Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری جمهور افغانستان در واکنش به سخنان هشدار آمیز رئیس جمهوری تاجیکستان در باره طالبان نوشت: تنها راه جلوگیری از مداخلات همسایگان در امور داخلی کشور و همچنین تنظیم روابط دوستانه با آنها، تشکیل یک دولت فراگیر با مشارکت واقعی و معنی دار همه اقوام و اقلیت ها از سوی دولت طالبان است.

به گزارش روز یکشنبه ایران اکونومیست، خبرگزاری جمهور در مطلبی با عنوان «دولت طالبان؛ هشدار رحمان چه پیامی دارد؟» نوشت: تنها راه برای تنظیم روابط دوستانه و مبتنی بر احترام متقابل با اصل حاکمیت ملی و استقلال سیاسی افغانستان با کشورهای همسایه و نیز جلوگیری از مداخلات پیدا و پنهان همسایگان در امور داخلی کشور، تامین مشروعیت سیاسی نظام مستقر از مسیر تشکیل یک دولت فراگیر با مشارکت واقعی و معنی دار همه اقوام و اقلیت ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امامعلی رحمان؛ رئیس جمهوری تاجیمستان اخیرا در نشست مشورتی سران آسیای مرکزی گفته است که طالبان برخلاف وعده‌هایی که داده بودند، حکومتی با شرکت نیروها و نمایندگان اقوام تشکیل نداده و هشدار داده است که وضعیت در افغانستان در حال «بدتر» شدن است.

رحمان که روز پنج‌شنبه در چهارمین نشست مشورتی سران کشورهای آسیای میانه در قرقیزستان گفته است که رویدادهای افغانستان بر کشورهای همسایه از جمله در آسیای میانه تاثیرات منفی خواهد گذاشت.

به گفته او، طالبان با ایجاد دولت ائتلافی که شامل همه گروه‌های سیاسی و اقوام افغانستان باشد «مخالف» اند و سیاست ‌های تندروانه نسبت به اقوام دیگر در پیش گرفته اند.

طالبان تاکنون در این مورد واکنشی نشان نداده است.

رئیس جمهوری تاجیکستان قبلا نیز پیشنهاد کرده بود که «یک کمربند امنیتی در اطراف افغانستان» ایجاد شود.

خبرگزاری جمهور نوشت: سخنان هشدارآمیز رییس جمهوری تاجیکستان درباره پیامدهای عدم تشکیل یک حکومت فراگیر با مشارکت همه اقوام در ساختار قدرت از سوی طالبان، در حالی بیان می شود که پیش از این، دولتمردان طالبان، مدعی شده بودند که مشکل آنها با تاجیکستان حل شده است. این سخنان اما نشان می دهد که این مشکل کماکان وجود دارد و تاجیکستان از آنچه در افغانستان جریان دارد، راضی نیست.

در ادامه گزارش خبرگزاری آمده است: با توجه به سخنان تازه امامعلی رحمان درباره «بدتر» شدن وضعیت افغانستان، دست کم دو نکته به دست می آید: یکی اینکه همسایگان افغانستان به شدت نگران پیامدهای ضد امنیتی فرامرزی تک قومی شدن قدرت در کشور هستند؛ زیرا تجربه نشان داده است که چنین رویدادی نه تنها متضمن ثبات و پایداری سیاسی و استقرار امنیت نیست؛ بلکه بالعکس، آشوب های تجزیه طلبانه و حرکت های مرکرگریزانه اقوام دیگر را تشدید می کند و کشور را بیشتر از پیش به مرز تجزیه و تلاشی و فروپاشی نزدیک می کند یا دست کم راه های دستیابی به یک راه حل جامع و فراگیر ملی را مسدود می سازد که پیامدهای وضعی یا مستقیم آن به سرعت، مرزهای سرزمینی را درمی نوردد و در قالب صدور تروریزم یا مهاجرت های سیل آسا و... به کشورهای همسایه و منطقه هم سرایت می کند. نکته دوم هم این است که همسایگان در قبال وضعیت جاری در کشور بی طرف نیستند.  
 
خبرگزاری جمهور افغانستان ادامه داده است: این مواضع امامعلی رحمان، بی سابقه نیست و او و دیگر دولتمردان تاجیک از ابتدای قدرت گیری طالبان در دوره دوم تاکنون، بارها در این زمینه، اظهار نظر کرده اند. از سوی دیگر، تقریبا تردیدی وجود ندارد که تاجیکستان از معدود کشورهایی است که از «جبهه مقاومت» ضد طالبان در شمال کشور حمایت می کند و به رهبران و فرماندهان این جبهه در خاک خود پناه داده است.

با این حال، طالبان توانایی تغییر مواضع مداخله جویانه دولت دوشنبه را ندارند، به همین دلیل، انتظار نمی رود که پیامدهای هشدارهای صریح امامعلی رحمان برای وضعیت سیاسی و امنیتی در داخل کشور را نیز بتوانند مهار کنند. بنابراین تنها راه برای تنظیم روابط دوستانه و مبتنی بر احترام متقابل با اصل حاکمیت ملی و استقلال سیاسی افغانستان با کشورهای همسایه و نیز جلوگیری از مداخلات پیدا و پنهان همسایگان در امور داخلی کشور، تامین مشروعیت سیاسی نظام مستقر از مسیر تشکیل یک دولت فراگیر با مشارکت واقعی و معنی دار همه اقوام و اقلیت ها می باشد. این رویداد، رمز تامین اقتدار ملی، تحکیم حاکمیت و تضمین استقلال و یکپارچگی کشور در برابر مداخلات همسایگان و دیگر کشورهای جهان است.
 
تجارب تاریخی بارها نشان داده است که با تحکم و تصلب و یکجانبه گرایی و جاه طلبی قومی و انحصار و سرکوب نمی توان بقا و دوام یک دولت را تامین و تضمین کرد. از سوی دیگر، در پی هزینه های مرگباری که در طول چند ده سال گذشته، از رهگذر تلاش برای تحمیل حاکمیت های قومی بر کشور، رقم خورده، همه اقوام اکنون نیازمند آرامش و ثبات هستند؛ چیزی که تنها از مسیر تشکیل یک دولت فراگیر، مشارکتی، مشروع و مبتنی بر اراده مردم به دست می آید.
 
در پایان این مطلب آمده است: در غیر آن صورت، افغانستان همواره در معرض مداخلات پیدا و پنهان همسایگان و جهان باقی خواهد ماند و هرگز به ثبات و استقرار و آرامش نخواهد رسید.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، طالبان ، آسیای میانه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان طالبان آسیای میانه تشکیل یک دولت فراگیر جمهوری تاجیکستان فراگیر با مشارکت کشورهای همسایه خبرگزاری جمهور امامعلی رحمان رئیس جمهوری همه اقوام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند

وزیر خارجه حکومت طالبان با اشاره به زنجیره تامین و حمایت از داعش گفت سه کشور همسایه زمینه این گروه تروریستی در منطقه را فراهم کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان بدون نام بردن از کشور خاصی گفت سه کشور همسایه زمینه را برای حضور گروه تروریستی داعش در منطقه فراهم کرده‌اند.

وی افزود یکی از این کشورها نیروی انسانی داعش را فراهم می‌کند، دومی برنامه‌های آموزشی و کشور سوم نیز حملات تروریستی آن را هدایت می‌کند.

متقی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه افغانستان-قزاقستان در کابل اظهار داشت بررسی‌ها نشان می‌دهد که از هر 10 مورد رویداد امنیتی دستکم هشت مورد آن در خارج از افغانستان طراحی شده است.

وی تصریح کرد اگر این کشورهای همسایه مسئولیت خود را به درستی انجام دهند، در افغانستان مشکلات امینتی بوجود نخواهد آمد.

گزارش شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت داعش در افغانستانحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیستنیویورک‌تایمز: نصف اعضای داعش خوراسان اتباع تاجیکستان هستند

وزیر خارجه حکومت طالبان همچنین تاکید کرد از خاک افغانستان به دیگران آسیبی نخواهد رسید اما کشورهای دیگر نیز از اقدامات ویرانگر دست بردارند.

امیرخان مقتی اظهار داشت امنیت افغانستان به امنیت منطقه مرتبط است.

«ملا یعقوب مجاهد» وزیر دفاع حکومت طالبان پیش از این با اظهار اینکه عناصر داعش از تاجیکستان و پاکستان وارد افغانستان می‌شوند از این کشورها خواسته بود مرزهای خود را کنترل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند