Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا ترقی گفت: گفت: موسسه نشر آثار امام خمینی(ره) هنوز نقش اصلی خود را در تبیین و گسترش اندیشه های معظم له به نحو مطلوبی ایفا نکرده بلکه بیش از همه مقام معظم رهبری از این افکار و اندیشه ها، دفاع و آن را تبیین می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید رضا ترقی در گفتگو با خبرنگار  شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: مکتب امام راحل دارای ابعادی از جمله بعد سیاسی است که باید ویژگی ها و مختصات آن و دیدگاه های معظم له راجع به فقه سیاسی مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: مکتب سیاسی امام خمینی(ره) در بین علما، مراجع و شخصیت ها و اسلام شناسان دینی، مکتبی بسیار ظریف و دقیقی است و یک اسلام سیاسی است که ساختار و قواره سیاسی نظام را بر اساس فقه سیاسی خود تبیین می کند، بدون تبعیت از فقه سیاسی که برخی از اسلام شناسان مثل مرحوم غزالی یا نایینی و... به آن پایبند بودند.

ترقی تصریح کرد: در راس این فقه سیاسی و حکومتی، ولی فقیه به عنوان جانشین حضرت ولیعصر(عج ا...) در هر دوران و عصر قرار دارد و اتصال آن به ولایت الهی از طریق این ولی فقیه میسر می شود و می تواند سبب مشروعیت حکومت شود لذا امام خمینی(ه) حکومتی را که در راس آن ولی فقیه به عنوان ولایت عامه دوران غیبت حضرت ولیعصر(عج ا...) نباشد، طاغوتی می دانند و  تفاوتی با حکومت‌های طاغوتی دیگر برای آن قائل نیستند.

وی با بیان اینکه این اندیشه سیاسی ویژه امام راحل است، عنوان کرد: در حوزه اختیارات ولایت فقیه هم همان طور که بارها اعلام کردند ولایت فقیه ولایت رسول خدا است و باید در راستای پیاده کردن اسلام حداکثری در جامعه تلاش کند و نقش آن نظارتی نیست بلکه نقش هدایت، سیاست گذاری و سکان داری جامعه و حرکت دادن جامعه در مسیر تحقق حکومت الهی و دینی در جامعه است.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: این مکتب سیاسی امام راحل در ابعاد مختلف قابل تبیین است و این ابعاد طی سخنرانی های معظم له هم در دوران قبل از انقلاب اسلامی که منجر به تبعید ایشان شد و در تبعید کتاب حکومت اسلامی را نوشتند و هم در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی که به صورت مصداقی و متناسب با مقتضیات زمان این مواضع را تبیین و بیان کردند، کاملا مشهود است.

ترقی خاطرنشان کرد: در حالی که به طور طبیعی باید موسسه نشر آثار حضرت امام خمینی(ره)، اندیشه سیاسی امام راحل را نشر دهد و از آن حمایت و پشتیبانی کند و به هر مطلبی که علیه این نوع اندیشه سیاسی مطرح می شود، پاسخ دهد اما متاسفانه شاهد هستیم از این اندیشه بیش از همه مقام معظم رهبری دفاع و آن را تبیین می کنند در واقع آن موسسه نشر آثار معظم له هنوز نقش اصلی خود را در تبیین و گسترش این اندیشه به نحو مطلوبی ایفا نکرده بنابراین وظیفه همه نخبگان جامعه است به تاسی از مقام معظم رهبری نسبت به تبیین این اندیشه اقدامی جدی انجام دهند.

وی افزود: مقام معظم رهبری در طول ۳۲ سالی که از رحلت امام راحل گذشته بیش از ۳۰ موضوع را در تبیین مکتب امام خمینی(ره) و دیدگاه ها و اندیشه های سیاسی‌، دینی و اعتقادی امام راحل به مناسبت سالگرد رحلت ایشان بیان کردند که هرکدام از سخنرانی ها و بیانات می تواند برای جامعه نخبگان داخلی، خارجی و بین المللی زمینه شناخت دقیق حضرت امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی و نقش ایشان را در هدایت انقلاب اسلامی و تبعات تحقق این انقلاب در عرصه بین المللی به نحو مطلوبی نشان دهد.

ترقی با بیان اینکه امیدواریم این سخنان بیش از پیش مورد توجه نخبگان جامعه قرار گیرد، تصریح کرد: تاثیر این انقلاب و حرکت امام راحل در مناسبات داخلی و خارجی بسیار مهم و قابل توجه است و این حرکت امام خمینی(ره) دستاوردهای بسیار ارزشمندی را در جامعه داشته است.

دستاوردهای انقلاب اسلامی در داخل و خارج منشا تغییر مناسبات بین المللی است

وی افزود: شجره طیبه ای که معظم له به عنوان انقلاب اسلامی در این نقطه از جهان غرس کردند و خداوند هم به آن برکت بخشید و شاخ و برگ آن امروز در کشورهای مختلف جهان زمینه حرکت مقاومت را پدید آورده نشان دهنده این است که نه تنها مردم و نخبگان سیاسی و علمی بلکه همه اعتراف دارند دستاورد انقلاب اسلامی در داخل و خارج منشا تغییر مناسبات بین المللی، تغییر نظم حاکم برجهان و احیای جنبش های آزادی بخش و اسلامی، بیداری اسلامی در جهان و حرکت ضد استکباری بین ملت‌های جهان و رشد معنویت و گرایش به دین و مهدویت در جوامع بشری امروزی شده تا جایی که بایدن رئیس جمهور آمریکا یک اسلام شناس را استخدام کرده تا ابعاد مکتب اسلام و انقلاب اسلامی را برای وی تشریح و گرایش به مهدویت را برای وی تبیین کند.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: امروز قدرت‌های استکباری و دشمنان اسلام چه رژیم صهیونیستی و چه رژیم استکباری آمریکا مجبور شدند دست به مطالعه و تحقیق درباره این مکتب بزنند و ابعاد آن را مورد دقت قرار دهند.

ترقی خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستیم به مرور عرصه فکری جهان به سمت تسلیم شدن در برابر اسلام و پذیرفتن اسلام به عنوان تنها راه نجات بشریت از استکبار و استبداد و قدرت‌های سلطه گر و زورگوی جهان پیش رفته است و این ناشی از شجره ای است که امام راحل آن را به برکت انقلاب اسلامی و همت ملت ایران کاشتند.

وی افزود: امروز شاهد دستاوردهای عظیم حرکت‌های امام راحل هستیم هم گرایش به اسلام در جهان، غرب، آمریکا و قاره های دیگر رو به تزاید است و هم تاثیرگذاری اسلام در معادلات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جهان روبه افزایش است و هم به سمت تشکیل یک جامعه اسلامی در ایران پیش می رویم که به عنوان یک الگو نقش تمدن سازی را در عرصه بین المللی در گام دوم انقلاب ایفا کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری موسسه نشر آثار انقلاب اسلامی امام خمینی ره نحو مطلوبی معظم له بین المللی امام راحل فقه سیاسی اندیشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۳۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می شناسیدش؟

آیت الله سید مهدی امام جمارانی، و تو چه دانی او کیست؟ 

عالمی فرهیخته و دانا 

سیدی جلیل و فروتن 

جلوه ای از خلق خوش محمدی 

با سابقه ای طولانی در خدمتگزاری برای عامه مردم 

مورد احترام همه جناح ها 

میزبان امام خمینی (ره) 

کسی که خانه شخصی خود را در جماران برای سکونت امام خمینی در اختیار قرار داد  

خانه ای که قبل از انقلاب مأمن انقلابیون بود 

و حسینیه ای را که جد او بانی اش بود محل ملاقات های عمومی امام خمینی کرد. 

با این همه سوابق نسل جدید او را نمی شناسد و حق دارد 

چون بیش از پانزده سال است در صدا و سیما نه نامی از او برده می شود و نه تصویری 

ضد انقلاب هم که از او خوشش نمی آید تا او را معرفی کند 

پس جوان بیست ساله ایرانی از کجا او را شناخته باشد؟ 

چه می گویم، اصلا در این روزگار چه نیازی به شناخت چنین افرادی هست؟ 

امثال پناهیان و صدیقی کافی هستند تا شب و روز، شام و سحر، جمعه و غیر جمعه همه شبکه های صدا و سیما دربست در اختیار آنان باشد تا هرگونه اراده می کنند راجع به پیامبر و اسلام و امام زمان سخن بگویند و دین پاک و خالص مردم را دستکاری کنند.  

زمانه عجیبی است، سید مهدی امام جمارانی که از باب « اهل البیت ادری بما فی البیت» صدها خاطره شنیدنی و آموزنده از مصاحبت با امام خمینی در سینه دارد باید سکوت کند و مردم نباید در مناسبتها و سالگردهای رحلت امام و یا پیروزی انقلاب راجع به شخصیت و دیدگاه های امام از او بشنوند. بلکه شخصیت امام خمینی را در صدا و سیما از زبان کسانی باید آموخت که در تمام عمرحتی یک جلسه با امام همصحبت نبوده اند. چرا؟ پاسخ روشن است، تا امام را آن گونه معرفی کنند که در مسیر تحقق اهداف شان مفید و کارساز باشد و برای نسلی که باید برای اهداف خاص تربیت شوند کاربرد داشته باشد. امامی خشن، گوشت تلخ، وجودش پر از خشم مقدس نسبت به ملتهای جهان حتی به مردم خودش. 

 ولی امام جمارانی که از نزدیک شاهد رفتار و سیره امام بوده روایتهایی کاملا متفاوت دارد. یک بار ایشان برای ما نقل می کرد در ملاقاتهای پاریس یک روز دختر خانمی حدود بیست ساله با روسری و لباسی که نوعا ما اینگونه افراد را بد حجاب می نامیم از میان جمع برخاست و دو سؤال و تقاضا کرد. اول اینکه مشخص فرمایید مقصودتان از حجاب چیست؟ پاسخ امام خمینی یک جمله کوتاه بود فرمود همین که شما دارید. تقاضای دوم این بود که من مایلم با شما ازدواج کنم. با این سؤال عجیب توجه حاضران به چهره امام جلب شد که به عنوان یک مرجع تقلید و رهبر یک انقلاب بزرگ چه برخوردی خواهد داشت. امام با خنده ملیحی فرمودند پس خانم چی (امام همسرشان را همیشه با کلمه«خانم» خطاب می کردند) آن دختر بیست ساله گفت من در خدمت خانم خواهم بود. امام در میان خنده حضار فرمودند نه، ولی من دعا می کنم که یک همسر خوب و مورد پسند نصیبتان شود. 

رفتار امام خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی کجا و برخوردهای کسانی که امروز به نام اسلام و انقلاب و امام و شهیدان با مردم دارند کجا! 

آری بیان اینگونه وقایع از سیره امام خمینی، از نگاه فرهنگی حاکم بر جامعه امروز، بدآموزی دارد و نباید مطرح شود. 

اما چند روز پیش سعادت یار شد و به همراه دو تن از دوستان شفیق به زیارت آقای امام جمارانی نایل شدم. 

محضرش شیرین و جذاب و سخنانش مثل همیشه دلنشین و سودمند بود 

حسرت خوردم چرا باید جامعه از چنین شخصیتهایی محروم باشد 

چرا نزدیکترین یاران امام باید یا محصور، یا محبوس، یا ممنوع التصویر و یا منزوی باشند؟ 

بگذریم، اگر خداوند توفیقی را بر این قلم عنایت کند زوایای ناشناخته ای را از راز انزوای یاران نزدیک امام خواهد نوشت. والسلام

محمدعلی خسروی

دیگر خبرها

  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • آیا می شناسیدش؟
  • نمایشگاه شهدا سمنان برای بازدید رهبر معظم انقلاب آماده می‌شود
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
  • مبانی تئوری و فکری محکم اسلام علت ماندگاری انقلاب اسلامی است
  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • تسلیت رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در پی درگذشت خانم معصومه حائری