Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران از روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، همایش«منادیان امت» با حضور حجت‌الاسلام‌ و المسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب و جمعی از علمای اهل سنت در حسینیه جماران برگزار شد.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اهمیت جایگاه گفت‌وگو و ضرورت تعامل میان ادیان و فرق و مذاهب مختلف بیان کرد: ایجاد مرز و خط‌کشی میان اهل تسنن و شیعیان امری ناصواب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما هیچ‌گاه دنبال ایجاد مرزبندی نبوده‌ایم. کارکرد و حضور دانشگاه ادیان و مذاهب نمونه و نشانه آشکار این موضوع است. چرا که همواره رسالت ما ایجاد گفت‌وگو، وفاق و همدلی میان ادیان و مذاهب است.

تمامی ادیان به‌مثابه یک خانواده هستند

وی ادامه داد: ما تمامی ادیان و مذاهب را به‌ مثابه یک خانواده می‌دانیم. بروز برخی اختلافات جزئی از سوی برخی افرادی که به دنبال تنش و ناآرامی هستند، نمی‌تواند وحدت میان ما را از بین ببرد. تمامی مخازن و منابع حاضر و موجود در دانشگاه ادیان به‌طور کامل در مسیر وحدت و ایجاد یکپارچگی در میان ادیان ایجادشده است. وحدت سرمایه انسانی و اجتماعی جامعه ادیانی به شمار می‌آید. اغلب فضیلت‌های اهل سنت و بزرگان و علمای این مذهب منتسب به خراسان بزرگ بوده است. بنابراین خراسان بزرگ (منطقه‌ای که در قدیم برای ایران بوده است) مهد تمدن جهان اسلام بوده است و شما باید این را به‌مثابه یک خانواده قلمداد کنید.

امام خمینی(ره) نگاه دنیا نسبت به شیعه و سنی را عوض کرد

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به اهداف بزرگ بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد:حضرت امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) نگاه دنیا را به شیعه و سنی عوض کرد. امام همیشه به دنبال تحقق جامعه‌ای بود که فراتر از مقولات شیعی و سنی صورت‌بندی می‌شود. چرا که هدف ایجاد جامعه انسانی فارغ از حساسیت‌های مذهبی بود.

اختلافات را به رسمیت بشناسید

وی با طبیعی خواندن برخی اختلافات در میان علما و فقهای هر دو مذهب تشیع و تسنن، تصریح کرد: اختلاف یک مسئله طبیعی و جزئی در نهاد بشریت است. مهم این است که اختلاف را به رسمیت بشناسیم. اختلاف نباید باعث ایجاد شکاف و بروز فاصله شود. اختلاف در مسائل کلامی و فقهی در میان طریقت و طوایف مختلف مذهبی یک امر طبیعی محسوب می‌شود و باید آن را به رسمیت بشناسیم.

اهانت به مقدسات اهل سنت حرام است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب تأکید کرد: مقام معظم رهبری همواره در منویاتشان صریحاً اعلام داشته‌اند که اهانت به مقدسات اهل سنت حرام است. وحدت و تقریب در منطق جمهوری اسلامی ایران فراتر از دو مقوله‌ی تاکتیک یا استراتژی است و وحدت مذاهب اسلامی مبنای ایدئولوژی ما است .

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین سید ابوالحسن نواب در پایان خاطرنشان کرد: روابط ما با هم‌کیشان دیگر آئین و ادیان مختلفی همچون؛ بودائی، هندو، زرتشتیان و حضور حداکثری اقلیت‌های مختلف در دانشگاه ادیان و مذاهب باعث شده است امروزه این دانشگاه با تمامی ادیان و مذاهب تعامل و روابط صلح‌آمیز و محبت آمیزی برقرار نماید. اگر شیعه و سنی تلاش کند تا اختلافات را کاهش دهد و به اختلافات دامن نزند، آینده بسیار روشنی در پیش خواهیم داشت.

در انتها شرکت کنندگان در این نشست صمیمی به تبادل نظر پیرامون مسائل جامعه و نیز بیان تجربیات خود پرداختند.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا امام خمینی شیعه و سنی شیعیان اهل سنت ابوالحسن نواب افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب شیعه و سنی اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۲۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وعده صادق» خروشی در دل مؤمنان دنیا ایجاد کرد

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه گفت: عملیات وعده صادق شهامت و خروشی بین مؤمنان دنیا ایجاد و هیمنه استکبار را در هم شکست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری در خطبه‌های نماز جمعه این هفته کرمانشاه اظهار داشت: بعد از عملیات وعده صادق دنیای استکبار با محوریت صهیونیست بسیار تلاش کردند که این عملیات و نتیجه آن را کمرنگ جلوه دهند اما با فیلم‌های منتشر شده از مردم قابل کتمان نبود. 

وی گفت: اینکه چند موشک و پهپاد در این عملیات مورد استفاده قرار گرفت و نتیجه چه بود اهمیتی نداشت بلکه موضوع مهم اثبات ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین‌المللی بود.

خطیب جمعه کرمانشاه افزود: نتیجه شکستن هیمنه استکبار این بود که قدرت و شهامتی عجیب در دل ملت‌های محروم و حتی در جوامع استکباری جوانه زد و این در دانشگاه‌ها و جوامع آمریکا در حمایت از مردم غزه مشهود است به طوری که آمریکا ناچار شد تمام گذشته را زیر پا بگذارد و پلیس را به صورت گسترده به دانشگاه‌ها فرستادند.

غفوری گفت: شکست همینه استکبار و صهیونیسم و این قدرت پوشالی نظامی که بیشتر القای رسانه‌ای بود، مهمترین نتیجه عملیات وعده صادق محسوب می‌شود. این عملیات سبب قوت قلب مسلمانانی شد که اسیر حکام بی‌لیاقت هستند و در کشور خود قیام کردند و علاوه بر این بعد از این عملیات جوشش، خروش و شهامتی در دل مؤمنان ایجاد شد و دیری نخواهد پایید که منجر به نابودی رژیم صهیونیستی می‌شود. 

خطیب جمعه کرمانشاه با اشاره به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای عنوان کرد: فرهنگ پهلوانی میراث گرانبهایی است که ما از گذشته‌های دور و حتی قبل از اسلامی به ما رسیده است.

غفوری گفت: از گذشته پهلوان‌ها با فرهنگ جوانمردی و مردانگی به فقرای جامعه توجه داشتند؛ هرچند خود نیز مرفه نبودند و بر همین اساس ورزش زورخانه‌ای شکل گرفته که ورزشی حکیمانه و عاقلانه‌ای است.

امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه کارگر اساس و بنیان تولید است عنوان کرد: کارفرمایان نیز در برپا کردن کارخانه‌های بزرگ نقش مهمی دارند و اسلام به شدت طرفدار کار جمعی است.

غفوری گفت: مجموعه‌هایی که مردم در آن سهام دارند و تعاونی‌ها بسیار مورد توجه است اما کارفرمایی که سرمایه خود را به کار گرفته و محصول مورد نیاز کشور و صادرات را تولید می‌کند و همچنین کارگران همه در عرصه جهاد اقتصادی شریک هستند. 

وی با اشاره به سالروز شهادت شهید مطهری عنوان کرد: این فقید و عالم شاگرد بسیاری از بزرگان بوده و آثار ایشان مورد تأیید امام(ره) بود و می‌تواند بهترین داروی فکری برای نسل جوان امروز و همه نسل‌ها باشد که مسیر درست را بدون انحراف و با تبعیت از قرآن و عقل بگذرانند.

خطیب جمعه کرمانشاه با بیان اینکه معلمان بازنشسته سال‌ها برای تربیت نسل جوان و کودکان این جامعه و نسل انقلابی تلاش کردند گفت: این نسل ما را در عرصه‌های مختلف در دنیا به بهترین رتبه‌ها در دنبال رسانده است.

غفوری با اشاره به اینکه وظیفه معلم در بخش تربیت نسل بعد پررنگ‌تر از تعلیم است افزود: معلم ضمن تعلیم، باید دروس فضائل اخلاقی و خلقیات علوی و نبوی را به شاگردانش منتقل کند و این مسئولیت بزرگی است.

وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در هفته گذشته و بعد از عملیات وعده صادق عنوان کرد: این سفرها به نوعی تکمیل کننده آن عملیات بود.

امام جمعه کرمانشاه گفت: آمریکا شرکت‌ها و افرادی را تحریم و تمام کشورها را به خاطر همکاری با ایران تحریم کرده بود و بعداز روی کار آمدن دولت جدید پاکستان نخستین سفر خارجی به این کشور سفر رئیس جمهور کشور ما بود که ابعاد بسیار زیادی داشت و یکی از آن‌ها شکستن جوی بود که آمریکایی‌ها ایجاد کرده بودند.

وی با اشاره به اینکه یک بعد دیگر اهمیت این سفر مسائل امنیتی موجود در مرز بین ما و پاکستان است افزود: گروهی مزدور که گاهی از مرزهای پاکستان عبور می‌کنند و در ایران عملیات تروریستی انجام می‌دهند به گفته برخی افسران آمریکایی توسط موساد اداره می‌شوند.

غفوری بیان کرد: ما باید تکلیف خود را از نظر امنیتی با کشورهای همسایه روشن کنیم؛ ما هزار کیلومتر مرز مشترک با پاکستان داریم و باید بنای مستحکمی با دولت پاکستان گذاشته شود.

وی با اشاره به اهداف این سفر از نظر اقتصادی گفت: اولویت مبادلات اقتصادی ما با کشورهای همسایه به ویژه پاکستان است که از نظر فرهنگی و ارتباطات مردمی اشتراکات بسیاری وجود دارد و مردم پاکستان به شدت علاقه‌مند به انقلاب و ایران اسلامی هستند. 

امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه مردم پاکستان در حمایت از عملیات وعده صادق تجمعات بزرگی برگزار کردند گفت: حضور رئیس جمهور ما در پاکستان با آمادگی مردمی بسیار قابل قبولی از سوی پاکستان انجام شد.

وی افزود: در سریلانکا نیز مهندسان ایرانی پروژه بزرگی را در زمینه نیروگاه برق انجام دادند و برای قراردادهای بعدی نیز بسیار حائز اهمیت بود.

غفوری با اشاره به ارتحال امام جمعه سابق جوانرود مرحوم ماموستا فخری گفت: ایشان بیش از 40 سال امام جمعه شهرستان جوانرود بودند و بسیار انسان متخلق، عالم و فاضل بودند و بسیاری از عالمان اهل سنت شاگرد ایشان بودند.

وی افزود: حجاب بحث مبسوطی وجود دارد و هم جوانب آن باید بررسی و تکلیف مردم، مسئولان و دستگاه‌ها روشن شود؛ همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند دشمن با نقشه و برنامه وارد شود و ما نیز باید با نقشه و برنامه وارد شویم.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • «وعده صادق» خروشی در دل مؤمنان دنیا ایجاد کرد
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟
  • نوه دختر امام خمینی در خارج از کشور مشغول چه کاری است؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن