Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۵۶.۶ درصدی قیمت خرید تضمینی کلزا خبر داد. 

علی رخ افروز در جشن برداشت و کل گیری محصول کلزا در روستای ساتلو شهرستان تبریز، گفت: براساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، برای کلزاکارانی که محصول خود را به مراکز خرید دولتی تحویل بدهند، قیمت ۲۳ هزار تومان تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش ایسنا، وی افزود: قیمت خرید تضمینی کلزا اخیراً از ۱۵ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان افزایش یافت، این تصمیم در پی اجرای طرح مردمی سازی یارانه انجام می‌شود که کشاورزان با انگیزه بیشتری کشت خود را در سال آینده آغاز کنند. 

وی ادامه داد: از آنجایی که برداشت گندم در هر هکتار تقریباً دو برابر کلزا است،  قیمت کلزا نیز معمولاً دو برابر گندم تعیین می‌شود تا تعادل ایجاد شود، از همین رو و با توجه به این‌که قیمت خرید تضمینی گندم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است، قیمت کلزا نیز حدود دو برابر این رقم، یعنی ۲۳ هزار تومان تعیین شده است.

رخ افروز از کشت ۲۳۰۰ هکتار دانه‌های روغنی کلزا در استان در سالزراعی جاری خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در حدود ۴۰۰۰ تن برداشت کلزا داشته باشیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، هدف از برگزاری مراسم جشن برداشت کلزا را توجه به میزان عملکرد مزرعه کلزا نسبت به متوسط عملکرد بیان کرد و افزود: ما باید دلایل افزایش و یا کاهش عملکرد محصولات را بررسی کنیم تا بتوانیم برای سال‌های آینده برنامه ریزی اصولی داشته باشیم. 

وی با اشاره به این‌که برنامه‌هایی برای استفاده بهینه از آب، خاک، نیروی انسانی به خصوص در حوزه دریاچه ارومیه از سوی وزارتخانه ابلاغ شده است، گفت: در منطقه ما یونجه که محصولی با نیاز آبی بالاست زیاد کاشت می‌شود، امسال با توجه به کاشت محصول سورگوم که محصولی کم آب بر با عملکرد بالاست می‌تواند جایگزین کشت یونجه شود و این نیازمند فعالیت‌های ترویجی است تا بهره برداران با این محصول جدید آشنا شده و آن را کشت کنند. 

وی به استفاده از طرح‌هایی که دارای توجیه فنی و اقتصادی هستند تاکید کرد و افزود: ما باید شرایط را فراهم کنیم تا کشاورزان از کاشت محصولات به سود دست یابند تا رغبت لازم برای کاشت را داشته باشند. 

مدیر جهادکشاورزی شهرستان تبریز نیز در این مراسم گفت: شهرستان تبریز در کاشت کلزا مقام اول را در سطح استان به خود اختصاص داده است.

ابراهیم فرقانی با اشاره به این‌که سطح زیر کشت کلزا در استان ۲۳۰۰ هکتار است،  افزود: از این میزان ۱۱۵۳ هکتار آن مربوط به شهرستان تبریز است. 

وی ادامه داد: ما برای خودکفایی در زمینه کلزا برنامه ریزی کرده‌ایم و مروج‌های ما تلاش خواهند کرد تا سطح زیر کشت را در منطقه افزایش دهیم. 

فرقانی بیان کرد: در روستای ساتلو، یک شرکت دارای ۲۵۰ هکتار اراضی کشاورزی است که ۵۰ هکتار آن را به کشت کلزا اختصاص داده است. 

امام جمعه خسروشاه نیز در این مراسم به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: طبق این حدیث کشاورزان گنجینه مردمی هستند که در جامعه زندگی می کنند.

حجت الاسلام باقرنژاد افزود: کشاورزی بهترین و پاکیزه ترین شغل است. از زحمت و سرمایه کشاورزان کل جامعه بهره می برند و ما باید قدردان کشاورزان عزیز باشیم چرا که این ها از لحاظ مقام در بهترین مقام قرار دارند کشورهایی که به زراعت اهمیت داده‌اند، موفق هستند. 

معاون برنامه ریزی فرماندار تبریز نیز در این مراسم گفت: ما به برکت این نظام در گندم یا سایر محصولات کشاورزی به خودکفایی رسیده‌ایم و این به برکت وجود مسئولان دلسوز نظام است. 

قربانی با اشاره به این‌که دشمنان نمی‌خواهند با به خودکفایی برسیم، افزود: برای به خودکفایی رسیدن باید در راس امور مسئول دلسوز باشد، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید مسئولی باشد که واقعا جهادی باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کلزا قیمت خرید تضمینی شهرستان تبریز هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۷۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدکرم مرادی ظهر امروز افزایش قیمت کود شیمیایی را در سالجاری یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی دانست و گفت: متأسفانه با افزایش ۳۰ درصدی قیمت کود علاوه بر نگرانی کشاورزان، توان خرید عوامل توزیع کود نیز کاهش می‌یابد.

وی گفت: ۷۵ درصد اراضی کشاورزی اسدآباد خرد و زیر یک هکتار است که این مهم باعث شده است کشاورزان سهمیه کمتری از کود شیمیایی داشته باشند.

رئیس جهادکشاورزی اسدآباد اظهار داشت: توزیع کود بهاره از دیماه سال گذشته در عوامل توزیع شروع و همچنان ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: سهمیه کود شهرستان ۹۵۰۰ تن است که طبق متراژ زمین بین کشاورزان توزیع می‌شود.

کد خبر 6089180

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی رها سازی آب از سد زولاچای سلماس
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی