Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری امروز در کنگره شهدای طلاب و روحانی استان اصفهان در گلستان شهدا گفت: گروه‌های زیادی در ایجاد، تقویت و تعمیق و دوام عوامل معنوی در جبهه‌های حق علیه باطل موثر واقع شدند، اما سهم روحانیت به عنوان عظیم‌ترین، سازمان یافته‌ترین و فعال‌ترین کانون و نهاد معنویت بیش از بقیه بود.

نقش این قشر در بیش از ۷۰ عرصه بود، اما محور اصلی و اولین نقش روحانیت در دفاع مقدس محور تاثیر گذاری کلی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او می‌گوید روحانیت نقشی بی‌بدیل در پشتیبانی جنگ داشت تریبون‌های نماز‌های جماعت و جمعه، مساجد و حسینیه‌ها، مجالس خانگی، مراسم شهدا و راهپیمایی‌ها در اختیار آنان بود و فریاد انقلاب و مردم و حقانیت کشور از حلقوم روحانیت بیان می‌شد.

از سوی دیگر نقش تبلیغی روحانیت بسیار اثربخش بود بطوریکه ۳۶ امام جمعه و امام جمعه موقت در جبهه‌ها به شهادت رسیدند.

به گفته ذوالنوری روحانیت در زمان دفاع مقدس حضور فیزیکی در میدان داشت و دوشادوش مردم و رزمندگان در حفظ کشور در مقابل دشمن کوشید.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به نقش تخصصی و فرماندهی جنگ که از دیگر عملکرد‌های این قشر به شمار می‌رود پرداخت وگفت: برای مثال شهید ردانی پور، شهید حجازی و شهید میثمی در ابتدا طلبه بودند سپس لباس پاسداری بر تن کردند.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز تمام تمرکز دشمن در بی‌تاثیر کردن ولایت فقیه است و بر همین اساس بر ارزش‌های ما متمرکز شده‌اند.

انقلاب اسلامی زمانی به پیروزی رسید که جهان در وضعیت دو قطبی قرار داشت و ابر قدرت شرق با محورییت شوروی و ابر قدرت غرب با محوریت آمریکا کشور‌ها را تحت سلطه خود قرار داده بودند.

به گفته او در آن زمان شرق و غرب از وقوع انقلاب به وحشت افتاد و به همین دلیل دشمنان تمام توان خود را برای تخریبمان به کار بستند برای مثال ۱۱۲ رادیو دنیا با بیش از ۱۰ زبان زنده علیه نظام برنامه ساخته و پخش می‌کردند.

فعالیت گروهک‌های ضد انقلاب و افزایش شعار‌های تجزیه طلبی تمام استان‌های مرزی به همین دلیل بود.

حجت‌الاسلام ذوالنوری می‌گوید در طول مدت بحران کردستان ۴۲ هزار شهید تقدیم انقلاب شد و بیش از ۴۰ هزار نیرو نیز در این خطه برای جلوگیری از بروز مشکلات جدید مستقر شدند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: انواع تحریم اقتصادی، عملیات روانی و تبلیغاتی و ایجاد جنگی ناخواسته و نابرابر از تلاش‌های دشمنان برای ضربه به جمهوری اسلامی بود.

کنگره شهدای طلاب و روحانی استان اصفهان امروز با حضور اقشار مختلف بویژه روحانیان و خانواده ایثارگران و شهدا با قرائت بیانیه آیت‌الله حسین مظاهری، از مراجع تقلید و رییس حوزه علمیه اصفهان در گلستان شهدای این کلانشهر برگزار شد.

از مجموعه ۵۹۰ شهید طلبه و روحانی اصفهان، ۵۵۷ نفر در دفاع مقدس، ۱۸ نفر با ترور یا انفجار، یک نفر طلبه خواهر در مکه مکرمه، یک نفر نجف، یک نفر کربلا، یک نفر در پاکستان، یک نفر در بوسنی و هرزگوین به شهادت رسیده‌اند.

از مجموع ۵۹۰ شهید طلبه و روحانی استان ۱۴۶ شهید ساکن شهرستان اصفهان، ۱۱۳ شهید ساکن شهرستان نجف آباد، ۹۲ شهید ساکن کاشان و سایر شهدای طلبه و روحانی ساکن سایر شهرستان‌های استان بوده‌اند.

استان اصفهان همچنین با ۲۱۵ جانباز بیشترین تعداد جانباز طلبه و روحانی را به خود اختصاص داده است، این دیار در بین استان‌های دیگر بیشترین تعداد شهید را تقدیم کرده است و در جایگاه بعدی استان‌های تهران و مازندران قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کنگره شهدای روحانی دفاع مقدس طلبه و روحانی دفاع مقدس یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۸۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعی کردیم به واقعیت وفادار باشیم / فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد

حبیب‌الله والی‌نژاد گفت: ما سعی کردیم راوی باشیم و امانت‌دار اگرچه امانت‌داری سخت است چرا که می‌خواهیم درست بگوییم و البته جذاب که این کار سختی است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حاج حبیب والی‌نژاد که در کارنامه هنری خود آثاری چون «پایان انتظار»، «نیمه پنهان ماه»، «ایستاده درغبار»، «بادیگارد» را ثبت کرده خاطراتش را از عهد اخوت و صیغه برادری رزمندگان آغاز کرد. او در شب خاطره حوزه هنری برای حاضران در سالن سوره شرح داد: پیش از عملیات‌ها عهد و پیمانی بسته می‌شد تا بازماندگان ماموریت‌ها حتی یک ثانیه از لحظات جنگ را برای مردم بازگو کنند. یکی وفای به عهد را با روایتگری  یکی با تصویر باید رویت می‌کرد. من سعی کردم وقایع را به تصویر بکشم ولی اینکه چقدر توانسته‌ام عهد اخوت، برادری و توکل را نشان نشان دهم، نمی‌دانم.

 

او افزود: همه قهرمانان کشورمان فقط توکل کردند و هرکس توکل کرد و به ماجرای کربلا ایمان داشت در این مسیر موفق شد چون مسیر، مسیر سختی است و حتی انتخابش هم سخت است.

حاج حبیب والی‌نژاد اظهار کرد: من توفیق داشتم که در حوزه هنری فیلمبرداری را آموختم بنابراین سعی می‌کردم در میدان لحظات را ثبت کنم. و اما سینما، قاب سینما برای امروز است که به گفته مقام معظم رهبری ما تکلیف داریم به تصویر بکشیم. سختی کار تا اینجاست که چطور آن را تبدیل به فیلمنامه جذاب و دیدنی کنیم. کار ساخت فیلم دفاع مقدس و «آسمان غرب» خیلی کار سختی بود و خیلی از افراد برای تولید آن کمک کردند. من به عنوانسرباز در ارتش با دوستان هوانیز خواستم با عهد اخوتی که بسته‌ایم تنها سه روز از انتخاب، توکل و نبرد شهید شیرودی و دوستانی را که به او کمک کردند، نشان دهیم.

وی ادامه داد: در شرایطی که ارتش عراق از چندمرز سعی کرد وارد کشور شود، شهید شیرودی و همرزمانش عهد اخوت بستند. در آن زمان شرایط سختی وجود داشته و انتخاب حضور در میدان هم انتخاب سخت بوده است. از طرفی عراق محل اسکان نیروهای ایرانی را هم بمباران می‌کرد تا به سرپل ذهاب نروند.

وی با اشاره به اینکه برای ما هم از این دست تصمیم‌ها خیلی زیاد است به زیاد بودن قهرمانان بی‌ادعایی که از جانفشانی‌هایشان صحبت نمی‌کنند و قهرمانان کشور هستند، پرداخت.

تهیه کننده «آسمان غرب» خطاب به حاضران در سالن تاکید کرد: ماجراها و رشادت‌هایی در سینه همرزمان و افرادی که در جنگ حضور داشته‌اند وجود دارد که رفتن سراغ آنها و یددن و شنیدن آنها کار شما است. ما با ساخت «آسمان غرب» قدم اول را برداشتیم و قدم‌های بعد را شما باید بردارد. تمام آنچه در سینه مبارزان و مردان جنگ وجود دارد یک درس برای نسل امروز است تا برای آینده عبرت بگیرید. برای همین هم مقام معظم رهبری فرمودند درباره قهرمان‌ها بگوییم و فیلم درباره آنها بسازیم. شهید شیرودی این قهرمانی را برای سه روز در منطقه سرپل انجام می‌دهد و خوب است که پس از آن را شما بخوانید، ببینید و بگویید.

وی درادامه به خاطرات نیروهای هوانیروز در پادگان ابوذر و شهید شدن هزار ایرانی در یک روز سخن گفت. وی همچنین یادآور شد: فیلم سینمایی «آسمان غرب» درباره سه روز عملیات قهرمانه شهید علی اکبر شیرودی و همرزمانش است.

والی نژاد در ادامه به شرایط سخت ساخت فیلم «آسمان غرب» اشاره کرد و در ادامه از شهید مرتضی آوینی یاد کرد.

وی در پایان سخنانش گفت: با مرتضی آوینی در حوزه هنری و در دوره بعد از جنگ همکاری کردم. آنچه شهید آوینی ساخت در دوره‌ای بود که در بخش تولید روایت فتح بودم و برخی آثار ساخته شد. ما سعی کردیم راوی باشیم و امانت‌دار. اگرچه امانت‌داری سخت است چراکه می‌خواهیم درست بگوییم و البته جذاب که این کار سختی است. ما سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم. فیلم باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد و در عین حال واقعیت داشته باشد. من از شهید آوینی آموختم و در روایت فتح مستندسازی کردم.

دیگر خبرها

  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • کشف پیکر مطهر ۸ شهید دوران دفاع مقدس در شلمچه +فیلم
  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم
  • تشییع پیکر پدر شهید دوران دفاع مقدس در سراب
  • ۲ شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • تشییع پیکر ۲ شهید گمنام در قم
  • خانواده شهید نسیم افغانی پس از سال‌ها شناسایی شدند
  • سعی کردیم به واقعیت وفادار باشیم / فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم