Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه امیرکبیر موفق به حذف فلزات سنگین از آب تولیدی میادین نفتی با نمک بالا شدند که عوامل سرطان زای آب را حذف کرده و پس از نمک‌زدایی برای کشاورزی یا آب آتش نشانی می‌توان بهره برد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه مهری دانش آموخته و مجری طرح «حذف فلزات سنگین از آب تولیدی میادین نفتی با نمک بالا با استفاده از روش انعقادسازی الکتریکی» گفت: تا کنون در مقالات علمی منتشر شده حذف فلزات سنگین از آب تولیدی میادین نفتی با استفاده از روش انعقادسازی الکتریکی مورد پژوهش قرار نگرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از این رو بر اساس نتایج این تحقیق با استفاده از روش انعقادسازی الکتریکی می‌توان آب تولیدی میادین نفتی را که دارای آلاینده‌های آلی و فلزات سنگین گوناگون است را تصفیه کرد و به بازدهی جداسازی و سینتیک حذف قابل قبولی دست یافت.


محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در نهایت می‌توان مطابق با استاندارد‌های زیست محیطی پس از نمکزدایی، از این آب برای مصارف گوناگون مانند آبیاری کشاورزی یا آب آتش نشانی و ... استفاده کرد، گفت: همچنین می‌توان این آب را در چاه‌ها بدون آسیب زیست محیطی تخلیه کرد.


به گفته مهری، به دلیل حضور همزمان آلاینده‌های آلی و فلزات سنگین و همچنین شوری بسیار زیاد آب‌های تولیدی پیچیدگی‌های زیادی در ارتباط با بازدهی حذف هر گروه آلاینده و مدت زمان مورد نیاز برای فرآیند به وجود می‌آید که پرداختن به هر عامل نیازمند شناخت دقیق از برهمکنش‌ها و فعل و انفعالات داخل راکتور دارد.


دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: به صورت کاربردی می‌توان از این روش، برای تصفیه آب‌های تولیدی میادین نفتی در صنعت نفت و گاز و استفاده مجدد از حجم عظیم آب تولید شده برای کاربرد‌های مفید در صنعت بدون آسیب به محیط زیست بهره برد. به عبارت دیگر، با توجه به میزان زیاد آب تولیدی نیازی به انتقال آب شیرین شده دریا نیست و با نمک زدایی از این آب می‌توان برای کشاورزی و سایر کاردبرد‌ها استفاده کرد.


مهری ادامه داد: این طرح با استفاده از راکتوری با طراحی نسبتا ساده و با استفاده از فلزات در دسترس مانند آهن، آلومینیوم، مس و روی به همراه هوادهی با استفاده از کمپرسور هوا اجرا شده است.


وی تاکید کرد: مصرف برق مهمترین عامل در کنترل مصرف انرژی و بهبود بازدهی این فرآیند است، زیرا میزان تولید ذرات جاذب آلاینده‌ها به آن وابسته است.


مهری با بیان اینکه پیش از این در مقالات علمی و نشریه‌های صنعتی از روش انعقادسازی الکتریکی برای حذف فلزات سنگین یا آلاینده‌های آلی از آب‌ها و پساب‌های گوناگونی مانند آب‌های زیرزمینی یا پساب فلزکاری یا صنایع چرم و صنایع پالایشگاهی استفاده شده بود، عنوان کرد: ولی حذف همزمان فلزات سنگین و گونه‌های هیدروکربنی از آب تولیدی میادین نفتی مورد پژوهش قرار نگرفته بود.


این محقق با اشاره به مزیت رقابتی پروژه گفت: مزیت رقابتی طرح قابلیت اجرای آن در نقاط جغرافیایی گوناگون که دسترسی به برق و فلزات پرکاربرد مانند ورق آهن یا آلومینیوم وجود داشته باشد بدون نیاز به افزودن مواد شیمیایی مختلف است.


وی ادامه داد: از این طرح می‌توان در تصفیه آب‌ها و پساب‌های صنعتی دارای فلزات سنگین که اغلب سرطان زا هستند و انواع آلاینده‌های هیدروکربنی مانند اجزای نفتی استفاده کرد.


گفتنی است:اساتید راهنمای این پروژه بهرام ناصرنژاد و نرگس فلاح اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه امیر کبیر محققان آب سرطان زا فلزات سنگین آلاینده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۵۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت انواع میوه یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، به نقل از سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار به شرح ذیل است؛

بیشتر بخوانید: علت افزایش قیمت پیاز در بازار

هر کیلوگرم آناناس طلایی ۱۱۳ هزار تومان

هر کیلوگرم به ۲۸ هزار تومان

هر کیلوگرم پاپایا (تولید داخل) ۷۰ هزار تومان

هر کیلوگرم پرتقال آبگیری ۱۳ هزار تومان

هر کیلوگرم پرتقال تامسون شمال ۲۲ هزار تومان

هر کیلوگرم پرتقال توسرخ ۲۵ هزار تومان

هر کیلوگرم توت فرنگی ۹۸ هزار تومان

هر کیلوگرم جانا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم خرما خارک خوشه‌ای ۴۸ هزار تومان

هر کیلوگرم خیار کوتاه بذر اصفهان مینی و خاردار ۲۱ هزار تومان

هر کیلوگرم خیار گلخانه‌ای ۲۰ هزار تومان

هر کیلوگرم زنجبیل تازه ۱۷۰ هزار تومان

هر کیلوگرم سیب زرد لبنان ۳۱ هزار تومان

هر کیلوگرم سیب قرمز لبنان ۳۱ هزار تومان

هر کیلوگرم گریپ فروت ۱۸ هزار تومان

هر کیلوگرم کیوی ۵۲ هزار تومان

هر کیلوگرم انواع طالبی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم لیموشیرین ۳۷ هزار تومان

هر کیلوگرم لیموترش ۳۷ هزار تومان

هر کیلوگرم ملون و خربزه ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان

هر کیلوگرم موز هر عدد بالای ۱۳۰ گرم ۶۵ هزار تومان

هر کیلوگرم موز هر عدد زیر ۱۳۰ گرم ۶۰ هزار تومان

هر کیلوگرم نارگیل ۶۲ هزار تومان

هر کیلوگرم نارنگی کینو ۳۵ هزار تومان

هر کیلوگرم هندوانه بالای کیلوگرم ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان

هر کیلوگرم هندوانه زیر کیلوگرم ۷,۹۰۰ تومان

انتهای پیام/

کد خبر: 1228739 برچسب‌ها میوه و تره بار

دیگر خبرها

  • قیمت انواع میوه یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • روشی جالب برای به دام انداختن رانندگان خاطی + فیلم
  • با ۲٫۵ ساعت انتظار، الماس خودتان را بسازید