Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین-خدیجه نوروزی: خطر فرونشست زمین، تهران و ۱۰۹ شهر دیگر را تهدید می‌کند. هرچند به گفته مسئولان این خطر برای امروز و ماه‌های آینده نیست و معضل قطعی ۱۰ ساله آینده محسوب می‌شود. پدیده فرونشست یک مسأله فرابخشی است و ۱۳ دستگاه مسئولیت مقابله با آن را  بر عهده دارند. 

سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در سال ۹۹ ،دستور العمل ۱۶ ماده ای برای مقابله با معضل فرونشست زمین در پایتخت را  تهیه کرد و  بر اساس آن وظایف تمام دستگاه های متولی را تعیین و تفکیک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس تمام دستگاههای  پیش نویس آن را امضا  و متعهد به اجرای آن شدند.

طبق برآورد سازمان و پیشگیری  و مدیریت بحران شهرتهران  در سال ۹۹ هزینه اقدامات دستگاه ها برای کاهش فرونشست  زمین در تهران در مجموع ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده بود و قیمت به روز شده آن  درسال جاری - ۱۴۰۱- به گفته علی نصیری ،رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران قریب به ۲۰  هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود.

مهم ترین وظیفه  و ماموریت این سازمان ها  بالا آوردن تراز آب های زیرزمینی برای کاهش فرونشست زمین در پایتخت است.

در زیر ۱۳ دستگاه مسئول و شرح وظایف آن ها بر اساس داده های سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران به خبرنگار همشهری آنلاین آمده است:

-شرکت آب منطقه ای تهران: موظف است شبکه پایش برخط تراز آب های زیرزمینی را ظرف دو سال در بخش تهران و شهریار انجام دهد. همچنین برای چاه های کشاورزی در حد مجاز کنتر هوشمند نصب کند. با روش هایی تغذیه مصنوعی سفره آب های زیرزمینی را انجام دهد.

-اداره کل مدیریت بحران استانداری تهران: از آنجا که این کار باید در ستاد مدیریت بحران تصویب شود و بعد گزارش گیری شود و به سازمان بحران کشور اعلام شود، این اداره وظیفه گزارش گیری و هماهنگی بین دستگاهی را بر عهده دارد.

-مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی: باید دستورالعملی را بنویسد که در مداخلات کلان مقیاس که با گودهای بزرگ و آب های زیرزمینی و قنات را تحت تاثیر قرار می دهد راهکارهایی را برای اینکه به فرآیند طبیعی آنها آسیب نزند تهیه کند.

-سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران: ملزم به نظارت جدی بر حسن اجرای مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان است که مربوط به جدا کردن لوله آب باران از لوله فاضلاب بهداشتی است.

-سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور: موظف به شناسایی آسیب ها، مخاطرات ناشی از فرونشست، پهنه بندی و اولویت بندی مناطق مستعد فرونشست است.

-سازمان نقشه برداری کشور: باید نقشه های به روز شده خطر فرونشست تهران را تهیه کند و مستمرا این موضوع را پایش کند و سامانه های پایشی ایجاد کند.

-شرکت آب و فاضلاب استان تهران: موظف به جایگزین کردن منابع آبیاری فضای سبز با پساب تصفیه خانه ها با همکاری سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری است.

-اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران: باید روی مناطق بالادست تهران، آبخوان ها طرح های آبخیزداری را انجام دهد.

-سازمان جهاد کشاورزی استان تهران: باید کشت گلخانه ای را گسترش دهد و سامانه های آبیاری نوین را در دشت های تهران، اسلامشهر، رباط کریم، ری و شهریار ایجاد کند. مرمت و لایروبی قنوات دشت تهران و شهریار بر عهده این سازمان است.

-معاونت خدمات شهری شهرداری تهران: موظف است آبیاری فضای سبز را از پساب تصفیه شده فاضلاب تهران انجام دهد و کمتر از آب های زیرزمینی استفاه کند، همچنین تغییر الگو در کاشت گیاهان فضای سبز را در دستور کار قرار دهد.

-معاونت فنی و عمران شهرداری تهران: فضاهای نفوذپذیر برای اینکه ما راناف کمتری در معابر داشته باشیم را بر عهده دارد. همچنین احیا و ساماندهی رودخانه ها و مسیل ها با همکاری شرکت آب منطقه ای.

-معاونت شهرسازی شهرداری تهران: ملزم به نظارت بر اجرای الزامات صدور پروانه های ساختمانی در خصوص تفکیک سیستم آب باران از فاضلاب است.

-سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران: به عنوان دبیرخانه کارگروه باید پیشرفت اقدامات را پایش و بعد از جمع بندی به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال کند.

کد خبر 673622 برچسب‌ها فرونشست زمین منابع طبیعی آب بحران هزینه شوراى شهر تهران بحران‌ مالی شهرداری مدیریت بحران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرونشست زمین منابع طبیعی آب بحران هزینه شوراى شهر تهران بحران مالی شهرداری مدیریت بحران پیشگیری و مدیریت بحران شهر آب های زیرزمینی شهرداری تهران فرونشست زمین استان تهران شهر تهران انجام دهد فضای سبز بر عهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۱۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود اتوبوس‌های نو­ به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، به گفته مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، اکنون دو هزار دستگاه اتوبوس در تهران به مردم خدمت رسانی می‌کنند که قرار است این­ تعداد تا پایان برنامه چهارم شهر تهران به ۵ هزار دستگاه افزایش یابد.

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • بارش‌های رگباری پنجشنبه دراصفهان می‌بارد/آماده باش نیروهای امدادی
  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی
  • ورود اتوبوس‌های نو­ به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور