Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@00:22:03 GMT

تدوین سند حوزه صنایع خلاق فرهنگی آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۳۴۴۱

تدوین سند حوزه صنایع خلاق فرهنگی آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ ظهر دیروز سه‌شنبه ۱۷ خرداد در مراسم رونمایی از تفاهم‌نامه وزارت فرهنگ با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری که با حضور سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد، گفت: حضور مؤثر در حوزه صنایع خلاق فرهنگی یکی از اهداف اصلی وزارت فرهنگ در دولت مردمی محسوب می‌شود و بر همین اساس معاونت‌های مختلف وزارتخانه به پرداختن مقوله اقتصاد فرهنگ توجه ویژه ای دارند تا فضای توسعه صنایع خلاق فرهنگی فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به تدوین سند ویژه حوزه صنایع خلاق فرهنگی از سوی وزارت فرهنگ اشاره کرد و افزود: باید بتوانیم از تمامی ظرفیت‌های خود به بهترین شیوه استفاده کنیم تا توسعه صنایع فرهنگی از تهدید به فرصت بدل شود، این اتفاق با بهره‌مندی بهینه از فنآوری های نوین کاملاً دست یافتنی است و به همین خاطر تدوین سند ویژه حوزه صنایع خلاق فرهنگی از سوی وزارت فرهنگ آغاز شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش مهم رایزنی‌های فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در توسعه صنایع فرهنگی خلاق کشور اشاره کرد و گفت: در گردهمایی رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف که به‌زودی برگزار خواهد شد، سه محور اصلی در این گردهمایی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت که «توسعه صادرات محصولات فرهنگی» یکی از مهمترین این محورها به شمار می‌آید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: وزارت فرهنگ در دولت مردمی به ارتقای سطح کیفی و کمی فعالیت رایزن‌های فرهنگی اهمیت ویژه ای قائل است و در همین راستا در ۱۵ کشور آمریکای لاتین و اروپا رایزنی‌های فرهنگی را پس از مدت‌ها فعال خواهیم کرد که اغلب این رایزنان از اساتید خبره حوزه‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها هستند.

وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود امضای تفاهم‌نامه میان وزارت فرهنگ و معاونت علمی ریاست جمهوری را گامی مؤثر در جهت توسعه صنایع خلاق فرهنگی برشمرد و افزود: بدون شک این تفاهم‌نامه مبنای مناسبی برای توسعه صنایع خلاق فرهنگی در کشور به شمار می‌رود و ما در وزارت فرهنگ با تشکیل ستادی ویژه و با استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های تابعه نهایت تلاش خود را می‌کنیم که به توسعه صنایع خلاق فرهنگی کمک کنیم.

وی به استفاده از ظرفیت شبکه‌های مردمی برای توسعه صنایع خلاق تاکید کرد و گفت: ۳۵ هزار مسجد فعال در کنار ۲۶ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد تنها بخشی از ظرفیت‌های شبکه‌های مردمی است که به‌خوبی می‌تواند ایده‌های توسعه صنایع خلاق فرهنگی را عملیاتی کند.

وزیر فرهنگ در پایان درباره اهمیت توسعه خانه‌های خلاق در سراسر کشور گفت: احداث خانه‌های خلاق و نوآوری در نقاط مختلف کشور اتفاق مثبتی در توسعه فرهنگی استان‌ها به حساب می‌آید. در این خصوص نیز معاونت امور استان‌های وزارت فرهنگ می‌تواند با همراهی جوانان پویا و انقلابی شهرهای مختلف به راه اندازی و توسعه خانه‌های خلاق و نوآوری در استان‌های مختلف کمک کند.

جلسه رونمایی از تفاهم‌نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونت علمی ریاست جمهوری با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و سورنا ستاری، معاون علمی رئیس جمهور و معاونین و مدیران وزارت فرهنگ در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

کد خبر 5509425 زینب رازدشت تازکند

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی سید محمود دعایی تازه های نشر انقلاب اسلامی ایران ترجمه روزنامه اطلاعات سالروز ارتحال امام خمینی امام خمینی ره بنیاد ملی بازی های رایانه ای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بازی های رایانه ای کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور رسانه های گروهی توسعه صنایع خلاق فرهنگی حوزه صنایع خلاق فرهنگی وزارت فرهنگ وزیر فرهنگ تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۳۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرش دستباف هنر مادر است

مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاری‌ها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاق‌های بازرگانی و معاونت صنایع‌دستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاری‌ها بیش از پیش باید تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیت‌های آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها است.

او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.

جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایع‌دستی که من اسمش را اقتصاد هویت‌بنیان گذاشته‌ام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری می‌تواند باعث شود تا صنایع‌دستی لوکوموتیو پیشران قطار هنر‌های مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.

او سپس به اهمیت صادرات و برنامه‌ریزی در باره بازار‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: ما بازار‌های کشف نشده‌ای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازار‌های کشف نشده برنامه‌ریزی کنیم.

جلالی به حمایت‌ها از صنایع‌دستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیست‌بوم صنایع‌دستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدم‌های خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی برداشته شده که می‌توان به موضوع حذف پیمان‌سپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کار‌های خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های مختلف حضوری چشمگیر دارند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایع‌دستی و هنر در مرحله توصیف مانده‌ایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایع‌دستی را به‌عنوان صنعتی سبز در بخش‌های مختلف تقویت و معرفی کنیم.

او به موضوع معرفی صنایع‌دستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روش‌های قدیمی دیگر برای فروش صنایع‌دستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.

معاون صنایع‌دستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر می‌دانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنر‌های ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • الگوی حکمرانی فرهنگی و دانش بنیان صنایع و تولیدات، با مشارکت مردم تدوین و تصویب می‌شود
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا