Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- پریسا قربانی نژاد، فرقی نمی‌کند چه ساعتی از شبانه روز و در کجای شهر و روستا باشی، این روزها پرسه سگ‌های ولگرد و خطر گزیدگی آن‌ها، آرامش و امنیت را از کودکان، زنان و مردان سلب کرده است.

حیواناتی که در روزگاران پیشین، نقش ویژه‌ای در نگهبانی از مال انسان‌ها داشتند، اما اکنون و با افزایش جمعیت و کمبود غذا، خود به معظلی برای تهدید جان جامعه بشری تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه حمایت از حیوانات در اسلام و جامعه ایرانی ما امری پسندیده است، اما این مهم امروز به شکل ناهنجاری در بین طرفداران افراطی و احساسی محیط زیست رواج پیدا کرده، گاهی افراد تنها با غذا دادن به حیوان در طبیعت سعی در حمایت داشته و هیچ مسوولیتی برای نگهداری آن ندارند.

 

ثبت 2 هزار و ۲۸۷ مورد حیوان گزیدگی

بنا بر گزارش اورژانس لرستان از ابتدای سال تا کنون ۱۶۶ مورد گزیدگی به این مرکز گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

طبیعتا این آمار تنها برای کسانی است که پس از گزیدگی با اورژانس تماس گرفته و درخواست کمک داشتند، چرا که بسیاری از افراد خود به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و خواهان تزریق واکسن هاری هستند.

از طرفی بنا بر اعلام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، از ابتدای سال تا کنون ۲ هزار و ۲۸۷ مورد حیوان گزیدگی در این مجموعه به ثبت رسیده، و این آمار برای کل سال قبل ۶ هزار و ۲۴۷ نفر بوده است.

همچنین آمارها نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر آسیب و گزیدگی سگ‌های بلاصاحب به قشر کودک و نوجوان و همچنین بانوان افزایش چشم‌گیری داشته که این موضوع سبب کاهش سطح امنیت اجتماعی و سلب آرامش شهروندان شده است.

 

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری لرستان سگ ولگرد اصطلاح درستی نیست و باید از واژه سگ بلاصاحب استفاده کرد، به فارس گفت: با توجه به اهمیت بالا خاص موضوع، چندین جلسه در مورد مدیریت سگ‌های بلاصاحب در کمیته‌های مختلف شورای پدافند برگزار شده است.

میلاد شرفی با بیان اینکه محل مناسبی برای جمع‌آوری باید ایجاد شود، افزود: محل‌هایی توسط شهرداری ایجاد شده، اما کفاف نمی‌دهد.

وی بیان داشت: نوع نگهداری سگ‌ها از نظر تغذیه و بهداشت مهم است، فرایند تولیدمثل در سگ بالا بوده و همین مورد باعث شده افزایش جمعیت در جامعه می‌شود.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری لرستان با اشاره به عقیم‌سازی سگ‌های بلاصاحب، این اقدام را روش موثری در جهت کنترل جمعیت این حیوانات دانست و گفت: واگذاری به متقاضیان نیز می‌تواند در مدیریت سگ‌های بلاصاحب موثر باشد.

شرفی بر ورود سازمان‌های مردم‌نهاد جهت مدیریت سگ‌های بلاصاحب تاکید و تصریح کرد: چند مرکز اعلام آمادگی کردند، اما باید همه مجموعه‌های متولی کنار یکدیگر آمده و اقدام موثری در این زمینه انجام دهند.

وی، هزینه گزیدگی سگ‌های هار را بسیار بالا عنوان و خاطرنشان کرد: رقم بالایی خرج واکسیناسیون می‌شود، این د حالی است که جان باختن افراد را در برخی شهرها به دلیل همین گزیدگی شاهد هستیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری لرستان بیان داشت:مسئله مدیریت سگ‌های بلاصاحب باید به شیوه‌ای درست و اصولی صورت بگیرد، تحقق این مهن را در گرو عزم و همت دستگاه‌های متولی عنوان کرد.

 

در کشورهای اروپایی، نگهداری سگ‌ها در کمپ‌ها مدت زمان دارد

در همین راستا نایب رئیس شورای شهر خرم‌آباد، سگ‌‌های بلاصاحب را معضلی کشوری و نه تنها منطقه‌ای دانست و به فارس گفت: این در حالی است که روزهای اخیر شاهد آسیب این حیوان به جامعه انسانی هستیم، این حادثه اولین بار نبوده و در صورت عدم چاره‌اندیشی متاسفانه تکرار هم خواهد شد.

مجید دریکوند خاطرنشان کرد: از طرفی طرفدارهای احساسی حیات وحش و مدافعان حقوق حیوانات معتقدند که این موجودات به هر طریق و قیمتی باید زنده بمانند.

وی بیان داشت: اگر مدل‌های موفق و پیش‌رو را ملاک قرار دهیم، در کشورهای اروپایی، نگهداری سگ‌ها در کمپ‌ها مدت زمان دارد و پس از آن در صورت نداشتن متقاضی، با روش مرگ آرام از بین می‌روند.

نایب رئیس شورای شهر خرم‌آباد با تاکید بر اینکه قرار نیست سلامت و آرامش شهروندان قربانی طرفداری احساسی از حیات‌وحش شود، افزود: بیش از ۱۵ دستگاه بر اساس قانون متولی مدیریت سگ‌های بلاصاحب هستند، اما در واقع تنها چند دستگاه همیشه پای کار است.

دریکوند ادامه داد: ابتدا باید سگ‌ها از محلات و مناطق مختلف شهری جمع‌‌آوری و سلامت آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد، واکسیناسیون، عقیم‌سازی، جداسازی و نگهداری و در نهایت واگذاری به متقاضیانی همچون باغ‌داران و کشاورزان و .... دیگر مراحلی است که هر کدام بر عهده یک مجموعه است.

 

سگ‌ها تبدیل به یک معظل برای حیات وحش شده‌اند

وی با بیان اینکه سگ‌ها به لحاظ اکولوژیکی تبدیل به یک معظل برای حیات وحش شده‌اند، افزود: گاهی سگ‌ها با گونه‌های وحشی طبیعت همانند گرگ تلاقی پیدا کرده و گونه دورگه ایجاد می‌کنند و این آسیب حیوانات به انسان‌ها را دررمناطق شهری دوچندان می‌کند.

نایب رئیس شورای شهر خرم‌آباد، بهترین راه برای مدیریت سگ‌های بلاصاحب را مرگ آرام در صورت نداشتن متقاضی عنوان و تصریح کرد: کشتن سگ‌ها آخرین مرحله مدیریتی است و نخستین گام جمع‌آوری آن‌ها و واگذاری به متقاضیان است.

دریکوند اظهار کرد: طرفداران افراطی و احساسی حیات وحش تنها از طریق غذا دادن از سگ‌ها حمایت می‌کنند و کاری به واکسیناسیون و نگهداری حیوان ندارند، این موضوع باعث شده که حیات موجود بدون در نظر گرفتن دیگر شرایط ادامه یلبد.

نایب رئیس شورای شهر خرم‌آباد بر آموزش همگانی مردم جهت حمایت درست از حیوانات تاکید و خاطرنشان کرد: قدم بعدی همراهی و هماهنگی همه دستگاه‌های متولی صاحب اثر است.

دریکوند با بیان اینکه شهرداری تنها متولی زنده‌گیری و تامین محل نگهداری سگ‌های بلاصاحب است، گفت: این در حالی است که دستگاه‌های متعددی در این موضوع دخیل هستند، بارها مکاتبه داشتیم اما در واقع و عمل کاری انجام نشده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سگ های ولگرد سگ های بلاصاحب مدیریت سگ های ولگرد کنترل جمعیت سگ های ولگرد گزیدگی سگ نایب رئیس شورای شهر خرم آباد مدیریت سگ های بلاصاحب نگهداری سگ ها حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۹۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی دزفول از ترخیص و سلامتی فردی که مورد تهاجم خرس قرار گرفته بود، خبر داد و گفت: حمله یک قلاده خرس در منطقه گورخرس از توابع بخش سردشت شهرستان دزفول به آسیب‌دیدگی یکی از عشایر منطقه منجر شده بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، به نقل از روابط عمومی اورژانس دزفول، رضا معمارزاده سه‌شنبه شب با اعلام این خبر گفت: فرد مصدوم به درمانگاه شهدای سردشت دزفول منتقل شده و از آنجا توسط آمبولانس مستقر در درمانگاه، به بیمارستان بزرگ دزفول انتقال یافت.

وی ضمن اشاره به وضعیت جسمی این مرد 60 ساله افزود: فرد مصدوم با حال عمومی خوب از بیمارستان بزرگ دزفول ترخیص شده است.

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول به تشریح نکات آموزشی در زمان مقابله با خرس پرداخت و گفت: حفظ خونسردی و آرامش در صورت مواجهه با خرس، پرهیز از حرکات ناگهانی و اجتناب از حرکت‌هایی که موجب تحریک حیوان می‌شود، از جمله مواردی است که در مواجهه با خرس باید رعایت کرد.

وی افزود: عشایر حاضر در مناطق پرخطر شهرستان دزفول باید ضمن دریافت مجوز حمل ابزارهای دفاعی مانند اسپری دور کننده حیوانات درنده از دستگاه‌های متولی، از وسایل دفاعی مانند اسپری فلفل یا سلاح‌های غیرکشنده و مجوزدار برای دفاع خود در صورت مواجهه با حیوانات وحشی استفاده کنند.

معمارزاده تاکید کرد: در صورت مواجهه با خرس بهتر است افراد به جای مبارزه با حیوان، ضمن حفظ آرامش، بدون حرکت تا دور شدن خرس در محل باقی بمانند.

به گزارش تسنیم، مناطق کوهستانی بخش سردشت و شهیون دزفول به دلیل وجود جنگل‌های متراکم، زیستگاه حیوانات وحشی گونه‌های مختلف است و این موجب شده تا چند مورد حمله حیوانات وحشی به اهالی و احشام این منطقه طی سال‌های گذشته ثبت شود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وقتی سرگرمی، قربانی بزرگ شعار دادن می‌شود /چرا «نون خ» در فصل پنجم مورد استقبال قرار نگرفت؟
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • اینجا برای حیوانات پاپوش می دوزند | یکی به نعل و یکی به میخ
  • سگ گزیدگی؛ ماموریت روزمره در مراکز درمانی! | حجم بالای حمله سگ های بدون صاحب به شهروندان | ویدئو
  • حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • تهران ۱۰ هزار سگ بدون صاحب دارد | زنده گیری روزانه ۵۰ سگ از سطح شهر
  • ماجرای گازگرفتگی کودک کرجی چه بود؟
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران
  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)