Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@00:32:21 GMT

تفاوت لوله مانیسمان و درزدار

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۹۳۰۰

تفاوت لوله مانیسمان و درزدار

بنابراین در این مقاله درباره هریک از آن‌ها و البته تفاوت لوله مانیسمان و درزدار برایتان خواهیم گفت. برای انتخاب مناسب‌ترین محصول برای پروژه‌های مختلف و آگاهی از قیمت لوله و ...، باید با انواع محصولات موجود در بازار آشنا باشید. این دو نوع لوله تفاوت‌هایی با هم دارند و هریک کارکردهایی ارائه می‌کنند که مسیر استفاده‌شان را در صنایع مختلف از هم جدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوله درزدار چیست؟

این نوع از لوله‌ها از ورق‌های فولادی تشکیل می‌شوند و به آن‌ها لوله درز جوش هم می‌گویند. برای تولید چنین محصولاتی باید ورق‌ها را به شکل استوانه دربیاورند و دو لبه آن‌ها را به‌هم جوش بدهند. برای همین است که نام چنین لوله‌هایی، درزدار است. طول لوله‌های درزدار معمولا به ۶ متر می‌رسد و تولیدشان کار دشواری نیست اما از نقطه‌نظر استحکام، نمونه‌های قوی‌تر و قدرتمندتری نسبت به آن‌ها وجود دارد. لوله‌های درزدار در دو گروه قرار می‌گیرند:

درزدار مستقیم؛ درزدار مارپیچی.

البته به‌جز این دو دسته‌بندی کلی، انواع دیگری از لوله‌ها از جمله لوله گالوانیزه، مبلی و گاز هم وجود دارند. درزی که روی ساختار بدنه لوله‌های درز مستقیم دیده می‌شود، ناشی از خمکاری ورق‌های فولادی حول محوری طولی و جوشکاری درز اتصال است. لوله‌های درزدار اسپیرال یا مارپیچی از خم‌کردن ورق‌ها یا تسمه‌های فولادی به‌شکل مارپیچی و حلزونی تولید می‌شوند. اگر بخواهید لوله‌های درزداری با ابعاد بسیار بزرگ بسازید، باید از این روش کمک بگیرید.

لوله مانیسمان یا بدون درز چیست؟

نوع دیگری از لوله‌های فولادی، نوع مانیسمان یا بدون درز است. این جنس از لوله‌ها از فولاد شمش و به‌شکل استوانه‌ای بدون درز جوش تولید می‌شوند. در این محصولات هیچ درز جوشی در طول لوله وجود ندارد. از مرسوم‌ترین روش‌ها برای تولید لوله‌های مانیسمان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

سنبه‌کاری چرخشی؛ نورد لوله.

این فرایندها همراه با گرمادادن به شمش‌های فولادی به‌شکل استوانه و سوراخ‌کاری آنها لوله را تولید می‌کنند. پرداخت سطح استوانه و سایزبندی هم از مراحل دیگر کار به‌شمار می‌روند.

تفاوت لوله مانیسمان و درزدار در چیست؟

برای تولید این دو نوع لوله از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود و از نقطه نظرات گوناگونی هم با یکدیگر تفاوت دارند:

ماده اولیه و تولید؛ ظاهر و کیفیت؛ کاربرد؛ قیمت.

تفاوت دو لوله از نظر ماده اولیه و تولید

برای ساخت لوله‌های درزدار از ورق یا تسمه‌های فولادی استفاده می‌شود اما برای تولید لوله‌های مانیسمان یا همان بدون درز به‌سراغ استفاده از شمش‌های فولادی می‌روند. تولید لوله‌های درزدار زمان و هزینه بیشتری می‌طلبد. درباره تولید هریک از لوله‌ها پیش‌تر توضیح دادیم. بار دیگر به تفاوت این دو از نقطه‌نظر ساخت اشاره‌ای خواهیم داشت. لوله‌های فولادی درزدار در فرایند قالب‌گیری جوش داده می‌شوند. در واقع، نوار استیل باریک فولادی را می‌برند و با قالب‌گیری سرد آن را به شکل لوله می‌پیچند. لوله‌های فولادی بدون درز از راه کشش گرم قالب‌های استوانه‌ای تولید می‌شوند و درزی هم روی سطح و ساختارشان شکل نمی‌گیرد.

تفاوت لوله مانیسمان و درزدار از نظر ظاهری و کیفیت

در بدنه انواع لوله‌های درزدار ناهمگونی‌هایی وجود دارد که به‌خاطر چکش‌خواری و جوش‌دادن درزها روی سطح لوله دیده می‌شود. لوله‌های مانیسمان چنین ناهمواری‌هایی ندارند. دقت کنید که لوله‌های بدون درز یا همان مانیسمان، نسبت به هم‌تایان درزدار خود، مقاومت بیشتری در مقابل خوردگی دارند. طول لوله‌های بدون درز هم کوتاه است اما لوله‌های درزدار بلندترند و امکان ساختشان با طولی زیاد وجود دارد.

کاربردهای متفاوت لوله مانیسمان و درزدار

لوله‌های درزدار به‌واسطه درز جوشی که در ساختارشان وجود دارد، تحمل فشار کمتری نسبت به لوله‌های مانیسمان دارند. در نتیجه برای خطوط انتقالی از آن‌ها استفاده می‌شود که فشاری معمولی در لوله‌ها به‌وجود می‌آورند. در طرف دیگر، لوله‌های مانیسمان قرار دارند که به‌واسطه استحکام مطلوب می‌توانند در صنایع و پروژه‌هایی استفاده شوند که فشار زیادی به لوله‌های خط انتقال وارد می‌شود. اگر پروژه‌ای حساس است و ایمنی لوله‌ها در آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، انتخاب لوله مانیسمان بیشتر توصیه می‌شود.

کاربرد لوله‌های مانیسمان

خطوط فشار قوی؛ صنایع غذایی و دارویی؛ خطوط هیدرولیک؛ خطوط نفت‌وگاز؛ تزریق مواد شیمیایی؛ دریچه‌های ایمنی در زیر دریاها؛ انتقال گاز و مایعات.

کاربرد لوله‌های درزدار

صنایع خودروسازی؛ لوله‌کشی فاضلاب؛ کشتی‌سازی؛ ساخت پروفیل‌های قوطی؛ تولید داربست و حفاظ؛ در معماری؛ صنایع غذایی و آشامیدنی.

قیمت لوله مانیسمان و درزدار

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، لوله‌های مانیسمان طی فرایند پرهزینه‌تر و دشوارتری نسبت به لوله‌های درزدار ساخته می‌شوند. برای همین هم هست که هزینه و قیمت لوله مانیسمان بیشتر است. به‌طور کلی هم قیمت هریک از این دو نوع محصول در گرو عوامل متعددی است. نوسانات بازار مقاطع فولادی وابسته به قیمت ارز است. تحرکات بازار دلار می‌تواند روی پایین یا بالارفتن ارزش محصولات مختلف از جمله لوله‌های درزدار و بی‌درز هم اثر بگذارد. علاوه بر این‌ها، پای تصمیمات اقتصادی خردوکلان دولتی و جهانی هم به‌میان است. در هر حال، برای رصد قیمت لوله آب یا هر محصول مشابهی به‌شکل درزدار و بدون درز نیاز به استعلام‌گیری قیمت‌ها از مراجعی قابل‌اعتماد دارید.

لوله مانیسمان بهتر است یا درزدار؟

این پرسش چندان دقیق نیست. هر نوع از این محصولات بنا به کاربردی که دارند در پروژه‌هایی مناسب قابلیت استفاده بهینه دارند. ولی نکته قابل‌توجهی هم هست که توجه به آن خالی از لطف نخواهد بود. ماجرا از این قرار است که امکان جایگزینی لوله‌های مانیسمان با نمونه‌های درزدار وجود دارد اما حالت برعکس مقدور نیست.

در آخر

برای آگاهی از قیمت انواع لوله درزدار و بدون درز به پایگاه‌هایی مانند آیرومارت (پیشرو صنعت نفت آسیا) مراجعه کنید. این شرکت از خوش‌سابقه‌هایی است که در حوزه ارائه اطلاعات درباره بازار مقاطع فولادی مختلف فعالیت می‌کند. با مراجعه به این شرکت می‌توانید از قیمت‌های به‌روز آگاه شوید و در جریان تحلیل نوسانات بازار هم قرار بگیرید. فراموش نکنید که آیرومارت علاوه بر اطلاع‌رسانی درباره قیمت‌ها در حوزه تأمین و بازرگانی مقاطع فولادی مختلف هم فعالیت دارد. برای مدیریت پروژه‌های صنعتی گوناگون می‌توانید از پایگاه آیرومارت برای در جریان قرارگرفتن قیمت‌ها کمک بگیرید. اگر بتوانید با نوسانات بازار به‌خوبی آشنا شوید، امکان کنترل امور مالی و برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر در هر پروژه را خواهید داشت.

کد خبر 683251 برچسب‌ها رپرتاژ آگهی فولاد صنعت نفت - خط لوله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رپرتاژ آگهی فولاد صنعت نفت خط لوله لوله های مانیسمان لوله های درزدار لوله های درز برای تولید لوله ها قیمت لوله بدون درز قیمت ها درز جوش ورق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشورهای آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشورهای قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشورهای آفریقایی برای این کشورها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشورهای غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشورهای آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بسترهای لازم، مردم کشورهای آفریقایی همانند کشورهای غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشورهای غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعدادها و توانمندی‌های کشورهای آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشورهای غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشورهای آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشورها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روزهای گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشورهای آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشورهای آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشورها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشورها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • اطلاعیه قطع آب در شهر لیکک
  • روز دوم نوبت اول کنکور ۱۴۰۳/ تفاوت جالب میان داوطلبان زن و مرد؛ این رشته کمترین داوطلب را دارد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد