Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها؛ فصل گرم سال رفته رفته فرا می‌رسد و با توجه به اعلام مسئولان، امسال نیز شاهد کمبود برق در سطح کشور هستیم و یا باید مصرف کمتر شود و یا اینکه نوبت‌بندی و قطع برق در انتظار خواهد بود.

یکی از اقداماتی که سال گذشته برای مدیریت بهینه مصرف برق در کشور انجام شد، قطع برق برخی صنایع از جمله کارخانجات سیمان بود که تأثیر گسترده‌ای را بر روی بازار گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال قطع برق صنایع میزان تولید محصولات مختلف از جمله سیمان کاهش می‌یابد و این قطعی برق خود را در نوسانات سطح بازار نشان خواهد داد.

انتظار می‌رود به جای قطع برق صنایع که باعث کمبود اقلام در سطح بازار می‌شود و گرانی را در پی خواهد داشت، تدابیر مناسب‌تری برای مدیریت مصرف برق صورت گیرد تا این مسائل زمینه‌ساز مشکلات دو چندان برای مردم نشود.

محصولاتی مانند سیمان تابع عرضه و تقاضا هستند و در صورتی که کارخانجات تعطیل شوند و یا با تمام ظرفیت کار نکنند تعادل بازار به هم خورده و باعث کم‌یاب شدن سیمان و همچنین گران‌تر شدن آن می‌شود.

لزوم تأمین نیازهای بازار به سیمان

یکی از تولیدکنندگان صنایع بتنی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امیدواریم شاهد تکرار مشکلات سال قبل نباشیم و زمینه برای تأمین نیازهای بازار به سیمان فراهم شود.

محمد حضرتی با بیان اینکه ما ۳۰ کارگر داریم اضافه کرد: در صورتی که سیمان کم‌یاب شود بخش زیادی از کارگران ما از کار بیکار خواهند شد و تأثیر منفی بر روی فعالیت ما خواهد داشت.

وی تاکید کرد: سیمان ماده اولیه کار ما است و اگر سیمان نداشته باشیم عملاً کاری نمی‌توانیم کنیم. کمبود یا افزایش قیمت سیمان بر روی فعالیت‌ها تأثیر فراوانی خواهد داشت.

لزوم تنظیم عرضه و تقاضا در بازار سیمان

یکی از مدیران فروش سیمان در شهرستان دشتستان نیز به خبرنگار مهر گفت: در صورتی که عرضه سیمان در بازار کاهش یابد، قطع شاهد نابسامانی در بازار سیمان خواهیم بود.

نصرالله دشتی‌زاده بیان کرد: عرضه و تقاضا در بازار سیمان باید متناسب باشد تا هم نیازهای مردم تأمین شود و هم اینکه افزایش ناگهانی قیمت‌ها باعث بروز مشکل در بازار نشود.

وی با بیان اینکه مشتریان از ما انتظار تأمین نیازهای خود را دارند افزود: انتظار داریم با تلاش مسئولان زمینه تأمین بموقع سیمان فراهم شود تا ساخت و سازها با مشکل روبرو نشود.

مشکلات سال قبل تکرار نشود

یکی از مدیران فروش سیمان در شهرستان گناوه نیز با خبرنگار مهر گفت: مطمئناً قطعی برق کارخانجات و کاهش میزان تولید باعث گرانی و کمبود سیمان خواهد شد.

مجتبی گنجی با اشاره به مشکلات سال گذشته خاطرنشان کرد: متأسفانه سال قبل شاهد کاهش سیمان در بازار و افزایش چند برابری قیمت آن در بازار بودیم که امیدواریم امسال این مسائل تکرار نشود.

یکی از فعالان حوزه عمرانی شهرستان دشتی نیز به خبرنگار مهر گفت: نیاز ویژه‌ای به تأمین مستمر سیمان برای اجرای پروژه‌های عمرانی داریم و قطع توزیع سیمان باعث تعطیلی کار می‌شود.

محمدی با بیان اینکه تعطیلی کارخانه‌های سیمان باعث به هم خوردن بازار سیمان می‌شود، گفت: انتظار می‌رود با تدبیر مسئولان، تناسب عرضه و تقاضا حفظ شود.

کد خبر 5505448

منبع: مهر

کلیدواژه: برق سیمان شهرستان گناوه دشتی بوشهر بوشهر کرمانشاه ساختمان متروپل دهه کرامت ویروس کرونا آمار کرونا اردبیل خراسان رضوی متروپل آبادان مشهد تبریز احتکار سالروز ارتحال امام خمینی میلاد حضرت معصومه عرضه و تقاضا خبرنگار مهر بازار سیمان قطع برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۵۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان به ایسنا افزود: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

او درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد.

البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان هستند.

اختلاف بین ارز دولتی و غیر رسمی

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد.

این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود