Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر ایران در مسکو در گفت‌وگویی مواضع کشورمان را درباره روابط دوجانبه تهران-مسکو به ویژه در شرایط جدید ایجاد شده در پی جنگ اوکراین تشریح کرد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از خبرگزاری روسی ریانووستی، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه در گفت‌وگویی با این خبرگزاری در پاسخ به این سوال که آیا قرار است دیدار دیگری میان روسای جمهور ایران و روسیه انجام شود و آیا صحبتی از طرف ایران درباره قصد برگزاری نشست قریب‌الوقوع رهبران کشورهای ضامن صلح سوریه[مذاکرات آستانه] در تهران انجام شده است یا نه، گفت: به عقیده من، این سفر[سفر رئیس جمهور ایران به مسکو]  نقطه عطفی در روابط بود، دو رئیس جمهور درباره مسائل متعددی در تمامی حوزه‌ها رایزنی و تبادل نظر کرده و به نتایج مثبتی رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند ماه گذشته،  ما برای اجرایی کردن توافقات روسای جمهور شاهد سفر هیات‌های متعددی بوده‌ایم که به عرصه‌های مختلفی تعلق داشتند. دو طرف اراده‌ای قوی برای گسترش روابط در تمامی عرصه‌ها دارند. ما آماده میزبانی آقای پوتین، رئیس جمهور فدراسیون روسیه در زمان مناسب در تهران هستیم. ما همچنین مایلیم نشست سران کشورهای «روند آستانه» را در تهران برگزار کنیم.

جلالی در پاسخ به این که پس از سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به مسکو گزارش‌هایی مبنی بر انجام شدن توافقاتی میان دو کشور وجود داشت که محتوای آن‌ها علنی نشده است، آیا می‌تواند جزئیاتی در این باره ارائه کند یا نه، گفت: دستور کار دولت سیزدهم به ریاست آقای رئیسی، شامل مجموعه‌ای از ملاحظات جدی زمینه‌های همکاری در حوزه‌های متعدد انرژی با شرکت‌های روسی و دولت روسیه است. از آن موقع، طرفین مذاکرات را برقرار کرده و به تصمیمات خوبی در زمینه تولید، تولیدات نفتی و گازی، پالایش، پالایش نفت، پتروشیمی و انتقال تجهیزات و فناوری‌های دارای اهمیت راهبردی در صنعت نفت و گاز رسیده‌اند. حتی یک نقشه راه جامع همکاری با روسیه طرح شده که به مقامات فدراسیون روسیه تحویل داده شده است.

به گفته سفیر ایران در روسیه، «ما می‌توانیم از پتانسیل و توانمندی شرکت‌های روسیه در تولید، توسعه میدان‌های نفتی، ساخت تجهیزات و انتقال فناوری استفاده کنیم.»

او بیان کرد: ایران و روسیه بزرگ‌ترین منابع نفتی و گازی را در جهان دارند و دیدگاه دو کشور در اوپک بسیار نزدیک است، دو کشور نظر واحدی درباره توافق‌های اخیر انجام شده در چارچوب اوپک داشته‌اند.

جلالی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که آیا روسیه و ایران روی توافق‌هایی در زمینه فناوری نظامی نیز کار می‌کنند یا نه، و در پاسخ به این که با توجه به اطلاعاتی که اخیرا از رسانه‌ها منتشر شده بود و طبق آن‌ها ایران برنامه دارد جنگنده‌های Su-۳۵ و سامانه‌های موشکی ضد هوایی S-۴۰۰ تهیه کند، آیا او این موضوع را تایید می‌کند یا نه، گفت: با در نظر داشتن خواست مقامات دو کشور برای توسعه و تعمیق روابط  دوجانبه  و توسعه در مسیر درست، روابط ما در تمامی عرصه‌ها از جمله سیاست، اقتصاد و دیگر زمینه‌هاست. همکاری نظامی و دفاعی نیز که بخشی از این روابط است، تنها محدود به خرید تجهیزات مناسب نیست.

او با اشاره به سفیر هیات‌های مختلف ایرانی به مسکو در توضیح این که با توجه به تحریم‌های کشورهای غربی علیه روسیه به خاطر جنگ اوکراین و تعلیق فعالیت بسیاری از شرکت‌ها در روسیه، آیا مقامات روسیه و ایران روی توسعه همکاری دو کشور در زمینه‌هایی کار می‌کنند که تولیدکنندگان ایرانی بتواننند جایگزین‌ اروپایی‌ها شوند و آیا طرفین به دنبال تسهیل بیشتر تجارت تحت تحریم‌ها هستند یا نه، بیان کرد: ما تلاش می‌کنیم روابطمان را با تمامی کشورهای همسایه، به ویژه با فدراسیون روسیه گسترش دهیم. ما همیشه مایل به داشتن بهترین روابط ممکن با روسیه که همسایه شمالی ماست، بوده‌ایم و هستیم.

سفیر ایران در مسکو در ادامه گفت، «در زمینه اقتصاد دانش بنیان، مسلما بخش قابل توجهی از کسری درآمدی که به خاطر تحریم‌های کشورهای غربی ایجاد شده است، جبران خواهد شد. در زمینه‌های دیگر نیز ما در تلاشیم محدودیت‌هایی را که با آن‌ها مواجه شده‌ایم،‌ برطرف کنیم.»

جلالی اظهار کرد: ما تلاش خواهیم کرد اطمینان حاصل کنیم که تجارت و سرمایه‌گذاری دو کشور نه تنها در شرایط جدید کاهش نمی‌یابد، بلکه افزایش چشم‌گیری نیز پیدا می‌کند. به این منظور، لازم است که موانع موجود در زیرساخت روبط اقتصادی میان دو کشور برطرف شود. ما در حال حاضر به طور جدی با سازمان‌های دولتی متعدد روسیه [روی این موضوع] کار می‌کنیم. ایران و روسیه درباره این مسئه اتفاق نظر دارند.

سفیر ایران در روسیه در پاسخ به این که وضعیت اوکراین با توجه به این که روسیه و اوکراین به ایران محصولات کشاورزی صادر می‌کنند، چه تاثیری بر وضعیت مواد غذایی در ایران می‌گذارد، آیا وقفه‌ای در واردات محصولات کشاورزی از این کشورها وجود داشته است و آیا ایران برنامه‌ای برای افزایش واردات محصولات روسیه دارد یا نه، گفت: این نوع بحران‌ها می‌توانند همیشه و هر کجا در جهان رخ دهد، به همین دلیل است که بسیاری از دولت‌ها از جمله دولت ایران همیشه تا جایی که امکان داشته باشد آمادگی ایجاد می‌کنند. مسلما کمبودهای موقت و موانع موقت بر سطح قیمت‌ها اثر می‌گذارند و کشورهایی که ظرفیت مناسب را ندارند، به مشکل بر می‌خورند. جمهوری اسلامی ایران تا کنون در زمینه برطرف کردن نیازهایش در واردات محصولات کشاورزی به مشکلی برنخورده است.

او در پایان مطرح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر خریداری گروه مشخصی از محصولات کشاورزی از روسیه بوده است و ایران در سال ۲۰۲۱ با وارد کردن هفت میلیون تن گندم از روسیه، در رتبه اول واردات این محصولات از روسیه قرار دارد. این روند امسال گسترش خواهد یافت. در کل، ایران ظرفیت واردات سالانه بیش از ۲۰ میلیون تن گندم و دانه‌های روغنی را از روسیه دارد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کاظم جلالی ، سفیر ایران در روسیه ، روابط ایران و روسیه ، جنگ اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه روابط ایران و روسیه جنگ اوکراین سفیر ایران در روسیه محصولات کشاورزی ایران و روسیه دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۶۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

به گزارش خبرآنلاین اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

به نقل از ایسنا این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901360

دیگر خبرها

  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک