Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@02:25:41 GMT

توصیه‌های بهداشتی در آستانه عید قربان

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۹۲۱۳

توصیه‌های بهداشتی در آستانه عید قربان

دکتر محمدرضا سهرابی ضمن تبریک فرا رسیدن ایام عید قربان اظهار کرد: سفر حج بزرگترین اجتماع مسلمانان است و جمعیت زیادی از نقاط مختلف جهان در این گردهمایی معنوی شرکت می‌کنند.

وی افزود: مسافران ورودی به کشور ممکن است مبتلا به بیماری‌هایی شوند که درصورت عدم رعایت اصول پیشگیری، موجب ابتلای اطرافیان، استقبال کنندگان و در نهایت همه‌گیری در جامعه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشتی دانشگاه، عفونت‌های دستگاه تنفسی از جمله کووید۱۹، بیماری‌های منتقله از آب و مواد غذایی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نظیر تب کریمه کنگو را از مهم‌ترین این بیماری‌ها عنوان کرد و گفت: تمامی این بیماری‌ها با رعایت چند نکته بسیار ساده که اغلب مردم با آنها آشنا هستند، قابل پیشگیری هستند.

سهرابی با اشاره به این که برخی بیماری‌های عفونی ممکن است تا مدتی بدون علامت باشند، به تمامی افراد به ویژه مسافران ورودی به کشور و حجاج توصیه کرد که کماکان از روبوسی، دست دادن و تماس نزدیک با افراد خودداری کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه به زائران حج تمتع تاکید کرد: در صورت داشتن علائمی مشابه نشانه‌های سرماخوردگی در منزل بمانند و از ملاقات با دیگران پرهیز کنند.

وی به تمامی افراد توصیه کرد که برای جلوگیری از شیوع مجددکووید ۱۹ همچنان از ماسک استفاده کرده و دوره واکسیناسیون کووید را هرچه سریع‌تر تکمیل کنند تا از بروز موارد جدید بیماری و گردش ویروس کرونا در جامعه پیشگیری شود.

معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به ذبح قربانی در عید سعید قربان به هموطنان توصیه کرد نکات بهداشتی مورد لزوم را رعایت کنند.

وی در توصیه‌هایی به حجاج و استقبال کنندگان آنها تاکید کرد:

-  هنگام حضور در  مراسم‌ها یا فضاهای بسته حتما از ماسک تنفسی سه لایه (جراحی) استفاده کنید.

- مردم به ویژه حجاج و استقبال کنندگان باید از تماس نزدیک،  دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کرده  و فاصله یک تا ۲ متری با دیگران را رعایت کنند.

- چنانچه علایم سرماخوردگی دارید باید از شرکت در هر مراسمی خودداری کرده و ماسک بزنید.

- مسافران ورودی به کشور از جمله حجاج، با توجه به دوره نهفتگی بیماری‌های تنفسی بهتر است دیدار با اقوام را چند روزی به تعویق بیندازند.

- در فضاهای بسته برقراری تهویه خوب و در صورت امکان باز گذاشتن در و پنجره‌ها الزامی است.

- دستان خود را به صورت مرتب و قبل از هر گونه تماس با چشم، بینی و دهان حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شسته یا با محلول‌های الکلی ۷۰ درصد ضدعفونی کنید و تا حد امکان از تماس دست‌ها با دهان، بینی و چشم خودداری کنید.

- هنگام سرفه یا عطسه، حتما دهان و بینی خود را  با دستمال کاغذی بپوشانید و چنانچه دستمال کاغذی در دسترس نبود، این کار را با  آستین ناحیه داخلی آرنج انجام دهید و حتما دستمال کاغذی را داخل سطل زباله در دار بیندازید.

- سطوحی مثل میز، کلیدها، دستگیره‌ها و دستگیره‌های کابینت را که در معرض تماس مداوم هستند، ضدعفونی کنید.

- در دورهمی‌ها موادغذایی خام نخورید، مگر میوه‌هایی که اطمینان داشته باشید به روش درست شسته و ضدعفونی شدند.

- از ظروف خوراکی و آشامیدنی مشترک استفاده نکنید.

- پیش از تهیه غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی دست‌های خود را حتما با آب و صابون بشویید.

- پیش از مصرف سبزی‌ها و صیفی‌جات آنها را به روش صحیح ضدعفونی و سالم‌سازی کنید.

- در رستوران‌ها از مصرف سالاد و سبزی باز که بسته بندی بهداشتی نشده و فاقد علامت استاندارد، پروانه بهداشتی و پروانه بهره‌برداری هستند جدا خودداری کنید.

- تا حد امکان سعی کنید غذای مصرفی خود را در منزل تهیه کنید.

وی همچنین در توصیه‌های ویژه عید سعید قربان افزود: با توجه به فرارسیدن عید سعید قربان دام را از جایگاه‌های عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید. برای حفظ سلامت خود و دیگران، ذبح دام را در کشتارگاه‌های تحت نظارت سازمان دامپزشکی انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. از خریداری گوشت از محل‌های کشتار غیرمجاز دام اجتناب کنید. از ذبح و مصرف دامی که دارای علایم بیماری و ناخوشی است اجتناب کرده و  از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنید، در غیر این صورت خطر انتقال عامل بیماری به ذبح‌کنندگان و سایرین وجود دارد.

وی در این باره ادامه داد: افرادی که دام را ذبح می کنند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح حتما ضدعفونی کنند، همچنین خونابه‌ها نیز نباید در محیط رها شود و باید به طریق بهداشتی دفع شود. گوشت دام ذبح شده باید قبل از قطعه قطعه کردن و مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود. جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شود. از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز خودداری کنید. فروشندگان غیرمجاز دام معمولا دام‌های بیمار را با قیمت ارزانتر به فروش می‌رسانند که ممکن است برخی افراد را برای خرید این دام‌ها ترغیب کند. با خرید این دام‌ها سلامتی خود را به خطر نیندازید.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سهرابی افزود: از مصرف جگر و سایر امعا و احشا و گوشت دامی فاقد مجوزهای دامپزشکی جدا پرهیز کنید.  در صورت ابتلا به تب، سردرد، درد عضلات و خونریزی پس از تماس با دام یا گوشت تازه، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

منبع: ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: عید قربان دام بهداشتی عید قربان بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر صدور مجوزهای نظام مهندسی گفت: در ۵ سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوزها به بحث حرایم و فواصل بهداشتی رد شده است.

زمانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضرورت بازنگری فواصل بهداشتی در حوزه کشاورزی و دامداری افزود: با عنایت به مطالبات مردمی که طی این سال‌ها داشته‌ایم، تقاضای رو به رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، وجود واحدهای فعال که دارای سابقه تولید هستند و بدون مجوز، تولید می‌کنند و مهم‌تر از همه با عنایت به این که بعد از یک دهه از آخرین ابلاغیه مربوط به فواصل بهداشتی گذشته، ضروری است که برای افزایش تولید، بازنگری در فواصل و حرایم بهداشتی، که اماکن دامی با یکدیگر دارند، انجام شود.

وی تصریح کرد: بعد از آخرین ابلاغیه که در خصوص فواصل بهداشتی داشته‌ایم، هم اکنون با وجود افزایش تکنولوژی و افزایش سطح بهداشت، مسئولان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی نیز احتمالاً راغب هستند که این فواصل را به نفع تولیدکننده کاهش دهند.

زمانی در ادامه تاکید کرد: ما نیز به عنوان متصدی بخش صدور مجوز و تسهیل در بخش صدور مجوز، ضروری است که فاصله بین واحدهای تولیدی را کم کنیم. به همین منظور باید اجرای این روند را به عوامل دیگری محول کنیم، از جمله استفاده از موازین بهداشتی، فنی و تکنولوژی‌های جدید و نیروهای انسانی که دامپزشک‌ها هستند در سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و مسئولان فنی بهداشتی که ما در مزارع تولیدی داریم، همه باید دست به دست هم بدهند و بتوانند بهره برداران، متقاضیان طعم شیرین این تعدیل و کاهش فواصل را بچشند و مهم‌تر از همه ما بتوانیم این تغییر را حداقل بر روی سفره‌های مردم بیشتر حس کنیم، چون مطمئناً این تغییر منجر به افزایش تولید خواهد شد.

‌بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، این فاصله‌ها با هدف جذب سرمایه در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.

فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحدهای تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.

دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شد، اما بازنگری آن اجرایی نشد.

کد خبر 6096815

دیگر خبرها

  • احداث سرویس بهداشتی در پارک حجاج تبریز
  • احداث سرویس بهداشتی پارک حجاج تبریز
  • ساماندهی بهداشتی اسکله‌های صیادی و محصولات شیلاتی استان بوشهر
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی و بهداشتی در لاران
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • روایت رهبر انقلاب از توجه امام صادق(ع) به هیئت؛ قربان آن دل!
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد