Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@03:40:10 GMT

فضای کتابخانه‌ای مشهد موقعیت مناسبی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۷۱۰۷

فضای کتابخانه‌ای مشهد موقعیت مناسبی ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا بدیع زادگان در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مشهد با اشاره به نسبت جمعیت مشهد به فضاهای کتابخانه‌ای، اظهار کرد: با توجه به آمارگیری انجام شده در پایان سال ۱۴۰۰ به ازای هر ۱۰۰۰ نفری بالغ بر ۱۱ مترمربع فضای کتابخانه‌ای وجود دارد که در مقایسه با آمار کشوری، کلان شهر مشهد موقعیت مناسبی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس اداره کتابخانه های عمومی مشهد یکی از عوامل مهم سرعت کم در حوزه افزایش فضاهای کتابخانه‌ای در این شهرستان را مسئله تأمین زمین عنوان کرد و افزود: برای افزایش فضاهای کتابخانه‌ای نیاز به همراهی و همکاری بیشتر خیرین و سایر دستگاه‌های اجرایی است.

وی در خصوص معیارهای احداث کتابخانه در مناطق مختلف گفت: با توجه به اینکه کتابخانه‌های سیار برای روستاهای با جمعیت زیر ۲۰۰۰ نفر مناسب است در حوزه احداث کتابخانه باید اولویت بر روی روستاهای با جمعیت بالا و در حوزه شهری در مناطق فاقد کتابخانه باشد.

بدیع‌زادگان تبدیل کتابخانه‌های فعال زیر مجموعه آستان قدس رضوی، شهرداری، کانون پرورش فکری و کانون‌های مساجد به کتابخانه‌های عمومی مشارکتی به عنوان یک عامل مؤثر در افزایش فضاهای کتابخانه‌ای در کنار تعاملات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حوزه تأمین منابع و همراهی در نحوه مدیریت کتابخانه اشاره کرد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر دو نوع کتابخانه عمومی و مشارکتی تحت نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی در حال فعالیت هستند، گفت: در چند سال اخیر با مدیریت جهادی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی اتفاقات خجسته‌ای در حوزه کتابخانه‌های عمومی مشهد افتاده است که از جمله آن‌ها می‌توان به افتتاح ۱۲ باب کتابخانه عمومی اشاره کرد.

لازمه افزایش سرانه مطالعه دسترسی آسان به کتاب است

در ادامه معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری مشهد با بیان اینکه یکی از اهداف انجمن کتابخانه‌های عمومی تسهیلگری در دسترسی مردم به کتاب است، اظهار کرد: برای عملکرد مؤثرتر و مفیدتر در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیاز است که ابتدا زمینه دسترسی آسان به کتاب را برای مردم فراهم سازیم.

احمد بازوبندی تصریح کرد: وجود کتابخانه‌های سیار در سطح مشهد و ارائه خدمات کتابخانه‌ای به مجموع ۱۰ روستای دورافتاده و کم برخوردار حرکتی موفق در مسیر ارائه خدمات کتابخانه‌ای و تسهیلگری در این امر بوده است اما ما باید تلاش کنیم که با تعامل و همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت‌های مناسب در این خصوص استفاده کنیم.

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری مشهد با اشاره به ظرفیت پارک‌ها و فضاهای سبز شهرستان مشهد خواستار پیگیری احداث کتابخانه در این فضاها با مساعدت و همکاری شهرداری مشهد شد.

وی یکی از عوامل مؤثر در تسهیلگری حوزه کتاب و کتابخوانی را تأمین منابع دانست و افزود: درسال ۱۴۰۰، پویش «کتاب خواندنی است نه تزئینی» با هدف اهدای کتاب‌های خوانده شده و بلااستفاده در اتاق مدیران با محوریت تأمین منابع کتابخانه‌های روستایی، دورافتاده و کم برخوردار برگزار شد.

بازوبندی افزود: نیاز است که همه مدیران دستگاه‌های اجرایی با همراهی و مساعدت بیشتر در کنار مجموعه کتابخانه‌های عمومی در راستای اجرای مؤثرتر این طرح اقدام کنند.

کد خبر 5493961

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی مشهد کتاب و کتابخوانی سرانه مطالعه بوشهر کرمانشاه احتکار گرد و غبار آلودگی هوا هدفمندی یارانه ها کالاهای اساسی تنظیم بازار ویروس کرونا آمار کرونا خراسان رضوی مشهد ایلام گرد و خاک کتابخانه های عمومی مشهد فضاهای کتابخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۷۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه استان همدان با توجه به ظرفیت‌های ادبی، گهواره ادبیات کودک و نوجوان ایران به حساب می‌آید، گفت: دومین دوره جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» از آبان ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه رسید.

عاطفه زارعی گفت: هیئت داوران این جشنواره از استادان برجسته ادبیات کودکان و نوجوان، مانند مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب تشکیل شده که از افتخارات ایران اسلامی به حساب می‌آیند.

او گفت: مراسماختتامیه این جشنواره روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در محل سالن ابن‌سینا همدان واقع در بلوار مفتح با حضور برگزیدگان، علاقمندان و چهره‌های شاخص ادبی برگزار می‌شود. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه روز سه‌شنبه نیز دو کارگاه آموزشی شعر و داستان در محل کتابخانه مرکزی همدان برگزار می‌شود، گفت: کارگاه آموزشی شعر با حضور مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی و کارگاه آموزشی داستان با حضور محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری ساعت ۱۵ روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود