Web Analytics Made Easy - Statcounter

صد‌ها اثر از آثار باستانی مصر از جمله تابوت‌های نقاشی شده با قدمت ۲۵۰۰ ساله با مومیایی‌هایی در داخل و مجسمه‌های برنزی خدایان کشف‌شده در گورستان سقاره در نزدیکی قاهره به نمایش گذاشته می‌شوند.

مقامات مصری گنجینه‌ای از آثار باستانی مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش را که در دهکده باستانی سقاره در نزدیکی قاهره حفاری شده اند را به نمایش درآوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آثار روز دوشنبه در یک نمایشگاه موقت در پای هرم پله‌ای جوزر – قدیمی‌ترین هرم مصر – در سقاره، ۲۴ کیلومتری جنوب غربی پایتخت مصر به نمایش گذاشته شد.

این مجموعه خیره کننده شامل ۲۵۰ تابوت نقاشی شده با مومیایی‌های به خوبی حفظ شده در داخل آن، و همچنین ۱۵۰ مجسمه برنزی از خدایان باستانی است.

مقامات شورای عالی آثار باستانی مصر ادعا می‌کنند که یکی از تابوت‌ها حاوی پاپیروسی بود که به خوبی حفظ شده بود که با هیروگلیف و شاید آیاتی از کتاب مردگان نوشته شده بود.

در این نمایشگاه، ظروف برنزی وجود دارد که در آیین‌های ایزیس، الهه باروری در اساطیر مصر باستان، استفاده می‌شد.

به گفته مصطفی وزیری، دبیر کل شورای عالی آثار باستانی مصر، این آثار پس از حفاری‌های گسترده در سقاره کشف شد و مربوط به اواخر دوره، حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است.

وزیری گفت: «من بسیار مفتخرم که این کشف توسط مصری‌ها انجام شد و این آخرین کشف در اینجا نخواهد بود.»

مجسمه بی سر برنزی ایمهوتپ، معمار اصلی فرعون مصر جوزر، که بین سال‌های ۲۶۳۰ قبل از میلاد تا ۲۶۱۱ قبل از میلاد بر مصر باستان حکومت می‌کرد، نیز روز دوشنبه به نمایش گذاشته شد.

ایمهوتپ مسئول هرم پلکانی جوزر بود که در سقاره واقع شده و بیشتر تصور می‌شود که قدیمی‌ترین هرم جهان است.

سقاره با مساحتی در حدود ۷ در ۱.۵ کیلومتر مربع یک روستای مصری معروف و محل دفن باستانی خانواده سلطنتی مصر است.

این روستا بخشی از گورستانی گسترده در ممفیس پایتخت باستانی مصر به شمار می‌رود که اهرام جیزه و اهرام کوچکتر در ابو سر، دهشور و ابورویش را در خود گنجانده است.

آثار باستانی برای حضور در یک نمایشگاه دائمی در موزه بزرگ مصر منتقل خواهند شد. این موزه پروژه بزرگی است که هنوز در نزدیکی اهرام جیزه، درست خارج از قاهره، در دست ساخت است.

مصر به‌شدت یافته‌های باستان‌شناسی اخیر را تبلیغ می‌کند تا بتواند گردشگران بیشتری را به این کشور جذب کند.

بخش توریستی آن که منبع اصلی ارز خارجی است، پس از قیام سال ۲۰۱۱ که حسنی مبارک را سرنگون کرد، از سال‌ها آشفتگی سیاسی و خشونت رنج می‌برد.

این بخش اخیراً شروع به بهبودی از همه‌گیری ویروس کرونا کرده است، اما دوباره تحت تأثیر تأثیرات جنگ روسیه بر اوکراین قرار گرفت. در کنار روسیه، اوکراین منبع اصلی گردشگرانی است که از مصر بازدید می‌کنند.

طبق اطلاعات مندرج در وب سایت موزه، موزه بزرگ مصر، در نوامبر ۲۰۲۲ افتتاح می‌شود و «تاج جواهر جدید مصر» و یکی از بزرگترین موزه‌ها در کل جهان خواهد بود.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مصر باستان جالبترین ها آثار باستانی مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۴۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد

یه گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد انوار، توجه به آموزش و پژوهش را در ارزیابی آثار به خاطر تعیین این موضوع به عنوان شعار سال توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها عنوان کرد.

محمد انوار دبیر اجرایی اولین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به داوری و پذیرش ۱۲۵ اثر در این کنفرانس خبر داد و گفت: این آثار تقریبا از اکثر استان‌های کشور ارسال شده است و همچنین آثاری را از کشور‌های انگلستان، قبرس، ترکیه، عراق، افغانستان و سخنرانانی را از کشور‌های فرانسه و انگلستان داشتیم.

وی در خصوص محور‌های مقالات رسیده به دبیرخانه گفت: پژوهش‌های رسیده به دبیرخانه سعی کرده بودند که به موضوع‌های کارکرد موزه‌ها، اهمیت آن‌ها، ارتباط موزه‌ها و معماری، طراحی، گالری‌ها و نمایشگاه‌ها، تجهیزات، آزمایشگاه، کارگاه، مرمت و احیاء، مستندنگاری و مستندسازی، استانداردسازی، حفاظت و...یپردازند و تقریبا آثار ارائه شده از کیفیت و درجه خوبی برخوردار بودند.

وی به توجه به موضوع آموزش و پژوهش در ارزیابی آثار ارسال شده اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تعیین این شعار سال که توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها که ۲۸ اردیبهشت ماه است، تعیین شده بود ما هم سعی کردیم تا محوریت ارزیابی آثار را بیشتر به این موضوع اختصاص دهیم.

انوار به حمایت دستگاه‌های دولتی و خصوصی بسیاری از برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و گفت: وزارت کشور، وزارت میراث، صنایع دستی و گردشگری، کمیسیون ملی یونسکو، بیش از ۱۲۵ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و ... از این کنفرانس حمایت کردند و سعی کردند تا در روند اجرایی و علمی این کنفرانس نهایت همکاری را با دبیرخانه داشته باشند.

گفتنی است، اهداف اولین دوره کنفرانس بین المللی موزه‍‌ها، تقویت نقش پژوهشی نهاد موزه، انتشار آخرین نتایج و یافته‌های جدید پژوهشی و تجارب فنی و ترویجی در زمینه موزه و موزه داری، ارتقاء سطح دانش و آگاهی پژوهشگران و کارشناسان حوزه موزه، توجه ویژه به موزه‌ها و مسائل و موضوعات مرتبط، بررسی وضعیت موزه‌ها و ارتقاء سطح کیفی موزه‌ها با راهکار‌های اجرایی مبتنی بر روش‌های علمی و به روز، نقش و اثر موزه‌های علمی، فنی و دانشگاهی، تقویت هویت علمی و فنی کشور و معرفی در سطح بین الملل، حفظ میراث فرهنگی، علمی و تاریخی کشور و نمود بین المللی آن، دیپلماسی علمی و فرهنگی و استفاده از نقش موزه‌ها در باروری خلاقیت و نوآوری استعداد علمی، فرهنگی، تاریخی و هویتی کودکان، نوجوانان و جوانان و هم افزایی دانش و تجربه و اطلاعات موزه‌های کشور باهم و با موسسات موزه‌ای جهانی، ایجاد مشارکت و هم افزایی میان جامعه پژوهشگران، متخصصین و نهاد‌های اجرایی مرتبط است.

لازم به ذکر است که کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها ۵ اردیبهشت در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد