Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک گزارش فدرال در آمریکا هشدار داد، عزم چین برای رسیدن به خودکفایی و حل چالش‌هایش در حوزه امنیت غذایی ممکن است آمریکا را به عنوان تولیدکننده پیشروی حوزه کشاورزی در جهان با تهدیدات امنیتی مواجه کند.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از شبکه فاکس نیوز، این گزارش که از سوی کمیسیون بررسی امنیتی و اقتصادی آمریکا-چین منتشر شده هشدار داد که تلاش‌های چین برای تقویت بخش کشاورزی‌اش نه فقط یک چالش اقتصادی ایجاد می‌کند، بلکه تهدیدی برای امنیت آمریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، ناتوانی چین در رقم زدن تولیدات غذایی کافی در داخل برای تامین غذای جمعیت عظیمش به معنی این است که این کشور چشم به کشورهایی نظیر آمریکا برای اکتساب زمین‌های کشاورزی، دام، تجهیزات و مالکیت معنوی و در مواردی دزدی دوخته است.

در این گزارش تصریح شده است: آمریکا در تمامی این حوزه‌ها یک رهبر جهانی بوده که این آن را بدل به یک شریک تجاری برجسته و اغلب هدفی برای تلاش‌های چین برای تقویت بخش کشاورزی و امنیت غذایی خود، گاهی از طریق تدابیر نامشروع، می‌سازد. در همین حال چین چشم به تسلط بر صنعت بذرهای اصلاح ژنتیکی شده که پتانسیل درآمدزایی زیادی ایجاد می‌کند، دارد.

توسعه ذخایر بذری پکن نه تنها وابستگی آن را به کشورهایی مانند آمریکا کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند آن را به یک رقیب اصلی در بازار جهانی تبدیل کند.

گزارش کمیسیون بررسی امنیتی و اقتصادی آمریکا-چین نشان داد که آمریکا در سال ۲۰۲۰ به ارزش ۱.۶۲ میلیارد دلار بذر، عمدتاً سبزیجات، ذرت، سویا و چمن صادر کرده است. در سال ۲۰۲۱، ۱۷۳.۹ میلیون دلار بذر صادراتی تنها به چین فروخته شد که تقریباً معادل ۱۵ درصد از کل صادرات است.

شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین،  به صنعت کشاورزی کشورش دستور داده است تا ذخایر بذری خود را همچنان که چشم به کاهش اتکای چین به منابع خارجی دارد، کاهش دهد.

در گزارش مذکور آمده است: دستیابی به اسرار تجاری آمریکا از طریق جاسوسی کشاورزی راهی مناسب برای چین در راستای بهبود تولیدات کشاورزی خود و رقابتی‌تر شدن در بازارهای جهانی شده است. دزدی مالکیت معنوی کشاورزی می‌تواند به شرکت‌های کشاورزی چینی کمک کند تا رقبای آمریکایی را در بازارهای بین‌المللی بذر تضعیف کنند.

اما خارج از مشکلات اقتصادی که پکن می‌تواند برای آمریکا ایجاد کند، تهدیدی شوم‌تر برای عرصه تولید مواد غذایی آمریکا وجود دارد.

بذرهای مهندسی شده ژنتیکی به دور زدن واقعیت‌های غیر قابل پیش‌بینی پیش روی حوزه کشاورزی در هر فصل با تخفیف دادن ریسک خشکسالی، آفات و بیماری‌ها کمک می‌کنند.

گرچه فناوری اصلاح ژنتیکی یک محصول می‌تواند یک فصل کشاورزی را نجات دهد، اما می‌توان از آن برای هدف قرار دادن محصولات مهندسی شده نیز استفاده کرد.

در این گزارش آمده است: یکی از آسیب‌پذیری‌های دانه‌های اصلاح‌شده ژنتیکی تنوع ژنتیکی محدود آن‌هاست. در نتیجه، یک ویروس یا قارچ مهندسی شده برای کشتن یک گیاه اصلاح‌شده ژنتیکی می‌تواند کل محصول بدون هیچ گونه تنوع ژنتیکی برای کاهش خسارات را از بین ببرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: چین ، آمریکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: چین آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۵۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟

ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به دیگر مناطق کشور دریافت کرده‌اند. به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.

احد وظیفه افزود: در هر زمینه‌ای اگر همکاری نباشد آسیب‌ جمعی وارد می‌کند. آب یک عنصر حیاتی است. حدود ۵۰ درصد آب استان تهران صرف شرب و بهداشت می‌شود. این رقم بزرگی است البته در همه کشور این گونه نیست. در خیلی از استان‌ها آب مورد نیاز برای شرب زیر ۱۰ درصد است و حدود ۹۰ درصد آن صرف صنعت و کشاورزی می‌شود ولی در استان تهران به علت سکونت جمعیت متراکم در آن با کمبود منابع آبی مواجه است بنابراین به علت کمبود بارندگی و افزایش تدریجی تقاضا همکاری و توجه مردم بسیار کلیدی و حیاتی است.

وی تاکید کرد: آب را نمی‌توان خلق کرد، اگرچه می‌توان آن را به ‌طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمی‌تواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهم‌ترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی‌ مصرف آب به‌ویژه در استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و بیابانی است و به‌طور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب می‌شود. کشاورزی مهم‌ترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمین‌مان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید به‌گونه‌ای مدیریت شوند که بیشترین بهره‌بروری با کم‌ترین مصرف آب محقق شود.

وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش می‌یابد چون غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در منابع آب و خاک بیشتر می‌شود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور می‌شوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پساب‌ها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی می‌شود.

وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاه‌های کشاورزی که قبلا استفاده نمی‌شدند، استفاده می‌شود. درست است که آب آن‌ها تصفیه می‌شود ولی کیفیت آب‌های سطحی  را ندارد. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تشدید تدابیر امنیتی در اطراف سازمان‌های صهیونیستی در جهان
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • مقام صهیونیست: اگر نتانیاهو نبود ظرف چند روز به توافق می‌رسیدیم
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند
  • وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن
  • هیئتی از مصر وارد تل‌آویو شد
  • فیلم/ سرکوب تحصن دانشجویان توسط نیروهای امنیتی آمریکا
  • صدور هشدارهای ویژه هواشناسی در هرمزگان