Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@08:17:17 GMT

سه روش بسیار ساده برای کاهش وزن

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۲۵۳۰

سه روش بسیار ساده برای کاهش وزن

سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، چاقی در سراسر جهان از سال ۱۹۷۵ تقریباً سه برابر شده است.این سازمان اشاره کرد که شیوع اضافه وزن و چاقی در میان کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۹ ساله افزایش چشمگیری داشته و از ۴ درصد در سال ۱۹۷۵ به بیش از ۱۸ درصد در سال ۲۰۱۶ رسیده است. تغییر در عادات غذایی و کاهش فعالیت‌های بدنی دلیل برخی از این موارد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چاقی دوران کودکی یک نگرانی عمده است زیرا وزن اضافی انباشته شده در دوران کودکی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی متعددی در بزرگسالی از دیابت، فشار خون بالا تا کلسترول بالا شود. چاقی دوران کودکی نیز بر سلامت روان کودک تاثیر می‌گذارد.

کارشناسان تناسب اندام می‌گویند لازم است والدین و موسسات آموزشی سبک زندگی متعادلی را در کودکان ایجاد کنند تا یک زندگی مناسب، سالم و فعال داشته باشند و به ویژه به عادات غذایی و سبک زندگی نوجوانان توجه زیادی داشته باشند تا اطمینان حاصل کنند که در معرض اضافه‌وزن قرار ندارند. درهمین راستا محققان نکات کلی خود برای کنترل وزن از سنین پایین را به اشتراک می‌گذارند: 

۱. مصرف میان وعده‌های سالم را تمرین کنید

میان وعده سالم نقش زیادی در رشد و انرژی بدن دارد. اغلب گفته می شود که از تنقلات ناسالم نباید بین وعده غذای اصلی استفاده کرد زیرا مصرف آنها، اشتها را از بین می برند. برخلاف باورهای عمومی، مصرف منظم تنقلات سالم می تواند مواد مغذی بدن شما را تامین کند و همان کاری است که باید به آن توجه کرد. معمولا تنقلات ناسالم شامل خوراکی‌هایی مثل چیپس، شکلات و سایر غذاهای آماده و در دسترس می‌شود و مصرف زیاد آنها یا خوراکی‌های حاوی چربی اشباع تاثیر منفی بر سلامت عمومی دارد. با انتخاب برخی مواد مغذی بجای مصرف تنقلات ناسالم، می‌توانید به حفظ مواد مغذی مورد نیاز بدن خود در طول روز کمک کنید.اطمینان حاصل کنید که از غذاهایی استفاده می‌کنید که شما را در فواصل طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد، بنابراین با این روش از گرسنگی جلوگیری می‌کنید. به عنوان مثال، خوردن یک مشت بادام ممکن است خواص سیری داشته باشد؛ احساس سیری را در فرد تقویت می کند و ممکن است از مصرف بیشتر میان وعده‌های غذایی جلوگیری کند. بادام منبعی غنی از پروتئین است، ماده مغذی که نه تنها انرژی زا است، بلکه به رشد و حفظ توده عضلانی نیز کمک می‌کند. مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه لیدز منتشر شد نشان داد که مصرف میان وعده بادام در اواسط صبح منجر به کاهش گرسنگی کلی و سرکوب میل ناخودآگاه برای مصرف غذاهای پرچرب می‌شود.

۲. هر روز حداقل ۳۰ دقیقه تمرین ورزشی کنید

کارشناسان تاکید می‌کنند، لازم است کودکان روزانه ۴۵ تا ۶۰ دقیقه وزرش کنند  تا آنها را فعال و متناسب نگه دارند. در مورد بزرگسالان جوان، می‌توانند به باشگاه بروند، تمرین‌های ساده‌ای را در خانه انجام دهند یا عصرها قدم بزنند و ۱۰ هزار قدم پیاده‌روی کنند. مطالعات جدید در زمینه حفظ سلامت و میزان فعالیت روزانه در هر فرد، نشان می‌دهد که جایگزین کردن زمانی کوتاه و مناسب برای فعالیت بدنی و ورزش سبک و دوری از بیهوده نشستن، بیشتر از آنچه فکر کنید باعث سلامت عمومی می‌شود. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تنها  یک ورزش سبک و کوتاه مدت روزانه و مداوم، تاثیر بسیار زیادی در بهبود زندگی همه افراد دارد. محققان گزارش می‌دهند که چگونه  یک ساعت فعالیت روزانه مانند انجام دادن کارهای خانه، قدم زدن، تمرین بدنی یا  فعالیت‌های مشابه، تا ۲۴٪ خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی را با ورزش سبک کاهش می‌دهد. این یافته‌های جدید نشان می‌دهند این تصور که تنها با ورزش و فعالیت شدید و طولانی مدت می‌توان به سلامت کلی و طول عمر کمک کرد، غلط است.

۳. از غذاهای بسته بندی شده خودداری کنید

غذاهای بسته بندی شده به احتمال زیاد حاوی درصد زیادی از مواد نگهدارنده هستند که به معنای کالری بیشتر است. چنین غذاهایی ممکن است اغلب طعم لذیذی داشته باشند و شما را به هوس خوردن بیشتر سوق دهند، اما از نظر سلامتی بهترین گزینه نیستند. در عوض، این گونه غذاها را با وعده‌های غذایی تازه پخته شده جایگزین کنید تا از حداکثر تغذیه و پروتئین به جای طعم دهنده‌ها و شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده کنید. وعده‌های غذایی شما باید ترکیبی از تمام آنچه که برای سلامتی لازم است باشد تا اطمینان حاصل شود که بدن شما انرژی کافی برای حفظ سلامت و فعالیت روزانه شما را دریافت می‌کند. با تغییر سبک زندگی در دنیای مدرن، غذاهای فرآوری شده نقش مهمی در زندگی ما پیدا کرده‌اند. بیشتر ما بخشی از غذا یا تمام غذاهایمان را از غذاهای فرآوری شده تهیه می‌کنیم اما این مواد غذایی معمولا سالم نیستند و ضررهای زیادی برای سلامت جسم دارند. 

این نکات ساده اما مؤثر چیزی است که هر فردی صرف نظر از سن خود باید برای داشتن یک زندگی سالم از آن پیروی کند، زندگی که عاری از مشکلاتی مانند چاقی است که به مشکلات سلامتی بزرگتری تبدیل می‌شود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: چاقی ورزش رژیم غذایی شکر میان وعده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۲۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که درک آنان را از خودشان و جهان تغییر می‌دهد.

به گزارش ایسنا، می‌گویند تغییر اجباری و رشد اختیاری است. همانگونه که انسان نمی‌تواند محل زندگی، عوامل محیطی یا والدین خود را انتخاب کند نمی‌داند در خانواده سالم یا ناسالم پا به دنیا می‌گذارد. اما به دنیا آمدن در خانواده ناسالم این مجوز را به افراد نمی‌دهد. برای به دست آوردن شخصیت سالم تلاش نکنند و رفتار خود را به نسلی دیگر منتقل کنند. ایجاد شخصیت سالم مانند هر مهارت دیگر نیاز به تلاش و تمرین دارد تا شما بتوانید شخصیتی سالم و دوست داشتنی بسازید. شخصیت سالم ویژگی‌هایی دارد که براساس معیارهای سلامت روانی مشخص می‌شوند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

هرچند مانند همه مفاهیم علوم انسانی تعریف واحدی از شخصیت وجود ندارد. اما تعریفی که می‌توان از شخصیت ارائه داد این است شخصیت را الگوی با صفات نسبتا پایدار و ویژگی‌های منحصر به فردی دانستند که به رفتار شخص ثبات و فردیت می‌بخشد. با توجه به پایدار بودن شخصیت برخی‌ها این پرسش را مطرح می‌کنند آیا شخصیت تغییر پیدا می کند؟ در گذشته اعتقاد بر این بود که افراد نمی‌توانند شخصیت خود را تغییر دهند و شخصیت تا حد زیادی پایدار و موروثی است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند از طریق مداخله مداوم و رویدادهای مهم زندگی تغییر کنند.

شخصیت سالم یا خوش شانس‌ها کیستند؟

اگر در یک خانواده سالم به دنیا آمدید و شخصیت سالم دارید شاید شما خوش شانس باشید اما این خوش شانسی شاید همیشگی نباشی. هزار رویداد در زندگی می تواند در زندگی روی بدهد شما دیگر شخصیت سالم نداشته باشید.

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که باعث ایجاد درک جدیدی از پدیده‌ها و جهان هستی در فرد می‌شود. برای مثال، فردی که به راحتی و سریع با دیگران ارتباط برقرار می‌کند، ممکن است پس از تجربۀ سوءاستفاده در یک رابطۀ عمیق، در برقراری ارتباط سختگیرتر شود. بنابراین هر روز در زندگی با رویدادها و موقعیت‌هایی مواجه می شویم که گاهی اوقات، این رویدادها می‌توانند شخصیت و نحوه تفکر ما را در هسته تغییر دهند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

در باب چگونگی شکل‌گیری شخصیت و ساخت شخصیت سالم و عوامل تاثیرگذار تاکنون نظریه‌های متفاوتی داده شده است. اینکه ژن‌ ها در این مورد نقش دارند یا نه هنوز به درستی قابل اثبات نیست اما عوامل محیطی، تعلیم و تربیت، فضای خانواده و آداب و رسوم جامعه، در شکل‌ گیری شخصیت تاثیر زیادی دارد.

انسان سالم از نظر روانشناسی

شخصیت سالم به فردی اطلاق می‌شود با وجود نقاط ضعف و قوت به موانع رشد خود آگاه باشد و در راه رشد و پیشرفت از توانایی و استعدادهایش استفاده کند.

سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر اهمیت سلامت روان مبنی بر عدم وجود بیماری روانی بر این نکته نیز پای می‌فشارد. زمانی شما شخصیت سالم دارید که از رفاه نیز برخوردار باشید. افراد سالم می‌توانند با استرس‌های عادی که در زندگی روزمره مواجه‌اند کنار بیایند. سلامت روان به افراد این امکان را می‌دهد که توانایی‌های خود را بشناسند، کار مولد داشته و کمک‌های معناداری به جوامع خود داشته باشند.

شخصیت سالم از منظر قرآن:

مطابق آموزه‌های قرآنی زندگی دنیوی مقدمه‌ای برای زندگی جاودانه در جهان آخرت به شمار می‌آید. مطابق این دیدگاه کسی می‌تواند از فرصت چند روز زندگی در دنیا برای آخرت بهره ببرد که از سلامتی شخصیت نیز برخوردار باشد.

شاخص‌های سلامت روانی سالم در زندگی دنیا که قرآن برآن تاکید دارد موارد مختلف مانند، سکینه، آرامش و اطمینان و نداشتن اندوه و بیم و... است. که انسان با ایجاد این موارد می تواند به رستگاری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • در جست‌وجوی مزاج معتدل
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد