Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@00:05:30 GMT

اصول جوجه کشی از غاز و قوغاز با دستگاه جوجه کشی

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۷۰۸۹

اصول جوجه کشی از غاز و قوغاز با دستگاه جوجه کشی

پرورش غاز و قوغاز و به طور کلی مرغابی ها در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است. بازار مناسب و محدودی که در ارائه ی فراورده های این طیور ها وجود دارد همراه با رقبت بیشتر پرورش دهندگان خرد به نگهداری از مرغابی ها در بهبود شرایط پرورش این طیور بسیار موثر بوده است. در این نوشته به بررسی دستگاه های جوجه کشی مناسب برای غاز و شیوه انتخاب و جوجه کشی صحیح این پرندگان خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای پرورش غاز از کجا شروع کنیم ؟

تجربه نشان داده است که نگهداری و پرورش مولدهای 2 سال به بالا در شروع بهترین انتخاب می باشد. این مولد ها در کوتاه مدت و به صورت فصلی امکان تخم گذاری دارند که با توجه به سن مناسب انها می توان جوجه های بسیار مناسبی نیز از آنها گرفت. در نتیجه میتوان سود پرورشی بیشتری نیز داشت.

انتخاب دستگاه جوجه کشی :

برای جوجه کشی از غاز ، پیشنهاد میشود از دستگاه جوجه کشی استفاده شود چراکه ریسک از دست دادن جوجه ها بسیار کاهش پیدا میکند. غازهای کرچ شده با توجه به دوره ی طولانی کرچی پرنده امکان ضعیف شدن دارند و از این رو پیشنهاد این است که جوجه کشی از غاز با دستگاه جوجه کشی صورت گیرد.

از جمله شناخته شده ترین دستگاه های جوجه کشی می توان به مدل های مختلف ماشین جوجه کشی اسکندری اشاره کرد که به دلیل داشتن سنسور قدرتمند و سیستم دمایی و رطوبتی دقیق ، بازدهی بالایی را در جوجه کشی از غاز ارائه میدهد.

اصول و مراحل جوجه کشی :

مراحل مختلفی برای جوجه کشی اصولی از غاز وجود دارد که در زیر به انها اشاره میکنیم . توجه کنید که این مراحل مختص به قرار دادن تخم داخل دستگاه نیز و از نگهداری مولد ها و پیش از تخم گذاری آغاز خواهد شد.

تغذیه مولد ها :

تغذیه صحیح مولد ها تاثیر بسزایی در تولید تخم های نطفه دار باکیفیت دارد. بهتر است از پلت های اماده ، بخصوص پلت های مخصوص تخم گذاری که کلسیم کنترل شده ای دارند ، همراه با علوفه تازه در تغذیه طیور استفاده شود . توجه به این نکته بسیار ضروری است که استفاده از مواد غذایی محدود ، برای مثال فقط استفاده از گندم یا استفاده ی بیش از حد از نان و ... در کاهش کیفیت نطفه های تولیدی بسیار موثر خواهد بود و زیان بالایی را پس از یک سال پرورش طیور به پرورش دهنده وارد میکند.

بهداشت محیط نگهداری :

توجه به بهداشت بستر نگهداری طیور نیز در جلوگیری از درگیری طیور با بیماری های مختلف موثر است. واکسناسیون به موقع و معاینه ی روزانه ی پرنده ها در کنترل و جلوگیری از بروز و پخش بیماری ها بین طیور بسیار مفید می باشد.

نگهداری اصولی از تخم ها نطفه دار :

برای محل تخم گذاری تخم ها از روش های مختلفی میتوانید استفاده کنید که با توجه به شرایط نگهداری شما ممکن است متفاوت باشد. اما به طور کلی بهتر است محیط نگهداری دارای کاه یا پوشال باشد تا پرنده به راحتی امکان تخم گذاری را داشته باشد.

پس از تخم گذاری جمع اوری تخم های ریخته شده و انتقال انها به محیط مناسب انجام میگیرد. محیط مناسب باید از نظر دما و رطوبت کاملا تحت کنترل باشد. دمای مناسب 16 تا 18 درجه می باشد و رطوبت مناسب بین 60 تا 50 درصد است.

مدت زمان نگهداری محدود نمی باشد ولی توصیه اکید این است که اگر به دنبال جوجه کشی با راندمان بالا می باشید، تخم ها را 24 ساعت پس از جمع اوری در داخل دستگاه جوجه کشی قرار دهید. هر چقدر که این میزان افزایش پیدا کند، درصد تبدیل تخم ها به جوجه نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

نحوه جوجه کشی :

در جوجه کشی اصولی ، سنسورهای دستگاه و همینطور چرخش ان بسیار اهمیت دارد. ماشین های جوجه کشی تولیدی اسکندری در تمامی دستگاه ها از سنسورهای نسل سوم SHT ساخت کشور سوئیس استفاده میکنند که امکان تشخیص دما و رطوبت به صورت همزمان با دقت بسیار بالایی را دارا می باشند.

چینش تخم های غاز در داخل دستگاه جوجه کشی باید به صورت افقی و خوابیده انجام میگیرد. یکی از مهمترین نکات در جوجه کشی از این طیور توجه به آب پاشی می باشد.

غازها و مرغابی ها در زمان کرچی ممکن است ابتنی کنند و از این رو زمانی که روی تخم می نشینند پرهایشان خیس می باشد . به منظور شبیه سازی این مورد، کاربر باید پس از روز 7 ام جوجه کشی ، هر روز تخم ها را خارج کرده و اب پاشی کند. این مورد تا ابتدای دوره ی هچر باید ادامه یابد.

کل دوره ی جوجه کشی غاز 30 روز می باشد که 3 روز پایانی به هچر و باقی روزها به ستر اختصاص دارد. در دوره ی ستر دما 38 و رطوبت 65 درصد می شود. با توجه به ضخامت بالای تخم ، در دوره هچر رطوبت به 75 افزایش پیدا میکند تا پرنده به راحتی بتواند از تخم خارج شود. در این دوره دما 37.2 می باشد.

متوسط جوجه دهی برای غاز 90 تا 75 درصد می باشد که هر چقدر تخم ها تازه تر و از مولد های بهترین باشند، میزان جوجه دهی افزایش پیدا میکند .

شرایط محیط دستگاه :

توجه داشته باشید که شرایط محیط نگهداری دستگاه جوجه کشی نیز در راندمان دستگاه نقش بسزایی دارد. توصیه این است که دمای محیطی 25 تا 27 درجه و رطوبت نیز 60 درجه باشد . در مناطقی که رطوبت بالایی دارند مثل شمال کشور ، ممکن است نیازی به تولید رطوبت بالا در دستگاه نیز نباشد و با رطوبت بالای محیطی رطوبت داخل دستگاه هم تامین شود.

نتیجه گیری :

در این مقاله در مورد پرورش غاز و قوغاز و شرایط جوجه کشی آن صحبت کردیم . انتخاب دستگاه جوجه کشی مناسب برای جوجه کشی از غاز اهمیت بسیاری دارد ولی باید توجه کرد که در کنار دستگاه جوجه کشی باکیفیت باید سایر شرایط نیز برای افزایش راندمان مهیا شود در غیر این صورت جوجه کشی با شکست یا با کاهش راندمان همراه خواهد بود.
 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دستگاه جوجه کشی جوجه کشی از غاز داخل دستگاه جوجه کشی ی جوجه کشی تخم گذاری مولد ها دوره ی تخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۷۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی در جمع مدیران قضایی استان اظهار داشت: بی‌تردید کار در دستگاه قضایی بسیار دشوار و پرمخاطره بوده و دستگاه قضایی تابلو و نماد اعتماد و اطمینان مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود چون زمینه خدمت و عمل صالح در آن بسیار فراهم است.

وی افزود: علاوه بر آن کارکنان دستگاه قضائی با احقاق حق و تکریم مراجعان، نقش مهمی در جذب سرمایه‌های اجتماعی برای این نظام مقدس بر عهده دارند.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه با اشاره به شعار سال تصریح کرد: باید برای جهش تولید، به رفع موانع تولید پرداخت که خوشبختانه دستگاه قضائی در رفع بسیاری از این موانع نقش تأثیرگذاری داشته است.

وی در ادامه با اشاره به موضوع عفاف و حجاب در جامعه اظهار داشت: قضات نباید این موضوع مهم را در محاکم، سهل و آسان بگیرند بلکه بر اساس قوانین و مقررات باید به این موضوع ورود و برخورد قاطعانه داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست
  • لزوم توجه به موضوع پیشگیری از جرم در سطح استان
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • موج حمایتها از طرح نور | ۳۲ دستگاه متولی حجاب، از فراجا دفاع کنند
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه