Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@06:37:53 GMT

کدام برند ترازوهای آزمایشگاهی بهتر است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۵۹۱۵

کدام برند ترازوهای آزمایشگاهی بهتر است؟

 

اگر نیاز به تهیه‌ی یک ترازوی دقیق برای مجموعه‌ی خود داشته باشید، حتما چشمتان به برندهای مختلف ترازو افتاده است. این تعدد برندها تا حدی می‌تواند آدم را آشفته کند و در تصمیم‌گیری اختلال ایجاد نماید.

در این مطلب ضمن معرفی برندهای مطرح، مقایسه‌ی اندکی میان ‌آن‌ها می‌کنیم تا هنگام خرید بتوانیم تصمیمات بهتری بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متلر تولدو؛ صدرنشین برندهای ترازو

در حال حاضر شاید گران‌ترین برند موجود در بازار ترازوهای آزمایشگاهی، برند Mettler Toledo باشد. این کمپانی 75 ساله‌ی سوئیسی (تاسیس 1945) ضمن استفاده از به‌روز‌ترین تکنولوژی‌ها، همواره ترازوهای با کیفیتی ارائه داده است. ترازوهای تولید‌شده در این شرکت در 5 سری زیر ارائه می‌شوند:

Analytical Balances Precision Balances Microbalance & Ultra Micro Balances Moisture Analyzer Jewelry Scales and Balances

در تقسیم‌بندی بالا، 4 مورد اول بیشتر در آزمایشگاه‌ها و کارخانه‌جات کاربرد دارند. اما سری پنجم برای استفاده‌های خاص در طلافروشی، طلاسازی و آزمایشگاه ری‌گیری طراحی شده است.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که بسیاری از این تقسیم‌بندی‌ها مرز مشخصی ندارند. یعنی اگر ترازویی برای طلافروشی باشد، به این معنا نیست که نشور از آن در آزمایشگاه استفاده کرد. بلکه به این معنی است که این ترازو برای طلافروشی بهینه شده است.

سارتوریوس؛ تولیدکننده‌ی تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی

برند آلمالی Sartoius اگر اولین نباشد، بی‌شک دومین برند مطرح است. این کمپانی از سال 1970 تاکنون (50 سال) محصولات بسیار زیادی در زمینه‌ی پزشکی، آزمایشگاهی و زیست ارائه کرده است.

دسته‌بندی ترازوهای تولیدشده در این شرکت به صورت زیر است:

Ultra-Micro Lab Balances Micro Lab Balances Semi-Micro Lab Balances Analytical Lab Balances Precision Lab Balances and Scales High Capacity Lab Balances and Scales

در این تقسیم‌بندی، 3 مورد اول مشابه همان مورد سوم از ترازوهای متلر است. دقت بفرمایید که عبارت میکرو در نام‌گذاری ترازوها به این معناست که ترازو قادر است تا 6 رقم بعد از اعشار را اندازه‌گیری کند. همچنین ترازو گیری کند. همچنین ترازو Ultra Micro تا 7 رقم و ترازوی Semi Micro تا 5 رقم را بعد از اعشار اندازه می‌گیرد.

همان طور که مشاهده می‌کنید، شرکت Sartorius ترازویی با عنوان ترازوی طلافروشی ندارد. اما بسیاری از ترازوهای این شرکت در طلافروشی‌ها کاربرد دارند. مانند ترازوی Pranctum 612-1s.

ترازوی ای اند دی؛ محبوب‌ترین ترازوی طلافروشی در ایران

شاید در میان برندهای آزمایشگاهی، هیچ برندی مانند A&D ژاپن در ایران محبوبیت پیدا نکرده باشد. این شرکت ژاپنی از سال 1977 تا کنون یعنی حدودا 43 سال است که ترازوهایی در حوزه‌ی آزمایشگاهی وطلافروشی تولید می‌کند. ترازوهای شرکت A&D در دسته‌بندی‌های زیر ارائه می‌شوند:

Analytical Balances Precision Balances High-Capacity Precision Balances Compact Balances Moisture Analyzers

نکته‌ی مهمی که در مورد دسته‌بندی این شرکت وجود دارد، این است که ترازوهای میکرو و فوق میکروی این کمپانی، در دسته‌ی Analytical Balances قرار می‌گیرند.

همان‌طور که گفتیم، این برند خصوصا در میان طلافروشان ایران محبویت زیادی دارد. از جمله ترازوهای پراستفاده در میان زرگری‌ها، ترازوی EK-610i و ترازوی GF-3000 هستند که به ترتیب 600 گرم و 3 کیلوگرم ظرفیت دارند.

رادواگ؛ تازه‌کار ولی همه‌کاره

در میان برندهای مطرح، چند سالی است که RADWAG هم جای خود را تا حدودی باز کرده است. این برند لهستانی از سال 1984 تا کنون یعنی 37 سال است که ترازوهای دقیق تولید می‌کند. البته مانند تمام برندهای دیگر، باید ترازوهای آن را مورد به مورد بررسی کرد و طبیعتا بعضی از آن‌ها کیفیت بالاتری دارند. اخیرا هم این برند ترازویی را با دقت 8 رقم پس از اعشار ارائه داده است که البته در نوع خود، بالاترین دقت محسوب می‌شود.

این شرکت ترازوهای خود را در رده‌های زیر ارائه می‌دهد:

Ultra-Microbalances Microbalances Analytical Balances Precision Balances Moisture Analyzers

یکی از نکات مهمی که در میان ترازوهای رادواگ به چشم می‌خورد، کالیبراسیون داخلی ترازوهاست. قابلیت کالیبره داخلی قابلیتی است که در تمام برندها وجود دارد اما این شرکت ترازوهای اتوکالیبره‌ی خود را با قیمت بسیار پایین ارائه می‌کند و این نکته باعث اختلاف قیمت بسیار زیاد آن با سایر برندها می‌شود. به عنوان مثال یکی از ترازوهای 3 کیلویی این شرکت با قابلیت اتوکالیبره، حدودا 10 میلیون تومان ارزان‌تر از همتای خود در برند A&D آن هم به صورت کالیبره دستی است.

کرن؛ قدیمی‌ترین برند ترازو

کمپانی KERN آلمان، قدیمی‌ترین شرکت سازنده‌ی ترازوهای آزمایشگاهی است. این شرکت فعالیت خود را از  سال 1844 آغاز کرده و تاکنون ترازوهای بسیار زیادی چه در زمینه‌ی آزمایشگاهی و چه غیر از آن ارائه داده است. دسته‌بندی ترازوهای آزمایشگاهی KERN به صورت زیر است:

Analytical Balances Precision Balances Moisture Analyzers سایر برندها

در این میان برندهای دیگری نظیر ADAM، Ohaus، Electronic Balance و ... نیز هستند که کمتر در ایران موجود هستند. اما به هر حال هر کدام مزیت‌های خود را دارند.

در ادامه به بررسی عوامل مهم برای انتخاب ترازو می‌پردازیم. لازم به ذکر است که در صورت نیاز به مقایسه‌ی بین برندهای ترازوی طلافروشی و آزمایشگاهی، می‌توانید به وبسایت Sadratozin.com مراجعه نمایید. در این وبسایت علاوه بر امکان قیاس بین برندها و مدل‌ها، امکان مشاهده‌ی لیست موجودی ترازوها را نیز دارید.

کدام برند بهتر است؟

اگر میان برندهای مختلف دچار آشفتگی شدید، باید به شما بگوییم که حق دارید. تعداد برندها زیاد است و تبلیغات هر کدام هم گسترده. بنابراین به صورت طبیعی موقع انتخاب دچار مشکل می‌شوید. بنابراین راه‌کار چیست؟

راه‌کار اصلی و درست این است که درگیر برندها و مدل‌ها نشوید. شما باید ابتدا نیازهای خود را مشخص کنید. سپس بر اساس نیازها، دنبال ترازوی مطلوب خود بگردید. نه این که در یک برند خاص به دنبال رفع نیازهای خودتان باشید.

سه نیاز اصلی که ترازوی شما باید قادر به پاسخ گویی در مورد آن باشد به شرح زیر است:

دقت اندازه‌گیری ظرفیت توزین مدل کالیبراسیون دقت اندازه‌گیری

دقت اندازه‌گیری ترازو مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در انتخاب ترازو است. در ترازوهای آزمایشگاهی، معمولا دقت با تعداد ارقام بعد از اعشار اندازه‌گیری می‌شود. ترازوهای مختلف آزمایشگاهی قادر هستند بین 1 تا 8 رقم بعد از اعشار را بخوانند و طبیعتا هر قدر این عدد بالاتر برود، قیمت ترازو هم بیشتر می‌شود.

در صورتی که در آزمایشگاه خود ترازو را برای آماده‌سازی نمونه یا هر چیز دیگری می‌خواهید، بررسی کنید که حداقل دقت مورد نیازتان چقدر است.

ظرفیت توزین

ظرفیت توزین ترازو، بیشترین مقدار وزنی است که ترازو می در صورتی که در آزمایشگاه خود ترازو را برای آماده‌سازی نمونه یا هر چیز دیگری می‌خواهید، بررسی کنید که حداقل دقت مورد نیازتان چقدر است.

تواند تحمل کند و اندازه بگیرد. دقت بفرمایید که قرار دادن وزن بیش از حد روی ترازو، علاوه بر این که نتایج غلط تولید می‌کند، باعث آسیب زدن به ترازو هم می‌شود.

بررسی کنید بیشترین وزن نمونه‌ای که قرار است روی ترازو قرار بگیرد چقدر است. اگر نمونه‌های شما در آزمایشگاه از 100 گرم تجاوز نمی‌کند، اصلا نیاز نیست که یک ترازوی 3 کیلویی بگیرید. زیرا قیمتشان بسیار متفاوت است.

نوع کالیبراسیون

مبحث کالیبراسیون ترازو مبحث بسیار پیچیده‌ای است و در اینجا به صورت خلاصه باید بگوییم که هر وسیله‌ی اندازه‌گیری، باید به صورت دوره‌ای کالیبره شود تا بتواند اندازه‌های دقیق را نمایش دهد. ترازو هم به عنوان یک وسیله‌ی اندازه‌گیری از این قاعده مستثنی نیست.

ترازوها به دو صورت دستی و اتوماتیک کالیبره می‌شوند. در کالیبراسیون دستی، کاربر باید این کار را انجام دهد و البته مقداری خطا هم در این پروسه وجود دارد. اما در کالیبراسیون اتوماتیک، کل فرایند توسط دستگاه انجام می‌شود و کاربر هیچ دخالتی در آن ندارد.

این نکته را هم در نظر بگیرید که فرایند کالیبراسیون توسط یک وزنه‌ی استاندارد باید انجام شود و در صورت خرید ترازوی کالیبره دستی، باید یک وزنه هم برای آن تهیه کنید.

در ترازوهای کالیبره اتوماتیک، این وزنه از قبل توسط شرکت سازنده داخل ترازو قرار داده شده است.

نیازهای دیگر

عوامل دیگری همچون رطوبت‌سنجی، سیستم شمارش قطعات، سیستم توزین درصدی، قابلیت توزین حیوانات و ... نیز در ترازوها وجود دارد که البته جزء نیازهای اولیه نیستند. اما شرکت‌ها در سری‌ها و مدل‌های مختلفشان، این قابلیت‌ها را ارائه می‌دهند.

کلام آخر

در این مطلب ضمن توضیح در مورد برندهای مختلف ترازو، اندکی در مورد قابلیت‌های مختلف آن‌ها صحبت کردیم. امیدواریم مطالعه‌ی این مطلب بتواند به شما در فرایند خریدتان کمک کند.

 

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی

آزمایشگاه‌ها همواره به‌عنوان قلب تپنده تولید دانش به‌شمار می‌روند و اصلی‌ترین ابزارها برای کشف اسرار علمی را در خود نگه‌می‌دارند.

ابزارها و تجهیزات آزمایشگاهی ساده تا پیشرفته، همگی نقش قابل‌توجهی در پیشبرد پژوهش‌ها و آزمایش‌های علمی ایفا می‌کنند؛ ازهمین‌رو، تصمیم داریم برخی از مهم‌ترین لوازم آزمایشگاهی را به‌شما معرفی کرده و اطلاعاتی درمورد خرید هر یک ار آن‌ها را در اختیار شما قرار دهیم.

معرفی متداول‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی معمولی

باتوجه‌به فعالیت‌هایی که در یک آزمایشگاه انجام می‌شود، تجهیزات و لوازم مختلفی در آن آزمایشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این اوصاف، تصمیم داریم در ابتدا متداول‌ترین دستگاه‌ها و لوازمی که در یک آزمایشگاه معمولی استفاده می‌شوند را معرفی کنیم. در یک آزمایشگاه معمولی دستگاه‌هایی نظیر لوازم و تجهیزات زیر دیده می‌شوند.

