Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - معاون سیاسی استاندار فارس گفت: هنرمندان فارس از تعطیلی بازار صنایع‌دستی گله‌مند هستند و اصلا معنایی ندارد در شهر شیراز که در پایان هفته مملو از حضور گردشگران داخلی و خارجی است، بازار سنتی تعطیل باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، همزمان با روز جهانی صنایع دستی امروز در مراسمی که در آرامگاه سعدی برگزار شد، سه موضوع بیمه هنرمندان و صنعتگران، پرداخت تسهیلات و عدم تعطیلی بازار در روز جمعه از سوی هنرمندان و فعالان این عرصه عنوان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اسماعیل محبی‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس پس از شنیدن درخواست‌های هنرمندان اظهار داشت: اعتقاد داریم هر چه که در عرصه فرهنگی و اجتماعی فعالیت‌ها کامل‌تر و جامع‌تر انجام شود، هزینه کرد برای حوزه امنیت در کشور کمتر خواهد بود چراکه در هر جایی که لطافت هنر ورود کند خشونت حذف خواهد شد.

وی با بیان اینکه اراده جدی که در حال حاضر در دستگاه‌های اجرایی استان وجود دارد، این است که در بخش اجتماعی فعالیت‌ها باید توسعه یابد و حرف‌های مردم شنیده شود، درباره تعطیلی بازار در روز جمعه گفت: تعطیلی بازار در روزهای جمعه معنایی ندارد و در شهری همچون شیراز که روزهای پایان هفته حضور گردشگران و مسافرین بسیار است، نباید بازار سنتی شیراز تعطیل باشد. 

محبی‌پور با بیان اینکه این تصمیم تکلیفی نیست و از سوی شورای بازار گرفته شده است، افزود: نیاز است تا میراث فرهنگی استان نسبت به این موضوع ورود کند تا اقدامات لازم انجام شود.

معاون استاندار فارس ابراز کرد: نگاه ما به هنر امروز به عنوان یک بخش صرفا ایجاد لذت معنوی نیست بلکه امروز هنر را باید در مسیر توسعه استفاده کرد و در بخش مقاوم کردن اقتصاد باید بتوانیم در هنر سرمایه‌گذاری کنیم. 

وی با اشاره به اینکه استان فارس مملو از استعدادها و با هنر و صنایع دستی عجین شده است، گفت: این بخش می‌تواند برای توسعه استان مأموریت‌های مهمی را بر دوش بکشد اما یکی از علت‌های عدم موفقیت ما در این حوزه عدم ایجاد صنایع بالادستی است. 

محبی‌پور با بیان اینکه در صنایع پایین دستی صرفا تولیدات هنری نمی‌تواند ما را به نقطه بهره‌مندی اقتصادی هنرمندان و کمک به اقتصاد و معیشت کشور و استان برساند، عنوان کرد: باید بتوانیم با فراهم کردن بازار و استفاده از علم روز حداکثر بهره‌وری را داشته باشیم. 

وی با اشاره به دو سال گذشته و بیماری کروناگفت: آسیب‌شناسی این ایام و قدم برداشتن برای تطبیق صنایع سنتی با مدرن در صورتی که انجام نشود منجر به حذف ما خواهد شد و امید است روزی اقتصاد هنر به قدری قوی شود که هیچ هنرمندی نیازمند تسهیلات دولتی نباشد. 

ایجاد 5 بازارچه صنایع دستی در استان فارس

موید محسن‌نژاد، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه تنوع صنایع دستی در فارس زبانزد و در تمام کشور بی‌نظیر و متفاوت است، گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری پنج شهر و روستای ملی میراث صنایع دستی ثبت و بالغ بر 18 میلیارد تومان از محل تبصره هجده معرفی شود.

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات پیش روی هنرمندان و صنعتگران ما موضوع تعامل با بانک‌ها است که با معرفی هنرمندان و گردشگران انجام می‌شود اما در پرداخت تسهیلات معضلاتی به وجود می‌آید و از صد در صد معرفی شدگان 10 درصد پرداخت تسهیلات هم تحقق نمی‌یابد. 

محسن‌نژاد در ادامه با اعلام اینکه در تلاشیم تا ایجاد 5 بازارچه صنایع دستی در شهر شیراز و شهرستان‌های مرودشت، کازرون، سروستان  و داراب صورت گیرد، گفت: در صورت امکان نیز  در مجموعه تخت جمشید یک چادر عرضه صنایع دستی برپا خواهد شد تا این مکان به عنوان مرکز عرضه و پژوهش حوزه صنایع دستی از سراسر کشور باشد. 

تقویت بخش خصوصی از دیگر موضوعات مطرح شده توسط مدیر کل میراث فرهنگی استان فارس بود و گفت: در این حوزه بخش خصوصی باید در چارچوب قانونی اختیارات لازم و آزادی عمل را داشته باشد. 

محسن‌نژاد همچنین به موضوع بافت تاریخی اشاره کرد و افزود: مباحث فکری در باب بافت  تاریخی به عنوان یک معضل عنوان شده و اگر یک دیدگاه ایده‌آل در خصوص آن وجود داشته باشد شاید بزرگترین و مهم‌ترین فرصتی را که داریم در خصوص ارزش داشتن املاک آن است. 

وی با بیان این پیشنهاد که در بافت تاریخی خانه‌های عرضه صنایع دستی ایجاد شود و از طریق bot واگذاری آنها صورت گیرد، بیان کرد: فرمانداران در حوزه ایجاد بازارچه‌های موقت صنایع دستی در شهرستان‌ها نقش به سزایی دارند و باید در این حوزه ورود کنند. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس افزود: باتوجه به قرارگیری بازارچه هنر که در بافت تاریخی وجود دارد می‌توان با رعایت قوانین و با انعقاد یک تفاهم نامه به اتحادیه صنایع دستی واگذار شود. 

محسن‌نژاد در این مراسم همچنین خبر داد که در سال جاری ثبت ملی و جهانی کاشی هفت رنگ و تجهیز و رونق مرکز آموزش، پژوهش و نوآوری انجام شود همچنین ایجاد اتاق فکر در حوزه صنایع دستی،  ورود صنایع دستی به زندگی شهروندان، کاربردی شدن آن و ایجاد خط‌های تولید صنایع دستی توسط هنرمندان در راستای اشتغال‌زایی از دیگر موضوعاتی بود که مدیر کل میراث فرهنگی فارس مطرح کرد.

تعطیلی بازار در روزهای جمعه؛ معضل پیش روی هنرمندان   

در این مراسم حسین همتی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس نیز در این مراسم تعطیل بودن بازار در روز جمعه را به عنوان یک معضل یاد کرد و گفت: یکی از مشکلات پیش روی ما تعطیلی بازار در روزهای جمعه است و گردشگرانی که طی روزهای تعطیل به شهر شیراز سفر می‌کنند با تعطیلی بازار مواجه هستند.

وی عنوان کرد: در دوران کرونا متحمل سختی‌های بسیاری شدیم اما در حال حاضر به نقطه‌ای رسیده‌ایم که همه هنرمندان و صنعتگران عرصه صنایع دستی دارای لوح هستند و به تکامل رسیده‌اند. 

شهرک‌های گردشگری و صنایع دستی در حریم شهرها ایجاد شوداحداث شهرک صنایع دستی در پاکدشت/ نبود نمایشگاه تخصصی سنگی بزرگ در مسیر توسعه صنایع دستی استمدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان معارفه شد

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس خاطر نشان کرد: درب اتحادیه به روی همه‌ هنرمندان و صنعتگران و افراد جدید الورود به این مکان باز است و با آغوش باز پذیرای این اقشار در راستای حمایت همه جانبه و به ویژه ارائه تسهیلات هستیم. 

فراهم آوردن شرایط حضور هنرمندان و صنعتگران در رویداد جام جهانی قطر از دیگر موضوعاتی بود که توسط مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی فارس مطرح شد و گفت: در این خصوص از همه فعالین این حوزه و دست اندرکاران تقاضامندیم تا نسبت به حضور هنرمندان در این رویداد به صورت جهانی نگاه شود تا بتوانیم اقتصاد ارزی را تقویت کنیم. 

اختصاص آرامگاه برای هنرمندان و ایجاد تعاونی مسکن هنرمندان و ورود جدی نمایندگان مجلس به موضوع بیمه هنرمندان و صنعتگران از دیگر موضوعاتی بود که مدیر عامل اتحادیه صنایع دستی استان به آنها اشاره کرد. 

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هنرمندان و صنعتگران تعطیلی بازار در روز صنایع دستی استان صنایع دستی میراث فرهنگی استان فارس محسن نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۰۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد مستند تصویری از روایت ساخت پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز ساخته شود.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت در بازدید از پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز گفت: هر حرمی از اهل‌بیت(ع) موزه، عرض ارادت هنرمندان صنایع‌دستی است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: استاد هنرمند این اثر ارزشمند تمام تجلیات و این عرض ارادتی که طی قرن‌ها می‌توان برای یک حرم مطهر متصور شد را مینیاتوری کرده‌ است.

وی افزود: این اثر ارزشمند اضلاع مختلف و ساحت‌های مختلفی دارد که می‌توان به ساحت هنر، معرفت، ارادت، پشتکار و تلاش و استمرار و آموزش اشاره کرد.

جلالی با بیان اینکه تجمیع همه هنرها نشان از پیوند بین نسلی است و نشان از حفظ و نگهداری هنری ایرانی است، افزود: همیشه در طول تاریخ ایرانیان هنر را با عشق و ارادت نگه‌داشته‌اند و ما باید بتوانیم روایت رنجی که پشت این گنج بوده را نمایش دهیم و این وظیفه و مسئولیت ماست.

معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد: یک مستند تصویری از روایتی که استاد این اثر ارزشمند در حوزه‌های مختلف دارد، ساخته شود و در معرض دید عموم گذاشته شود، چراکه اثر تجلی هنر اسلامی است.

به گزارش ایسنا، پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز در مقیاس یک پانزده و یکی از آثار ارزشمند هنرمند استاد حیدریان است که ساخت آن به مدت ۱۱ سال به طول انجامیده است.

وزن این بنا سه تن است هنرهای به‌کاررفته در این اثر شامل ۲۵ حرفه هنری ازجمله مقرنس‌کاری، گچ‌بری، نجاری، جوشکاری، ریخته‌گری، قالب‌سازی، قلم‌زنی، آینه‌کاری، آجر تراشی، میناکاری، نورپردازی، معماری، خطاطی ثلث و کوفی، گره چینی، طراحی و راه‌اندازی سیستم‌های صوتی، حجاری، سنگ‌تراشی، طراحی اسلیمی و... است،ا بعاد این بنا عبارتند از عرض دو هزار میلی‌متر، طول سه هزار و دویست میلی‌متر و ارتفاع دو هزار و هفتصدمیلی متر است که بیش از ۱۲۴ هزار قطعه شامل ۲۴۰ عدد لامپ، سنگ سنندج، سنگ مرمر، کاشی هفت رنگ، نقره خالص، چوب ساج و طلای ۲۴ عیار در آن به کار رفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد