Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم دبیر دو سالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی گفت: محور ویژه در این رویکرد حمایت از ایده های پژوهشی علوم انسانی در رویکرد اسلامی است که منجر به تولید فناوری می شود.

مجید کافی دبیر دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: مصوبه ای توسط هیئت امنای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصویب شد که دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی برگزار شود که سال ۱۳۹۹ مصوبه آن از هیئت امنا گرفته و برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ عملیاتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص اهداف این دوسالانه افزود: ارتقا و تقویت نقش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در زمینه راهبری مطالعات علوم انسانی با رویکرد اسلامی یکی از اهداف است.
وی بیان کرد: از دیگر اهداف می توان به تقویت بنیه علمی پژوهشگاه در زمینه علوم انسانی با رویکرد علوم اسلامی با شناسایی نخبگان، صاحب نظران و ایده پردازان در داخل و خارج از ایران اشاره کرد.

دبیر دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی گفت: شبکه سازی بین صاحب نظران از دیگر اهداف است تا پس از شناسایی در عرصه ملی و بین المللی بتوانیم بانکی از صاحب نظران داشته باشیم و شبکه ای بسازیم که با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

وی عنوان کرد: از دیگر اهداف، فرهنگ سازی در زمینه علوم انسانی با رویکرد اسلامی است تا منشاء ایده های مختلف در این زمینه شود.

معاون پژوهش، آموزش و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: حمایت از رساله ها و پایان نامه ها در حوزه علوم انسانی با رویکرد اسلامی در سطح حوزه های علمیه و دانشگاه ها از دیگر اهداف است.

وی ابراز کرد: نقد آثاری که در علوم انسانی در زمینه علوم اسلامی وجود دارد چه آثار پژوهشگاه و آثار دیگر پژوهشگران و همچنین حمایت از اندیشمندان و آثار آن ها از دیگر اهداف می باشد.

وی گفت: در اولین دوره این رویداد که در سال  ۱۴۰۱ برگزار می شود کتاب های منتشر شده از فروردین سال ۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۰ پذیرفته می شود، همچنین طرح های پژوهشی آماده انتشار را نیز شامل می شود یعنی چنانچه فردی کتابی نوشته یا تحقیق انجام داده که آماده چاپ است در فراخوان ارزیابی می شود و چنانچه حد نصاب پذیرش را بدست آورد، قرارداد چاپ بسته می شود.

دبیر دوسالانه علوم انسانی با رویکرد اسلامی ادامه داد: همچنین طرح نامه های پژوهشی را شامل می شود یعنی زمانیکه محققی طرح نامه ای دارد که اجرا نشده چنانچه با آن ها قرارداد منعقد شود پس از ارزیابی خروجی کار به چاپ می رسد.

وی بیان کرد: محور ویژه در این رویکرد حمایت از ایده های پژوهشی علوم انسانی در رویکرد اسلامی است که منجر به تولید فناوری می شود.

عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی پژوهشگاه گفت: از آنجایی که نخستین دوره دوسالانه را پیش رو داریم و زیرساخت های آن هنوز به طور کامل فراهم نشده است برای آثار بین المللی که به زبان غیر فارسی می باشد فراخوان داده نشده است، همچنین پایان نامه های سطح سه حوزه و رساله دکتری و پایان نامه ارشد دانشگاهی نیز امسال در فراخوان نخواهند بود.

کافی با بیان اینکه امسال در ۱۱ رشته علوم انسانی فراخوان داده می شود، افزود: این رشته ها شامل خانواده، روانشناسی، علوم تربیتی، فلسفه علوم انسانی، اقتصاد اسلامی، جامعه شناسی، مدیریت، علوم سیاسی، ارتباطات، آینده پژوهی، حقوق و فقه اجتماعی با رویکرد اسلامی می شود.

وی بیان کرد: منظور از علوم انسانی با رویکرد اسلامی محورهایی شامل: مقایسه دیدگاه های اسلامی با دیدگاه های غیر اسلامی، استنباط موضوعات علوم انسانی از منابع اسلامی، بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی با رویکرد اسلامی، نقد و بررسی (پژوهش انتقادی)، تولید علمی با یکی از روش های علوم اسلامی، استخراج اندیشۀ اندیشمندان مسلمان ،و پاسخ به شبهات با تأکید بر منابع دینی می شود.

نخستین دوره دو سالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی بهمن ماه سالجاری در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می شود و فراخوان ارسال آثار از نیمه دوم تیرماه تا 15 شهریور خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه قم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه رویکرد اسلامی دیگر اهداف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۱۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی افتتاح شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود صدری‌نسب، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه بانک ذخایر دریایی ایران بر ضرورت توجه به دخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان سرمایه ملی و همچنین عامل تاثیر گذار در امنیت غذایی و اقتصادی کشور تاکید کرد.

وی عنوان کرد: چرخه تولید و توسعه اقتصادی بر اساس علوم و فناوری‌های نوین در همه حوزه است. در این میان حوزه زیست فناوری با تاثیرات پر شتاب در همه زمینه زندگی از اهمیت زیادی در همه کشور‌ها برخوردار است. در این میان حوزه آبزیان در ایران به ویژه در اکوسیستم خلیج فارس که تنوع خوبی دارد، نیازمند حفاطت و توجه است.

 صدری نسب توضیحات جامع و مفیدی در زمینه  اقیانوس شناسی فیزیکی خلیج فارس، و بررسی اثرات جریان‌های دریایی و ویژگی‌های فیزیکی خلیج فارس بر حضور و تجمع شیلات و آبزیان در مناطق مختلف این خلیج در زمستان و تابستان، راه‌حل‌های کاربردی‌ای را در راستای برنامه‌ریزی هوشمند و هدفمند برای بهره‌برداری بهینه از ذخایر دریایی و منابع طبیعی خلیج فارس ارائه کرد.

همچنین دکتر ناصر فرخی معاون بین الملل مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم نیز در این افتتاحیه به پتانسیل بالای خلق ثروت از محصولات دانش بنیان بر پایه منابع زیستی دریایی اشاره کرد و با توجه به آغاز بهره برداری کشور‌های حاشیه خلیج فارس از زیستگاه‌های مشترک با ایران، اهتمام سریعتر به ذخیره سازی نمونه‌های زیستی و بهره برداری از منابع ارزشمند این حوزه را ضروری اعلام کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی بانک ذخایر دریایی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، ابراز امیدواری کرد با مشارکت همه دستگاه‌ها حفاطت از ذخایر دریایی سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود