Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی باستی گفت: تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان در این زمینه ورود کردند و به عنوان مثال یکی از شرکت‌ها، زباله‌سوز بدون دود را طراحی و اجرا کرده است.

رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان می گوید البته این زباله‌سوز در مقیاس کوچک قابل استفاده است و در حال حاضر در برخی از شهر‌های کشور و تعدادی از روستا‌های استان گیلان نصب شده که آخرین مورد تعبیه این زباله‌سوز در روستای سالکده اطراف شهرستان کیاشهر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی می گوید در کل کشور شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند که می‌توانند به حل مشکل ساماندهی پسماند گیلان کمک کنند، این امر مستلزم آن است که سازمان‌های متولی امر نیاز‌های فناورانه خود را به ما اعلام کنند و ما آمادگی این را داریم که به کلیه شرکت‌های فناور کشور برای حل این مشکل فراخوان دهیم.

به گفته باستی  فناوری‌های موجود برای دفع مگس از لندفیل سراوان وجود دارد، وضعیت دپوی زباله در سراوان تجمع مگس‌ها را به همراه داشته و شهرداری برای از بین بردن این مگس‌ها هر ساله از سم حشرات استفاده می‌کند، اما استفاده از این سم‌های صنعتی در طول زمان سبب مقاوم شدن حشره به سم می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری گیلان می گوید پس از مقاوم شدن حشره برای نابودی آن باید به ناچار حجم و دز سم افزایش پیدا کند و از طرفی این سم همراه با شیرآبه به آب‌های زیرزمینی نفوذ کرده و آن هم تبعات و مشکلات خود را به دنبال دارد، اما شرکت‌های فناوری وجود دارند که توانایی تولید سم‌های گیاهی را دارند.

به گفته وی  سم‌های گیاهی هم ماندگاری بالایی داشته و هم مضر بودن آن تنها برای حشرات بوده و آسیبی به سایر موجودات و انسان‌ها نمی‌رساند و این سم در مواردی استفاده شده و جواب داده است از این رو می‌توانیم از این فناوری برای از بین بردن مگس و حشرات در محل دپوی زباله بهره‌گیری کنیم.

باستی می گوید نکته بعدی، پاشش سم‌های از بین برنده حشرات است که اگر توسط انسان انجام شود ممکن است همه نقاط به خوبی سم‌پاشی نشود از این رو در پارک علم و فناوری گیلان و سایر پارک‌های کشور شرکت‌های فناوری وجود دارند که می‌توانند با استفاده از پهباد، پوشش یکنواختی در سم‌پاشی داشته باشند.

به گفته رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان  موضوع تفکیک زباله و روش‌های فناورانه موجود برای تفکیک زباله‌تر و خشک مهم است و برای حل معضل پسماند پیش از هر چیزی باید فرهنگ جداسازی زباله را اجرا کنیم و این اقدام در بسیاری از کشور‌های دنیا نخستین گام برای ساماندهی پسماند است.

وی می گوید به همین علت در استان گیلان و در سطح کشور برخی از شرکت‌های استارت‌آپی سامانه‌هایی را طراحی کردند که قابلیت تفکیک زباله‌تر و خشک را دارد که این فناوری نیز می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های تفکیک زباله برای حل معضل پسماند استان گیلان به‌کارگیری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زباله های سراوان پسماند پارک علم و فناوری استان گیلان تفکیک زباله شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۹۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم