Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «علی اکبر محرابیان» وزیر نیروی ایران در دومین همایش بین المللی سطح عالی «آب برای توسعه پایدار 2018-2028» که در پایتخت تاجیکستان در حال برگزاری است، اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران آماده برگزاری نشست‌های مشترک نسبت به تبادل تجربه در زمینه‌های مرتبط با آب است.

محرابیان در ابتدای سخنرانی خود از دولت و مردم دوست و برادر تاجیکستان بابت میزبانی از این همایش مهم قدردانی و از فرصت حضور در جمعی از سیاستمداران ارشد جهان و پرداختن به تبادل تجربیات در زمینه مدیریت منابع آب و توسعه پایدار، ابراز خوشحالی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: امروزه اهمیت آب در توسعه کشورها و نیز نقش آن در پایداری و حفظ حیات بشر بر کسی پوشیده  نیست. آب شیرین و قابل دسترس، یک منبع طبیعی، کمیاب و حیاتی و درعین حال تجدیدپذیر است که انسان به طور مستمر در هر زمان و مکان به آن نیاز دارد .همچنین آب یک کالای با ارزش و غیر قابل جایگزین در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها است که نقش محوری را در آمایش سرزمین بر عهده داشته و زیرساخت توسعه اغلب بخش‌ها است.

وزیر نیرو ایران ادامه داد: بحران آب در هزاره سوم چالش اصلی دنیا بوده و تأمین امنیت آبی در قرن 21 دغدغه اصلی حکومت‌ها است. به طوری که طی 21  سال گذشته و براساس گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد، بحران آب همواره بیشترین ریسک را در پیش روی اقتصاد جهان قرار داده است .لذا کشورهای دنیا، بالاخص کشورهای کم آب  به دنبال استقرار حکمرانی مطلوب آب - کاهش مصرف آب و بهره وری بیشتر آب - باز چرخانی آب و تعادل بخشی در عرضه و تقاضای آب هستند که با این اقدامات میتوان به پایداری سرزمین - امنیت آبی  -امنیت غذایی - امنیت ملی - حفظ اکوسیستم و سلامت جامعه دست یافت.

محرابیان با تاکید بر اهمیت و نقش فراملی آب در ایجاد صلح و زمینه گفت و گو و همکاری بین کشورها، اظهار داشت: همان گونه که در گذشته رودخانه‌ها و منابع آبی منطقه، بستر ایجاد و بالندگی تمدن‌های بشری بوده‌اند، در حال حاضر نیز می‌توانند زمینه ساز صلح و آرامش و بستر گفت و گو و مفاهمه به شمار آیند . در این ارتباط سیاست و راهبرد جمهوری اسلامی ایران در رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک ، تعامل و همکاری با کشورهای همسایه در چارچوب قراردادهای دو جانبه و همکاری‌های دیپلماتیک است و لذا استفاده بهینه از منابع آبی و حفظ محیط زیست می‌تواند زمینه‌ای برای تعامل بیشتر و مذاکرات سودمند و همکاری در خصوص مدیریت منابع آب در منطقه فراهم کند.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود تصریح کرد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران با همه کشورهای همسایه در چارچوب قراردادهای موجود و در قالب کمیسیون‌های مشترک جلسات مشترک متعددی در طول سال‌های گذشته در خصوص همکاری در زمینه آب برگزار کرده و سعی شده است که معضلات و مسائل آبی مشترک به سمت مذاکرات و توافقات حقوقی و فنی هدایت شده و از سیاسی شدن موضوع آب اجتناب گردد .در همین ارتباط مایلم در راستای اهداف این کنفرانس به عنوان رئیس شورای حکام مرکز منطقه‌ای آب شهری وابسته به یونسکو از وزرای آب 21 کشور عضو شورای حکام مرکز دعوت کنم در اجلاس آتی این شورا که به زودی با رویکرد همکاری‌های منطقه‌ای با هدف «آب محور توسعه و صلح» برگزار خواهد شد، حضور پیدا کرده و در عملیاتی نمودن این موضوع مشارکت جدی داشته باشند.

وزیر نیرو ایران به تبیین برخی از مشکلات موجود در حوزه آب پرداخت و بیان کرد: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده، جمعیت جهان در سال 2050 بالغ بر 9.1 میلیارد نفر خواهد بود که از این تعداد جمعیت بسیاری در مناطق پرجمعیت و فاقد بهداشت و آب شرب مناسب زندگی خواهند نمود که حدود 11 درصد از این افراد در آسیا و آفریقا هستند. خوشبختانه در کشور ما اقدامات مناسبی پس از پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفته به گونه‌ای که هم اکنون حدود 100 درصد جمعیت شهری و 82 درصد جمعیت روستایی دسترسی به آب شرب سالم دارند و طی یک سال گذشته طرح‌های عظیم آبرسانی به بیش از 21 هزار روستای ایران به صورت فوق العاده در حال اجرا است و در موضوع خدمات فاضلاب 5 درصد جمعیت کشور، تقریبا معادل متوسط جهانی تحت پوشش خدمات فاضلاب هستند.

محرابیان مجددا تاکید کرد که آب در ایران از دیرباز دارای ارزش والایی بوده و ایرانیان در استفاده پایدار از منابع آب زیرزمینی از طریق احداث قنات پیشرو بوده‌اند . در حال حاضر نیز اگرچه بروز خشکسالی‌ها و تواتر آنها شدت گرفته و این امر در پهنه سرزمین مشکلاتی را برای تأمین پایدار آب برای مصارف مختلف فراهم آورده، اما تلاش شده تا در سطح دولت جمهوری اسلامی ایران در قالب شورای عالی آب با ریاست رئیس جمهور و تعدادی از وزرا و نمایندگان مجلس و خبرگان آب سیاست گذاری و هماهنگی صورت بپذیرد و با بهره گیری از دانش فنی و بومی، برنامه‌های سازگاری با کم آبی در سطح هر استان و هر حوضه آبریز با مشارکت کلیه ذینفعان تهیه و به اجرا گذاشته شود .

جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا با برگزاری نشست‌های مشترک نسبت به تبادل تجربه در  زمینه‌های مرتبط اقدام نماید.

وزیر نیرو در پایان سخنرانی خود از توجه ویژه تمامی برگزارکنندگان و حمایت کنندگان این همایش نسبت به موضوع آب به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه پایدار تشکر و قدردانی و تاکید کرد:  امیدوارم کارشناسان و متخصصان آب، بهبود شرایط زندگی برای نسل فعلی و نسل‌های آتی را رقم زنند و همکاری‌های کشورهای منطقه در این زمینه بیش از پیش گسترش یافته و مودت و دوستی بین کشورهای منطقه پابرجا بماند .صلح و دنیای بدون جنگ را برای همه ملت‌های دنیا آرزومندم.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: تاجیکستان همایش بین المللی آب سخنرانی جمهوری اسلامی ایران وزیر نیرو منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۳۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مدیرکل دفتر تجارت خارجی برق شرکت توانیر گفت: با هدف توسعه مناسبات دو کشور در حوزه برق و انرژی نشستی در شرکت توانیر برگزار و طی آن دو طرف در خصوص توسعه ظرفیت‌های مشترک، روند تسهیل تأمین منابع مالی احداث طرح خط سوم ارتباطی بین دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

اقلیمی با بیان اینکه با احداث و بهره برداری از خط مذکور ظرفیت ارتباط الکتریکی بین دو کشور همسایه به حدود سه برابر افزایش می‌یابد، خاطرنشان ساخت: در این زمینه مطابق مناقصه برگزار شده از سوی طرف ترکمنی، پیمانکار ایرانی انتخاب و مقرر شده تا احداث بخش ترکمنستان خط انتقال سرخس (ایران) - ماری (ترکمنستان) به طول ١٥٥ کیلومتر تا دو سال آینده احداث و تکمیل شود.

وی یادآور شد: بخش ایرانی این خط انتقال پیش از این احداث و تکمیل شده است.
مدیر کل دفتر تجارت خارجی برق شرکت توانیر در همین زمینه اضافه کرد: با احداث و تکمیل خط مذکور، ترانزیت برق ترکمنستان به کشورهای ثالث از طریق شبکه سراسری برق ایران نیز در دستور کار دو طرف قرار خواهد گرفت.

به گفته اقلیمی، همچنین در جهت راهبرد توسعه و تقویت همکاری با کشورهای همسایه در زمینه صدور کالا و تجهیزات برقی و خدمات فنی مهندسی بین دو طرف مذاکراتی انجام و توافق شد از ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی شرکت‌های فعال و توانمند ایرانی در این بخش استفاده شود. در این نشست همچنین تطبیق حساب‌های مالی میان دو کشور انجام و نهایی شد.

کد خبر 6087463 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و آفریقا در جهت توسعه روابط است
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • وزیر کشور: کشور آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس است
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • توسعه همکاری‌های برق و انرژی ایران و ترکمنستان
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • پدافند فرهنگی مشترک ایران و پاکستان علیه رژیم صهیونیستی