه بر حفظ خاک مانع از بروز سیلاب می‌شود.

نامی با بیان اینکه باید از ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی به طور جدی جلوگیری شود، عنوان کرد: از دادستان‌ها درخواست شده این موضوع را کنترل کنند، زیرا این موضوع بدهکار کردن جامعه به آینده است و این سبب حفظ جان و دارایی مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه 144 هزار و 610 کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که 6820 کیلومتر ان از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند، گفت: باید با احداث سیل‌بند عرضی، اصلاح مسیر رودخانه‌ها و برخورد جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز از وقوع اتفاقات ناگوار پیشگیری کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی