Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی صفری در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر اخیر وزیر خارجه روسیه به تهران و اراده دو کشور برای گسترش تعاملات تجاری و بازرگانی با یکدیگر گفت: ما با روسیه در حوزه‌های تجارت، ترانزیت، انرژی و ... همکاری‌های خوبی داریم. در بخش تجارت تلاش داریم که سقف روابط دو کشور در این حوزه را به پنج میلیارد دلار برسانیم، در مورد انرژی نیز در حوزه سوآپ نفت و گاز در حال همکاری با یکدیگر هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین با بیان اینکه در بخش ترانزیت نیز قرار است برای گسترش همکاری‌های دو کشور در این زمینه یک هیئت بلندپایه‌ای به روسیه سفر کند، افزود: در حال حاضر از طریق کریدور شمال – جنوب، کالاهایی از هند به سمت آسیای مرکزی، روسیه و قفقاز ترانزیت شده و تلاش بر این است که حجم ترانزیت در این حوزه از ۱۵ میلیون تن به ۲۰ میلیون تن در سالجاری ارتقا پیدا کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگاران با بیان اینکه روسیه در مورد مصالح ساختمانی تقاضاهای زیادی دارد و در این زمینه لیستی را ارائه داده است، خاطرنشان کرد: انشاءالله قرار است تیمی به آنجا اعزام شود که در این ارتباط و موضوع صادرات این مصالح با مقامات روسیه رایزنی و گفتگو کند.

صفری همچنین به موضوع غلات نیز اشاره کرد و گفت: قرار است از اول ماه ژوئن سهمیه مشخص شده در مورد غلات برداشته شود. ما قراردادهای خوبی با روسیه در حوزه غلات بسته‌ایم و فکر می‌کنیم که سقف تعامل دو کشور در حوزه غلات از جمله گندم، جو و دانه‌های روغنی به پنج میلیون تن برسد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه همچنین در مورد سرنوشت وام پنج میلیارد دلاری که روسیه قرار بود به ایران برای توسعه نیروگاه‌ها ارائه دهد، گفت: این مربوط به سابق است، در دو مورد این موضوع اجرایی شده از جمله در حوزه راه‌آهن اینچه‌برون به گرمسار و همچنین نیروگاهی که در بندرعباس است، دو نیروگاه دیگر یکی در اهواز و یکی دیگر در منطقه دیگر در جهت تصویب در روسیه قرار دارد و در مورد مابقی هم‌ طرح‌هایی در این زمینه در حال معرفی است.

وی همچنین در مورد راه‌آهن رشت – آستارا نیز گفت: در این زمینه قرار است کار دوجانبه و یا سه‌جانبه‌ای صورت بگیرد. قرار است آقای لاورف در سفر به آذربایجان با مقامات آذربایجانی برای همکاری در این طرح صحبت کند و اگر به نتیجه برسد به صورت سه‌جانبه پیگیری می‌شود و اگر آذربایجان تصمیم برای همکاری نداشته باشد طرح به صورت مشترک از سوی ایران و روسیه دنبال می‌شود.

صفری همچنین در مورد فازهای دوم و سوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر که دچار مشکلات مالی بود و مسائل مرتبط با آن گفت: در سفر معاون نخست‌وزیر روسیه به تهران تصمیم بر این گرفته شد که در قالب صادراتی که ما به آنجا داریم و به صورت تهاتر بدهی که وجود دارد پرداخت شود.

کد خبر 5522451

منبع: مهر

کلیدواژه: تهران آستارا آذربایجان رشت آسیای مرکزی روسیه گندم قفقاز مهدی صفری اهواز خارجه روسیه بندرعباس امور خارجه هندوستان مجلس شورای اسلامی هیئت دولت ایران محمد باقر قالیباف انقلاب اسلامی ایران مجلس آیت الله خامنه ای دولت سیزدهم تهران بهرام عین اللهی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی وزارت کشور احمد وحیدی سید محمد حسینی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۴۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران

خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا که امروز با حضور رئیس جمهور کشورمان و مقامات عالی اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با شماری از مقامات آفریقایی گفتگو کرد و نظر آنها را درباره توسعه روابط تجاری و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران جویا شد:

میشل اوکیبه بافل معاون وزارت صنعت و تجارت غنا: 
امروز ایران جایگاه مهمی در منطقه دارد و من فکر می‌کنم کشور‌های آفریقایی قدر تعامل با ایران را به خوبی می‌دانند. ما باور داریم ایران کشور مهمی است که باید به شکل جدی به آن نگاه شود و به همین علت ما از غنا به اینجا آمده ایم. ما باور داریم که ایران ظرفیت‌های زیادی دارد که بسیاری از آنها میتواند به توسعه آفریقا کمک کرد. باید از این ظرفیت‌ها و فرصت‌ها در آفریقا برای تجارت و ایجاد ثروت استفاد کرد. آفریقا بازار‌های خوب و دست نخورده و رو به رشدی دارد. باید به آفریقا به عنوان تنها بازار بکری که اکنون وجود دارد، نگاه کرد. بنابراین معتقدم امروز ایرانی‌ها باید نگاه خود را بیشتر به آفریقا و سرمایه گزاری بیشتر در این قاره معطوف کنند. 

کنستانتینو چیونگا، معاون رئیس جمهور زیمبابوه: 
اولا به رئیس جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری کنفرانس اقتصادی ایران و آفریقا تبریک می‌گویم. زیرا این اقدام در راهبرد برد-برد، هم به آفریقا و هم به ایران کمک خواهد کرد؛ و این اعتمادی است که ما به دنبال آن هستیم. ایران در مسیر رو به جلو حرکت می‌کند و بازار یک و سه دهم میلیارد نفری ایران و افریقا  هم فرصت‌های تجاری زیادی را برای قاره افریقا و ایران به همراه می‌آورد. ما مصمم هستیم تا این همکاری بر اساس اعتماد متقابل به خوبی پیش برود.

بازار تجارت ایران رو به رشد است و نمایشگاهی که ما طی این دو روز مشاهده می‌کنیم، پیشرفت‌ها و ظرفیت‌هایی را که ایران به دست آورده است، نشان می‌دهد. ما بر اساس یادداشت‌های تفاهمی که امضا کردیم، اقدام خواهیم کرد. در هیئت همراه ما، وزیر آموزش زیمبابوه حضور دارد، زیرا ما می‌خواهیم در حوزه تحقیقات پیشرفت داشته باشیم. در حوزه آموزش، در حوزه نوآوری و... بنابراین همکاری زیادی در این حوزه مشخص وجود دارد. به یاد داشته باشید که تمام موضوعاتی که ما درباره آن گفتگو می‌کنیم، موتور آن آموزش است. وقتی شما آموزش دیده باشید، می‌توانید آن کار را انجام دهید. اگر شما می‌خواهید در حوزه مهندسی یا فن آوری یا پزشکی و... فعالیت کنید، باید آموزش آن را دریافت کنید؛ بنابراین این حوزه‌ای است که ما آن را مد نظر قرار داده ایم. حوزه فناوری، حوزه کشاورزی، حوزه معدن، تولید و همه اینها حوزه هایست که از نظر همکاری بین ایران و زیمبابوه مد نظر ماست و ما قصد داریم همه این‌ها را از طریق تفاهم نامه‌هایی که در سفر ژوئیه گذشته آقای رئیسی به زیبمابوه، امضا شده است، دنبال کنیم.

وزیر صنعت افریقای مرکزی
به نظر من ایران کشوری قوی و پرظرفیت است که هنوز در آفریقا آنطور که باید و شاید، شناخته نشده است. مراسم افتتاحیه امروز و سخنرانی رئیس جمهوری اسلامی ایران بسیار خوب بود. من از دولت و رئیس جمهور ایران می‌خواهم تمام تلاششان را برای تقویت توافقات و همکاری‌ها با قاره آفریقا به کار گیرند. کشور من جمهوری آفریقای مرکزی‏ برای همکاری گسترده با ایران به ویژه در زمینه تجارت آماده است. کشور من هم مانند ایران ظرفیت‌های زیادی دارد و ما به عنوان کشور‌هایی که روابط دوستانه داریم خواهان توسعه روابط تجاری هستیم.

دیگر خبرها

  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران
  • استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد