Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور بانکی وزارت اقتصاد گفت: با استقبالی که از سوی شبکه بانکی و بدهکاران داشتیم، به نظرم در چند ماه آینده می‌توانیم اولین گزارش‌های خوب را در این زمینه داشته باشیم.

 سیدعباس حسینی معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد در پاسخ به این سوال که ضمانت اجرایی سند بانکی وزارت اقتصاد که به تازگی از آن رونمایی شد، چیست؟ اظهار داشت: در سندی که رونمایی شد، کمیته‌ای ویژه نظارت برای پرداخت تسهیلات کلان پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مدیران عامل و هیات مدیره بانک‌ها مکلف شدند که طبق برنامه زمان بندی شده برنامه را پیش ببرند و گزارش آن را به وزارتخانه ارسال کنند. ما نیز پیگیری می‌کنیم و گزارش‌ها را خدمت مردم اعلام می‌کنیم. این سند بانک‌هایی را شامل می‌شود که راهبری کلان آن‌ها مستقیما توسط خود وزارتخانه است، اما قطع به یقین این راهبردها قابلیت اجرا و همراهی توسط بانک‌های خصوصی را هم دارد. از آن‌ها نیز درخواست می‌کنیم که با اراده‌ای که توسط دولت وجود دارد، همراه شوند تا خدمت بهتری را به مردم دهیم.

وعده اعطای وام با اعتبارسنجی به کجا رسید؟

حسینی گفت: تسهیلات خرد مبتنی بر آسان گیری در تضامین از جمله اعتبارسنجی، طی دو ماه بهمن و اسفند حدود ۲۳۰ هزار نفر با بودجه حدود ۶ هزار و ۱۰۰ میلیون تومان توانستند تسهیلات خرد بگیرند. این تعداد و این مبلغ تقریبا در تاریخ بانکداری بی سابقه است.

شرکت‌هایی در زمینه اعتبارسنجی داریم که از بانک مرکزی مجوز دارند، علاوه بر این، شبکه بانکی هم نظام اعتبارسنجی خود را دارد. در آنجا میزان اقساط معوق، توانمندی مالی افراد، بدهی‌های مالیاتی، چک‌های برگشتی و شاخص‌های دیگری دارند که مبتنی بر استانداردهاست و افراد براساس آن‌ها طبقه بندی و رتبه بندی می شوند. سپس با استفاده از رتبه‌ای که کسب می‌کنند و توان مالی ای که دارند می‌توانند تسهیلات بانکی دریافت کنند.

حتی در بسته ای هم که امروز رونمایی شد، وثایق متعددی را ایجاد کرده ایم. این وثایق فقط محدود به چک و سفته نیست، بلکه اوراق مشارکت دارایی ها، سود سهام عدالت، منابعی که بابت یارانه‌ها دریافت می‌کنند و مجموعه‌ای که می‌توانند به عنوان دارایی‌های مختلف به عنوان وثیقه قرار دهند، در این بسته در نظر گرفته شده است.

چه میزان از بدهی ابربدهکاران معرفی شده از سوی بانک‌ها پرداخته شده است؟

حسینی اظهار داشت: آمار دقیقی نداریم. اما طبق گزارشی که از بانک‌ها دریافت کرده ایم، از فردای انتشار لیست ابربدهکاران، به بانک‌ها مراجعه کرده و پیگیر میزان بدهی و شرایط پرداخت بدهی‌های خود شده بودند. این فرآیند شروع شده و هنوز در ابتدای راه هستیم، اما این مسیر همانطور که در بند (د) تبصره ۱۶ قانون بودجه بانک مرکزی مکلف به اعلام فهرست بدهکاران کلان بانکی شده، به وصول این مطالبات کمک می‌کند.

این فرآیند معمولا زمان بر است، اعداد و مبالغ بزرگ هستند و پرداختی‌ها نیاز به مذاکره دارد. زمانی که اولین گزارش از پرداخت این بدهکاران به دست ما برسد خدمت مردم اعلام می‌کنیم.

از چه زمانی شاهد کاهش مطالبات مشکوک الوصول بانک‌ها خواهیم بود؟

حسینی گفت: انتشار لیست ابربدهکاران برای اولین بار است در تاریخ بانکداری کشور اتفاق افتاده و تبعا نیازمند گذشت زمان است. اما با استقبالی که از سوی شبکه بانکی و بدهکاران داشتیم، به نظرم در چند ماه آینده می‌توانیم اولین گزارش‌های خوب را در این زمینه داشته باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۹۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​

تین نیوز

نرخ بهره بین بانکی در اولین هفته از اردیبهشت ماه با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۱ درصد رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، در هفته منتهی به 5 اردیبهشت ماه نرخ سود بین بانکی با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.51 درصد رسید.

این نرخ از ابتدای سال جاری با روند کاهشی همراه بود به جز هفته منتهی به 29 فروردین ماه.  نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شدو با 4 صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به 23.52 درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 22 فروردین ماه با کاهش نیم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.48 درصد رسید. نرخ بهره بین بانکی که در هفته نخست فروردین ماه سال جاری 23.62 درصد شده بود در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش 4 صدم درصدی همراه شد و به 23.58 درصد رسید.

این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است. نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهرماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود؛ البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال های پایین تر شد.

نرخ سود بین بانکی چیست؟

ممکن است بانک ها در دوره های مالی کوتاه مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی رو به رو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانک ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل داده اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام های بین بانکی سررسید کوتاه مدت یک هفته ای یا کمتر دارند. وام دهی بانک ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین بانکی گفته می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک دی
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​
  • نارضایتی کاربران از ارسال نشدن پیامک بانکی برای تراکنش‌های کمتر از ۳۰ هزار تومان