Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس قوه قضائیه گفت: نقش و رسالت مسئولان و کارکنان زندان زنان در اصلاح و بازاجتماعی کردن مددجویانی که دچار انحراف و لغزش شده‌اند بسیار حائز اهمیت است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، به نقل از رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه بازدیدهای میدانی و آسیب‌شناسانه خود از مراکز و مراجع قضایی، صبح امروز از زندان زنان قرچک بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید که 4 ساعت به طول انجامید، ضمن سرکشی از بخش‌های مختلف زندان زنان قرچک، از نزدیک با مسائل و مشکلات مددجویان آن و کادر ندامتگاه آشنا شد و دستورات مقتضی را به مسئولان ذی‌صلاح صادر کرد.

سرکشی به تمامی سالن‌هان زندان زنان قرچک همچنین بخش قرنطینه، دارالقرآن، مجموعه ورزشی این ندامتگاه، کتابخانه مرکزی، کارگاه‌های اشتغالزایی ، فنی وحرفه‌ای ، صنایع دستی و آشپزخانه ندامتگاه، بخش‌هایی از بازدید امروز رئیس قوه قضائیه بود.    

رئیس قوه قضائیه در ابتدای این بازدید، در نشستی با مسئولان و کارکنان زندان زنان قرچک، ضمن تسلیت شهادت حضرت امام جعفرصاق(ع)، به بیان فضائل و مناقب آن امام همام پرداخت و با اشاره به سختی‌ها و مشقت‌هایی که ائمه اطهار علیهم‌السلام در راه تربیت و تحول انسان‌ها در عصر خود، متحمل شده‌اند اظهار داشت: حضرت زهرا (س) علی‌رغم سن کمی که داشتند، در علم، فضل، تقوا، ولایتمداری و هدایت انسان‌ها سرآمد بودند و در عین حال نمونه اعلای یک همسر نیز بودند، لذا برای ما و شما مسئولان و کارکنان زندان زنان، زهرای مرضیه(س) باید یک الگوی تمام و کمال باشد تا با تأسی به آن حضرت بتوانیم و بتوانید در مسیر تلاش برای تحول انسان‌ها و مددجویان گام برداریم و شرایط بازگشت آنها به محیط خانواده و جامعه را فراهم سازیم.    

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اهمیت بازپروری و بازاجتماعی کردن مددجویان و زندانیان و نقش زندانبانان در تحقق این مهم، خطاب به مسئولان و کارکنان زندان زنان قرچک افزود: نقش و رسالت شما در اصلاح و بازاجتماعی کردن مددجویانی که دچار انحراف و لغزش شده‌اند بسیار حائز اهمیت و خطیر است و این توفیقی است که به شما عنایت شده و باید در این مسیر از زهرای مرضیه (س) استمداد بطلبید.

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به ظرافت‌هایی که امر زندانبانی دارد، وجود این ظرافت‌ها در کارکنان و مسئولان زندان زنان را ضروری‌تر دانست و گفت: در زندان ما با افرادی مواجه‌ایم که از جنبه‌های گوناگون فردی و اجتماعی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند و بعضاً ناامید هستند، همین جهات و جنبه‌هاست که کار زندانبانی را متفاوت از سایر مشاغل می‌کند و ایجاب می‌کند یک زندانبان به‌ویژه زندانبان زندان زنان در کارش و در نحوه مواجهه‌اش با مددجویان، مجهز به ظرافت‌ها و شگردهایی باشد که نهایتاً به هدایت، اصلاح و بازاجتماعی شدن زندانی بینجامد. 

رئیس قوه قضائیه، حلم و صبوری را در کنار تخصص و تجربه از ضروریات شغل زندانبانی به‌ویژه در حوزه زندان زنان دانست و بیان داشت: مسئولان و کارکنان زندان‌های ما بویژه زندان زنان باید با رفتار حسنه و صبوری در برابر حتی بی‌مهری‌های احتمالی برخی زندانیان، به آنها ثابت کنند که دلسوز و خیرخواه‌شان هستند و هدفی جز بازگشت آبرومندانه آنها به آغوش خانواده و جامعه ندارند.    

رئیس دستگاه قضا در ادامه به مسئولان و کارکنان زندان زنان توصیه کرد که با برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی مستمر و مداوم، نسبت به انتقال تجربیات به یکدیگر مبادرت ورزید و برای بازپروری و بازاجتماعی کردن زندانیان برنامه‌های منسجم و مدونی را اتخاذ کنید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پایان این بخش از سخنانش، سوالاتی را در زمینه خدمت‌رسانی رفاهی و بهداشتی به مددجویان و نوع محکومیت‌های آنها از مسئولان زندان زنان قرچک مطرح کرد و بر توجه به وضعیت و معیشت خانواده‌های محکومان این زندان نیز تاکید کرد. 

در ادامه رئیس عدلیه در جریان بازدید از بخش‌های مختلف زندان زنان قرچک در گفت‌وگوی چهره به چهره با محکومان این زندان، درباره جرم ارتکابی آنها، مدت زمان سپری‌شده از محکومیت‌شان، شرایط بهداشتی و غذایی زندان و نحوه بهره‌مندی مددجویان از امکانات ورزشی، رفاهی و آموزشی کسب اطلاع کرد. 

رئیس قوه قضائیه خطاب به مددجویان زندان زنان قرچک تاکید کرد که در نامه‌ای با ذکر جزئیات، درخواست‌های خود، وضعیت خانوادگی، نوع محکومیت، سوابق کیفری، میزان بهره‌مندی خود از ارفاقات قانونی را درج کنید.

وی به مددجویان این زندان اطمینان خاطر داد که به تک تک نامه‌ها و درخواست‌های مدجویان مبتنی بر اقتضائات قانونی، رسیدگی خواهد شد.

رئیس عدلیه همچنین خطاب به مددجویان زندان زنان قرچک گفت: همچنین اشخاصی را مسئول خواهم کرد تا در صورت لزوم برای پیشبرد امور شما، وفق درخواست‌هایی که دارید با قاضی صادرکننده حکم و قاضی اجرای احکام پرونده در جهت اعمال ارفاقات قانونی، رایزنی داشته باشند.

در جریان این بازدید به دستور رئیس قوه قضائیه، تمامی نامه‌های زندانیان که حاوی درخواست‌های آنها بود، جمع‌آوری شد تا مبتنی بر جهات و ملاحظات قانونی به آنها ترتیب اثر داده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جمع مددجویان زندان زنان قرچک با اشاره به زندگی شرافتمندانه و آبرومندانه‌ای که انسان‌ها می‌توانند در اجتماع داشته باشند، فریب شیطان و شیطان‌صفتان خوردن، ارتکاب جرائم و به واسطه این امر، حضور در زندان را، به منزله اتلاف وقت و سرمایه حیات دانست و خطاب به مددجویان این ندامتگاه گفت: در کمتر از دو ماه آینده، دو مناسبت مهم یعنی اعیاد قربان و غدیر را در پیش داریم لذا شما مددجویان می‌توانید با حسن خلق در زندان و اظهار ندامت و پشیمانی واقعی، شرایطی را فراهم آورید که زمینه‌های شمول عفو و آزادی برای شما فراهم شود.

رئیس دستگاه قضا، «رفتار پسندیده در زندان»، «نداشتن سابقه» و «اطمینان یافتن مسئولان امر از عدم ارتکاب جرم توسط محکوم» را سه شاخصه مهم برای قرار دادن اسامی زندانیان در فهرست عفوهای مناسبتی قلمداد کرد و خطاب به مددجویان ندامتگاه زنان قرچک گفت: چنانچه شما پس از عفو و آزادی مجدداً اسیر وسوسه‌های شیطان‌صفتان شوید و به ارتکاب جرم مبادرت ورزید، پس از محکومیت و اعزام به زندان، در مراحل و دفعات بعدی، کار مسئولان امر برای قراردادن شما در فهرست عفوهای مناسبتی مشکل خواهد شد.

رئیس عدلیه یادآور شد: آن دسته از مجرمان نیز که اکنون برای چندمین بار است محکوم به زندان شده‌اند و یا در ندامتگاه رفتار مناسبی از خود بروز نمی‌دهند، دست مسئولان امر را برای گنجاندن اسامی خود در فهرست عفو و آزادی می‌بندند.  

در جریان بازدید رویس قوه قضائیه از زندان زنان قرچک، نماینده مددجویان در تعدادی از سالن ها، شرایط این ندامتگاه و رسیدگی به زندانیان را مطلوب دانست و از مسئولان زندان تقدیر به عمل آورد؛ رئیس دستگاه قضا در واکنش به سخنان نماینده مددجویان، بر این نکته مهم تأکید کرد که حتی چنانچه مطلوب‌ترین شرایط در زندان برای مددجویان فراهم باشد، باز هم محدودیت‌هایی برای آنها وجود دارد و این موضوعی است که نباید در مورد آن تعارف و مجامله کنیم؛ لذا افراد حاضر در این زندان و کلیه زندانیان باید این اصل را مدنظر قرار دهند که با اتخاذ رفتار مناسب و اظهار ندامت واقعی، از زندان رهایی یابند و برای داشتن یک زندگی شرافتمندانه و آبرومندانه، به آغوش خانواده و جامعه خود بازگردند.  

در جریان بازدید رئیس عدلیه از کارگاه‌های اشتغال‌زایی، فنی وحرفه‌ای و صنایع دستی زندان زنان قرچک، مسئول زندان به ارائه آماری از وضعیت اشتغال مددجویان در این ندامتگاه پرداخت و گفت: در حال حاضر 113 نفر در زندان زنان قرچک اشتغال نشسته دارند و 149 نفر نیز دارای رأی باز هستند و 85 نفر هم در کارگاه‌های زندان مشغول به کار هستند و امرار معاش می‌کنند.

هنگام سرکشی رئیس دستگاه قضا از بخش محکومان مالی زندان زنان قرچک، چند تن از محکومان نسبت به قطعی سیستم ثبت کارشناسی وثیقه، گلایه داشتند که رئیس عدلیه با مهم دانستن این موضوع و اهمیت اتخاذ ترتیبات برای تسهیل وثیقه‌سپاری به منظور کاهش جمعیت کیفری، اعلام کرد شخصاً این امر را تا حصول نتیجه پیگیری خواهم کرد.  

بهبود وضعیت زندان‌ها و زندانیان، از جمله تاکیدات همیشگی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بوده و وی طی مدت اخیر شخصا ً 8 بازدید از زندان‌های سراسر کشور انجام داده است. زندان مرکزی ایلام، زندان رجایی‌شهر، زندان دماوند، زندان اوین، زندان مرکزی مشهد، زندان مرکزی اصفهان، زندان ساری و زندان زنان قرچک، ندامتگاه‌هایی هستند که رئیس قوه قضائیه از آنها سرکشی کرده و در جریان این سرکشی‌ها بر لزوم تحول رفتاری و ساختاری در امر زندانبانی و ارتقاء وضعیت زندانیان در حوزه‌های مختلف تاکید کرده است. 

«ایجاد شرایط و بستر اصلاح، تربیت و بازاجتماعی شدن زندانیان»،«اشتغال زندانیان»، «حبس‌زدایی»، «اعمال تأسیسات ارفاقی» و «ایجاد ترتیبات فنی و قضایی برای استفاده از پابند الکترونیک در قبال محکومان واجد شرایط قانونی» از جمله رویکردهای تحولی در مقوله زندان و زندانیان است که مورد تاکید جدی رئیس قوه قضائیه است.

در ادامه غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور نیز در این بخش طی سخنانی با قدردانی از تدابیر و نگاه ویژه رئیس عدلیه به مقوله ارتقاء و بهبود وضعیت زندان‌ها و زندانیان، اظهار کرد: بازدیدها و دستوراتی که حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در مدت تصدی ریاست دستگاه قضا در راستای ارتقاء و بهبود وضعیت زندانیان و زندان‌ها داشتند، با هیچ دوره‌ای در قوه قضاییه قابل مقایسه نیست

وی افزود: ارشادات، رهنمودها و تذکراتی که حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسات مختلف از جمله جلسات شورای عالی قوه قضاییه پیرامون ضرورت ارتقاء و بهبود وضعیت زندان‌ها و زندانیان ارائه می‌کنند، حاکی از توجه و التفات ویژه ایشان به امر زندانبانی و ایجاد شرایط و بستر مطلوب‌تر جهت اصلاح، تربیت و بازاجتماعی شدن زندانیان است.

رئیس سازمان زندان‌ها در ادامه سخنانش به ارائه آماری از وضعیت زندان زنان قرچک پرداخت و از اشغالزایی حداکثری مددجویان در این زندان و ایجاد شرایط مطلوب رفاهی و بهداشتی برای آنان خبر داد.

طبق آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان زندان‌ها، تعداد قابل توجهی از مددجویان زندان زنان قرچک، دارای رأی باز و اشغال خارج از زندان هستند و تعداد قابل ملاحظه‌ای از آنان نیز به موجب تسهیلات و ارفاقات قانونی لحاظ شده، در مرخصی به سر می‌برند. 

همچنین در ادامه این بازدید خدادادی رئیس زندان زنان قرچک نیز با قدردانی از نگاه ویژه رئیس دستگاه قضا بر امر بهبود وضعیت زندانیان بویژه مددجویان زن، اظهار کرد: در سال 1400 بالغ بر 74 تن از محکومان مالی زندان زنان قرچک با کمک خیرین و مساعدت‌های قضایی آزاد شدند و بسته های کمک‌های معیشتی به خانواده‌های محکومان این زندان تعلق گرفت.

وی همچنین با ارائه گزارشی از نحوه و وضعیت خدمت‌رسانی رفاهی و بهداشتی به مددجویان زندان زنان قرچک به حضور گروه جهادی پزشکی در این زندان برای رسیدگی به وضعیت سلامت مددجویان اشاره کرد. 

حضور رئیس قوه قضائیه در نماز جمعه شهرستان پیشوا و گفت‌وگوی چهره‌به‌چهره با نمازگزاران

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ظهر امروز همزمان با سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)، پس از بازدید 4 ساعته از زندان زنان قرچک، با حضور در مصلی حرم مطهر جعفربن‌ موسی (ع) واقع در شهرستان پیشوا در جنوب استان تهران، در نماز جمعه این شهرستان حضور یافت و از نزدیک با مردم و نمازگزاران گفت‌وگو کرد و به استماع مسائل و مشکلات آنها پرداخت.

بازدید دادستان تهران و گروه 107 نفره قضائی از زندان زنان تهرانمحسنی‌اژه‌ای: زندان زنان توسط زنان اداره شود

حضرت امامزاده جعفر (ع) فرزند امام موسی کاظم (ع) و نواده امام جعفرصادق (ع) هستند که انوار مرقد مطهر ایشان قرنهاست که بر پهنه ایران اسلامی می‌درخشد. 

«حضور مقامات قضایی در مساجد و ملاقات بی‌واسطه با مردم و شنیدن مشکلاتشان و پیگیری مسائل مطرح شده، تبدیل به رویه شود»؛ این دستوری است که رئیس قوه قضائیه در چندین جلسه خطاب به مقامات و مسئولان قضایی صادر کرده است؛ شخص رئیس عدلیه نیز بر این مهم اهتمام دارند و مستمراً برای اقامه فریضه نماز و رسیدگی به مسائل و مشکلات قضایی مردم در مساجد مختلف حاضر می‌شود.

انتهای پیام/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای مددجویان زندان زنان قرچک زندان زنان قرچک رئیس قوه قضائیه بازاجتماعی کردن بهبود وضعیت زندان رئیس دستگاه قضا دستگاه قضا رئیس عدلیه زندان ها انسان ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۹۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه گفت: پشتیبانی از نیروهای نظامی و انتظامی را رسالت خود می‌دانیم؛ وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است و اگر هر اقدامی در فضای مجازی و سایر عرصه‌ها به وحدت آسیب بزند، دستگاه عدلیه با آن برخورد جدی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجت‌الاسلام علی عبدالهی بعدازظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت- در مراسم تکریم و معارفه رئیس‌کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: در دستگاه قضا اولین ملاک این است که در برابر ملت خاضعانه پاسخ دهیم.

وی افزود: قاضی اگر متکی به خدا، قرآن، اهل بیت و مقدسات نباشد، حتماً در قضاوتش ناعادلانه رفتار خواهد کرد بنابراین قضات بایستی همه امور و عملکرد خود را متکی به خدا بدانند؛ زیرا اگر لحظه‌ای از خدا و اهل بیت غفلت کنند دچار مشکل می‌شوند.

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه قضات وقت‌شناسی و انضباط را جدی بگیرند، گفت: قضات ما دقت کنند تا مردم معطل نشوند و حرمت و کرامت افراد را جدی بگیرند؛ بازداشت افراد باید آخرین حربه باشد و با تأمین قرار کمک کنیم حتی‌المقدور شخصی به بازداشتگاه و زندان نرود.

حجت‌الاسلام عبداللهی ادامه داد: قاضیان ما باید حریم، حرمت و کرامت افراد را حفظ کرده، اما در عین حال با اقتدار حکم صادر کنند و مبارزه با فساد را جدی بگیرند و بین هیچ یکی از طرفین دعوا تبعیض قائل نشوید.

وی با اشاره به لزوم جدی‌گرفتن امنیت روانی جامعه برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: با هر شخصی که امنیت روانی اجتماعی را خدشه‌دار می‌کند، به شدت برخورد شود و مهم نیست این خدشه در قالب بی‌عفتی، برپایی جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری، توقف تولید و یا هر موضوع دیگری باشد

رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه افزود: با هر چیزی که مدیریت جامعه و تولید را خدشه‌دار کند، مقابله می‌کنیم و پشتیبانی از نیروهای نظامی و انتظامی را رسالت خود می‌دانیم؛ وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است و اگر هر اقدامی در فضای مجازی و سایر عرصه‌ها به وحدت آسیب بزند، دستگاه عدلیه با آن برخورد جدی می‌کند.

حجت‌الاسلام عبداللهی ادامه داد: فرمان‌پذیری نسبت به ولایت و پایبندی به آرمان شهدا از اصول اساسی ما در دستگاه قضائی است و در برابر شخصی که در حریم ولایت خیانت کند، کوتاه نمی‌آییم. یادمان نرود که جمهوری اسلامی حرم است و باید از حریم این حرم دفاع کنیم.

به گزارش ایمنا، در پایان این مراسم ضمن تقدیر از خدمات علی شعبانی رئیس کل سابق، حجت‌الاسلام علی مصطفوی‌نیا به‌عنوان رئیس کل جدید دادگستری استان قزوین منصوب شد.

کد خبر 748871

دیگر خبرها

  • رئیس ستاد انتخابات ورامین: فرآیند انتخابات با قدرت برگزار می‌شود
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان
  • ببینید | هشدار رئیس قوه‌قضائیه به متجاوزان به بیت‌المال
  • کمک میلیاردی خیران برای آزادی زندانیان غیر عمد
  • ۲۷۴ زندانی ندامتگاه قزلحصار با پابند الکترونیکی خارج از زندان هستند
  • آزادی زندانی بدهی مالی توسط پزشک یاسوجی
  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • فیلم/ نقشه فراری که زندانیان را به مقر پلیس رساند