میکروسکوپ (Microscope)

همه شما احتمالا یک بار در آزمایشگاه مدرسه با میکروسکوپ مواجه شده‌ باشید. میکروسکوپ‌ها دستگاه‌هایی برای مشاهده و تحلیل دقیق سلول‌ها، باکتری‌ها، بافت‌ها و سایر ساختارهای ریز در آزمایشگاه‌ها هستند.

ترازوی آنالیتیکال (Analytical Balance)

ترازوی آنالیتیکال یکی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاهی به‌شمار می‌رود. این مدل ترازوها در اغلب آزمایشگاه‌ها برای اندازه‌گیری دقیق وزن مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند. اهمیت استفاده از این ترازوها زمانی مشخص می‌شود که شما به تهیه یک محلول با مقدار خاصی از مواد نیاز داشته باشید.

هود شیمی (Fume Hood)

هود شیمی که به هود شیمیایی هم معروف است، نوعی دستگاه ایمنی محسوب می‌شود که برای تامین امنیت آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. وظیفه هود شیمیایی در آزمایشگاه، ازبین‌بردن بخار و گازهای خطرناک در فرآیندهای شیمیایی و جلوگیری از مسمومیت افراد مشغول به کار در آزمایشگاه است.

پیپت (Pipette)

در اکثر آزمایشگاه‌ها، لوازمی به نام پیپت وجود دارند. پیپت‌ها برای اندازه‌گیری و انتقال مواد به‌شکل دقیق و در حجم‌های کم مورد استفاده قرار می‌گیرند. اهمیت این وسایل‌ هم درست مانند ترازوهای آنالیتیکال زمانی مشخص می‌شود که برای تهیه یک محلول و آزمایشات دقیق به حجم خاصی از مواد نیاز داشته باشید.

راکتورهای شیمیایی (Reactor)

احتمالا در بسیاری از مصاحبه‌های تلویزیونی مربوط به مسائل هسته‌ای و شیمیایی، نام راکتورها را شنیده باشید. راکتورها از دیگر تجهیزات مهم در آزمایشگاه‌ها به‌شمار می‌روند که برخی از آن‌ها درست مانند تصورات شما بزرگ و غول‌پیکر بوده و برخی دیگر کوچک و قابل‌استفاده در یک آزمایشگاه معمولی هستند. این تجهیزات را در آزمایشگاه‌ها برای انجام واکنش‌های شیمیایی و بیولوژیکی در شرایط کنترل‌شده استفاده می‌کنند.

تجهیزات نامبرده تنها برخی از مهم‌ترین تجهیزات در آزمایشگاه‌های عمومی هستند که معمولا آن‌ها را برای انجام آزمایشات معمولی و تحقیقات علمی مورد استفاده قرار می‌دهند. به‌طورکلی هر آزمایشگاهی براساس نیازهای خود به تجهیزات خاصی نیاز دارد؛ بنابراین، ممکن است تجهیزاتی که در یک آزمایشگاه آب مشاهده می‌کنید با تجهیزات نامبرده متفاوت باشند.

معرفی تجهیزات آزمایشگاهی کشاورزی و آب

همان‌طورکه در بالا هم اشاره کردیم، تجهیزات آزمایشگاهی آب و کشاورزی با تجهیزات معمولی تفاوت دارند. در ادامه، به برخی از تجهیزات مورد استفاده در چنین آزمایشگاه‌هایی اشاره خواهیم کرد.

طیف‌سنج نوری

این دستگاه که با نام اسپکتروفتومتر Spectrophotometer هم شناخته می‌شود، جذبیتی نمونه‌ها را در طیف مختلف امواج electromagnetic اندازه می‌گیرد. از این دستگاه برای تجزیه و تحلیل بیولوژیکی و شیمیایی مواد کشاورزی استفاده می‌کنند. برای مثال، سنجش خلوص شیمیایی خاک، کنترل کیفی محصولات غذایی، تجزیه و تحلیل کود و بررسی خواص آن و ...، ازجمله کاربردهای این دستگاه هستند.

سانتریفیوژ گریزانه

زمانی‌که نیاز به جداسازی مواد براساس وزن و جرم آن‌ها وجود داشته باشد، از دستگاه سانتریفیوژ گریزانه یا Centrifuge استفاده می‌شود. با استفاده از این دستگاه، می‌توان مواد مختلف یک محلول را از هم تفکیک کرد. برای مثال، امکان جداکردن آب از روغن در آزمایشگاه با این وسیله وجود دارد.

انکوباتور

یکی دیگر از تجهیزات آزمایشگاهی آب و کشاورزی، انکوباتور یا گرمخانه (Incubator) نام دارد. این دستگاه می‌تواند شرایط مناسبی ازنظر رطوبتی و حرارتی برای رشد و نگهداری سلول‌ها ایجاد کند؛ به‌این‌ترتیب، کارشناسان می‌توانند در آزمایشگاه، محیطی برای پرورش سلول‌ها و میکروارگانیسم‌ها ایجاد کرده و از این طریق، قارچ‌ها و باکتری‌های لازم برای کشاورزی را پرورش دهند.

آنالیزر گاز

این دستگاه همان‌طورکه از نام آن حدس می‌زنید، برای اندازه گیری و آنالیز گازها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ درواقع زمانی‌که قرار باشد میزان مواد شیمیایی و آلاینده‌های موجود در آب اندازه گیری شود، از این دستگاه استفاده می‌کنند.

دستگاه PCR (Polymerase Chain Reaction)

این دستگاه برای همانندسازی و تکثیر یک قطعه DNA به میلیون‌ها برابر آن کاربرد دارد. در آزمایشگاه‌های کشاورزی نیز برای آنالیز ژنتیکی میکروارگانیسم‌ها و گیاهان از این دستگاه استفاده می‌کنند.

نکات مهم در خرید تجهیزات آزمایشگاهی

خرید تجهیزات مخصوص آزمایشگاه، کار ساده‌ای نیست و نیاز به دقت بالایی دارد؛ چراکه کیفیت و استانداردبودن این تجهیزات، تاثیر زیادی روی نتایج به‌دست‌آمده از آزمایش‌های مختلف خواهد داشت. باتوجه‌به اهمیت این موضوع، در ادامه نکاتی برای خرید بهترین تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی به شما آموزش می‌دهیم.

مشخصات فنی: قبل از هرچیزی باید استانداردها و مشخصات فنی دستگاه مورد نظر را چک کنید تا مطمئن شوید که از کیفیت کافی برخوردار بوده و نیاز شما را هم پوشش می‌دهد.

توجه به برند: حتما باید به سراغ برندهای با سابقه و قابل اعتماد بروید که امتحان خود را پس داده‌اند. به‌هیچ‌عنوان به‌خاطر قیمت کمتر، برندهای ناشناخته‌ای را انتخاب نکنید که نمی‌توانند کیفیت محصولاتشان را تضمین کنند.

برخورداری از خدمات پس از فروش: مطمئن شوید که محصول موردنظر شما از خدمات پس از فروش برخوردار باشد؛ به‌این‌ترتیب، درصورت خرابی یا بروز هرگونه مشکل، امکان تعویض آن را دارید.

نظرات خریداران قبلی: چه قصد خرید این تجهیزات به‌صورت آنلاین را دارید و چه حضوری، حتما نام آن‌ها را در اینترنت سرچ کرده و نظرات و بازخورد خریداران قبلی را مشاهده کنید. کمک‌گرفتن از تجربیات دیگران به خرید بهتر شما کمک خواهد کرد.

قیمت: بدون‌شک، قیمت و هزینه‌ها یکی از مهمترین فاکتورها در خرید هر چیزی به‌شمار می‌روند و این درمورد خرید تجهیزات آزمایشگاهی هم صدق می‌کند. بهتر است قیمت چندین برند معتبر را مقایسه کرده و از بین آن‌ها مناسب‌ترین‌شان را خریداری کنید.

با رعایت این موارد، می‌توانید تجهیزاتی کاملا مدرن و باکیفیت خریداری کرده و از عملکرد مناسب آن‌ها مطمئن باشید.

خرید اینترنتی وسایل آزمایشگاهی

در این مطلب، سعی کردیم درمورد تجهیزات آزمایشگاهی کشاورزی، آب و تجهیزات معمولی با شما صحبت کنیم؛ همچنین نکاتی درخصوص خرید این محصولات بیان کردیم. شما عزیزان می‌توانید برای خرید این محصولات، از فروشگاه‌های آنلاین و معتبر اقدام کرده و آن‌ها را در محل موردنظرتان تحویل بگیرید. فقط لازم است که درخصوص اعتبار فروشنده موردنظر مطمئن باشید.

کد خبر 748818

دیگر خبرها

  • حزب الله چند میلیون دلار پهپاد اسرائیلی را سرنگون کرده است؟ | پهباد هرمس ۴۵۰ و ۹۰۰ صهیونیست ها را بهتر بشناسیم | ویدئو
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها