Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@03:18:27 GMT

نمایشگاه رویداد «نگاره نگر» در اصفهان گشایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۶۲۸۳

نمایشگاه رویداد «نگاره نگر» در اصفهان گشایش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، احمد نوری پیش از ظهر شنبه در آئین گشایش اولین رویداد نگارگران معاصر اصفهان با عنوان «نگاره نگر» با اشاره به حضور ۷۰ نفر از نگارگران بزرگ استان اصفهان در این آئین اظهار امیدواری کرد که هر روز شاهد برگزاری چنین رویدادهایی برای هنرمندان در این شهر باشیم تا مردم و هنرمندان اصفهان به آینده هنر اصفهان امیدوار باشند و همچنان بر هنر اصفهان چون گذشته ببالند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین علیرضا اسماعیل پور نماینده گروه نگارگران اصفهان در این مراسم گفت: آغاز این حرکت مربوط است به مهر سال گذشته که یک شورای پنج نفره از پیشکسوتان دور هم جمع شدیم و تصمیم گرفتیم رویدادی این چنینی را به صورت سالانه یا دوسالانه برگزار کنیم که تاکیدمان بر روی نگارگری باشد.

وی افزود: بیش از ۷۵ نفر هنرمند در این رویداد شرکت کردند و بیش از ۱۲۰ اثر در این رویداد ارائه شده است و چنین رویدادی در خصوص نگارگری تنها تاکنون در تهران برگزار شده است.

این استاد نگار گری با اشاره به «نگاره نگر» اولین رویداد نگارگران معاصر اصفهان تاکید کرد: این نمایشگاه دارای سه بخش است، بخش اول گالری نسل اول هنرمندان هنرستان هنرهای زیبا بخش دوم آثار اساتید شاخص و پیشکسوت نگارگری اصفهان و بخش سوم آثار هنرمندان نگارگر معاصر اصفهان.

محمد علی حدت، پیشکسوت نگارگری اصفهان نیز در این مراسم گفت: هنر حاصل عشق و عاشقی و سوختن است و اصل عشق خود خداوند متعال است.

وی تصریح کرد: اگر به دنبال مکتب اصفهان می‌گردید آن را باید در چارچوب هنرستان هنرهای زیبا و آثار پرورش یافتگان این هنرستان بجویید. بسیاری از آثار هنرمندان برجسته اصفهان که در این هنرستان آموزش دیده اند در انبار این هنرستان موجود است که متأسفانه تاکنون به نمایش در نیامده است و معلوم نیست چه وضعیتی دارد.

حدت تاکید کرد: تا نظر و لطف و عنایت الهی نباشد هیچ اثری به وجود نمی‌آید و هیچ هنری خلق نمی‌شود و هنرمندان با جان و خون خود وضو می‌گیرند و با آب دیدگان خود کار می‌کند.

مکتب اصفهان مکتبی براساس روح زمانه، فضیلت سالاری و نگاه مشارکت آمیز

همچنین علیرضا خواجه احمد عطاری رئیس دانشگاه هنر اصفهان در این مراسم در خصوص مکتب اصفهان گفت: وقتی می‌گوئیم مکتب اصفهان چگونگی شکل گیری آن بسیار مهم است و اینکه این مکتب چه ویژگی‌هایی دارد که بعد از ۴۰۰ سال هنوز شیفتگان خود را دارد و مردم از آن کپی می‌کنند و آن را ادامه می‌دهند.

وی افزود: وقتی در مورد یک مکتب یا سبک هنری صحبت می‌کنیم باید بدانیم جامعه‌ای که آن مکتب در آن شکل گرفته است چگونه جامعه‌ای است و چگونه یک هنرمند روح زمانه خود را می‌شناسد و بر اساس آن حرکت می‌کند.

عطاری ادامه داد: تمام کسانی که در این نمایشگاه اثر دارند و هنرمندان نگارگر پیشکسوت و معاصر همه تأثیرات جامعه خود را به نمایش می‌گذارند.

وی تصریح کرد: تاریخ ۱۳۵ ساله پایتختی اصفهان در دوره صفوی و شکل گیری این مکتب را باید بدانید و اینکه این مکتب چه بیانی داشت و چه تأثیری در روند نقاشی اصفهان گذاشت دارای اهمیت زیادی است.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان ضمن توضیح شیوه حکومتی شاه عباس در دوران صفوی و اقتصاد پویای آن زمان اصفهان گفت: هنر نگارگری از دربار پس از صدسال بیرون آمد و تجار نگارگران را به خدمت گرفتند و این حاصل نگاه مشارکت آمیزی بود که در جامعه آن زمان وجود داشت. رضا عباسی یکی از هنرمندان مطرح زمان صفویه بود که ۷ سال از دربار بیرون آمد و در میان مردم به خلق آثار پرداخت.

وی تصریح کرد: مکتب اصفهان بر اساس روح زمانه و بر اساس فضیلت سالاری و نگاه مشارکت آمیز شکل گرفت.

گفتنی است، آثار نمایشگاه رویداد «نگاره نگر» از ۱۷ تیرماه لغایت ۵ مردادماه در گالری‌های بوستان، گلستان، تماشا و نقطه جهت بازدید عموم دایر است.

کد خبر 5534299

منبع: مهر

کلیدواژه: هنر نگارگری دانشگاه هنر اصفهان حوزه هنری اصفهان بوشهر بیست و هفتمین سفر استانی دولت کرمانشاه ویروس کرونا سنندج خطبه های نماز جمعه خراسان رضوی اردبیل عید سعید قربان دعای عرفه مشهد زلزله هرمزگان آمار کرونا آلودگی هوا مکتب اصفهان هنر اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۶۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد

یه گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد انوار، توجه به آموزش و پژوهش را در ارزیابی آثار به خاطر تعیین این موضوع به عنوان شعار سال توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها عنوان کرد.

محمد انوار دبیر اجرایی اولین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به داوری و پذیرش ۱۲۵ اثر در این کنفرانس خبر داد و گفت: این آثار تقریبا از اکثر استان‌های کشور ارسال شده است و همچنین آثاری را از کشور‌های انگلستان، قبرس، ترکیه، عراق، افغانستان و سخنرانانی را از کشور‌های فرانسه و انگلستان داشتیم.

وی در خصوص محور‌های مقالات رسیده به دبیرخانه گفت: پژوهش‌های رسیده به دبیرخانه سعی کرده بودند که به موضوع‌های کارکرد موزه‌ها، اهمیت آن‌ها، ارتباط موزه‌ها و معماری، طراحی، گالری‌ها و نمایشگاه‌ها، تجهیزات، آزمایشگاه، کارگاه، مرمت و احیاء، مستندنگاری و مستندسازی، استانداردسازی، حفاظت و...یپردازند و تقریبا آثار ارائه شده از کیفیت و درجه خوبی برخوردار بودند.

وی به توجه به موضوع آموزش و پژوهش در ارزیابی آثار ارسال شده اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تعیین این شعار سال که توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها که ۲۸ اردیبهشت ماه است، تعیین شده بود ما هم سعی کردیم تا محوریت ارزیابی آثار را بیشتر به این موضوع اختصاص دهیم.

انوار به حمایت دستگاه‌های دولتی و خصوصی بسیاری از برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و گفت: وزارت کشور، وزارت میراث، صنایع دستی و گردشگری، کمیسیون ملی یونسکو، بیش از ۱۲۵ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و ... از این کنفرانس حمایت کردند و سعی کردند تا در روند اجرایی و علمی این کنفرانس نهایت همکاری را با دبیرخانه داشته باشند.

گفتنی است، اهداف اولین دوره کنفرانس بین المللی موزه‍‌ها، تقویت نقش پژوهشی نهاد موزه، انتشار آخرین نتایج و یافته‌های جدید پژوهشی و تجارب فنی و ترویجی در زمینه موزه و موزه داری، ارتقاء سطح دانش و آگاهی پژوهشگران و کارشناسان حوزه موزه، توجه ویژه به موزه‌ها و مسائل و موضوعات مرتبط، بررسی وضعیت موزه‌ها و ارتقاء سطح کیفی موزه‌ها با راهکار‌های اجرایی مبتنی بر روش‌های علمی و به روز، نقش و اثر موزه‌های علمی، فنی و دانشگاهی، تقویت هویت علمی و فنی کشور و معرفی در سطح بین الملل، حفظ میراث فرهنگی، علمی و تاریخی کشور و نمود بین المللی آن، دیپلماسی علمی و فرهنگی و استفاده از نقش موزه‌ها در باروری خلاقیت و نوآوری استعداد علمی، فرهنگی، تاریخی و هویتی کودکان، نوجوانان و جوانان و هم افزایی دانش و تجربه و اطلاعات موزه‌های کشور باهم و با موسسات موزه‌ای جهانی، ایجاد مشارکت و هم افزایی میان جامعه پژوهشگران، متخصصین و نهاد‌های اجرایی مرتبط است.

لازم به ذکر است که کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها ۵ اردیبهشت در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • نگارخانۀ صفوی میزبان پوسترهای روسی
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان