Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:26:48 GMT

چرخش آفریقا بسوی شرق؛ چین گوی سبقت را از آمریکا ربود

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۸۴۵۳

چرخش آفریقا بسوی شرق؛ چین گوی سبقت را از آمریکا ربود

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نتایج نظرسنجی «بنیاد خانواده  ایچیکوویتز» (Ichikowitz Family Foundation ) مستقر در آفریقای جنوبی، تعاملات محدود آمریکا در زندگی کشورهای آفریقایی، این کشور را در فهرست کشورهای محبوب خارجی نزد جوانان قاره آفریقا در رتبه پس از انگلیس و اتحادیه اروپا قرار داده است.

این نظرسنجی که از طریق مصاحبه عمیق و چهره به چهره انجام شده است نشان داد: چین جایگزین آمریکا به عنوان کشوری شده که جوانان آفریقایی در بین کشورهای خارج از این قاره، نظر مثبتی نسبت به آن دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نتایج نشان داد: تقریبا ۷۶ درصد جوانان آفریقایی نگاه مثبتی به تاثیر چین به کشور و زندگی شان دارند. ۵۴ درصد از همه افرادی که مورد مصاحبه قرار گرفتند گفتند که این کشور آسیایی «تاثیر فراوانی در کشورشان دارد».

نظرسنجی که در سال ۲۰۲۰ در این زمینه انجام شده بود تصویر متفاوتی را نشان می داد. ۸۳ درصد جوانان آفریقایی در این نظرسنجی گفته بودند نگاه مثبتی به آمریکا دارند و ۷۹ درصد همین نظر را نسبت به چین داشتند.

ایور ایچیکوویتز  رئیس این بنیاد توضیح داد که این امر به دلیل عوامل مختلفی است و در صدر آنها به دلیل تعامل نسبتا محدود آمریکا در قاره افریقا،  در مقابل سرمایه گذاری چین در این زمینه بوده است.

وی گفت: شکی نیست که چین امروز کشور برتر در نقش آفرینی در آفریقا است. ما این موضوع را درک می کنیم که چین تعامل بیشتری در آفریقا دارد و این در شرایطی است که چنین تعاملی از سوی دیگر کشورها کمتر است. در آفریقا، آمریکا نقش بسیار محدودی را ایفا کرده و نقش شرم آوری را در رابطه با سرمایه گذاری و تجارت واقعی و کمک به ساخت زیرساخت های این قاره ایفا کرده است.

این نظرسنجی نشان داد آمریکا از حیث محبوبیت در بین جوانان آفریقایی در رتبه بعد از انگلیس و کشورهای اتحادیه اروپا قرار دارد اما در مقابل ۱۵ کشور دیگر از جمله فرانسه با ۶۶ درصد، هند با ۶۸ درصد و روسیه ۶۳ درصد بیشترین محبوبیت را نزد جوانان آفریقایی دارد.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که ساکنان جوان در کشورهای آفریقایی رواندا، مالاوی و نیجریه احتمالا دیدگاه های مثبت تری نسبت به چین و تاثیر این کشور در قاره شان دارند. با این حال چنین دیدگاه های مثبتی باعث نشد که نگاه های منفی نسبت به پکن کاملا منتفی شود.

تقریبا ۵۶ درصد از جوانان، به این ادعای مطرح شده از سوی آمریکا باور داشتند که چین در شیوع ویروس کرونا نقش داشته است. همزمان تقریبا نیمی از جمعیت جوان آفریقا (۳۹ درصد) مخالف دریافت واکسن کووید-۱۹ بودند.

به رغم برخی ادعاها از سوی غرب، پکن بارها هر گونه نقشی در آزمایش تعمدی در  ویروس کرونا و شیوع این ویروس را تکذیب کرده است.

برچسب‌ها قاره آفریقا اتحادیه اروپا چین ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قاره آفریقا اتحادیه اروپا چین قاره آفریقا اتحادیه اروپا چین ایالات متحده آمریکا جوانان آفریقایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ درحاشیه دومین همایش بین المللی ایران و آفریقا "کیلم دو تامبلا "نخست وزیر بورکینافاسو با حجت الاسلام والمسلمین رئیسی دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشور‌های آفریقایی منافع ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکار‌های تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

آقای رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر کشورمان در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها با کشور‌های آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.
نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین المللی ایران و آفریقا به آقای رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و ایرانیان را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هرچه بیشتر روابط با ملت ایران تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها، ایران کشوری مستقل و درحال توسعه و پیشرفته است که این موضوع جذابیت‌های توسعه و تقویت روابط در زمینه‌های گوناگون با این کشور را مضاعف کرده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌های و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیر ساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علم و فرهنگی، دانش بنیان و انرژی تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
  • اجلاس بین المللی ایران و قاره آفریقا
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است