Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@17:20:09 GMT

(تصاویر) اولین گیاهانی که در خاک ماه رشد کردند!

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۶۹۰۳

(تصاویر) اولین گیاهانی که در خاک ماه رشد کردند!

فرارو- در یک باغ کوچک و آزمایشگاهی، اولین دانه‌هایی که در خاک قمری کاشته شده اند، جوانه زده اند. این محصول کوچک که در نمونه‌های خاک آورده شده توسط ماموریت‌های آپولو کاشته شده است، امیدی را را زنده کرده که فضانوردان روزی بتوانند غذای خود را در خود ماه پرورش دهند.

به گزارش فرارو، محققان با اعلام این خبر، گزارش دادند گیاهانی که در گلدان‌های خاک ماه قرار می‌گیرند کندتر رشد می‌کنند و نسبت به سایر گیاهانی که در مواد آتشفشانی زمین رشد می‌کنند ضعیف‌تر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یافته نشان می‌دهد که کشاورزی روی ماه بسیار بیشتر از خاک‌های نامناسب زمین، نیاز به فناوری نوین دارد.

ریچارد بارکر، اختربوتانیست دانشگاه ویسکانسین-مدیسون که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: «از زمانی که این نمونه‌های خاک ماه به زمین آورده شدند، گیاه‌شناسان بسیاری بودند که می‌خواستند بدانند اگر گیاهان را در آن‌ها پرورش دهند، چه اتفاقی می‌افتد. همه می‌دانند که این نمونه‌های گران‌بها قیمت‌ناپذیر هستند، و بنابراین می‌توان درک کرد که چرا ناسا تمایلی به انتشار خبر‌های مربوط به آن و قرار دادن نمونه‌های خاک در اختیار دیگر کارشناسان نداشت.» اکنون، برنامه‌های آتی ناسا برای بازگرداندن فضانوردان به ماه به عنوان بخشی از برنامه آرتمیس، انگیزه جدیدی برای بررسی این نمونه‌های خاک گرانبها و کشف چگونگی پشتیبانی منابع ماه از ماموریت‌های طولانی مدت ارائه کرده است.

خاک یا سنگی که ماه را می‌پوشاند اساساً بدترین کابوس برای کشاورزی در این قمر است. این خاک پر از تکه‌های تیز تیغی شکل از آهن فلزی است، نه از نوع اکسید شده که برای گیاهان مفید است. همچنین پر از خرده‌های شیشه‌ای است که توسط سنگ‌های فضایی که به ماه برخورد کرده اند، ساخته شده است. از سوی دیگر، موادی مانند نیتروژن، فسفر یا خیلی چیز‌های دیگر است که گیاهان برای رشد به آن نیاز دارند، در ماه نایاب است. بنابراین، اگرچه دانشمندان در ترغیب گیاهان به رشد در خاک‌های شبیه سازی شده با خاک ماه بسیار خوب عمل کرده اند، اما هیچ کس نمی‌دانست که آیا گیاهان می‌توانند ریشه‌های ظریف خود را در خاک واقعی رشد دهند یا خیر.

برای کشف این موضوع، سه نفر از محققان دانشگاه فلوریدا در گینزویل آزمایشاتی را با گیاه شاهی تال (Arabidopsis thaliana) انجام دادند. این گیاه از خانواده خردل است و می‌تواند به راحتی در یک توده کوچک از مواد رشد کند. این موضوع کلیدی بود، زیرا محققان فقط نمونه کمی از خاک ماه را در اختیار داشتند. این تیم بذر‌ها را در گلدان‌های کوچکی که هر کدام حدود یک گرم خاک را در خود جای می‌دادند، کاشتند. چهار گلدان با نمونه‌های خاک بازگردانده شده توسط آپولو ۱۱، چهار گلدان دیگر با نمونه‌های آپولو ۱۲ و چهار گلدان نهایی با نمونه‌های آپولو ۱۷ پر شد. ۱۶ گلدان دیگر نیز با مواد آتشفشانی زمینی که در آزمایش‌های گذشته برای تقلید از خاک ماه استفاده می‌شد، پر شد. همه تحت لامپ‌های LED در آزمایشگاه رشد کردند و با ترکیبی از مواد مغذی آبیاری شدند.

آنا لیزا پل، زیست شناس مولکولی گیاهی، می‌گوید: «این یک تجربه شگفت انگیز بود، اینکه بتوانیم بگوییم که ما اولین موجودات زمینی را مشاهده می‌کنیم که در مواد فرازمینی رشد کرده اند، شگفت انگیز است.» گیاهان در تمام گلدان‌های خاک قمری رشد کردند، اما هیچ کدام به اندازه گیاهانی که در مواد زمینی کشت شدند، رشد نکردند. با این همه دانشمندان می‌گویند این مطالعه می‌تواند به ما کمک کند تا شاید به نحوی بتوان ترکیبات خاک ماه را برای رشد بهتر گیاهان تغییر داد یا حتی خود ساختار ژنتیکی گیاه را دستکاری کرد. همچنین هنوز گیاهان دیگری در این زمینه آزمایش نشده اند. بارکر می‌گوید: «قبل از اینکه بشریت بتواند واقعاً به کشاورزی در ماه بپردازد، مراحل و بخش‌های فناوری زیادی وجود دارد که باید توسعه یابد.»

منبع: sciencenews

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: ماه گیاه نمونه های خاک خاک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۶۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا شمس اردکانی؛ دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد.

شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین‌المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال 1386 با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (2022) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش‌ بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سرفصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

وجود 1200 گیاه دارویی در ایران/ رتبه چهارم کشور در تولید علم طب سنتی

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت‌های دانش‌بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته وی، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته‌اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‌‎‌بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پررنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت‌محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه‌دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • (ویدئو) چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد
  • ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه