Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@18:05:19 GMT

رعایت حقوق بیمار در دندانپزشکی با طرح درمان میخک

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۴۹۸۱

همه‌ی ما در طول عمر خود بارها به دلیل درد یا ناراحتی در فک، دهان و دندان به دندانپزشکی مراجعه کرده‌ایم و تحت درمان قرار گرفتیم. باید بدانیم که ما به عنوان بیمار، از بدو ورود به مراکز دندانپزشکی تا پایان درمان دارای حقوق ویژه‌ای هستیم!

اما چند درصد از ما از حقوق خود به عنوان بیمار آگاه هستیم؟! آیا می‌دانیم حقوق ما در مراکز دندانپزشکی شامل چه مواردی است؟ آیا دندانپزشکان ما را از حقوقمان آگاه می‌کنند یا خیر؟ تا به حال نام منشور حقوق بیمار را شنیده‌ایم؟ منشور حقوق بیمار چیست؟

منشور حقوق بیمار در ایران در سال 1380 توسط وزارت بهداشت نوشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منشور شامل 10 بند بود که بعد‌ها به دلیل کامل نبودن آن، در سال 1388 بازنویسی و به مراکز دانشگاهی ابلاغ شد. این‌گونه به نظر می‌رسد که آگاهی بیمار از حقوق خود به بهبود کیفیت ارائه خدمات سلامت و کاهش هزینه ها کمک می‌کند. از طرفی آگاهی بخشیدن به بیمار و ارائه اختیار در روند تصمیم‌گیری برای درمان و تکریم شخصیت و احترام به حقوق بیمار، دوره درمان را کوتاه می‌کند و سبب تسریع بهبودی و کاهش دوران بستری می‌شود. این منشور شامل قوانینی برای حمایت از بیمار در مراکز پزشکی، دندانپزشکی و سلامت است.

اما سئوالی که پیش می‌آید این است که بیماران، چه اندازه در مراکز دندانپزشکی از حقوق خود بهره‌مند می‌شود؟ آیا دندانپزشکان به طور کامل، بیمار را درباره شرایط و روند درمان آگاه می‌کنند؟ آیا اختیار لازم برای انتخاب نوع و روش درمان به بیمار داده می‌شود؟

انتظار بیمار در دندانپزشکی این است که به طور کامل از مشکلات دندان و دهان خود آگاه شود و هزینه‌های درمانی را به طور شفاف قبل از شروع درمان بداند تا بر مبنای شرایط خود و در نظر گرفتن اولویت‌های شخصی و درمانی، فرآیند درمان را آغاز کند.

طرح درمان دندانپزشکی میخک چیست؟

شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک به‌عنوان اولین ارائه‌دهنده طرح درمان دندانپزشکی به بیماران در ایران، گام مهمی در راستای شفاف‌سازی هزینه‌های درمان دندانپزشکی برداشته است. میخک به عنوان اولین پلتفرم آنلاین دندانپزشکی(mikhakdental.com)، همه مشکلات دندان و دهان بیمار و راهکارهای درمان آن را با جزئیات کامل و همراه با ریز هزینه‌ها به بیمار ارائه می‌کند.

مزایای طرح درمان دندانپزشکی میخک چیست؟

طرح درمان دندانپزشکی میخک مزایای بسیاری دارد، که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

طرح درمان میخک قبل از انجام درمان برای بیمار ارسال می‌شود.

نیاز به مراجعه حضوری نیست و به صورت آنلاین انجام می‌شود.

در طرح درمان دندانپزشکی میخک، همه مشکلات دندان و دهان بیمار با جزئیات کامل بررسی و برای بیمار مشخص می‌شود.

هزینه‌های درمان به صورت مجزا و شفاف برای بیمار تعیین می‌شود.

بیمار می‌تواند طبق مشورت با دندانپزشک میخک، درمان را براساس اولویت‌‌های خود شروع کند.

در صورت تمایل بیمار به شروع درمان، میخک نزدیک‌ترین مرکز خود را معرفی کرده و درمان به سرعت آغاز می‌شود.

در صورت شکست درمان، هزینه به طور کامل عودت داده می‌شود.



نحوه دریافت طرح درمان دندانپزشکی میخک چگونه است؟

مشاوره آنلاین و رایگان:

مشاوره دندانپزشکی آنلاین همواره یک خدمت ویژه در حیطه سلامت دهان و دندان است؛ زیرا با پیشرفته شدن جوامع، دسترسی مطمئن برای گفتگو با دندانپزشک و سایر متخصصان دهان و دندان در هر زمان و شرایطی، می‌تواند گره‌گشا باشد. مشاوره آنلاین دندانپزشکی علاوه بر اینکه سئوالات بیماران را به سرعت پاسخ می‌دهد، وقت و هزینه‌ی ناشی از ترددهای غیرضروری را نیزکاهش می‌دهد و از طرفی در تمام مراحل درمان همراه بیمار خواهد بود. قطعا یک مشاوره انلاین دندانپزشکی خوب می‌تواند گامی نو در تحول خدمت‌رسانی به مراجعین بردارد.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت میخک برای مشاوره رایگان دندانپزشکی اقدام کنید.

تعیین طرح درمان دندانپزشکی:

پس از مشاوره آنلاین دندانپزشکی و ارتباط مستقیم با دندانپزشک، طرح درمان تکمیل می‌شود. در این طرح درمان، دندانپزشک تمام مشکلات دندان و دهان بیمار را مشخص کرده است. میخک جزئیات هزینه درمان را به صورت مجزا برای بیمار ثبت کرده و ارسال می‌کند. از طرفی با مشخص کردن تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان، بیمار می‌تواند وقت خود را مدیریت کند.

در پایان، در صورت تمایل بیمار به شروع درمان، میخک نزدیک‌ترین مرکز دندانپزشکی خود را به بیمار معرفی می‌کند و هماهنگی‌های لازم، جهت نوبت‌دهی و تعیین وقت و بررسی حضوری توسط میخک انجام می‌شود. در این مرحله، فرآیند طرح درمان دندانپزشکی میخک به پایان می‌رسد.

نمونه طرح درمان دندانپزشکی میخک به صورت زیر است.

نحوه پرداخت هزینه‌ها در طرح درمان دندانپزشکی میخک

شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک روش‌های متفاوتی برای پرداخت هزینه‌‌های درمان دندانپزشکی دارد تا هیچ بیماری به دلیل مشکلات مالی از رسیدگی به سلامت دهان و دندان خود باز نماند. میخک به منظور رفاه حال مراجعان، طرح ویژه پرداخت اقساطی را ارائه می‌دهد. بیماران می‌توانند پس از دریافت طرح درمان با هماهنگی لازم، هزینه‌های دندانپزشکی خود را به صورت اقساطی بپردازند.

شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک از ابتدا تا انتهای درمان همراه شماست!

منبع: الف

کلیدواژه: مشکلات دندان و دهان دهان و دندان حقوق بیمار برای بیمار هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۴۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم