Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مناسبت پاسداشت روز ملی ایران‌شناسی و در راستای گفتگو‌های جهانی ایران‌شناسی، نخستین نشست تخصصی بنیاد ایران‌شناسی و دانشگاه آزاد اسلامی (واحد آکسفورد) برگزار شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، به مناسبت پاسداشت روز ملی ایران‌شناسی و در راستای گفتگو‌های جهانی ایران‌شناسی، نخستین نشست تخصصی بنیاد ایران‌شناسی و دانشگاه آزاد اسلامی (واحد آکسفورد)، با موضوع: «نقش و جایگاه ایران‌شناسی در شناسایی مطالعات تمدنی و تقارب فرهنگی»، عصر روز دوشنبه دوم خردادماه ۱۴۰۱- به‌صورت حضوری و مجازی- برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست با حضور دکتر شیدا مهنام: معاون اطلاع‌رسانی و همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی، دکتر عبدالمجید میردامادی: معاون اداری و مالی بنیاد، دکتر محمدمهدی طهرانچی: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر رضا فدای وطن: سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های امارات و آکسفورد، دکتر زهره زرشناس: استاد و مدیر گروه آموزشی بنیاد ایران‌شناسی، دکتر والری گنزالس: پژوهشگر و مدرس حوزه هنر‌های اسلامی واحد تاریخ هنر و باستان شناسی دانشگاه SOAS، پروفسور ادموند هرتزیک: استاد مطالعات ایران‌شناسی دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه آکسفورد، دکتر حسن فاضلی‌نشلی: استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران و علاقه‌مندان و پژوهشگرانی همچون: دکتر گنجی: معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد و دکتر آتوسا مؤمنی: باستان‌شناس، همراه بود.

در ابتدای این نشست، پیام حضرت آیت‌ا... سیدمحمد خامنه‌ای، رئیس بنیاد ایران‌شناسی، به‌صورت ویدئو کنفرانس، برای حاضران پخش شد. در این پیام رئیس بنیاد ایران‌شناسی ضمن اظهار خرسندی در برپایی چنین نشست‌هایی که به بزرگداشت، معرفی و شناخت مشاهیر و هویت ایرانی و اسلامی ایرانیان، پرداخته می‌شود- در کنار برگزاری رویداد‌های تقویمی همچون روز ملی ایران‌شناسی و هفتة میراث فرهنگی، چنین بیان کرد: بر اساس اساسنامه بنیاد ایران‌شناسی، شایسته است امور پژوهشی، علمی و فرهنگی که در بنیاد ایران‌شناسی برنامه‌ریزی و اجرایی می‌شود، دانسته و در عمل پیگیری شود. همچنین خدماتی که در بنیاد ایران‌شناسی تاکنون انجام شده است، باید معرفی و اطلاع‌رسانی شود.

بر این اساس، ضمن تبریک به ایران‌دوستان و ایران‌شناسانی که به معرفی و شناخت ایران‌فرهنگی و ایران‌َشناسی همت گمارده‌اند- به‌خصوص جناب آقای دکتر طهرانچی: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نیز واحد آکسفورد دانشگاه آزاد- درخواست دارم برگزاری چنین جلسات و محفل‌های علمی که به نقد و بررسی و ارائه راهکار در حوزة شناخت ایران فرهنگی کمک می‌کنند، تداوم یابد و امری موقت نباشد، تا ثمره داشته باشد.

بنیاد ایران‌شناسی این توانایی را دارد تا تاریخ این ملت را در وهلة نخست به جوانان و ملتش و در وهلة بعد به جهانیان معرفی کند. در واقع ملتی که هویت خود را نشناسد و خدماتی که هویت فرهنگیش به تمدن جهانی کرده است، را نداند، رو به افول خواهد گذارد؛ بنابراین توصیه دارم تا چنین جلساتی تداوم یابد و ایران فرهنگی و هویت غنی و اصیل ایرانی- اسلامی مردمان این سرزمین، بیش از پیش به جهانیان معرفی شود. در پایان از تمام کسانی که در این راه کوشا بوده و به پیشبرد این امر و برگزاری نخستین جلسه آن همت گمارده‌اند، تشکر می‌کنم.

در ادامه خانم دکتر مهنام، معاون اطلاع‌رسانی و همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی، ضمن تبریک روز ملی ایران‌شناسی و هفتة میراث فرهنگی، با اشاره به رسالت بزرگ بنیاد ایرانشناسی در معرفی اصالت و ریشه‌های فرهنگی ایران‌زمین و تحقیق و پژوهش در این حوزه، به شبکه‌سازی و اشتراک‌گذاری این دانش اشاره کرد.

بنابر گفتة ایشان تمدن، هویت و اصالت ایرانی بزرگترین داشته و ظرفیت ایرانیان است که، بنیاد ایران‌شناسی بر اساس رسالت‌هایش وظیفة به‌روزرسانی پژوهش‌های موجود در این حوزه و کمک به تقویت دیگر مراکز ایران‌َشناسی- چه داخلی و چه خارجی- و ایجاد شبکه‌سازی با آن‌ها در راستای انتقال دانش و تجربیات- به‌صورت دو سویه- را دارد.

این شبکه‌سازی و به اشتراک‌گذاری دانش‌های نوین در زمینة ایران‌شناسی، سبب‌ساز اطلاع‌رسانی و تقویت آگاهی‌سازی در این حوزه شده و باعث می‌شود از نهاد خانواده گرفته تا دانشگاه‌ها به درک بهتر ایران فرهنگی و هویت ایرانی و انتقال آن- چه به‌صورت سینه به سینه و چه به‌صورت علمی و دانشگاهی- کمک نمایند.

بر این اساس و در راستای کمک به معرفی و اطلاع‌رسانی فعالیت‌های بنیاد ایران‌شناسی، طی تفاهم‌نامه‌ای با واحد آکسفورد دانشگاه آزاد اسلامی، این شبکه‌سازی شکل گرفته و ضمن برگزاری نخستین هم‌اندیشی در اینباره با حضور ایران‌شناسان داخلی و خارجی طی نشست امروز، در نخستین گام قرار به برگزاری نمایشگاه دائمی عکس از عکاسان برتر ایرانی با موضوع جاذبه‌های فرهنگی و تمدنی ایران‌زمین، برگزاری کارگاه‌های آموزشی کوتاه مدت- چه برای ایرانیان خارج از کشور و چه غیر ایرانیان علاقه‌مند- در حوزه‌های صنایع دستی، هنر‌های تجسمی، نقالی، معرفی تاریخ، هویت و فرهنگ ایرانی و مشاهیر ایرانی، شده است.

همچنین در این نشست، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه ایران‌شناسی تنها یک مفهوم به معنای شناخت یک کشور و یا ناحیة جغرافیایی خاص نیست، بلکه تمدنی است که می‌تواند کمک‌کار بشر امروز در رویارویی با چالش‌های پیش رویش باشد، چنین ادامه داد: ایران‌شناسی کمک به بشریت برای تمدن‌سازی جدید است.

بر این اساس، از طریق مرکز مطالعات ایران‌شناسی در آکسفورد و با همیاری بنیاد ایران‌َشناسی این پیشنهاد در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد تا با شبکه‌سازی و برقراری ارتباط میان ایران‌شناسان داخلی و خارجی بتوانیم کمکی در امر پژوهش‌های ایران‌شناسی به محققان داخلی و خارجی باشیم. همچنین برگزاری جایزه ایران‌شناسی در راستای تقویت این شبکه و تشویق ایران‌شناسان، از دیگر اهداف این طرح می‌باشد. بر این اساس و در راستای تحقق این امر راه‌اندازی مدارس تابستانه و زمستانه ایران‌َشناسی در واحد آکسفورد و دیگر مراکز خارجی، مثمرثمر ارزیابی می‌شود.

در ادامه، دیگر ایران‌شناسان حاضر در نشست، به ارائه سخنرانی و بیان نقطه‌نظرات خود حول موضوع جلسه پرداختند. گزارش مشروح این نشست به‌زودی بر روی تارنمای بنیاد ایران‌شناسی قرار خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران شناسی وبینار تقارب فرهنگی آکسفورد دانشگاه آزاد روز ملی ایران شناسی دانشگاه آزاد اسلامی بنیاد ایران شناسی ایران شناسی ایران فرهنگی واحد آکسفورد ایران شناسان اطلاع رسانی بر این اساس شبکه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۰۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس تجلی حقانیت جمهوری اسلامی بود

علیرضا عزیزی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اعلام کرد: اردوی زیارتی فرهنگی دانشجویان برادر اتحادیه شرق دانشگاه آزاد اسلامی خراسان، کرمان و سیستان بلوچستان همزمان با سالروز شکست حمله نظامی امریکا به صحرای طبس در شهرستان طبس برگزار شد.

وی، برگزاری اردوی راهیان مقاومت درشهرستان طبس با حضور جمع کثیری از دانشجویان و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان‌های شرق کشور را رویدادی بزرگ فرهنگی و دارای آثار و برکات ارزشمند توصیف کرد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی اضافه کرد: اینگونه اردو‌های فرهنگی فاخر علاوه بر بصیرت‌افزایی زمینه‌ساز تقویت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی نسل جوان با دستاورد‌های نظام جمهوری اسلامی است.

عزیزی با بیان اینکه شکست حمله نظامی امریکا در صحرای طبس تجلی امداد‌های غیبی و حقانیت نظام جمهوری اسلامی بود، ادامه داد: در شرایط فعلی که دشمنان و استکبار جهانی همه ابزار‌های تبلیغی و هجمه‌ها و هیاهوی رسانه‌ای را علیه کشور و اسلامی به‌کار گرفته‌اند.

وی یادآور شد: ایجاد دبیرخانه دائمی مقاومت و استکبارستیزی دردانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌جنوبی برای برگزاری اینگونه اردو‌ها و محافل فرهنگی در چنین مناسبت‌هایی فرصت تبلیغی و تبیینی ارزشمندی برای ترویج آموزه‌های معنوی و اسلامی و دستاورد‌های انقلاب و ارتقای معنویت و تعمیق فرهنگ ایثار و شهادت است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی یادآور شد: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در راستای جهاد تبیین و تحقق اهداف متعالی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی همواره تأکید ویژه‌ای دارند و بدین لحاظ برنامه‌های متعدد و متنوع فرهنگی تدارک دیده شده است.

عزیزی تشریح کرد: در اردوی زیارتی راهیان مقاومت هم زمینه آشنایی دانشجویان با ابعاد شکست سنگین آمریکا در صحرای طبس مهیا شد و هم زیارت امامزاده حضرت حسین ابن موسی الکاظم(ع) با شهدای گرانقدر و گمنام واحد طبس تجدیدمیثاق کردند.

وی ضمن قدردانی از عنایت دکتر طهرانچی و دکتر سروری مجد و رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌های خراسان‌شمالی و رضوی، کرمان و سیستان و بلوچستان از مسئولان، برگزاری مراسم پنجم اردیبهشت‌ماه را مهم برشمرد.

شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس معجزه الهی بود

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی هم در جمع دانشجویان شرکت‌کننده در اردوی فرهنگی راهیان مقاومت ضمن قدردانی از برگزارکنندگان اردو، اهمیت حادثه طبس را با اهمیت برشمرد.

حجت‌الاسلام محمد حاجی‌زاده با اشاره به پیام امام خمینی(ره) به مناسبت شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس آن را معجزه الهی شمرد که خداوند شن‌ها را مامور کرد و گفت: در ابتدای تشکیل انقلاب اسلامی حضرت امام(ره) در پیام‌شان این نکته را خاطرنشان ساختند که دولت وقت آمریکا به ریاست جیمی کارتر حتی توانایی اداره کشورشان را هم ندارند و چه بسا اگر به تهران هم حمله می‌کردند تمام تیم اعزامی شان از بین می‌رفت.

وی در ادامه به اعتراضات دانشگاه‌های غربی علیه رژیم غاصب صهیونیستی را نشانه مظلومیت مردم فلسطین دانست که دل هر آزاده‌ای را به درد می‌آورد و ادامه داد: آزادی بیان در دانشگاه‌های غرب یک دروغ است و نشانه آن دستگیری استادان معترض به کشتار بیگناه مردم مظلوم غزه توسط رژیم سفاک صهیونیستی است.

به گزارش آنا، سخنرانی سردارغلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، مسئولان استان خراسان‌جنوبی و امام جمعه طبس و روایتگری یکی از شاهدان عینی این حادثه و سخنرانی همسر شهید منتظر قائم از برنامه‌های دیگر این مراسم بود.

همچنین دانشجویان شرکت‌کننده در اردوی راهیان مقاومت علاوه بر شرکت در مراسم ویژه صحرای طبس در مراسم غبارروبی حرم مطهر حضرت حسین ابن موسی الکاظم(ع) و تجدیدمیثاق با شهدای گمنام واحد طبس حضور یافتند.

حضور در مناطق گردشگری و بازدید از موزه جهانی ژئوپارک از برنامه‌های جانبی این اردو بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • «برنامه بی‌واسطه» دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به تصویر کشید
  • شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس تجلی حقانیت جمهوری اسلامی بود
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه