Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در مجله "Heart"، مکمل‌های کلسیم که اغلب به افراد مسن برای کاهش خطر شکنندگی استخوان‌ها (پوکی استخوان) و شکستگی‌ها داده می‌شود، با افزایش خطر مرگ در میان افرادی که به تنگی دریچه آئورت (یک بیماری پیشرونده و بالقوه کشنده) مبتلا هستند، مرتبط است.

 

به نقل از اس تی دی، نتایج این مطالعه نشان می‌دهند که این مکمل‌ها چه با ویتامین D مصرف شوند چه نشوند، به نظر می‌رسد که به جای بهتر کردن حال فرد، وضعیت را بدتر می‌کنند که این امر شایع‌ترین شکل ابتلا به بیماری دریچه‌ای قلب در بزرگسالان در کشور‌های توسعه‌یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنگی دریچه آئورت زمانی رخ می‌دهد که دریچه آئورت (دریچه اصلی خروجی قلب)، سفت و باریک شود. این بدان معنا است که این دریچه دیگر نمی‌تواند به طور کامل باز شود و بنابراین جریان خون را از قلب به شریان اصلی (آئورت) و سایر اعضای بدن کاهش می‌دهد یا مسدود می‌کند.

ارتباط بین رژیم غذایی و مکمل کلسیم یا ویتامین D با خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و مرگ به شدت مورد بحث است. با این حال، محققان خاطرنشان کردند شواهدی که در مورد ایمنی آن‌ها به دست آورده‌اند بیشتر نتایج آزمایشات آن‌ها بر روی حیوانات است و گفتنی است تجویز هر دوی این مکمل‌ها در سال‌های اخیر به ویژه در میان زنان یائسه به شدت افزایش یافته است.

محققان در گام بعد، سلامت قلب ۲۶۵۷ بیمار (میاگین سنی ۷۴ که ۴۲ درصد آن‌ها زنان بودند) با تنگی آئورت خفیف تا متوسط بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ را بررسی کردند و این بررسی بیش از ۵.۵ سال به طول انجامید.

سپس شرکت‌کنندگان به چند گروه تقسیم شدند. گروه اول که هیچ مکملی مصرف نمی‌کردند، گروه دوم آن‌هایی که تنها مکمل ویتامین D مصرف می‌کردند و گروه سوم کسانی که مکمل‌های کلسیم را همراه و یا بدون ویتامین D مصرف می‌کردند و از آن میان تنها ۱۱۵ نفر مکمل کلسیم مصرف می‌کردند.

کسانی که مکمل‌ها را مصرف می‌کردند به طور قابل توجهی بیشتر از افرادی که مکمل مصرف نمی‌کردند، دیابت و بیماری سرخرگ کرونری داشتند. همچنین احتمال بیشتری وجود داشت که از استاتین‌ها، وارفارین و اتصال دهنده‌های فسفات (برای محدود کردن جذب فسفر) برای پیوند عروق کرونری و دیالیز کلیه استفاده کنند.

در طول دوره نظارت، ۵۴۰ نفر (۲۰.۵درصد) جان خود را از دست دادند. ۱۵۰ نفر بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی جان خود را از دست دادند. ۱۵۵ نفر نیز به دلایل دیگر جان باختند و ۲۳۵ نفر به دلایل نامعلوم جان باختند و ۷۷۴ نفر (۲۹درصد) دریچه آئورت خود را تعویض کردند.

بیش از یک سوم افراد در هر یک از گروه‌ها پس از پنج سال دچار تنگی آئورت شدید شدند. به نظر نمی‌رسد که مکمل ویتامین D به تنهایی بر بقا تاثیر بگذارد. اما مکمل کلسیم به همراه ویتامین D با خطر بالای مرگ و میر به هر علتی و افزایش دو برابری خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی عروقی مرتبط بود و با ۴۸ درصد افزایش عمل "تعویض دریچه آئورت" در مقایسه با افرادی که مکمل مصرف نمی‌کردند همراه بود.

این یک مطالعه مشاهده‌ای است و بنابراین نمی‌تواند علت را کاملا مشخص کند. همچنین افرادی که مکمل‌ها را مصرف می‌کردند، عوامل خطر بیشتری برای مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی نسبت به افرادی که مکمل مصرف نمی‌کردند داشتند و علاه بر آن در این مطالعه مقدار کلسیم دریافتی از رژیم غذایی و مکمل‌ها ارزیابی نشده بود.

اما محققان با این وجود نتیجه گرفتند: با توجه به بزرگی نمونه‌های بررسی شده و دوره پیگیری طولانی، مطالعه ما نشان می‌دهد که مکمل کلسیم هیچ مزیتی برای بیماری قلبی عروقی ندارد و در عوض ممکن است منعکس کننده افزایش خطر کلی عمل "تعویض دریچه آئورت" و مرگ‌ومیر به ویژه در کسانی که عمل "تعویض دریچه آئورت" را انجام نداده‌اند، باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کلسیم قلب مکمل مصرف نمی کردند افرادی که مکمل مصرف می کردند دریچه آئورت قلبی عروقی مکمل کلسیم ویتامین D مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۹۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم؛ همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!
  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم /همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