Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@06:39:10 GMT

تسهیلات صادراتی نیازمند بازنگری است

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۷۶۱۸

تسهیلات صادراتی نیازمند بازنگری است

ایسنا/قزوین مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: نرخ تسهیلات صادراتی بر اساس رتبه اعتباری صادرکنندگان تعیین نمی‌شود بنابراین ضرورت دارد سیستم بانکی برای تسهیلات صادراتی بازنگری جدی داشته باشد و برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز شرایط لازم را فراهم کند.

سید رضا علیخانی در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان قزوین که ظهر چهارشنبه ۲۹ تیر در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های صادراتی و تولید برون‌گرا به عنوان تنها راه رونق تولید و برون رفت از شرایط رکود در بیشتر کشورها مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: صادرات با رویکرد حضور در بازارهای رقابتی و تولید صادرات محور، به‌عنوان تنها جایگزین واردات، جایگاه ارزنده‌ای در رونق تولید خواهد داشت چراکه اینگونه صادرات موتور محرکه اقتصاد هر کشور محسوب می‌شود.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح کرد: صادرات تأثیر  مستقیمی بر اشتغال‌زایی، بالا رفتن کیفیت محصولات برای رقابت در بازارهای جهانی و افزایش درآمد بنگاه‌های تولیدی و صادراتی و در نهایت ارتقا سطح رفاه عمومی خواهد داشت. با توجه به شعار امسال به عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» تحقق شعار برای رونق تولید صادراتی مهم است.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ سال از فعالیت صندوق ضمانت صادرات در ایران می‌گذرد، افزود: در شرایط فعلی برای ارائه تضامین لازم به بانک‌های عامل تأمین مالی داخلی در قالب ضمانت‌نامه اعتبار خریدار، بیمه‌نامه خرید اسناد صادراتی و صدور انواع ضمانت‌ها در دستور کار جدی صندوق قرار دارد.

علیخانی تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران در منطقه اوراسیا برنامه‌های متعدد دارد برای همین بالغ بر ۸۰۰ میلیون یورو سقف پوشش برای اعطای انواع اعتبارات صادراتی در نظر گرفته شده است. طبق مذاکرات و مکاتبات انجام شده با موسسات همتای روسی صندوق اگزیار موضوع انعقاد قرارداد اتکایی برای کمک به تجارت ۲ کشور جهت خرید تجهیزات صادراتی و حضور پیمانکاران ایرانی برای اجرای طرح‌های خدمات فنی و مهندسی است.

وی همچنین گفت: نداشتن تخصص لازم در امر بازاریابی عرصه بین‌المللی مشکلاتی را ایجاد کرده است بنابراین سازمان توسعه صادرات نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران، انجمن‌های خدمات فنی و مهندسی و سایر نواحی‌های متولی صادرات با داشتن عزم ملی می‌توانند در این مسیر کمک کنند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران بیان کرد: مشکلاتی در حوزه روابط بانکی وجود دارد که باید استفاده از روش‌های تهاتر با جدیت در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران نهادهای مربوطه قرار گیرد.

وی افزود: بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانک‌ها برای اعطای تسهیلات صادراتی از دیگر مشکلات صادرکنندگان به شمار می‌رود. نرخ تسهیلات صادراتی بر اساس رتبه اعتباری صادرکنندگان تعیین نمی‌شود بنابراین ضرورت دارد سیستم بانکی برای تسهیلات صادراتی بازنگری جدی داشته باشد و برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز شرایط لازم را فراهم کند.

علیخانی افزود: وظیفه ذاتی صندوق حمایت از توسعه صادرات ایران از طریق پوشش ریسک‌های سیاسی و تجاری ایفای تعهدات خریداران خارجی معتبر در بازارهای هدف صادراتی است.

وی اشاره کرد: لاینحل ماندن معضل صدور ضمانت‌نامه‌های مبتنی بر قرارداد مورد نیاز پیمانکاران ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی از دیگر مشکلات صادرکنندگان به شمار می‌رود برای همین بانک مرکزی برای حل مشکل ضمانت‌نامه‌های بانکی مورد نیاز پیمانکاران ایرانی باید عزم جدی داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی قزوين صادرات غيرنفتي تسهیلات بانکی تسهيلات صندوق ضمانت صادرات ایران تسهیلات صادراتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۷۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است

دریافت 45 MB

بابک مومنی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به فرصت ها و ظرفیت های موجود در بخش کشاورزی استان اظهار کرد: محصولات اقتصادی و راهبردی زیادی در استان تولید می شود و از این رو ظرفیت های بالایی در توسعه صادرات و تولید محصولات دارای مزیت های صادراتی داریم.

وی با بیان اینکه تاکنون انتظارات در زمینه صادرات برآورده نشده است، گفت: مهمترین فرصت های موجود در استان نگاه ویژه به توسعه اقتصاد دریاپایه است و نیازمند ایجاد پایانه صادراتی مناسب در زمینه محصولات آبزیان درایم.

کد خبر 6093829

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • صنایع پیشرفته برای صادرات تامین مالی می‌شوند
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات