Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:43:04 GMT

پیشتازی فارس در تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۳۶۵۱

پیشتازی فارس در تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس

ایسنا/فارس مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس فارس گفت: فارس چه در زمان جنگ تحمیلی و چه پس از آن با حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استانی شاخص در کشور بوده و در تدوین تاریخ شفاهی آن دوران و تهیه و انتشار کتب مرتبط، پیشرو است.

سردار سعید کوشکی جهرمی در نشست شورای هماهنگی حفظ آثار دفاع مقدس فارس که با ریاست استاندار فارس و حضور دیگر مقامات استان برگزار شد، اظهار کرد: فارس چه در زمان جنگ تحمیلی از نظر رشادت و حماسه سازی و چه پس از آن با حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استانی شاخص در کشور بوده و امروز در تدوین کتاب نقش فارس در دفاع مقدس، الگوی دیگر استان‌ها و در تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان شاخص کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از حفظ آثار فارس، کوشکی، با بیان اینکه استان فارس با تدوین کتاب نقش فارس در دفاع مقدس به عنوان اولین استان رتبه برتر کشور را داراست و الگویی برای دیگر استان‌های کشور است، گفت: در شورای راهبردی ادبیات و ابلاغیه رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور نیز جایگاه خاص فارس مورد تایید و تجلیل قرار گرفته است؛ همچنین در زمینه تولید کتاب با موضوع دفاع مقدس نیز فارس با چاپ، نشر و عرضه ۱۲۰ کتاب در سال گذشته موفق به اخذ رتبه اول کشور شد.

کوشکی ادامه داد: احراز رتبه دوم در ثبت و ضبط تاریخ شفاهی پیشکسوتان دفاع مقدس و پیاده کردن خاطرات و زندگینامه یادگاران دفاع مقدس برای تبیین هرچه بهتر جایگاه فارس در دفاع مقدس و کسب رتبه دوم در موضوع دانشنامه در دست تدوین دفاع مقدس که با ۷۰۰ مدخل و دو هزار و ۲۰۰ مقاله تا اینجای کار سنگین‌ترین دانشنامه دفاع مقدس بعد از تهران بوده و پس از پایتخت در جایگاه نخست کشور قرار گرفته است. 

مدیرکل حفظ آثار فارس سپس به اهم اقدامات در دستور کار این اداره کل پرداخت و ابتدا بیان کرد: بازدید مستمر و میدانی از شهرستانها و بخش‌های مختلف استان و بررسی کیفیت ساماندهی یادمان شهدای گمنام و تاکید بر برگزاری جلسات شورای حفظ آثار آن شهرستان، پیگیری رونمایی از ۴۰ کتاب تولیدی در مورد ایثار در مردادماه پیش رو و ترسیم چشم انداز چاپ ۱۲۰ کتاب در سال جاری، حمایت از رویدادهای فرهنگی هنری ادبی با درونمایه ایثار، فعالسازی کارگروه‌های مختلف و جلسه با مدیران دستگاه‌های مختلف برای تاکید بر حفظ و پاسداشت ارزش‌های دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت، ایده پردازی و پیگیری شهرآرایی و تزیین فضای شهری با تصاویر شهدا، پیگیری برپایی جلسات هیات رزمندگان و جلسات هیات امنای شهدای گمنام و جلسات پیشکسوتان شهرستانها از جمله مهمترین اقداماتی است که در اداره کل حفظ آثار فارس در استان در حال پیگیری مستمر یا انجام است.

کوشکی در ادامه خطاب به استاندار فارس ضمن اعلام آمادگی بزای برگزاری جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار دفاع مقدس در موزه دفاع مقدس پیش از هفته دفاع مقدس با حضور استاندار محترم و فرمانداران شهرستانها اظهار کرد: در زمینه اقدامات یادشده مشکلاتی در سطح استان وجود دارد که جز با دستور استاندار ولایی و حزب الهی استان حل نمی‌شود.

این رزمنده دوران دفاع مقدس از استاندار فارس خواست ضمن ارائه دستوراتی مبنی بر فعالسازی کارگروه‌های مختلف و برپایی جلسات منظم جهت مشخص شدن نقش دستگاههای اجرایی استان در خصوص حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در خصوص پیگیری جذب و جلب منابعی که طی سفر استاندار به شهرستانها یا سفر رئیس جمهور به استان فارس یا در جلسات شورای حفظ آثار استان و شهرستان مصوب شده و به استحضار استاندار رسیده دستورات لازم را بدهد.

مدیرکل حفظ آثار فارس افزود: در خصوص ساماندهی تصاویر شهدا و شهرآرایی و بهبود سیما و منظر شهر  کارگروهی با همکاری دیگر دستگاه‌ها به ویژه شهرداری ایجاد شده و ۴ جلسه نیز تاکنون تشکیل داده است.

او با بیان اینکه از ۱۴۰ یادمان شهدای استان ۵۵ مورد آن نیمه کاره است افزود: برای جانمایی و دفن شهدای گمنام نیز در ۶۰ نقطه درخواست تدفین شهید داده شده اما برابر سیاست ابلاغی، به هیچ جایی شهید گمنام داده نمی‌شود مگه اینکه ۷۰ درصد کار پیشرفت فیزیکی داشته باشد و این تدبیر را اندیشیده ایم تا شهید گمنام گمنام تر نشود. 

بلاتکلیفی مصوبات شورای حفظ آثار فارس

کوشکی خاطرنشان کرد: در جلسات قبل مصوباتی تنظیم شده و به استحضار استاندار رسیده و استاندار محترم نیز دستوراتی در خصوص آن صادر کرده اما بسیاری از این مصوبات همچنان بلاتکلیف باقی مانده‌اند.

او افزود: کیفیت اجرا و ضمانت اجرایی این مصوبات باید تعریف شده و عملیاتی شوند و از بلاتکلیفی کنونی خارج شوند.

مدیرکل حفظ آثار فارس در این خصوص عنوان کرد: برای نمونه برنامه ها و مصوباتی از آذر ماه سال قبل هم به سازمان برنامه و بودجه و هم به شورای شهر ارائه شده اما هنوز کسی یک سطر هم به آنها پاسخ قبولی یا رد نداده و ما خواهان رفع این بلاتکلیفی هستیم.

کوشکی خاطرنشان کرد: حذف کد پروژه عمرانی یادمانهای شهدا از دفترچه درمان که تامین اعتبار را ناممکن کرده، مشکلات مشاعات آب و برق و گاز بسیاری از این یادمانها، تکرار نام حدود ۳۰۰۰ تن از شهدای گرانقدر و عدم استفاده از نام بسیاری از شهدا در نامگذاری معابر و خیابان‌های شیراز، عدم تعیین تکلیف مالکیت برخی اراضی بین منابع طبیعی و شهرداری برای تخصیص یادمان شهدا از دیگر مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

این مقام مسوول همچنین از استاندار فارس خواست پیگیر فعالسازی کارگروهی برای پیگیری و اجرای قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران برای رفع مشکلات خانواده های ایثارگران و شهدا شود.

کوشکی خواستار فعال شدن کد پروژه تمامی یادمانهای شهدا در برنامه و بودجه، همکاری صنایع بزرگ با هماهنگی صمت برای پاسداشت حفظ و نشر فرهنگ ایثار به عنوان یک مسوولیت اجتماعی و همکاری بهتر دستگاه‌های اجرایی استان جهت عملیاتی شدن دستور استاندار به ویژه در حوزه برنامه و بودجه و یادمانهای شهرداری شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری بنیاد حفظ یادمان شهدای گمنام استان فارس نشر ارزش های دفاع مقدس مدیرکل حفظ آثار استاندار فارس حفظ آثار فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۳۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالفه دریانوردان، دورهمی اهل دریا با داستان‌هایی از قشم تا هند و آفریقا

ایسنا/هرمزگان برای سالفه معانی اندک متفاوت اما نزدیک به هم تعریف کرده‌اند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مجمع یا دورهمی که در آن گفت و شنود انجام می‌شود، اشاره کرد.

این روزها سالفه دریانوردان و ناخدایان جزیره جهانی قشم، روستا به روستا و شهر به شهر در جریان است و اهالی دریایی، نجیب، صبور و سخت‌کوش جزیره در تکاپو هستند تاریخ شفاهی جزیره را زنده نگاه دارند و از مرگ تجربه‌ها، داستان‌ها و خاطرات دریانوردی با آداب و رسوم سنتی اما دقیق و دوست داشتنی جلوگیری کنند.

همت جمعی دریانوردان قشم برای پاسداشت تاریخ و فرهنگ دیرینه جزیره که سرشار از اصالت است ستودنی است و وقت آن رسیده تا به عنوان الگویی موفق از چنگ زدن به ریشه‌ها برای فرار روزمرگی زندگی و اشتغال صنعتی که به راهی به جز تهی شدن روح و دل آدمی منجر نمی‌شود، در سطح ملی دیده و ارائه شود.

در گفت و گوی دریانوردان قدیمی قشم با یکدیگر داستان‌های شگفت‌انگیزی از چگونگی سفر از جزیره تا هند و آفریقا به گوش می‌خورد. دل به دریایی زدن که گاه آرام است و گاه خروشان، پشت سر گذاشتن شب‌ها و روزهایی که گاه آسان است و گاه طوفانی و دست و پنجه نرم کردن با مخاطرات بی شمار و لذت بردن از طلوع و غروب‌های چشم نواز که دیدنشان سهم هر انسانی نیست.

علاوه بر این نوع تجارت و مراودات فرهنگی جزیره نشینان با هندی‌ها و آفریقایی‌ها نیز درخور توجه است، چه داده‌ایم و چه گرفته‌ایم را می‌توانیم از دل سخنان دریانوردان متوجه شویم.

اگر امروز چرخی در قشم، هند و آفریقا بزنیم می‌توانیم تاثیرات دو سویه فرهنگی را ببینیم و حافظه شفاهی دریانوردان قشم بهترین راه‌های کشف و شهود درخصوص این تاثیرات فرهنگی است که توسط علاقه‌مندان حوزه گردشگری جزیره در حال و ثبت و ضبط است.

یکی از متخصصان حوزه گردشگری و رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم که فعالانه در حال ثبت تاریخ شفاهی دریانوردی جزیره قشم از دل سالفه‌ها است، دکتر عبدالرضا دشتی‌زاده است.

دریانوردان قشم صادرکننده فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی به هزاران کیلومتر دورتر و سایر قاره‌ها بودند

دشتی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص اهمیت حفظ تاریخ شفاهی جزیره نشینان، اظهار کرد: فرهنگ مردم قشم را می‌توان به عنوان پایه و بنیادی برای شکل‌گیری حوزه فرهنگی خلیج فارس و کشورهای همسایه برشمرد.

وی ادامه داد: دریانوردان قشم صادرکننده فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی به هزاران کیلومتر دورتر و سایر قاره‌ها بوده‌اند و تاثیر مستقیم و شگرفی بر شکل‌گیری فرهنگ در نقاط مختلف جهان داشته‌اند و از همین رو تلاش داریم با حضور مستمر در سالفه‌های آنان و با انجام پژوهش‌های مختلف تجربه‌های آنان را جمع‌آوری و تدوین کنیم تا برای نسل‌های بعدی نیز باقی بماند.

دشتی‌زاده اشتیاق اهالی جزیره را برای حفظ اصالت خود مثال‌زنی خواند و افزود: مهمترین انگیزه ما برای کند و کاو تاریخ جزیره، اشتیاق مردمان اصیل قشم برای حفظ سنت‌ها و آداب و رسوم خود است و این اشتیاق، همراهی و همدلی بی‌نظیر در سراسر قشم به وجود آورده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سالفه دریانوردان قشم را روستا به روستا و شهر به شهر دنبال می‌کنیم و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک بتوانیم با انتشار این گفت و گوها سهم خود را برای حفظ تاریخ جزیره ایفا کرده باشیم.

به گزارش ایسنا؛ تاکنون ۱۵ سالفه در روستاهای قشم برگزار شده و دیروز نیز دریانوردان پیشکسوت روستای سرریگ به مناسب روز ملی خلیج فارس دورهم آمدند و خاطرات خود را بیان کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • سالفه دریانوردان، دورهمی اهل دریا با داستان‌هایی از قشم تا هند و آفریقا
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد