Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@15:34:10 GMT

اقتصاد مستقل از مذاکرات اداره شد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۹۴۴۹

اقتصاد مستقل از مذاکرات اداره شد؟

گروه سیاسی فردا: برخلاف دولت حسن روحانی که آب را هم به وجود برجام گره می زد، دولت سیدابراهیم رئیسی نگاه دیگری به مدیریت کشور دارد. از همان مناظرات انتخاباتی وعده رئیسی این بود که دولتش مذاکرات را عزتمندانه دنبال می کند اما آینده کشور و معیشت مردم را به مذاکرات برجامی گره نمی‌زد.

راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم طی 11 ماه اخیر آن بود که در سایه گسترده تعامل با دنیا به‌ویژه همسایگان نیازهای کشور را مرتفع سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جمله صریح و روشن را بارها از لسان سیدابراهیم رئیسی شنیدیم که «اقتصاد کشور را به مذاکره و مانند آن گره نمی‌زنیم. ما به آنچه تعهد کردیم پایبند هستیم». حال این سئوال مطرح است که گرچه این دولت در مقام تئوری رویکردش را 180 درجه متفاوت از دولت حسن روحانی تعریف می کند اما آیا توانسته در جهت اجرای آن گام‌های عملی بردارد؟

مجیدرضا حریری در گفتگو با خبرنگار فردا درباره عملکرد دولت سیزدهم در اداره مستقل اقتصاد کشور از مذاکرات برجامی گفت: هیچ چیزی در دنیا غیرممکن نیست اما باید دید این هدف چقدر در دسترس است. به هر حال تحریم به ما تحمیل می شود چون ما که داوطلبانه خود را تحریم نمی کنیم، در این وضعیت همزمان ما باید به دو شکل به موضوع تحریم بنگریم، نخست رفع تحریم ها از طریق مذاکره و دوم خنثی کردن اثرات تحریم در اقتصاد کشور است.

وی افزود: تحقق مورد نخست 100 درصد تحت اختیار ما نیست اما مورد دوم کاملا در اختیار مدیریت کشور است، یعنی می شود اثرات تحریمی را در کشور خنثی کرد، به همین خاطر می گویند «بخشی از وضعیت نامناسب اقتصاد کشور برآمده از تحریم و بخشی ناشی از سوءمدیریت است».

این تحلیلگر مسائل اقتصادی یادآور شد: تحریم اثر بسیار بسیار بارزی بر اقتصاد کشور دارد و این واقعیت غیرقابل انکار است و هر کس هم این را انکار کند، عملا چشمش را بر واقعیت می بندد. با این اوضاع سئوال آن است که آیا در وضعیت تحریمی ما توانستیم از حداکثر ظرفیت کشورمان بهره ببریم؟ اینجا هم جای شک است. معتقدم می توان به انحای مختلف اثرات تحریمی را روی سفره مردم کم و کمتر کرد.

وی ادامه داد: اداره اقتصاد کشور مستقل از مذاکرات عملی است اما کار خیلی سختی است. آیا این دولت موفق بوده اثرات تحریم را در اقتصاد کشور خنثی کند؟ آمار نشان می دهد که چنین اتفاقی نیفتاده است و اقتصاد ما نسبت به سال گذشته این موقع در تمام شئون وضعیت مناسب تری ندارد و بدتر شده است.

حریری اظهار کرد: باید نگاه کنیم ببنیم با همه این شعارهایی که می دهیم آیا به یک استراتژی و راهبرد خنثی کردن تحریم رسیدیم؟ آیا اساسا برنامه ای وجود دارد؟ اگر برنامه ای هست، آیا تیم منسجمی برای اجرای این برنامه است؟ این ها همه موضوعاتی هستند که جای بحث دارند.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: اقتصاد کشور حسن روحانی دولت سیاست خارجی مسائل اقتصادی اقتصاد کشور اثرات تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۹۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

آنگونه که مهر روایت کرده، وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس دولت سیزدهم افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید. خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد.

رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز بشر را رفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متأسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌ها است، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌ها است، اظهار داشت: تحریم نوعی جنگ است اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‌تواند به آن دست یابد، محروم کند.

رئیسی گفت: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با اتکا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900143

دیگر خبرها

  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد