Web Analytics Made Easy - Statcounter

صیاد شیرازی گفت: برادران عزیز! این تدبیری که ما اعلام کردیم، اگر دستور امام باشد شما چه می‌گویید؟ اگر امام فرموده باشند که باید عملیات ادامه پیدا کند، حرف شما چیه؟

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، عملیات بیت‌المقدس در روز دهم اردیبهشت‌ماه در غرب رودخانه کارون و خرمشهر و با رمز عملیات یا علی بن ابی‌طالب با هدف آزادسازی شهر‌های خرمشهر، هویزه و جاده اهواز - خرمشهر؛ خارج کردن شهر‌های اهواز، حمیدیه و سوسنگرد و نیز جاده اهواز ـ آبادان از برد توپخانه دشمن و همچنین تأمین مرز بین‌المللی به‌صورت مشترک توسط نیرو‌های سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طی این عملیات ۵۰۳۸ کیلومتر از اراضی اشغالی ازجمله شهر‌های خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز خرمشهر آزاد شدند.

بهره‌گیری از انگیزه‌های ریشه‌دار دینی و میهنی برای آزادسازی خرمشهر، طراحی مناسب و برنامه‌ریزی شده، انسجام ارتش و سپاه، سرعت عمل، راهکار عبور از رودخانه، گستردگی منطقه نبرد، تأثیرات منطقه‌ای و بازتاب جهانی، عواملی هستند که زوایای گوناگون نبرد بیت‌المقدس را نسبت به سایر نبرد‌های دوران ۸ سال جنگ تحمیلی متمایز می‌کنند.

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، مصمم است با تکیه‌بر آثار و اسناد موجود در این مرکز، هم‌زمان با سالروز آغاز این عملیات غرورآفرین، جلوه‌های شکوه مقاومت و پایداری این حماسه عظیم را به روایت فرماندهان حاضر در عملیات منتشر کند.

روایت سردار نصرالله فتحیان

سردار نصرالله فتحیان فرمانده بهداری در دوران دفاع مقدس در تاریخ شفاهی خود که قرار است توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شود، درباره عملیات بیت‌المقدس می‌گوید: پس از دو هفته نبرد سنگین و کاهش استعداد نیرویی یگان‌های خط‌شکن، جلسه‌ای در قرارگاه مقدم نصر به فرماندهی شهید حسن باقری تشکیل شد.

فرماندهان سه قرارگاه عملیاتی فتح، قدس و فجر و تعدادی از فرماندهان تیپ‌های پیاده هم حضور داشتند. من نیز به دلیل حجم بالای مجروحین در مرحله دوم عملیات حضور پیداکرده بودم.

بحث اصلی این جلسه پیرامون دو نظریه گفتگو می‌شد؛ عده‌ای از فرماندهان که تلفات بیشتری را متحمل شده بودند، معتقد بودند برای تقویت و سازمان‌دهی مجدد یگان‌های خط‌شکن و استراحت رزمندگان لازم است یک توقف دو یا سه‌هفته‌ای صورت پذیرد. گروهی هم معتقد بودند که نباید به دشمن فرصت تنفس داد.

در این جلسه که خیلی از فرماندهان با ادامه عملیات موافق نبودند جناب سرهنگ صیادشیرازی، فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش و آقا رحیم صفوی به‌عنوان معاون فرمانده کل سپاه در عملیات بیت‌المقدس هم حضور داشتند.

داخل سنگر خیلی شلوغ بود. جناب صیاد از جایش بلند شد و طبق معمول دعای فرج را خواندند و بعد خطاب به حضار گفتند «من به اینجا آمدم تا تدبیر فرماندهی مرکزی قرارگاه کربلا را ابلاغ کنم، تصمیم و تدبیر این است که عملیات ادامه پیدا کند، اگر به دشمن مهلت بدهیم خودش را بازسازی می‌کند؛ ممکن است مناطق تصرف‌شده را از ما پس بگیرد.»

یکی دو نفر از برادران ارتشی طبق تفکر کلاسیک ارتش گفتند «راه‌کاری را که شما می‌گویید در هیچ‌کدام از پیشنهاد‌های ارائه‌شده توسط قرارگاه‌های عملیاتی مطرح نشده است!»

ایشان با آرامش و قاطعیت گفتند «این راه‌کار قرارگاه کربلاست که عملیات ادامه پیدا کند.»

به من فرمانده تیپ نگویید!

بعد از آن، حاج احمد متوسلیان، فرمانده تیپ ۲۷ حضرت رسول (ص) دستش را بالا گرفت و با کسب اجازه از حضار گفت «من که اصلاً نیرویی ندارم، چرا به من فرمانده تیپ می‌گویید! من الآن فرمانده گردان هم نیستم! اکثر نیروهایم در این مرحله مجروح و شهید شدند. وقتی فرمانده گروهان و فرمانده دسته ندارم، با کدام نیرو عملیات انجام بدهم؟!» بعد برادر احمد کاظمی با یک ادبیات دیگری گفت «برای تیپ من هیچی نمانده!» برادر حسین خرازی هم همین جملات را به زبان جاری کرد!

دستور امام؛ فصل الخطاب

فضای جلسه برای تصمیم‌گیری خیلی سنگین شد. جناب صیاد و آقا رحیم نگاهی به هم انداختند! مجدداً جناب صیاد گفتند «برادران عزیز! این تدبیری که ما اعلام کردیم، اگر دستور امام باشد شما چه می‌گویید؟ اگر امام فرموده باشند که باید عملیات ادامه پیدا کند، حرف شما چیه؟»

با این جمله، انگار آبی روی آتش ریخته شد! همان کسانی که موافق ادامه عملیات نبودند، یکی‌یکی سخنانشان تغییر کرد؛ شهید حسین خرازی اولین کسی بود که دستش را بلند کرد و گفت «من آماده‌ام، اگر نیرو‌های ستادی و پشتیبانی تیپ را به اسلحه تجهیز کنم، عملیات را ادامه می‌دهیم تا دستور امام را اجرا کنیم.» بعد شهید احمد کاظمی و شهید احمد متوسلیان هم با یک روحیه بالا اعلام آمادگی کردند. فرماندهان ارتش هم به‌نوعی برای ادامۀ عملیات اعلام آمادگی کردند.

واقعاً با تمام وجودمان «الّذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا...» را احساس کردیم. وقتی فرماندهان انگیزه‌شان الهی شد، خداوند هم آن فتح عظیم را نصیبمان کرد و خرمشهر آزاد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آزادسازی خرمشهر هشت سال جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس عملیات ادامه پیدا فرمانده تیپ بیت المقدس دستور امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۵۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خود پرورش می‌یابند

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی، ۱۲ اردیبهشت روز معلم را به استادان و مربیان ارتش تبریک گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

استادان و مربیان عزیز ارتش جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم؛

تعلیم و تعلّم از سنن الهی و موهبت حق تعالی به پیامبران، اولیای دین و معلمانی است که به فرموده رهبر عزیزمان، آینده‌ی کشور متأثر از همّت و حکمت آنان است.

روز معلم با یاد فیلسوف عالم و عامل شهید عالی مقام استاد مطهری، فرصت مناسبی است تا ضمن تبریک و خداقوت به تمامی عزیزانی که در جایگاه رفیع تعلیم و تعلم قرار دارند، مروری بر رسالت خطیر خود همسو با افق نگاه رهبر حکیم انقلاب اسلامی و فرماندهی معزز کل قوا (مدظله‌العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب داشته باشیم.

بدیهی است بزرگترین ثروت ما نیروی انسانی کارآمد و مؤمن است که با زیرساخت‌های علمی، معرفتی و مهارت‌آموزی و دانش‌افزایی توسط استادان، مربیان، فرماندهان، روحانیان و مجموعه وزین حوزه تربیت و آموزش، توفیقات ارتش در اجرای مأموریت مقدس حفظ استقلال، تمامیت ارضی و نظام اسلامی را فراهم ساخته است.

امروز اگرچه اثربخشی آموزش‌ها مشهود و افتخارآمیز است، اما بر اساس راهبرد ترسیمی فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی)، بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت و فضیلت‌های اخلاقی، قوی‌تر از گذشته، همچنان نیاز پیش‌ِ روی ما محسوب می‌شود.

نیک می‌دانیم حفظ و ارتقای عزت و اقتدار ما در فتح قله‌های دانایی و توانایی است و از جمله مقدمات و ملزومات رسیدن به کمال مطلوب، جهاد علمی و عملی با امید به جوانان، حرکت از واقعیات به سمت آرمان‌ها، پای ارزش‌های انقلابی ایستادن، تعمیم ارزش‌های معنوی و ارتقای توانمندی‌های علمی است و دراین چشم‌انداز، استادان و مربیان متصف به صفات پیامبران و اولیای الهی در جایگاه حساس تعلیم نسل جوان و آینده‌ساز، بسیار نقش آفریدند تا اندوخته‌های معنوی، علمی و اخلاقی را بر لوح جان متعلمان حک کنند.

امروز استادان و مربیان برجسته ما با اعتقاد به تأثیر تهذیب نفس و خودسازی‌های متبلور در گفتار و رفتار و منش خود، خوب می‌دانند مردان بزرگ و فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خودساخته، پرورش می‌یابند و با این نگاه، به تربیت و آموزش کارکنانی بصیر، عالم، مؤمن، ولایتمدار و مقاوم در برابر سختی‌ها، مبتکر در عبور از موانع و آماده در مقابله با تهدیدها و تحریم‌ها، اهتمام ورزیده و دریافته‌اند این نگاه با الهام از اندیشه عزت‌آفرین امام و مقتدای‌مان، سیره شهیدان والامقام، علوم دانشمندان، تجربیات فرماندهان و دانش طلایه‌داران اعتقادی، علمی و نظامی، ثمراتی ماندگار در قوی‌تر شدن و ارتقای قدرت ملی خواهد داشت.

از خدای متعال توفیق روزافزون یکایک استادان و مربیان خدوم در تعلیم و تحکیم گام‌های امیدبخش آحاد کارکنان ارتش و تربیت رزمندگان انقلابی در تراز نظام اسلامی و شایسته ظهور، همچنین ارتقای توانمندی علمی و دفاعی ایران سربلند اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی را خواستارم، همراهی خانواده شایسته و صبور ارتش مقتدر را ارج می‌نهم و بقای وجود پر برکت رهبر عزیزمان را تا ظهور حضرت بقیه الله (الاعظم ارواحنا فداه) مسئلت دارم.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی

کد خبر 6094184 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • متجاوزان به ایران را به بدترین شکل تنبیه خواهیم کرد + فیلم
  • فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خود پرورش می‌یابند
  • پیام تبریک فرمانده کل ارتش به مناسبت روز معلم
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • پلیس در خرمشهر ۱۳ فقره سرقت کشف کرد
  • دانشجویی که فرمانده جنگ بود
  • چرا حسن باقری نمی‌خواست فرمانده عراقی کشته شود؟
  • امیر بختیاری: تقلیل اقدامات ارتش در سال ابتدایی جنگ بی‌انصافی است/ در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت/ از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت
  • هدیه ویژه فرمانده سپاه تهران به فرمانده کل ارتش
  • علل موفقیت در فتح خرمشهر از زبان سرهنگ عراقی + ویدیو