Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@21:48:07 GMT

رسانه‌های دغدغه‌مند برای اطلاع‌رسانی به دولت کمک کنند

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۲۱۳۲

رسانه‌های دغدغه‌مند برای اطلاع‌رسانی به دولت کمک کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام احمد صالحی رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اهالی رسانه که در محل خبرگزاری ایرنا برگزار شد در رابطه با نحوه پیگیری مطالبات مردمی، گفت: برای شهدای عزیز رسانه، شهید آوینی‌ها و شهید اخیر در سرزمین فلسطین اشغالی و … و برای روح بلند مرحوم نادر طالب‌زاده علو درجات را مسألت می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی عنوان کرد: من نیز مانند شما اهالی رسانه مطالبه‌گر هستم و مانند شما وظیفه پیگیری دغدغه‌های مردم را دارم. اعتقاد من این است که دولت باید پاسخگو باشد، رئیس‌جمهور نیز بر اطلاع‌رسانی دقیق و عمل به جهاد تبیین که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، توجه ویژه دارد.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری تصریح کرد: در شرایطی که جنگ رسانه می‌تواند اوضاع را تغییر دهد اطلاع‌رسانی به موقع فضای جامعه را بانشاط می‌کند و اعتماد از دست رفته به بخش‌های مختلف نظام در گذشته را بازمی‌گرداند و جامعه را به سوی افقی که در شأن نظام جمهوری اسلامی است پیش می‌برد.

وی بیان کرد: بنده مسئولیت مرکزی را دارم که نام مبارک «مردم» بر تارک آن نقش بسته است و منظور از مردم، همه مردم فارغ از قومیت و موقعیت‌های سیاسی و اجتماعی است. هر کس در جهت اعتلای کشور خدمت می‌کند و دغدغه کشور را دارد برای ما مستحق خدمت‌رسانی است و ما خود را نوکر مردم می‌دانیم.

صالحی با اشاره به تلاش در زمینه خدمت به همه مردم و اطلاع‌رسانی درست، افزود: دلیل دیر پیوستن ما به جمع رسانه‌ها این بوده است که بتوانیم پاسخگوی عملکرد خود باشیم. ما باید اقدامات خود را به نتیجه برسانیم و از همه رسانه‌ها که دغدغه مردم را دارند دعوت می‌کنیم تا به کمک ما بیایند.

صالحی تاکید کرد: مرکز ارتباطات مردمی مجموعه‌ای دارای شاکله‌های قوی از بعد نظارتی و ارزیابی در دل این مرکز است و بر اساس نظام نامه و چارت مرکز بنیان شده است که در آن اداره کل بازرسی نهاد ریاست جمهوری و اداره کل رسیدگی به شکایات و مجموعه‌های به هم پیوسته به صورت پیوسته وجود دارند و تلاش کردیم مجموعه را به سمتی ببریم که خدمت به مردم در روحیه مسئولین آن به صورت نهادینه پرورش دهد.

وی ادامه داد: انتخاب مدیران ما بر اساس توانمندی و مردم نهادی صورت می‌گیرد. تا این لحظه ۴۱۰ مدیر در استانداری‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند و ۱۹۰ مکاتبه برای پیگیری این موضوع انجام شده است. تا این لحظه بر اساس پیگیری ۱۳۰ نفر مدیر ناکارآمد شناسایی و از مسئولیت خود برکنار شدند که نشان دهنده عزم راسخ مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری برای پیگیری امور مردمی است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری با اشاره به تجمعات مقابل استانداری‌ها در ایام گذشته و آسیب شناسی دقیق این موضوع گفت: از سفر ششم رئیس جمهور قرار شد یک ماه ماه قبل از سفر بیشتر تجمعات و مطالبات مردم استان مورد نظر شناسایی قرار گرفت و ملاحظاتی صورت گرفت و با نگاه حل مسأله و رفع حل موضوع مطالبات دسته بندی شد که به موجب آن دیگر تجمع مقابل استانداری وجود ندارد و در راستای تکریم ارباب رجوع اقداماتی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: معادل ۳۰ وزارتخانه و نمایندگانی از وزارتخانه‌های مختلف در استان مورد نظر مستقر می‌شوند و بر اساس دسته بندی موضوعی مردم به آنها مراجعه می‌کنند و میانگین ۶ تا ۸ هزار مراجعه چهره به چهره مردمی قابل تحقق است و در سامانه سامد قابل رصد و ارزیابی است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری با بیان اینکه تلاش شده است در مرکز تریبون مردم باشیم، خاطرنشان کرد: روزانه پنجاه خبر و درخواست مردمی خدمت رئیس جمهور ارایه می‌شود و بین ۴ تا ۵ هزار تماس مردمی در طول روز داریم. ۷۷ هزار و ۷۵۶ مورد درخواست‌های چهره به چهره کردم در سفرهای استانی انجام شده و نتیجه نهایی آنها به مردم اطلاع رسانی پدر سامانه سامد قابل مشاهده است.

صالحی بیان کرد: نزدیک یک میلیون درخواست مردمی در سامانه سامد ثبت شده و در ایام کرونا به صورت فعال‌تر از گذشته در حال انجام است و با کد رهگیری امکان پیگیری از راه دور برای عزیزان فراهم شده است و ۸۲ درصد نتیجه ارجاعات ما به نهادها و مجموعه‌ها بوده و به دلیل سفرهای در حال انجام، برخی از آنها هنوز انجام نشده است.

وی عنوان کرد: سیاست مرکز اقناع و اقدام بوده است، گفت: تلاش کردیم به کمک نیروهای مردمی جلب اعتماد مردم و اقناع مردم را به سرانجام برسانیم. حجم درخواست‌ها و مطالبات مردم در ابتدای تشکیل مردم ۱۹ برابر دوره‌های قبل بوده است و در حال حاضر حجم مطالبات و درخواست‌ها نسبت به سال قبل به ۱۶ برابر رسیده است و به سمتی می‌رود که حجم رسوب شده مطالبات را در مسیر تحقق پیش ببریم و درصد پاسخگویی و پیگیری نامه‌ها را به صورت جدی افزایش دهیم و پاسخگویی همه مدیران در این راستا پیش رود.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری ادامه داد: هر روز مدیران ما با اشتیاق در خدمت مردم هستند و خود بنده نیز به صورت هفتگی سرکشی دارم و ارتباط چهره به چهره با مردم را رقم می زنیم. در سفرهای استانی نیز همه مدیران خود را موظف به پاسخگویی کردیم تا نگاه تحولی در مرکز ایجاد شود تا به سمت شأن و جایگاه دولت مردمی گام برداریم.

صالحی اظهار داشت: در هر اداره‌ای، مجموعه‌های بازرسی و ارزیابی عملکرد به عنوان خدمتگزاران مردم عمل می‌کنند و درخواست‌ها را ریل گذاری شده در اختیار آنها قرار می‌دهیم تا در اسرع وقت پاسخگویی به مردم انجام شود. تلاش داریم پاسخگوی رسانه‌ها باشیم و واهمه‌ای از اینکه پاسخی برای شما نداشته باشیم، نداریم و حاضر هستیم بدون هیچ مشکلی از مردم و رسانه‌ها عذرخواهی کنیم.

وی ادامه داد: خود را بدهکار مردم می‌دانیم و آنها را مطالبه گر درخواست‌های فردی و جمعی می‌دانیم. هر جا قصوری از هسته ارتباطات مردمی وجود داشته باشد به آن اذعان خواهم داشت تا در یک فضای خدمتگزاری به مردم حرکت کنیم نه در فضای بالا به پایین.

در حال تکمیل...

کد خبر 5491200 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری هیئت دولت سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم احمد صالحی نهاد ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران سیدابراهیم رئیسی ایران صحن مجلس دولت سیزدهم محمد باقر قالیباف تهران یارانه علی بهادری جهرمی مجلس وزارت امور خارجه رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری اطلاع رسانی درخواست ها رسانه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: فائزه فرهودی عضو هیأت علمی و استادیار دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب پس از انجام عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم صهیونیستی، یادداشتی با عنوان «مهندسی پیام در رسانه ملی در عملیات وعده صادق» نوشته که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.

در این یادداشت می‌خوانیم؛

رسانه‌ها در چند دهه اخیر آنچنان به رشد و تأثیرگذاری رسیده‌اند که به یخش جدایی ناپذیری از زندگی بشر مبدل شده‌اند. رسانه ملی در هر کشوری نماینده مواضع دولت آن کشور است و به این جهت مورد توجه عموم قرار دارد و از این منظر حساسیت خبری در رسانه ملی نسبت به سایر رسانه‌ها بیشتر است.

همچنین دفاع در برابر هجوم رسانه‌ای معاندین یکی از کار ویژه‌های مهم مهندسی پیام در رسانه شمرده می‌شود لذا باید مجموعه‌ای از برنامه‌ریزی‌ها، طراحی‌ها و اقداماتی که باعث کاهش آسیب پذیری فکری نیروی انسانی (مخاطبان) شود با اتخاذ راهبردهای مناسبی مورد توجه مدیران بحران که در این بخش همان مدیران اطلاع رسانی شمرده می‌شوند قرار گیرد.

مهندسی پیام یعنی تشخیص ضرورت‌های اطلاع رسانی و در نظر گرفتن قالب‌های مناسب جهت پیام رسانی با توجه به موقعیت مخاطبان و نوع پیام که در حوزه رسانه مخصوصاً خبر رسانه مسئله بسیار مهمی است. چنانچه انتشار خبر فوری و مهمی در دستور شبکه خبری قرار بگیرد اهمیت مهندسی پیام دوچندان خواهد شد. مثلاً در عملیات وعده صادق و اطلاع رسانی درباره آن با توجه به اهمیت و گستردگی ابعاد آن بحث مهندسی پیام بسیار مهم بود.

در واقع با توجه به مهم و بی سابقه بودن عملیات وعده صادق انتظارات از رسانه ملی بیشتر بود. اما از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی سعی در کوچک نمایی و بی اهمیت جلوه دادن حادثه داشتند که در این زمینه انتظار بود رسانه ملی به نحو بهتری خبر حادثه را پوشش دهد. تبیین تمام جوانب و ابعاد واقعه به شکل صحیح و روایت درست و دقیق از این حادثه نکته دیگری است که از رسانه ملی انتظار می‌رود در پوشش دهی اخبار مهم و فوری مورد توجه قرار دهد. علت و چرایی انجام این اقدام از سوی ایران مساله مهمی است که باید به درستی تبیین شود تا بهانه دست معاندین و یا افراد بی اطلاع و کم اطلاع داده نشود.

همچنین مساله حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، چرایی آن و نحوه انجام آن و انگیزه‌های اسرائیل از این اقدام باید به دقت تبیین شود تا عملیات وعده صادق که در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی صورت گرفت به درستی و با دقت مورد تحلیل کارشناسان و عموم مردم قرار گیرد.

به دلیل اینکه بسیاری از رسانه‌های معاند قصد ایجاد اسلام هراسی و ایران هراسی دارند لذا وظیفه اطلاع رسانی دقیق از سوی رسانه ملی بیشتر باید اهمیت داده شود و جوانب و ابعاد و چرایی وقوع این حادثه بهتر است به خوبی تبیین شود. علاوه بر اطلاع رسانی به عموم مردم، جهت دهی تحلیل‌های مردم هم از اهمیت زیادی برخوردار است تا ارزیابی‌های آنها به درستی و دقیق صورت بگیرد. ایجاد آرامش و امنیت روانی در بین مردم هم از نکات بسیار مهمی است که باید رسانه ملی به آن توجه داشته باشد. حتی در موضوعات و اتفاقات کم اهمیت تر معمولاً اطلاع رسانی‌هایی از قبل انجام می‌شود اما در خصوص عملیات وعده صادق که پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل است که در تاریخ بی نظیر بود و مانند آن را شاهد نبوده‌ایم متأسفانه از قبل هیچ اطلاع رسانی صورت نگرفت.

تأخیر در اطلاع رسانی‌ها، از دست دادن روایت اول در انعکاس اخبار فوری (آن هم خبری تا این حد حساس و مهم)، سپردن میدان رسانه به دست رسانه‌های بیگانه، و عدم استفاده از انواع تکنیک‌های پوشش رسانه‌ای باعث می‌شود فرصت‌های رسانه‌ای از دست برود و بهره‌مندی از شرایط به دست آمده کاهش یابد و این مهم اعتماد و اقبال عمومی را نسبت به رسانه ملی تقلیل خواهد داد.

یکی دیگر از جنبه‌های مهندسی پیام در زمان وقوع بحران است که با در نظر گرفتن مؤلفه‌های مهندسی پیام انتظار است که مدیریت بحران در سه سطح درون کشوری (داخلی)، برون کشوری (خارجی) و محیط عملیات برون کشوری صورت پذیرد. در قضیه عملیات وعده صادق رسانه ملی در این سه سطح وظیفه خطیری به عهده داشت و دارد. چنانچه در مدیریت بحران داخلی به خوبی عمل نکند به دلیل سو برداشت‌ها و عدم اطلاع از جوانب مختلف عملیات وعده صادق ممکن است در ذهن بسیاری از مردم سوالات مختلفی شکل بگیرد که بدون پاسخ باقی می‌ماند و چون از جانب رسانه ملی تغذیه خبری صحیح و اقناع کننده اتفاق نمی‌افتد مردم به سراغ رسانه‌های بیگانه می‌روند و اخبار مربوط به عملیات را از طریق آن رسانه‌ها پیگیری می‌کنند که این خود مصداق بارز بحران داخلی است.

در سطح مدیریت بحران خارجی انتظار است که رسانه ملی به تکنیک‌های خبری رسانه‌های خارجی و بعضاً معاند توجه داشته باشد و از آنها غافل نماند تا قضیه عملیات وعده صادق را وارونه جلوه ندهند که همین امر باعث می‌شود بعد بین‌المللی خبر خدشه دار شود و تحلیل و ارزیابی سایر کشورها در این موضوع به درستی شکل نگیرد. در سطح مدیریت بحران محیط عملیات برون کشوری رسانه ملی باید به تأثیر مخرب رسانه‌های رقیب و معاند بر اذهان عمومی کشور دقت داشته باشد و راهکارها و استراتژی‌های مناسب جهت مواجهه با این نوع بحران‌ها نیز تبیین شود.

به طور کلی مهندسی پیام در رسانه ملی در زمینه عملیات وعده صادق بیش از پیش احساس می‌شود و باید رویکرد مهندسی پیام رسانه ملی با بهره‌گیری از خرد اندیشمندان و متخصصان رسانه به درستی تبیین شود تا رسانه ملی بتواند در مواقع بحرانی و شرایط حساس کشور نقش خود را به درستی و با دقت انجام دهد.

کد خبر 6088863 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • استان فارس در تبیین دستاوردهای دولت رتبه اول کشور را دارد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • بیمارستان محب مهر پلمب نشده است
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل حجاب یا اختلاف ملکی؟
  • تکذیب پلمب یک بیمارستان به دلیل کشف حجاب در شمال تهران
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب؟
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند