Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:37:02 GMT

امور پژوهشی بنیاد ایران شناسی در عمل پیگیری می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۱۴۸۲

امور پژوهشی بنیاد ایران شناسی در عمل پیگیری می‌شود

به گزارش ایرنا از معاونت اطلاع‌رسانی و همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی، نخستین نشست تخصصی بنیاد ایران‌شناسی و دانشگاه آزاد اسلامی (واحد آکسفورد)، با موضوع «نقش و جایگاه ایران‌شناسی در شناسایی مطالعات تمدنی و تقارب فرهنگی»، به مناسبت پاسداشت روز ملی ایران‌شناسی و در راستای گفتگوهای جهانی ایران‌شناسی، عصر روز دوشنبه -دوم خردادماه١۴٠١- به‌صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست شیدا مهنام معاون اطلاع‌رسانی و همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی، عبدالمجید میردامادی معاون اداری و مالی بنیاد، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رضا فدای‌وطن سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای امارات و آکسفورد، زهره زرشناس: استاد و مدیر گروه آموزشی بنیاد ایران‌شناسی، والری گنزالس پژوهشگر و مدرس حوزه هنرهای اسلامی واحد تاریخ هنر و باستان شناسی دانشگاه SOAS، پروفسور ادموند هرتزیک استاد مطالعات ایران‌شناسی دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه آکسفورد، حسن فاضلی‌نشلی استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران و علاقه‌مندان و پژوهشگرانی همچون: گنجی: معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد و آتوسا مؤمنی: باستان‌شناس، حضور داشتند.

در ابتدای این نشست،‌ پیام آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای، رئیس بنیاد ایران‌شناسی، به‌صورت ویدئو کنفرانس، برای حاضران پخش شد.

در این پیام رئیس بنیاد ایران‌شناسی ضمن اظهار خرسندی در برپایی چنین نشست‌هایی که به بزرگداشت، معرفی و شناخت مشاهیر و هویت ایرانی و اسلامی ایرانیان، پرداخته می‌شود- در کنار برگزاری رویدادهای تقویمی همچون روز ملی ایران‌شناسی و هفتة میراث فرهنگی، چنین بیان کرد: بر اساس اساسنامه بنیاد ایران‌شناسی،‌ شایسته است امور پژوهشی، علمی و فرهنگی که در بنیاد ایران‌شناسی برنامه‌ریزی و اجرایی می‌شود، دانسته و در عمل پیگیری شود. همچنین خدماتی که در بنیاد ایران‌شناسی تاکنون انجام شده است، باید معرفی و اطلاع‌رسانی شود.

وی گفت: برگزاری چنین جلسات و محفل‌های علمی که به نقد و بررسی و ارائه راهکار در حوزة شناخت ایران فرهنگی کمک می‌کنند، تداوم یابد و امری موقت نباشد، تا ثمره داشته باشد.

خامنه ای تصریح کرد: بنیاد ایران‌شناسی این توانایی را دارد تا تاریخ این ملت را در وهله نخست به جوانان و ملتش و در وهله بعد به جهانیان معرفی کند. در واقع ملتی که هویت خود را نشناسد و خدماتی که هویت فرهنگیش به تمدن جهانی کرده است، را نداند، رو به افول خواهد گذارد. 

وی توصیه کرد: چنین جلساتی تداوم یابد و ایران فرهنگی و هویت غنی و اصیل ایرانی- اسلامی این سرزمین، بیش از پیش به جهانیان معرفی شود.

مهنام،‌ معاون اطلاع‌رسانی و همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی، نیز ضمن تبریک روز ملی ایران‌شناسی و هفته میراث فرهنگی، با اشاره به رسالت بزرگ بنیاد ایرانشناسی در معرفی اصالت و ریشه‌های فرهنگی ایران‌زمین‌ و تحقیق و پژوهش در این حوزه، به شبکه‌سازی و اشتراک‌گذاری این دانش اشاره کرد.

به گفته وی تمدن، هویت و اصالت ایرانی بزرگترین داشته و ظرفیت ایرانیان است که، بنیاد ایران‌شناسی بر اساس رسالت‌هایش وظیفه به‌روزرسانی پژوهش های موجود در این حوزه و کمک به تقویت دیگر مراکز ایران‌َشناسی- چه داخلی و چه خارجی- و ایجاد شبکه‌سازی با آنها در راستای انتقال دانش و تجربیات- به‌صورت دو سویه- را دارد.

مهمان تصریح کرد: این شبکه‌سازی و به اشتراک‌گذاری دانش‌های نوین در زمینة ایران‌شناسی، سبب‌ساز اطلاع‌رسانی و تقویت آگاهی‌سازی در این حوزه شده و باعث می‌شود از نهاد خانواده گرفته تا دانشگاه‌ها به درک بهتر ایران فرهنگی و هویت ایرانی و انتقال آن- چه به‌صورت سینه به سینه و چه به‌صورت علمی و دانشگاهی- کمک کند.

وی خاطر نشان کرد: در راستای کمک به معرفی و اطلاع‌رسانی فعالیت‌های بنیاد ایران‌شناسی،‌ با تفاهم‌نامه‌ای با واحد آکسفورد دانشگاه آزاد اسلامی، این شبکه‌سازی شکل گرفته و ضمن برگزاری نخستین هم‌اندیشی در این باره با حضور ایران‌شناسان داخلی و خارجی طی نشست امروز، در نخستین گام قرار به برگزاری نمایشگاه دائمی عکس از عکاسان برتر ایرانی با موضوع جاذبه‌های فرهنگی و تمدنی ایران‌زمین، برگزاری کارگاه‌های آموزشی کوتاه مدت- برای ایرانیان خارج از کشور و غیر ایرانیان علاقه‌مند- در حوزه‌های صنایع دستی، هنرهای تجسمی‌، نقالی، معرفی ‌تاریخ، هویت و فرهنگ ایرانی و مشاهیر ایرانی، شده است.  

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه ایران‌شناسی تنها یک مفهوم به معنای شناخت یک کشور و یا ناحیه جغرافیایی خاص نیست، بلکه تمدنی است که می‌تواند کمک‌کار بشر امروز در رویارویی با چالش‌های پیش رویش باشد، ‌

وی ادامه داد: ایران‌شناسی کمک به بشریت برای تمدن‌سازی جدید است. از طریق مرکز مطالعات ایران‌شناسی در آکسفورد و با همیاری بنیاد ایران‌َشناسی این پیشنهاد در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد تا با شبکه‌سازی و برقراری ارتباط میان ایران‌شناسان داخلی و خارجی بتوانیم کمکی در امر پژوهش‌های ایران‌شناسی به محققان داخلی و خارجی باشیم. 

وی افزود: برگزاری جایزه ایران‌شناسی در راستای تقویت این شبکه و تشویق ایران‌شناسان، از دیگر اهداف این طرح است. بر این اساس و در راستای تحقق این امر راه‌اندازی مدارس تابستانه و زمستانه ایران‌َشناسی در واحد آکسفورد و دیگر مراکز خارجی، مثمرثمر ارزیابی می‌شود.

در ادامه، دیگر ایران‌شناسان حاضر در نشست، به ارائه سخنرانی و بیان نقطه‌نظرات خود حول موضوع جلسه پرداختند.

برچسب‌ها آکسفورد دانشگاه آزاد اسلامی محمد مهدی طهرانچی ایران‌ شناسی بنیاد ایران شناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آکسفورد دانشگاه آزاد اسلامی محمد مهدی طهرانچی آکسفورد دانشگاه آزاد اسلامی محمد مهدی طهرانچی ایران شناسی بنیاد ایران شناسی دانشگاه آزاد اسلامی بنیاد ایران شناسی ایران شناسی اطلاع رسانی ایران شناسی ایران شناسان شبکه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۱۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌گیری از ظرفیت استادان در مقوله آراستگی و شئونات رفتاری دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم‌اندیشی رؤسای واحد‌ها و مراکز آموزشی و مسئولان حراست دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان گیلان با حضور جمعی از مسئولان این دانشگاه‌ در سالن سردار سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان ضمن گرامیداشت روز معلم، وعده صادق را یوم‌الله دیگری دانست و گفت: این افتخار جمهوری اسلامی است که البته نه رژیم صهیونیستی بلکه در واقع این یک جنگ جهانی بود که ایران در این زمینه تجربه کرد، جنگ جهانی که مقابل انگلیس، فرانسه، آمریکا و رژیم فاسد صهیونیستی و بعضی از کشور‌های در واقع عرب خودفروخته‌ای که در این میان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بار دیگر ثابت کردند که انقلاب اسلامی ریشه در دنیا دارد و اساساً این موجب افتخار ماست.

حجت‌الاسلام قاسم قاسمی عنوان کرد: موضوع حجاب و عفاف ریشه در آیات قرآن دارد و هم فقها در این زمینه فتوی دارند و اساساً یک واجب شرعی و یک واجب قانونی‌ است که تصریح قانون اساسی ماست و اساساً یک مسئله سیاسی هم می‌تواند قلمداد به آن پرداخته شود و فرمایش حضرت آقا فصل‌الخطاب و حجت موجه برای ما بوده و امروز این حرکت را با عملیاتی که دوستان ما در نیروی انتظامی کشور آغاز کردند، شاهدیم، امیدوارم این موضوع به ظهور برسد.

وی با بیان اینکه گیلان استانی است که سهم خود را به انقلاب اسلامی ثابت کرده است، افزود: گیلان یک استان فرهیخته است. فصل تمایز استان گیلان با دیگر استان‌ها در این است که سهم خود را در انقلاب اسلامی به معنای واقعی ثابت کرده و بیش از ۸ هزار شهید را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد. مردمانی باورمند، مردمانی عمیقاً معتقد انقلابی و در واقع در این زمینه استان گیلان ما یک استان متمایزی با وجود همه داشته‌های ما به‌لحاظ فرهنگی، علمی، سیاسی و اجتماعی استان گیلان حیات خلوت بعضی استان‌ها شده که لازم است متولیان فرهنگ در این خصوص چاره‌اندیشی کنند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به نقش استادان در دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: باید گفت نقش استادان در بحث حجاب و عفاف بسیار مهم است و باید از ظرفیت استادان در مقوله آراستگی و شئونات رفتاری در دانشگاه بهره‌مند شد. 

در پایان این نشست هریک از روسای واحد‌ها و مسئولان حراست دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان گیلان حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • تاکید ایران بر پیگیری جنایات و محاکمه سران رژیم اسرائیل
  • پیگیری حواشی پرسپولیس-سپاهان؛ وزیر ورزش خطاب به تاج: گزارش آسیب‌شناسی را ظرف یک هفته ارائه کنید
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • تیم دانشگاه آزاد آزادشهر قهرمان مسابقات والیبال دانشجویان پسر دانشگاه آزاد شد
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • چرا کاربست‌های پژوهشی در جامعۀ ایران زمینه زدوده هستند؟
  • بهره‌گیری از ظرفیت استادان در مقوله آراستگی و شئونات رفتاری دانشگاه‌ها
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود