Web Analytics Made Easy - Statcounter

طغیان اسهال ویروسی عبارتی است که این روز‌ها از زبان مسئولان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت زیاد شنیده می‌شود. آماری هم در این زمینه منتشر شده که نشان می‌دهد در دو ماه گذشته ۳۰ هزار مورد اسهال ویروسی در سیستم ثبت اطلاعات نظام سلامت کشور ثبت شده است. اصلاً شاید همین حالا که خواننده این گزارش هستید خانوادگی درگیر این ویروس شده باشید و در راه و نیم راه سرویس بهداشتی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر کودک نوپا داشته باشید و او هم درگیر این ویروس که اوضاع برایتان سخت‌تر هم می‌شود.

یادتان هست؟ در روز‌هایی که موج کرونا هر روز آمار قابل توجهی را درگیر می‌کرد. طب سنتی با یک داروی ساده به نام داروی امام کاظم (ع) به میدان پیشگیری از این بیماری آمد و بسیاری از آن‌هایی که با فرمان طب سنتی پیش رفتند موفق شدند از پس این ویروس بربیایند.

حالا در روز‌هایی که درگیر موج سهمگین اسهال ویروسی هستیم سراغ کارشناسان طب سنتی می‌رویم. مثل همیشه طب سنتی راهکار‌های جالبی برای رهایی از این بیماری ویروسی دارد. دکتر شهاب شهابی نیا؛ پزشک طب سنتی معتقد است که در انتهای فصل بهار، تابستان و مهر عفونت ویروسی اسهال شیوع بیشتری پیدا می‌کند.

یک راه حل ساده

این روز‌ها که از شر ویروس کرونا خلاص شدیم بازار دید وبازدید‌ها و سفر‌های نیم روزه و چند روزه به دل طبیعت هم بیشتر شده است. نکته همین جاست. پیشگیری کنید. آب تمیز و تصفیه شده همراهتان باشد و سعی کنید دست‌های خودتان و بچه‌ها را هر چند ساعت یک بار با آب وصابون بشویید. میوه شسته نشده نخورید. اگر در سفر هستید سعی کنید دور رستوران‌های بین راهی را خط بکشید. یک غذای سبک خانگی بهتر است از اینکه در رستوران‌های بین راهی غذا بخورید و ویروس اسهال وارد بدن خودتان و خانواده شود و شیرینی و لذت سفر از دل و دماغتان در بیاید.

با ضعف بدنی ناشی از ویروس اسهالی چه کنیم؟

حالا اگر به این ویروس اسهالی مبتلا شدیم چه کنیم؟ در ویروس اسهالی، بدن بخش قابل توجهی از آب خود را از دست می‌دهد و می‌توان گفت ضعف شدید جسمانی، اولین سوغات ویروس به حساب می‌آید. دکتر شهابی نیا یک توصیه دارد و می‌گوید: «هر روز سرکه و سیب را ببویید. سیاه دانه و عسل را به مقدار سه به یک با هم مخلوط کنید و روزی یک قاشق غذاخوری از آن را میل کنید. صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری عسل بخورید. اگر دیابت دارید که حتماً از عسل دیابتی استفاده کنید، اما اگر دیابت ندارید می‌توانید روی عسل معمولی حساب کنید.»

نوشیدنی فرح بخش و قدیمی

کارشناسان طب سنتی معتقدند یکی از دلایل ابتلا به ویروس اسهالی، بر هم خورردن تعادل مزاج چهارگانه است و در خصوص ویروس جدید، دکتر شهابی نیا می‌گوید: «غلبه بلغم و سودا منجر به ابتلا به این ویروس می‌شود.»، اما می‌دانستید یکی از فرح بخش‌ترین و خوشمزه‌ترین نوشیدنی‌های سنتی ایرانی این تعادل بر هم خورده مزاج‌های بدن را دوباره برقرار می‌کند؟ نام این نوشیدنی سرکه انگبین یا سکنجبین است.

در بیان خواص سرکه انگبین همین بس که ابوعلی سینا رساله‌ای با نام «منافع الشراب المسمی سکنجبین» را در وصف خواص این نوشیدنی نوشته است. حالا با این مقدمه تجویز پزشک طب سنتی را در استفاده از سرکه انگبین می‌خوانیم؛ «اگر مبتلا به این نوع از اسهال ویروسی شدید حتماً روزی دو لیوان سرکه انگبین بخورید.» این نوشیدنی را می‌توانید به راحتی تهیه کنید. ۶ قاشق غذاخوری سرکه انگور یا سیب را با ۶ قاشق غذاخوری عسل و ۱۰ تا ۱۲ قاشق غذاخوری عرق نعناع و ۶ لیوان آب مخلوط کنید. بگذارید کمی بجوشد و سپس زیر آن را خاموش کنید.

اگر دست به قرص خوردتان حرف ندارد، بخوانید!

ما شهرنشین‌ها دست به قرص خوردنمان حرف ندارد و عادت کردیم با بروز کوچک‌ترین مشکل جسمی سراغ جعبه قرص‌ها می‌رویم. اما از روش‌های درمانی که قدمت چند صد ساله دارند غفلت می‌کنیم. بادکش گزاری یکی از این روش‌های درمانی فراموش شده است که در درمان بیماری‌ها، کاهش درد موضعی و بهبود حال جسمی بیمار تأثیر فوق العاده‌ای دارد. جالب است بدانید که کارشناسان طب سنتی می‌گویند بادکش نه به اندازه آنتی بیوتیک و مسکن که حتی بیشتر از آن در درمان بیماری‌ها تاثیرگزار باشد. حالا نقش بادکش در درمان ویروس اسهالی چیست؟ دکتر شهابی نیا می‌گوید: «بادکش گرم و خشک مواضع شکم و پشت ساق پا‌ها منجر به تقویت گردش خون، بهبود بیمار و دفع سردی از شکم می‌شود. هم درد را تسکین می‌دهد و هم خروج آب از بدن را کمتر می‌کند.»

 این حدیث از پیامبر را آویزه گوشتان کنید

دردی نیست که کارشناسان طب سنتی برای درمانش سیاه دانه را تجویز نکنند. پر بیراه نیست که پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: "ما من داء إلا فی الحبة السوداء منه شفاء إلا السام" هیچ بیماری نیست مگر شفای آن در سیاه دانه باشد جز مرگ. با این مقدمه، تجویز پزشک طب سنتی در خصوص استفاده از سیاه دانه برای درمان ویروس اسهالی چیست؟ دکتر شهابی نیا می‌گوید: «در موارد اسهال شدید، ماست چکیده به خصوص اگر ماست گاومیش باشد را با یک قاشق سیاه دانه مخلوط کنید و هر روز از آن میل کنید.» این حدیث پیامبر را آویزه گوشتان کرده و با سیاه دانه آشتی کنید.

چند تجویز برای مبتلایان به نوع شدید اسهال ویروسی

اگر اسهال شدید داشتید، پودر سنجد را با عسل مخلوط کنید و بسته به شدت بیماری، از روزی یک قاشق غذا خوری تا سه قاشق غذاخوری از آن را میل کنید. تجویز بعدی دکتر شهابی نیا خوردن روزی نصف استکان، جوشانده برگ به است. باز هم قابل توجه افرادی که به نوع شدید ویروس اسهالی مبتلا می‌شوند. پزشک طب سنتی می‌گوید: «نبات را ذوب کرده با بارهنگ مخلوط کنید و روزی دو نوبت از آن را میل کنید. خوردن پیاز تازه و آب لیموی تازه هم تجویز بعدی است.»

روی نعناع حساب ویژه باز کنید

اگر مبتلا به این اسهال ویروسی شدید روی نعناع یک حساب ویژه باز کنید. نعناع از آن گیاهانی است که طبع گرم و خشک دارد و همین مزاج است که آن را جزو گیاه‌های شفا بخش قرار داده است و این خاصیت در درمان اسهال ویروسی بسیار پرکاربرد است. نعناع هم آرام بخش است. هم خاصیت پاک کنندگی و سم زدایی دارد. همه این‌ها دست به دست هم داده تا دکتر شهابی نیا تاکید ویژه‌ای روی استفاده از نعناع داشته باشد. او می‌گوید: «نعناع و همه ترکیبات آن اعم از پونه، پونه کوهی و. در بهبودی مبتلایان به ویروس اسهالی مؤثر است. از دمنوش نعناع گرفته تا خوردن برگ تازه این گیاه و خشک کرده آن.»

منبع : فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طب سنتی ویروس کارشناسان طب سنتی اسهال ویروسی قاشق غذاخوری ویروس اسهالی مخلوط کنید پزشک طب سنتی ویروس اسهال سرکه انگبین سیاه دانه میل کنید یک قاشق روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۸۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟

تولید فرآیندی است که اگر چرخ آن به درستی بچرخد قلب اقتصاد هم مرتب خواهد تپید، تپشی که البته نیاز به خون‌رسانی به موقع دارد و اگر این خون رسانی به درستی انجام نشود آهسته آهسته چرخ تولید هم بی رمق خواهد شد بی رمقی که به شکل مستقیم به سفره مردم رخنه خواهد کرد.

نام‌گذاری امسال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردمی» و سال گذشته «مهار تورم، رشد تولید» خبر از میزان اهمیت تولید می‌دهد، تولیدی که البته کم هم با چالش مواجه نیست! در همین راستا ابراهیمی یکی از تولیدکنندگان کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای واحد تولیدی خود نیازمند تسهیلات بودم، اما شرایط دشواری که برای دریافت این تسهیلات وجود داشت سبب شد منصرف بشوم.

در ادامه هم دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان جعفری گفت: شرایط برای دریافت تسهیلات برای بخش تولید گاهی بسیار دشوار است اگر در این شرایط تسهیلگری شود گره از کار بسیاری از تولیدکنندگان باز خواهد شد.

اعتبارات بانکی به سمت تولید هدایت شود

هدایت اصولی تسهیلات به‌سمت تولید به‌عبارتی یکی از ارکان مهم خون رسانی به قلب تپنده اقتصاد است که اگر به درستی رخ ندهد سرعت چرخ تولید کاهش پیدا خواهد کرد. نکته‌ای که رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۵ اردیبهشت در دیدار با کارگران با اشاره به آن فرمودند: اعتبارات بانکی هم هدایت بشود به سمت تولید. امروز البته این جور نیست. باید بیشتر اعتبارات بانکی، تسهیلات بانکی به سمت تولید هدایت بشود که این را مسئولین بانکی باید به آن توجّه کنند.

اما چرا گاهی تسهیلات به سمت تولید هدایت نمی‌شود؟ در همین راستا سیاوش غیبی‌پور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنگاه‌داری بانک‌ها سبب می‌شود منابع به سمت سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال نرود و علاوه بر شکل گیری ناترازی حتی می‌تواند آن را تشدید کند؛ ناترازی شبکه بانکی که می‌تواند قلب اقتصاد و تولید کشور را دچار مشکل کند.

همچنین در ادامه حجت‌الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: در رابطه با هدایت اعتبار به سمت تولید باید اشاره کرد که با توجه به این که سال گذشته توسط بانک مرکزی سیاست انقباضی پیش گرفته شد همین مسئله باعث شد کمی توان تسهیلات دهی بانک‌ها کاهش پیدا کند. توان تسهیلات دهی با توجه به افزایش میانگین سپرده قانونی بانک‌ها آن هم به میزان ۳ درصد طبیعی بود که حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کند و این موضوع سبب می‌شود یک سری از صنایع از روند تسهیلات جا بمانند و یا این که بانک‌ها تسهیلات بیشتری به بخش اقتصادی که اطمینان خاطر مطلوب‌تری نسبت به باز پرداخت دارند دهند.

بنگاهداری بانک‌ها چالشی مقابل هدایت تسهیلات به سمت تولید

این کارشناس امور بانکی همچنین گفت: موضوع دیگر بحث بنگاهداری است زمانی که بخشی از منابع بانک‌ها منجمد و در بنگاهداری خلاصه شده است در حالی که یکی از رسالت‌های آن رفع نیاز خانوار و تامین تسهیلات مورد نیاز آنها و بخش تولید است به تبع منابع به بخش دیگر تخصیص داده می‌شود و منابع بانک محدود می‌شود. منابع محدود شده بانک‌ها که می‌توانست به تولید و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی تخصیص داده شود، اما به سوی دیگر می‌رود که این اقدام به بخش‌های تولیدی آسیب خواهد زد. بخش‌های تولیدی که میزان تسهیلات دریافتی آنها متناسب با رشد تورم نخواهد بود لذا توان واحد‌های تولیدی کاهش پیدا می‌کند. واحد‌های تولیدی به سبب این که سرمایه در گردش کوچک تری توانستند دریافت کنند و تامین بر اساس ظرفیت عملی آنها کافی نیست به ناچار ظرفیت تولید کاهش پیدا می‌کند و اگر به شکل کلی نگاه کرد در مجموع این فرآیند باطل به کل اقتصاد کشور آسیب خواهد زد.

فرزانی همچنین بیان کرد: موضوع دیگر این که حدود ۸ بانک بزرگ ما نزدیک ۳۰ درصد مطالبات از دولت‌ها دارند منابعی که اگر بازگردد می‌تواند به سمت تولید البته با نظارت هدایت شود.

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید 

او در رابطه با راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید هم می‌گوید: لازم است که جدای از بحث‌های حمایتی، بانک‌ها بتوانند از بازگشت منابع خود به نوعی اطمینان خاطر مناسبی کسب کنند که این به اعتبارسنجی اصولی و با دقت لازم بازمی‌گردد. همچنین اکنون ابزار درستی برای نظارت بر مصرف تسهیلات در اختیار بانک‌ها نیست و این ضعف سبب چالش‌هایی در هدایت تسهیلات به سمت تولید شده است که می طلبد بانک مرکزی در این مسیر اقدامات لازم برای نظارت بر مصرف تسهیلات ایجاد کند.

فرزانی همچنین در ادامه اظهار کرد: موضوع دیگر که بانک مرکزی و وزارت صمت به جد به دنبال آن هستند بحث تأمین مالی زنجیره تأمین (Supply Chain Finance) است که این مسیر به تسریع و تسهیل فرآیند تأمین مالی سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی بسیار کمک خواهد کرد و کاهش انحراف منابع و افزایش کارایی تخصیص منابع مالی را به همراه دارد که توجه و پرداختن بیشتر به این مسیر هم می‌تواند در هدایت تسهیلات به سمت تولید موثر واقع شود.

سهم تزریق تسهیلات به بخش تولید که بنابر آخرین آمار بانک مرکزی، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۴ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است.

همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۹.۰ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال) است و از ۱۶۷۴۳.۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۲.۰ درصد آن (مبلغ ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است.

در نهایت، هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید مطالبه مقام معظم رهبری است که می‌طلبد بانک‌ مرکزی و دیگر دستگاه‌های مربوطه در این مسیر گام جدی بردارند هدایت منابعی که اگر به‌درستی رخ دهد می‌تواند به پایداری شاخص‌های کلان اقتصادی کمک مناسبی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • شناسه یکتا مهمترین راهکار برای مقابله با عوامل اقتصاد پنهان
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم