Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@06:59:23 GMT

فقر نقدینگی در بورس

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۰۱۱۰

فقر نقدینگی در بورس

بورس تهران امروز در حالی با نماگرهایی سبزپوش به کار خود پایان داد که به رغم حمایت نیم بند حقوقی‌ها اما ضعف شدید نقدینگی منجر به ناپایداری روند معاملات شده است.

به گزارش ایران اکونومیست، امروز سه شنبه ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۱ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران با افزایش ۵.۳۳۱ واحدی به یک میلیون و ۵۴۲ هزار واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص کل هم وزن اما با افزایش ۳.۱۲۲ واحدی عدد ۴۲۸ هزار و ۳۲۱ واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص بازار اول اما در حالی با ۴۰۱۲ واحد افزایش به رقم یک میلیون و ۱۷۸ هزار واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با ۱۰.۴۰۷ واحد افزایش، به عدد ۲ میلیون و ۹۵۷ هزار واحد رضایت داد.

در بورس تهران امروز ۵ میلیارد و ۹۴۰ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله در ۴۴۰ هزار و ۴۴۱ نوبت داد و ستد شد که ارزشی بالغ بر ۳ هزار و ۷۱۹ میلیارد تومان را در برداشت.

در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با ۶۳ واحد افزایش به رقم ۲۱ هزار و ۴۱۲ واحد دست یافت. در این بازار، طی روز جاری ۳ میلیارد و ۴۷۲ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله به ارزش بیش از ۲۶ هزار و ۷۹۰ میلیارد تومان معامله شد که از این رقم مبلغ ۲۲ هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان ناشی از عملیات بازار باز بانک مرکزی با بانک‌ها در بازار بدهی فرابورس بود.

اصلی ترین نمادهای تأثیر گذار بر رشد امروز شاخص کل بورس تهران به ترتیب نمادهای "شپنا" با ۹۵۷ واحد، "فملی" با ۹۰۷ واحد و "شبندر" با ۵۴۱ واحد افزایش بودند در مقابل اما نمادهای معاملاتی "وتجارت" با ۱۸۰ واحد، "وبصادر" با ۱۷۲ واحد و "خودرو" با ۱۳۶ واحد کاهش، بالاترین تأثیر منفی بر روی شاخص کل بورس تهران را به خود اختصاص دادند.

به گزارش مهر، بورس تهران امروز به کانال مثبت برگشت در حالی که روند خنثی و سریالی معاملات بازار حوصله اغلب معامله گران بازار را از سر ربوده و فضایی نزدیک به رخوت را بر کلیت معاملات بازار حاکم کرده است.

این وضعیت با توجه به افت محسوس نقدینگی در بازار به خوبی لمس می‌شود و حتی به رغم حمایت نیم بند حقوقی‌ها از معاملات سهام شاخص سازها اما ضعف قدرت نقدینگی قابل اتکا در بازار به خوبی احساس می‌شود.

در این زمینه به نظر می‌رسد نهاد ناظر بازار سرمایه عرضه‌های اولیه سهام را برای وقت مناسب دیگری به تعویق بیاندازند و از مکانیزم‌های تقویت میان مدت نقدینگی در گردش بازار بهره بیشتری ببرد.

این در حالی است که با توجه به روزهای پر ترافیک فصل مجامع، فضای معاملات بازار سهام در انتظار انتشار گزارش‌های عملکردی شرکت‌های بزرگ و اخبار مجامع می‌طلبد که ورود و خروج معامله گران در نمادهای معاملاتی مختلف با تحرک بیشتری دنبال شود.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: بورس ، بازار سهام ، معاملات فرابورس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بورس بازار سهام معاملات فرابورس واحد افزایش بورس تهران شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۰۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به  2 میلیون و 304 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی 1400 واحدی به ارتفاع 765 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 8 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 5 هزار میلیارد و 100 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 51 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 163 نماد در محدوده مثبت و 266 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 160 نماد در محدوده مثبت و 180 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار