Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@05:35:17 GMT

تولید پنجره‌های نانویی که برق تولید می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۰۵۵۵

تولید پنجره‌های نانویی که برق تولید می‌کنند

همکاری مشترک دو شرکت فناور برای توسعه نسل بعدی لایه‌های حاوی نقاط کوانتومی به‌منظور استفاده در پنجره‌های تولیدکننده برق کلید خورد.

به گزارش گروه علم وآموزش ایران اکونومیست، شرکت یوبی‌کیودی یکی از شرکت‌های مواد پیشرفته نشات گرفته از آزمایشگاه ملی لس آلاموس و اس‌دبلیوام اینترنشنال نیز یک شرکت پیشرو در زمینه مواد عملکردی با تخصص عمیق در مهندسی پلیمر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو شرکت با همکاری یکدیگر به دنبال توسعه یک لایه شیشه‌ای حاوی نقطه کوانتومی (QD) هستند، لایه‌ای که تولید پنجره‌های خورشیدی با کارایی بالا را امکان‌پذیر می‌سازد تا سریع‌تر و با هزینه‌های پایین‌تر تولید شوند.

کایو سدنو از مدیران شرکت اس‌دبلیوام اینترنشنال گفت: اس‌دبلیوام اینترنشنال سابقه‌ای طولانی در ارائه راه حل‌های فناورانه برای حل چالش برانگیزترین مشکلات مشتریان دارد. این همکاری مشترک، توانمندی فنی ما را گسترش می‌دهد و به صاحبان املاک و توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا به سمت تولید کمتر گازهای گلخانه‌ای حرکت کنند.

طبق آمار وزارت انرژی آمریکا، ساختمان‌ها ۷۶ درصد از برق مصرفی خانگی را تشکیل می‌دهند. فناوری «متمرکزکننده خورشیدی لومینسانس» شرکت یوبی‌کیودی، نقاط کوانتومی فلورسنت را بین دو ورق شیشه، در درون لایه، قرار می‌دهد تا رنگی ملایم با گزینه‌های رنگی مختلف ارائه دهد. نقاط کوانتومی تا حدودی نور خورشید را جذب و آن را به نور مادون قرمز نزدیک تبدیل می‌کنند که توسط سلول‌های خورشیدی پنهان در قاب پنجره به الکتریسیته تبدیل می‌شود.

هانتر مک دانیل، موسس و مدیرعامل شرکت یوبی‌کیودی، گفت: پیشرفت‌ها در نوآوری مواد، منجر به دستیابی به برخی از مهم‌ترین راه‌حل‌ها شده‌ است و انرژی‌های تجدیدپذیر نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. ما همراه با اس‌دبلیوام اینترنشنال، به دنبال ارائه پنجره‌هایی هستیم که به معنای واقعی کلمه مانع از تولید گازهای گلخانه‌ای شود.

مک ‌دانیل افزود:‌ راهبرد ما در استفاده از مواد لومینسانس در بخش پنجره‌ها به نسبت منحصر به فرد است. به این فناوری تغلیظ خورشیدی لومینسانس گفته می‌شود. بیشتر راهبردهای دیگر به دنبال استفاده از مواد آلی برای ساخت پیل‌های خورشیدی آلی بسیار نازک است که کارایی کمی داشته و چندان قابل اعتماد نیستند. ما روش شیمیایی غیرتزریقی با کارایی بالا ارائه کردیم که هزینه کم و قابلیت تجاری‌سازی دارد.

این فناوری‌ می‌تواند پنجره خورشیدی را به واقعیت تبدیل کند؛ راهبردی که موجب ساخت پنجره‌هایی با قابلیت تولید برق از نور خورشید می‌شود. ظاهر این پنجره‌ها شبیه به پنجره‌های معمولی است. توسعه و تجاری‌سازی این پنجره‌ها به شرطی اتفاق می‌افتد که بازگشت سرمایه بدون قربانی کردن زیبایی ظاهر پنجره انجام شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انرژی تجدیدپذیر ، فناوری نانو ، فناوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر فناوری نانو فناوری پنجره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۰۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی

 


مجتبی خیام نکویی  در مراسم رونمایی از طرحهای شرکت‌های دانش بنیان و فناور  گفت: برای اینکه بخش کشاورزی به مفهوم واقعی کلمه تحول پیدا کند و به امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم، مهمترین مولفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. ما ایجاد حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان را در هر یک از دهکده‌های فناوری و نوآوری پیش‌بینی کردیم که شاید فعال‌ترین دهکده ما از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌ها در خراسان رضوی باشد.

او با اشاره به رونمایی تعدادی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: این دستاوردها می‌تواند تحول چشمگیری در کل کشور اعم از ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند. آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با این کار قسمت اعظم نانوایی‌های خراسان رضوی نان کامل تولید می‌کنند. اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقاء سلامت مردم برداشتیم.

نکویی بیان کرد: اگر نان کامل در سبد غذایی مردم ما قرار بگیرد، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را از بین ببرد، بنابراین اهتمام سازمان تات(سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) این است که همه نوع حمایتی را انجام دهد تا این اتفاق در کل کشور انجام شود. خوشبختانه استان خراسان رضوی در این موضوع از همه استان‌ها جلوتر است.

او تصریح کرد: ما نیازمند یک بسته سیاستی هستیم تا تولیدکنندگان نان این ظرفیت را داشته باشند که وقتی نان‌ را در اختیار مردم قرار می‌دهند از نظر اقتصادی برای آن‌ها به صرفه باشد. از همه افرادی که می‌توانند در تولید نان کامل به ما کمک کنند، درخواست کمک می‌کنیم و آن‌ها را در پارک علم و فناوری و دهکده‌های فناوری مورد حمایت ویژه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما حدود ۶۲۱ شرکت دانش‌بنیان را در مجموعه بخش کشاورزی داریم، تاکید کرد: این تعداد نسبت به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کل ۷ درصد بوده، در حالی که انتظار ما ۲۰ درصد است. برای ایجاد انگیزه نیازمند حمایت‌های ویژه نسبت به بقیه حوزه‌ها هستیم. ما برای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و انتقال رایگان ۴۰۰ فناوری که در مجموعه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج قرار دارند، به شکل رایگان زمین در اختیارشان قرار می‌دهیم.

نکویی اظهار کرد: با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ‌توافق کردیم که بتوانیم امسال به شکل ویژه‌تر در حوزه امنیت غذایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • پنجره دوجداره upvc چی بخرم؟ معرفی بهترین برند پنجره دوجداره upvc
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی